Log in

View Full Version : Не пали , забива муцуна ...

Psycho87
26-03-2010, 23:53
Колеги имам малко въпросчета относно мойта 145 1.4 тс който може да помага :doctor: Значи първия проблем е ,че колата забива муцуна на 4 500 оборота. Второ като съм на върло и потеглям от към двигателя се чува едно отчетливо "щрак".Трето отначало палеше от раз , а сега въртя 6-7 сек и настапвам леко педала на газта за да запали. Малко инфо : Ходих на диагностика всичко си беше ок ! Колата е с обикновена газова уредба !

Adolf
27-03-2010, 19:13
Провери си свещите и кабелите> а за това със забиването на муцуната - вариатора.
Колегите с TwinSpark ще кажат по-добре

alfozo
27-03-2010, 19:36
Провери си свещите и кабелите> а за това със забиването на муцуната - вариатора.
Колегите с TwinSpark ще кажат по-добре

Не е от вариатора,моят си трака и работата на мотора е добра,с изключение на шума.Диагностика е нужна при колегата :lupe::prescription:

RahzeL
27-03-2010, 20:18
До колкото зная забиването на муцуната може да е и от дебитомер (Даже предимно от него е проблема) Аз лично нямам опит с колите на газ, но от познати знам, че трябва да се пали на бензин а не директно на газ. Дано съм бил полезен.

Psycho87
27-03-2010, 22:56
На диагностика ходих и всичко си беше наред.А иначе колата я паля парво на бензин и като поработи малко превключвам на газ.Мисля че дебитомера не играе роля когато е на газ ...:beer:

RahzeL
28-03-2010, 01:27
На диагностика ходих и всичко си беше наред.А иначе колата я паля парво на бензин и като поработи малко превключвам на газ.Мисля че дебитомера не играе роля когато е на газ ...:beer:
Ами според мен проблема е свързан с реглаж на газовата. Явно не е като хората.

hunter1989
28-03-2010, 07:35
Ами според мен проблема е свързан с реглаж на газовата. Явно не е като хората.

Колега проблема само на газ ли го има ? Ако е само на газ пробвай да смениш въздушният филтър , при мен беше това проблема . Също и един газоанализатор може да направиш да ти регулират сместа .

Psycho87
28-03-2010, 13:11
Вчера смених въздушния филтър , не е от това ! Проблема го прави и на бензин. Според мен е вариатор или соленоидна клапа , но защо на диагностиката не го показа като грешка ?:roll:

Pastora
28-03-2010, 14:53
Вчера смених въздушния филтър , не е от това ! Проблема го прави и на бензин. Според мен е вариатор или соленоидна клапа , но защо на диагностиката не го показа като грешка ?:roll:

Защото също има значение къде си ходил на диагностика. Има възможност наистина да не отчита тази грешка, но разбирачите на италианки веднага ще разберат ;)

Psycho87
28-03-2010, 15:43
Аз съм от Дупница и тук няма кой да ми помогне за това я карах в сервиз на VW .

RahzeL
28-03-2010, 17:21
Най-добре погледни в раздела със сервизите в софия и си направи една разходка да ти я види човек който знае какво да гледа. София не ти е толкова далече.

theJack
28-03-2010, 18:36
Здравейте, моята е 146 1.4 Туинспарк, и също като натисна по ряско газта забива муцуната (нямам газово). Като поработи 5-10 мин. проблемът изчезва. Не мисля че е от дебитомера, той няма отношение с темп. на двигателя.

Psycho87
28-03-2010, 19:19
RahzeL (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/member.php?u=8761) прав си колега тия дни може да си направя една разходка , поне майсторите от форума си разбират от работата :go:

Adolf
29-03-2010, 18:04
Щом го прави и на газ и на бензин и не е от вариатора- или е запалителната си-ма(свещи,кабели,бобини) или е лоша центровка на ремъка(може би нз.)