PDA

View Full Version : смърта на бялото жребче

Triptih
01-04-2010, 23:32
Пиша теэи редове със сълэи в очите.Всичко доиде като гръм от ясно небе.
Бях я иэмил и лъснал отвсякъде:джанти салон.Стана кукла.Даже си купих нови гуменетки эа да я карам.Реших да я иэкарам иэвън града да видя как се държи.Една колежка от Стамболииски имаше рожден ден:идеален повод.
Колата на отиване се държа супер с 100 120 км карах ускорява като животно....абе въобще идеална алфа:super:Рождения ден мина прекрастно.
Тръгвам да се прибирам.Иэлиэам от Стамболииски минаваики по една павирана улица с 50км друсаики доста.Свършват паветата и се случи това:

dimo
01-04-2010, 23:44
Съболезнования Белчо пожелавам ти да си вземеш по хубава!

tempest
01-04-2010, 23:47
:shocking: :horror: мойте съболезнования коега...следях темата ти...много нещастен край на историята...важното е че ти си ОК защото е могло да бъде много по - лошо.

mitaka_cs
01-04-2010, 23:52
:boxed:Нямам думи!
Лоша работа!
Изглежда, че някой горивопровод се е спукал и оттам е станала белята:(
Никой ли не спря да ти помогне!?
Кога дойде пожарната?

Kris
02-04-2010, 01:22
.................................:bored:

Хайде да я възстановим с общи усилия... ако имаш мерак още по тая кола. Всеки ще даде по някой чарколяк за каузата, само кажи!

mordohy
02-04-2010, 05:02
Колега, ще помагаме!
Моя Алфи е заявил съгласието си за донорство!
Както каза Крис, ще помагаме!
Знам как се чувстваш и това не са празни думи!
За това майната и на тъгата и нека бъдем силни!
Белия лебед пак може да оживее!
Огледай го и казвай от какво имаш нужда.Инсталацията и другите токови простотии, ако имаш проблем, ще ги направя аз.Само не ме карай да чукам тенекии, че Пикасо ряпа ще яде!

Това,че си паднал е нищо, ако можеш да станеш и продължиш напред!
Слушай дъртия пръдльо!

MogaTa
02-04-2010, 10:57
И аз подкрепям Крис! От спринта ми останаха доста неща, каквото става го дарявам!

Sunny
02-04-2010, 12:19
Тази година пролетта не е благосклонна към 33-ките .
Втора 33-ка за по малко от месец :rip:
Няма думи . Още ми е гадно за Алфи на mordohy а сега и бялото жребче .
Важното е ,че ти си добре железата се оправят .

Triptih
02-04-2010, 18:02
Оганя е пламнал от страната на шофьора,зад двигателя отдолу.Идея си нямам как е станало.Иначе едни момчета с опел спряха да помогнат.Пожарната също доиде бързо до 5мин.Хуваво,че нямаше газ....не ми се мисли какво ще стане.Бях сложил 10 литра бензин да я засеча.
Крис:хаиде да я възтановим:in_love:Вярвате ли ми,че сега имам много по голямо желание да карам 33 от когато и да е било.Благодаря за подкрепата колеги,имам голяма нужда от нея.
Наи големия проблем при въстановяването ще е ел. инсталацията.Абсолютно всички жици изгоряха.Трябва да се почне от нулата.Незнам дали е по силите на някои....Мордохи???
Могата...благодаря за подкрепата,ако има нещо ще ти пиша.
От двигателя освен блока и главите....още не са отваряни за проверка...всичко друго изгоря.
Това е за сега,до сряда незнам дали ще мога да пиша,че съм нагости за празниците.

spe4elist
02-04-2010, 18:23
Гадна работа, колега! Важното е, че няма пострадали. А вярвам, че с помощта на донори от колегите, ще я възстановите бързо.

Успех

Bobi_33
02-04-2010, 18:48
Колега Triptih, и от мен искрени съчувствия, но тук ще бъда гаден и ще те посъветвам да не я възстановяваш.
Защо?
Защото: дори и да нямаш проблем с частите, проблема с ламарините е по-голям. 33-ките по рождение са с кофти ламарина, но след такова горене ламарината освен всичко друго се отвръща и закалката вече я няма. Кавото и да правиш, както и да я обработиш, ръждата ще избие навсякъде, много бързо. И това с възстановяване само при условие, че колата е с идеално купе. Ако е позагнила, въобще не си заслужава.

Kris
02-04-2010, 19:18
Имам инсталация от 1.7 8 клапана, която може да служи като основа. Повечето пластмаси, капака и т.н. мога да ти ги осигуря безвъзмездно. Има голяма възможност средата на май месец да идвам за трак дея, така че и транспорта е уреден. Само направи един списък какво ти трябва ... и малко повече снимки на коша когато имаш възможност ;)

TishO
02-04-2010, 20:05
Моя съвет е да си намериш някоя друга дори и с по малак мотор и да се прехвърли всичко от твоита.Това е по евтиния и лесния вариянт.!!!!!

Bobi_33
02-04-2010, 20:21
Имам инсталация от 1.7 8 клапана, която може да служи като основа. Повечето пластмаси, капака и т.н. мога да ти ги осигуря безвъзмездно. Има голяма възможност средата на май месец да идвам за трак дея, така че и транспорта е уреден. Само направи един списък какво ти трябва ... и малко повече снимки на коша когато имаш възможност ;)

Това е много хубаво, но коя от 2-те: за Джетроник или Мотроник? Всъщнаст и двата варианта нямат нищо общо с инсталацията на 1.7 16V

JORDANGT
02-04-2010, 22:55
Аз имам 1.7 16V и съм готов да ти даря всичко което е останало от нея.То не е много ,но ще е от сърце.

JORDANGT
02-04-2010, 23:23
Колега, ще помагаме!
Моя Алфи е заявил съгласието си за донорство!
Както каза Крис, ще помагаме!
Знам как се чувстваш и това не са празни думи!
За това майната и на тъгата и нека бъдем силни!
Белия лебед пак може да оживее!
Огледай го и казвай от какво имаш нужда.Инсталацията и другите токови простотии, ако имаш проблем, ще ги направя аз.Само не ме карай да чукам тенекии, че Пикасо ряпа ще яде!

Това,че си паднал е нищо, ако можеш да станеш и продължиш напред!
Слушай дъртия пръдльо!

А ти какво си направил????Видях при Лисан една червена ранена непоправимо:crybaby:

DJ_STIVAN
02-04-2010, 23:51
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46183 :wallbash:

TishO
02-04-2010, 23:59
Раниха 2-ма от нашите!!!!!!:crybaby:

mordohy
03-04-2010, 00:38
Колега, за инсталацияте ти казах да не се безпокоиш!Това е моя работа.Мисли за тенекиите, че там явно не мога да ти помогна особено по презумпция!Инсталацияте ще ти я оправя за един ден!Казвай как е мотора и останалите простотии.
Поне едната да спасим!

firedragon
03-04-2010, 14:24
И от мен имаш частите,дето ми останаха от моята-една бобина и някоя и друга гарнитура.

Triptih
03-04-2010, 19:36
Колега Triptih, и от мен искрени съчувствия, но тук ще бъда гаден и ще те посъветвам да не я възстановяваш.
Защо?
Защото: дори и да нямаш проблем с частите, проблема с ламарините е по-голям. 33-ките по рождение са с кофти ламарина, но след такова горене ламарината освен всичко друго се отвръща и закалката вече я няма. Кавото и да правиш, както и да я обработиш, ръждата ще избие навсякъде, много бързо. И това с възстановяване само при условие, че колата е с идеално купе. Ако е позагнила, въобще не си заслужава.
Съгласен съм с теб колега.За да си струва да се възтановява ,купето трябва да е изрядно.Колата това лято беше кърпена.Друг е въпроса какво е унищожил огъня.Докато не оголя цялата предница,няма да знам какви са пораженията.Иначе по евтино и лесно ще е да си купа нова.Но ако има живот в моита ще се помъча да я съживя.:baby_bringin:

V@K@T@
03-04-2010, 20:57
Съгласен съм с теб колега.За да си струва да се възтановява ,купето трябва да е изрядно.Колата това лято беше кърпена.Друг е въпроса какво е унищожил огъня.Докато не оголя цялата предница,няма да знам какви са пораженията.Иначе по евтино и лесно ще е да си купа нова.Но ако има живот в моита ще се помъча да я съживя.:baby_bringin:
Моите съболезнования колега ... но да ти кажа само че една кола която е горяла е най-добре да отива или на вторични или да си оставиш това което не е горяло за резервни части :prescription: щото на всичкия метал му се разказва играта от огъня зависи колко е горял ... ама като гледам снимките доста си е погоряло ... виждал съм не една изгоряла кола и от всичките нито една възтановена :crybaby:

McNicko
04-04-2010, 11:21
Ужас!!! Много съжалявам и аз, това беше една от най-лачените 33-ки които съм виждал, че и вървеше адски добре. Чак мен ме боли сърцето...

За съжаление обаче и аз съм на мнение, че е по-добре да си търсиш друга, горяла кола не ми се вижда добре да се реанимира.

Kris
04-04-2010, 14:21
Ми ако има някакъв начин ламарината да се обработи, няма какво да му мислиш ... кърпена кола преди година

mordohy
04-04-2010, 16:01
Горялата ламарина е ебана работа.Мека е и ръждясва много лесно.Все пак сега има добри химикали и това не е проблем.Важното е , че купето е здраво.Тенекии ще намерим.Другото е, че колегата трябва да се стегне и да разчаркова всичко и да докладва за пораженията, та да знаеме ,какво да събираме.Лисан също има доста тенекии и човека ясно заяви, че ги подарява.Изобщо всичко опира до организация.
Стегнете се и стига лигавщини. Поне едната да я оправиме.Моята не става, но става за донор!Вярвам, че всички ще помогнеме, колкото можем, а то не е малко!
Все си мисля,че не сме толкова скапани, че да не можеме да зглобиме една кола.
Въпроса е , кой за какво е тука, мамка му!
Ха наздраве!

Sunny
04-04-2010, 17:07
@mordohy
Бате нали се сещаш роговете или поне левия на какво са станали след огъня ?
:cheers:

Triptih
04-04-2010, 20:40
Докато не оголя цялото купе отпред няма да знаем дали има живот в нея.Естествено ако положението е зле няма да се захващаме.Но не мога да си представя да я дам за скрап.Докато има надежда ще се помъча.....поне това заслужава моята любов.Така че като я разглобя,ще пусна снимки и тогава ще водим дебата дали си струва.Нека първо разберем какво е свършил огъня.

Triptih
04-04-2010, 21:22
Пак да кажа,че не съм вкъщи.От една седмица пребивавам в Силистра.Като стана белята трябваше да заминаваме и зарязах всичко.Затова само говоря празни приказки,а не деиствам.Като се прибера във вторник....то трябва и да свърша някои неща в академията...така че събота и неделя ще дам повече информация.

marmalad
04-04-2010, 22:35
според мен ще може да се съживи колата (поне от това което виждам на снимките)
по-лесно ще си намериш нужните ти части от колкото да си намериш друга читава 33ка ! ще помагаме кой с каквото може !
успех...

ще следим темата с интерес !

поздрави

Triptih
09-04-2010, 19:21
Колеги :heavy_cry:....днес разглобих красавицата....за съжаление диагнозата е смърт:priest:.Нищо нестава от купето отпред.Всичко е изгоряла ламарина,даже вече е хванала ръжда.Като махнах таблото се показа още изгоряла ламарина.Положението е:death:
От двигателя освен блока и главите нищо друго не остана.Стрували си да ги пазя при положение че ги горя голям огън.Мисълта ми е дали огъня е оказал влияние върху метала на двигателния блок.

dimo
10-04-2010, 10:25
Колеги :heavy_cry:....днес разглобих красавицата....за съжаление диагнозата е смърт:priest:.Нищо нестава от купето отпред.Всичко е изгоряла ламарина,даже вече е хванала ръжда.Като махнах таблото се показа още изгоряла ламарина.Положението е:death:
От двигателя освен блока и главите нищо друго не остана.Стрували си да ги пазя при положение че ги горя голям огън.Мисълта ми е дали огъня е оказал влияние върху метала на двигателния блок.

Започни да мислиш за друга кола, тази извървя своя път.

whorunit
10-04-2010, 18:17
Имам здраво купе ако искаш пиши лично :)

Triptih
10-04-2010, 18:34
Започни да мислиш за друга кола, тази извървя своя път.
Така и ще направя:usaflag:Всъщност то аз имам друга.Маи до края на тази година ще хвърля усилия по жулиетата.
Тук е момента да благодаря на всички колеги които ми вдъхнаха кураж и бяха готови да помагат по възтановяването:notworthy::notworthy::notworthy:

Любопитно ми е (въпрос към колегата Димо)колега от къде ми знаеш името?

marmalad
10-04-2010, 20:51
еми всяко зло за добро колега...
стискаме палци, следващата 33ка да е още по-хубава и да те радва много повече от изгорялата хубавица...

поздрави

dimo
12-04-2010, 14:12
...
Любопитно ми е (въпрос към колегата Димо)колега от къде ми знаеш името?

Владея силата :Yoda:

146_JTD
12-04-2010, 16:23

:rotfl::rotfl::roll2:

-извинявам се!

Triptih
13-04-2010, 18:28
:lol:така е явно :starwars:
Не сериозно чудно ми е.Може да се знаем а да незнам.

fred
13-04-2010, 22:00
Браво на всички, евала за готовността на колегите да помогнат.Аз понеже съм с две леви ръце ще нося бира.
Иначе ми интересно, в такива случаи помага ли нещо пожарогасителя, ако го има човек де и се сети да го използва бързо:screwy:

Sunny
13-04-2010, 22:04
Браво на всички, евала за готовността на всички да помогнат.
Иначе ми интересно, в такива случаи помага ли нещо пожарогасителя, ако го има човек де и се сети да го използва бързо:screwy:

Тръгне ли от бензинопровода - а то почти винаги от там тръгва под капака - няма големи шансове да оцелее нещо особено ако си в движение . Когато спреш огъня се разгаря още повече .
На една среща на варненската група замалко да пламне една 155-ца и от няколко пожарогасителя само един свърши работа ама беше от големите дето не са за автомобил ..

Triptih
14-04-2010, 22:18
Браво на всички, евала за готовността на колегите да помогнат.Аз понеже съм с две леви ръце ще нося бира.
Лично аз нямах пожарогасител.Но питах пожарникарите след като ми изгасиха колата,дали ако имах бих могъл да изгася огъня.Те ми казаха,че в случая нямало да помогне.Освен това съм направил грешка(вече ще знам)като отворих предния капак да видя какво става,огъня се разгори повече,защото при отварянето съм вкарал въздух в двигателния отсек.

dimo
15-04-2010, 00:10
Сега вече знаеш че една от първите инвестиции за следващата ти кола е пожарогасител ,но следващия ти пожарогасител да е голям и хубав че понякога е животоспасяващ!
Иначе първо се ползва при затворен капак и чак тогава се вдига капака и се пръскав дигателния отсек ако е останало нещо вътре в пожарогасителя.

ALFA155Ts
16-04-2010, 11:37
Лягам и мра до нея :death: ако се случи такова нещо с моята алфа .... не ми е жал толква за БМВ-то от колкото за алфата

Kris
19-04-2010, 15:13
Значи още една 33ка донор си имаме вече

DJ_STIVAN
19-04-2010, 18:58
Хихихи , ти пак гледаш само от де да изкяриш нещо :haha: