Log in

View Full Version : имаме ли банкер?

търтей
10-05-2006, 16:29
м?

BatVas
10-05-2006, 16:32
Кажи за какво ти трябва ще питам колеги от института - сега банкери. Ама без да кажеш за какво как да знам кой да питаме - кредитен инспектор, нач отдел банкови услуги, банков счетоводител, шеф на клон , одитор - кой банкер ти трябва , за какво. :?: :?: :?:

търтей
10-05-2006, 16:35
потребителски кредит ме вълнува
без поръчители

къде как защо
кака се смяташе реалното оскъпяване
е такива неща

Kuku
10-05-2006, 16:42
Шефка на клон устройва ли те :?: :roll:
Кажи нещо по-конкретно :?:
Или ако искаш направо да те водя :idea:

BatVas
10-05-2006, 16:42
Ще ти дам телефона на една банкерка - мобилна на Райфайзен ( в момента са доста изгодни) - направо ще ти дойде на крака. Аз разбира се ще и се обадя преди това. Реално оскъпяване се смята като си сметнеш всичките вноски + таксите =реално върнати средства-изтеглена сума=цена на кредите.
Не гледай процентите , а искай направо размера на вноската и таксите - тогава сравнявай.
Аз съм теглил от Райфайзен и е много по ефтино и качествено от ДСК. Така ме ядосаха от ДСК, че направо си покрих кредита там с налазателната лихва и изтеглих от Райфайзен. :) Ако искаш първо виж в сайтовете на банките и сравни вноските с кредитните калкулатори, обикновенно има и телефони и може да се обадиш да питаш там където ти е интересно, както и да питаш за таксите. Условията ги пише по сайтовете-ама пак питай защото се променят. Иначе нямаш грижи - повечето сега дават 10 000 без поръчител

Kuku
10-05-2006, 16:44
И аз за "Райфайзен" говоря - шефката на клон Мария Луиза ми е близка 8) кредит без поръчители там е до 12000лв. :idea:

търтей
10-05-2006, 16:46
мерки кики, още е рано ама може и да идем при девойката :)

за сега проучвам пазара и ме интересува какво да гледам по банките
щото обикновено интересните неща са с дребен шрифт :wink:

========
хъм
а каква е разликата за банката :oops:

- 11,5% годишна лихва – при превод на месечната погасителна вноска по сметка в банката
- 12,5% годишна лихва – при вноска на каса/банков превод на месечната погасителна вноска

Kuku
10-05-2006, 16:53

За нищо :)
Наемодателката на офиса ми в момента, също работи в "Райфайзен-ЦУ" на ул."Гогол", та ако трябва ще пробваме и в нейния клон :wink:
Ако те интересува, мога да те заведа и в ТБ "Алианц България" на бул."Христо Ботев" до 5-те кюшета, но там момичето е обикновена служителка, а и самия клон е миниатюрен :roll:
Другото което се сещам сега е "ПроКредит", ама там не съм ходил от доста време, а и си погасих кредита преди няколко месеца, та може и да са ме позабравили вече :P
Като решиш да действаш - обаждай се и ще помагаме 8)

BatVas
10-05-2006, 18:23

========
хъм
а каква е разликата за банката :oops:

- 11,5% годишна лихва – при превод на месечната погасителна вноска по сметка в банката
- 12,5% годишна лихва – при вноска на каса/банков превод на месечната погасителна вноска

Дават ти с един процент по ниска лихва , ако представиш декларация от работодателя(съгласие) да превежда погасителната ти вноска по сметка в банката на всяко получаване на заплата-ако ги внасяш ти на каса ще ти излезе по скъпо с един процент.
П.П Тея лихви дето си ги дал са много високи - сега са доста по ниски потребителските-моя е 8.35%-ама не знам дали е защото работодателя има споразумение с няколко банки за преференциални кредити. За жилищен ми дават 6,40% :?

търтей
11-05-2006, 10:03
П.П Тея лихви дето си ги дал са много високи - ?
еми тва е от сайта на райфайзен - колко е актуален е друга тема

gigi
11-05-2006, 20:01
Митко, новият собственик на Алфата на Додо също е в Райфайзен ако дойде в неделя ще ти обясни каквото искаш. :D