View Full Version : Какво масло да сложа?
От 2 дена имам 155-ца 1.8 8v маслото ми уж по думите на стария собственик е на 2500 км ама нещо ме съмнява та ... какво да и сложа?Като досега е карана с Моторекс 10/60 пълна синтетика а него го яде страшно бързо направо се плаша...нормално ли е?!?
Ми колега за тази кола ти дават 10в40. А какво ще си сложиш ти си реши. Повечето колеги карата със Селения /аз лично съм със селения голд 10в40/.
Честито за придобивката и нека да те слуша много :lol:
Лично аз ти препоръчвам да е Селения 20К 10V 40,продавад го в Т и Н кар и струва 10лв литъра.
Дамм Ники е прав, по добро е , но ти си зависи и от стила на каране, това което тои ти казва е с 2-3 лева по скъпо от това с което съм аз на литър. И като цяло май е по добрия избор
Ок момчета щтом Селения значи това ще сложа само ми кажете каде е това Т и Н кар?И имам и още 1 много важен за мен и за колата въпрос .... Прегрява чепелчето нещо (110 градуса) .... не иска да си влкючва перката и днес я вързах на късо да не изпържа нещо ... а иначе маркучите са меки незнам какво точно и има а и датчика и термостата незнам каде са още не съм се отриентирал... подскажете каде да гледам
ALFA33S16V
10-05-2006, 11:29
Лошо е ако ти "яде" масло 10W60. То е по-температуроустойчиво и по гъсто от 10W40. Да не те отчайвам, ама ....
Лошо е ако ти "яде" масло 10W60. То е по-температуроустойчиво и по гъсто от 10W40. Да не те отчайвам, ама ....
и как реши че е по-гъсто?
Абе лошо е изобщо че ми яде маслото ама май ще хвана да дойда тая вечер на ЕКО-то да може някой да даде по експертно мнение :wink:
Абе лошо е изобщо че ми яде маслото ама май ще хвана да дойда тая вечер на ЕКО-то да може някой да даде по експертно мнение :wink:
я първо провери за течове през семеринга на коляновия вал - омазнява се кожуха на ск кутия
а и разход 1л масло на 1000 км не трябва да те притеснява
пуши ли синьо?
меша ли дова с масло?
Колега относно маслото сложи 10в40 полусинтетика, ама не 20к- ами как беше това за по износени двигатели че го забравих.
А за другия проблем - сега като си вързал перката охлажда ли :?: Ако не е вързана на колко градуса се включва, провери ли дали се отваря термостата - и на колко градуса :?:
тая вечер след като мина през Екото ще го "Сваря" и ще видя дали отваря... незнам на колко трябва да включва идея си нямам там където са реленцата имам 2 празни дупки за релета който незнам дали трябва да там ... тая кола я имам от 2 дни (вчера и днес:)) .... имам масло в казанчето със антифриза и то ДОВОЛНО КОЛИЧЕСТВО .... Не пуши от никаде ... Ама духа от двигателя сменяна и е гарнитура на главата щтото е "изпръцкала" при 1 път но не си е направил труда да изчисти системата от масларника и сега ще търся някаде да ми я обезмаслят и издухат... абе колата много ми харесва ама докато я постегна ще се видя в приключение
тези духат от капачката за маслото
проблемът е ако духа от щеката
да не те плаша но масло във водата може да значи крива глава
а дано не си прав.... то ще се разбере след като я дам да я почистят и покарам малко...ако има пак лошо
virusalfa
10-05-2006, 13:02
да не те плаша но масло във водата може да значи крива главаДръвенио философ пак се обади! Духат,ако са мръднали леко у лево!
За обучение се заплаща. Направи си труда да прочетеш малко
само да не си мерим прочетените книги :!:
ама се си мисля че вискозитет и гъстота са различни неща :wink:
ALFA33S16V
10-05-2006, 14:35
За обучение се заплаща. Направи си труда да прочетеш малко
само да не си мерим прочетените книги :!:
ама се си мисля че вискозитет и гъстота са различни неща :wink:
Дай определение на едното и другото и евентуалната връзка м/у тях и как те зависят от температурата.
А колкото до прочетените книги - и аз съм чел за Тимур и неговата команда
ALFA33S16V
10-05-2006, 14:37
да не те плаша но масло във водата може да значи крива глава
Каква е връзката м/у щеката и капачката за маслото? ;)
Дай определение на едното и другото и евентуалната връзка м/у тях и как те зависят от температурата.
Каква е връзката м/у щеката и капачката за маслото? ;)
а обучение се заплаща. Направи си труда да прочетеш малко
:roll2:
...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Момчета нали ще има днеска такава среща на Еко-то?да знам дали да идвам
Да ще има среща на ЕКО-то - около 19.00 - 19.30 часа почва. Гледай за марките Ланча и Алфа :D
Първо честито на колегата и безавариино. за тези машини си е писано 10W40. Останалото е по желание на клиента..... УСПЕХ
Бре колега кат дойдохте що не се обаихте бе :roll: :wink:
много съм смотан нали?:)))не познавам никой и незнам на кой да се обадя...огледах и видях само 2 алфички и една ланчиа и помислих че квото е имало го е имало пих 2 колички и си заминах ...абе много съм смотан :roll:
много съм смотан нали?:)))не познавам никой и незнам на кой да се обадя...огледах и видях само 2 алфички и една ланчиа и помислих че квото е имало го е имало пих 2 колички и си заминах ...абе много съм смотан :roll:
Е, трябваше да застанеш до колата и да се огледаш(да знаем че търсиш някого) - ние те загледайххме, ама помислихме , че случайно е дошла някаква Алфа и не за нас. Иначе бяхме 3 -145-ци,(аз , Гиги и Иво) Една Капа (новата на Марио :D ), една делта и едно фиатче.
Е, трябваше да застанеш до колата и да се огледаш(да знаем че търсиш някого) - ние те загледайххме, ама помислихме , че случайно е дошла някаква Алфа и не за нас. Иначе бяхме 3 -145-ци,(аз , Гиги и Иво) Една Капа (новата на Марио :D ), една делта и едно фиатче.
Да вчера бяхме малко. :frown:
А по темата за 10-60 мисля че 33-16в треа попочете малко преди да се опитва да обучава. :wink:
Crusader
11-05-2006, 22:29
.....
Колега, масълцето за теб е
http://www.flselenia.it/pag_prodotti.asp?type_main=CATALOGOPRODOTTO&cod_prd=1166&id_lingua=2&id_livello=1&id_canale=1&id_categoria=8
ALFA CORSE
11-05-2006, 23:25
И аз ще трябва да сменям маслото в скоро време. Какво мислите, кое е по-подходящо SELENIA 20K FOR ALFA ROMEO или SELENIA RACING - на 280к е TS-a? Досега бях с 20к и съм доволен, не го гори.
И аз ще трябва да сменям маслото в скоро време. Какво мислите, кое е по-подходящо SELENIA 20K FOR ALFA ROMEO или SELENIA RACING - на 280к е TS-a? Досега бях с 20к и съм доволен, не го гори.
Седи си на 20К за алфаромео че рейсинга ще ти го харчи :wink:
Съжелявам за :offtopic:,но тези темички за маслото не станаха ли вече много във форума ?
Дали не може нещо да обобщим по някакъв начин информацията, че имам чувството че се повтаряме постоянно.
То вярно че тази тема е безкрайна,ама все си мисля че може да измислим нещо по практично.