View Full Version : накладки
здравейте,току що ми светна лампата за накладките,аз преди време ги бях гледал и феродото си беше бая малко.Кажете ми какви трябва да взема в смисъл (меки,твърди,марка,качество)Нали този комплект от 51лв. са накладките за 2те колела?колата е AR 146 / 1.4 тс / 98г. / помагайте колеги за да търся,че имам много пътуване тези дни.мерси предварителн
---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 14:59 ----------
тези 1 към 1 ли са с мойте (размер,захват и т.н) за да не ги поръчам и да си ги бия в главата http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1761/55843384114966031481269778484su67Wwg44TmRuDwrliP2. BMP
tokata_pz_flex
28-03-2010, 15:49
Колега , отиваш в магазина и казваш марката на колата , модела и двигателя и те ще ти предложат поне 2-3 вида . Цените започват от 32-33 ле. за накладки с марка Thrusting и продължават с цени от сорта на 50 лева за Ferodo и по-висок клас Ferodo от около 70 лв.
Аз лично карам с първата марка и съм доволен . Ако няма да се правиш на състезател , мисля , че ще ти свършат хубава работа :)
Комплекта накладки включва 4 броя накладки ( за всяко колело по 2 ) като към тях са и датчиците за износване ( едни кабелчета с букси ) .
Надявам се , съм помогнал :)
П.П
Ако можеш отиди в магазина със свалените накладки , за да са 1 към 1 с тези които купуваш :)
Колега , отиваш в магазина и казваш марката на колата , модела и двигателя и те ще ти предложат поне 2-3 вида . Цените започват от 32-33 ле. за накладки с марка Thrusting и продължават с цени от сорта на 50 лева за Ferodo и по-висок клас Ferodo от около 70 лв.
Аз лично карам с първата марка и съм доволен . Ако няма да се правиш на състезател , мисля , че ще ти свършат хубава работа :)
Комплекта накладки включва 4 броя накладки ( за всяко колело по 2 ) като към тях са и датчиците за износване ( едни кабелчета с букси ) .
Надявам се , съм помогнал :)
П.П
Ако можеш отиди в магазина със свалените накладки , за да са 1 към 1 с тези които купуваш :)
ясно колега,а тези ferodo гледам че ту ги хвалят ту не.Ти как мислиш добри ли са.аз лесно ще ида с накладка в магазина обаче може да няма тези който препоръчват за добри.Знам ли :roll:
tokata_pz_flex
28-03-2010, 16:33
Ами хубаво Феродо е това скъпото , но според мен са за по-интензивно натоварване . За да се усети осезаема разлика си иска е готини дискове и апарати , само с накладки няма да стане :)
Според мен , най-евтиния вариант е перфектен . Лично мое мнение е , че няма смисъл от 2 пъти по-скъпи накладки .
Предполагам няма да караш на писта :)
Тръстинг-а при моето каране изкарва около 23-24 000 км. Задните дори докараха около 30 000 км.
в http://axm-auto.com/ (http://www.amx-auto.com)излизат тези / SIMER,STEINHOF,FEROD,PERMAFUSE/ и на мен ми се иска да взема по евтини но знам ли какви са :notify:
tokata_pz_flex
28-03-2010, 16:43
Ами аз от евро07 ги пазарувах . А сайта който ми показваш нещо не ми го отваря браузъра . Колко излизат най-евтините според тоя сайт и какви са ?
най евтините в тоя amx са SIMER - 37лв. колегата Тонов каза,че и те са добри
tokata_pz_flex
28-03-2010, 16:55
Ами взимай от тях тогава :) Аз не съм карал с такива , но щом Тонов е дал добър глас за тях , мисля , че може да му се вярва :):)
Разликата в цената на накладките е минимална, се си струва да се правят спестявания, точно от това!
Съветвам те първо да си закупиш меки накладки, а не такива, които ще изкарат 100к км и две смени на диска, защото го трият поради твърдата си повърхност.
Аз карам вс си коли единствено и само с Пармафюс. За моята са 50-55лв предни, за твоята незнам. Един ден след като съм карал, джантата си е потъмняла от накладката. Не пипа диска. Преден комплект изкара някъде 35-40к км!
Разликата в цената на накладките е минимална, се си струва да се правят спестявания, точно от това!
Съветвам те първо да си закупиш меки накладки, а не такива, които ще изкарат 100к км и две смени на диска, защото го трият поради твърдата си повърхност.
Аз карам вс си коли единствено и само с Пармафюс. За моята са 50-55лв предни, за твоята незнам. Един ден след като съм карал, джантата си е потъмняла от накладката. Не пипа диска. Преден комплект изкара някъде 35-40к км!
да и аз така мисля да не спестявам тази разлика от 10 - 15 лв. все пак не се сменят всеки ден
Аз все пак ти препоръчвам ФЕРОДО. За пермафюз също съм чул добри отзиви от колегите във форума.
Симер НЕ.
В АЛ.Ауто имаше някакви Сиферт бях си ги купувал в тежки парични моменти и бяха добри,умерена твърдост,нецапаха много джантата но пък и несвиреха.
В крайна сметка, редовия потребител като си купува накладки от магазина не може да разбере твърда или мека накладка си купува.
Още една марка има на пазара, които според мен стават - MAFF.
За мен по-свирещи накладки от Ferodo няма докато бях с тях на кръстовищата хората се обръща да видят коя газка спира, но това незначи че неспираха. В момента съм с MAFF и сам мнго доволен.
явно има разлика и при различните накладки от една и съща марка ...
аз бях с феродо на 146-цата и не свиреха грам
И аз съм с феродо, дадох 50лв. за тях и съм много доволен. Меки са и грам не свирят.
И в Lancia май са се сблъсквали с подобен въпрос
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=18711&highlight=
Аз лично отпред съм с Permafuse отзад са оригинални
Аз до скоро карах с Феродо. Доволен съм от спирането им. Само при мокро време свиреха доста, но мен не ме притесняваше това.
Зависи от партидата. По прицип феродо е марката карал съм 20к км с такива, нямах проблеми, обаче няколко човека пропищяха именно от Феродо.
Малко темата нагоре.
Трябва да сменям предни накладки пак и търся хубави накладки. Цената не ме притеснявя много стига да са над 200 лв. Калата се кара нормално и се чуда изобщо дали да скачам на по-скъпи накладки или да си взема от ТиН нормални и да си реша въпроса.
И така:
1. EBC, но четох, че спортната им серия не е за ежедневно каране, а другите изобщо не са по добри от нормалните евтини накладки, а и не се знае за моята дали ще имат.
2. Ferodo чувам противоречиве мнения, едни казват, че ако са истински са перфектни, други че има много ментета и т.н.
3. Textar - мой приятел много ми ги хвали, а и като цяло това което пише, мисля са добро попадение.
Колата е от подписа, но проблема, че е от първите и до средата на 98-ма са с по-старата спирачна система.
Дайте аргументирани мнения, цени и най-вече от къде се купуват.
Edit:
С обикновени дискове съм и като цяло не карам много агресивно, но се случва и да по ръчкам повечко колата
tokata_pz_flex
20-06-2010, 21:18
Ами според мойте скромни наблюдения , ако диска ти е нормален няма смисъл от супер скъпи накладки .
Вземи компромисен вариант ... да не са от евтините , но и да не са скъпи :)
Феродо с което съм карал свиреше ... към Текстар нямам преки наблюдения . Карам с Тръстинг - най-евтините . Не ми ядат диска , не хвърлят прекомерно много феродов прах по джантата и не свирят .
Общо взето съм доволен :)
Взех MAFF, защото за моята имаше само такива за 37 лв и вече ги смених, та ще видиме.
Аз си сложих Ate, а най-интересното е, че на самата накладка имаше щампа Galfer. Демек вместо 143лв в Ал Ауто, 97лв в Манимпекс :devil: