View Full Version : проблем с 145 1.6 Boxer 103 коня, гори много
Здравейте, бе хора! Искам да питам ако някой знае или има такав проблем- значи Алфата ми гори адски много,както и да я карам.12 извънградско и 15 в града!Аз вече свикнах, ама...!И в всеки сервиз кадето съм ходил в Стара Загора винаги уредите показват че нищо и няма и тва е! Някой има ли сащия проблем или само аз, или май направо да ходя в София на Вантотрейд да видим те кво ще измислят.
Колата е на около 100000 км. от Италия и тука никой не е и праел нещо сериозно.Един майстор ми вика: тай ще е като си си купил Алфа и то Boxer. Ама аз си я обичам таз кола! Айде чао и дано някой ми пише нещо!
Този твоя майстор проверил ли е термостата?
Как разбра дали гори много пълно/пълно или по стрелката?
Да, термостата е сменян преди 3 месеца ама същата работа.Пълно пълно поне 7-8 пъти съм я засичал.
Каза , че си ходил на диагностика всичко било ОК ?
Газ анализатора какво показва?
Как са данните от ламбда сондата?
п.п Пусни търсачка форума за да видиш на други колеги с боксер какъв е разхода.
Да,казват че всичко било ок!всички показатели били добре,ама незнаели от какво може да е!
Благодаря ти все пак! Ама май ще ходя до София!
А как са датчиците за температурата - щото ако показват, че е студена и се подава повече гориво- и разхода е по висок :?: Не разбитам, от боксери още по малко - ама просто ми се вижда логично.
Още нещо - как така 1.7 -107 к.с (така си написал) 1.7 боксер при 145 е 129к.с, а 1,6 боксер в 103 к.с :?: :?: :?: Последно кое е вярното- конете или кубатурата- не че има голямо значение за разхода - защото си е височък и за двата варианта.
Абе то толкова и са му направили диагностика. Само са го претупали и са му взели парите на човека а за изпроводяк абе то боксер :evil: :evil: :evil:
п.с.
Колега я напиши ТУКА данните, нали си ходил на диагностика да видиме какво сте мерили
georgievst
11-05-2006, 18:34
Ако имаш пък към Бургас иди в сервиза на Кафеджиев - по - близо ти е. Те са представители на фиат и правят диагностика.
Провери ли си рамата във VIN чекъра който излиза в дясно като пускаш мнение???? Там ще видиш точно къв ти е двигателя.
Catalogue: U1 | 145 BZ/DS (1994-1996)
MVS: 130.231.0(0) | 1600 I.E. 8V "L"
Engine Stamp: AR 33201
Version Code: 930A2
Version: V4 | 1.6 I.E. "L"
Engine Version: M2 | 1.6 8V
Interior: 164 | NAVY PRINT CLOTH
Vehicle No: 03025278
Engine No: 0011322
Prod. date: 1995-01
!!!Така,благодря много за това,че ме светнахте за тaя VIN проверка.Ето това там горе са показателите,и тогава, защо простите Италианци ми дадоха документ на колата на който пише 1.7 Боксер 107 к.с. и аз платих и мито за толкова и данък.Егати в ква заблуда съм живеел до сега.
Много се радвам че се регистрирах,поне да ми се изяснят някои работи.
БЛАГОДАРЯ МНОГО И НА ВАС ДЕ! И ако някои може малко по подробно да ми разясни горе тва-супер.Боже гледам и невярвам. :shock: :shock: :shock: :cry:
Няма да се плашиш пич ! Боксера дето е 1351сс, го водят 1.3 и 1.4. Верно за 1.6 не бех виждал, да го пишат 1.7, ама кво им пречи :roll:
Истинското 1.7 на 145 е само 16 волтово и е лекинко по-мощно. Да ти е здрава колата и с кеф да си я караш 8)
Истинското 1.7 на 145 е само 16 волтово и е лекинко по-мощно.
ЛЕКИНКО 30 к.с. :shock:
Мой познат взе едно 1.7 16 и лекинко върви доста повече от моята :twisted:
Инече колега да си я караш с кеф.
Crusader
13-05-2006, 13:02
При 145/6 16 волтовия боксер е 129 кончета/май е свързано с екологичните норми/ докъто при 33 е 136 и на лекото купе на 33 си е направо ниско прелитащ jet-fighter :lol:
Мерси,Мерси,ама аз и без тва винаги си я карам с кеф.Още като седна вътре и се чувствам перфектно.Айде колеги чао и свсичко хубаво.
P.S. И пак благодаря за съветите, а бе за всичко!Чао за сега!
BMC-CDA кжо е тва е нещо?Филтър?
Ако разхода наистина е такъв не е много добре пробвай първо да смениш бензиностанцията при мен така се оправиха нещата в началото сипвах само на Лукойл и ми харчеше 14-15 като спрях колата харчи 12 в града и то в Софийските задръствания :wink: :wink: :wink:
Ако разхода наистина е такъв не е много добре пробвай първо да смениш бензиностанцията при мен така се оправиха нещата в началото сипвах само на Лукойл и ми харчеше 14-15 като спрях колата харчи 12 в града и то в Софийските задръствания :wink: :wink: :wink:
А откъде зареждаш сега? Аз зареждам на петрол и все ми се струва че харчи много :( не че това е точно причината де, но все пак ...
ОМВ, ЕКО Елда или Дунев /шото ми е близко/ и съм доволен :wink: :wink:
Ами аз зареждам предимно в Шел и не мисля че е от това.И сега обаче въпреки че всички тестове показваха че е ок,ми направиха една центровка с няква специална техника на Bosch, и ся май е по-добре.Ама още не съм пробвал пълно/пълно.Ще видим кат пробвам,ама то иначе не са издържа. 8) :roll: :wink:
Колега, на съвременните автомобили центровка не се прави.
Друг е въпроса, че е трябвало да ти вземат за нещо парите. :D
А бе колега така,ама да знаеш за ква техника става въпрос, такова нещо не бях виждал, и да ти кажа наистина има май подобрения,ама ще ви кажа по-късно.А тва с боша може и да не му се вика центровка ама имаше 30 кабела наръгани в колата ми един лаптоп праеше сичко. :P :P
Crusader
15-05-2006, 22:23
Залагам на ламбда сонда
plamen petrov
16-05-2006, 18:08
Приятели,на мен ми даваше също голям разход.Оказа се,че като смених един датчик на блока-бил със съпротивление в него,имитирал е,че колата е загряла на студен старт,и ми качваше разхода.Смених го и всичко е ок.Цената му в Плевен е 27лв.
ОТЧАЯНА РАБОТА ХОРА. Вече не е човешко,вече минах на газ да карам,обаче разхода ми дойде точно 16,6 като това е за 80% извънградско и 20% градско, при каране с 150-160км. Ламбда сонда и датчици са проверени и са ок. Направо вече незнам каде да ида и ко да прая.То не се издържа. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ОТЧАЯНА РАБОТА ХОРА. Вече не е човешко,вече минах на газ да карам,обаче разхода ми дойде точно 16,6 като това е за 80% извънградско и 20% градско, при каране с 150-160км. Ламбда сонда и датчици са проверени и са ок. Направо вече незнам каде да ида и ко да прая.То не се издържа. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Всичкия тоя бензин къде отива :shock: Какво показва газанализатора когато колата е на бензин в сравнение със нормите за модела дай цифрите колега иначе може само да си плачем един на друг ама той бенза си заминава... :?
п.с При скорост над 120 км/ч смятай +20% над нормалния разход
Ами ся след 4 дена съм на един сервиз дето ми го препоръчаха,да видим там кво ша тестват и ша напиша всичко.ама трябва да излезе нещо вече,щото то такава мистерия няма. (извън темата ама днеска викам чекаи си напълня газовата бутилка до горе на Шела в Шумен и бутилката ми е 40 л. и обикновено събира 34- 36 л. а тез днеска 44.ШШШШ викам ко праите ве,ебати налягането аз, ша ма взривите бе.Идиоти) :twisted:
Crusader
20-05-2006, 18:37
100% те лъжат на газ колонката, веднъж са ми го правили тоя номер в 30 литрова бутилка ми вкараха 30.8 литра повиках веднага управителя и собственика на бензиностанцията и след като ги заплаших че ще напиша жалба до комисията за защита на потребителите ми се извиниха /мошеници/ и ми казаха че колонката била повредена и т.н. глупости, хубавото е че от тогава тая бутилка никога не е събирала повече от 26 литра :wink:
Съгласен съм, че с количеството на горивата понякога стават измами. Прибавяме факта, че и самият измервателен уред не мери 100% точно. Затова си има допустими отклонения в измерването. Те не трябва да надвишават 1 %.
И още - по документи, обема на бутилките ни се води някакво кръгло число, ама в действителност обема е малко по голям или малък.
Има и още доста фактори от които зависи колко ще ни сипят.
Случвало се е съдове за пропан бутан да ходят на експертизи и примерно 30-те литра по паспорт, да се окажат близо 31. Така че, малката разлика в количествата не бива да ни притеснява.
Crusader
21-05-2006, 10:57
Така е съгласен съм ако я обърнеш с отвора отгоре и да я налееш, обаче отвора и изравнителя стоят под ъгъл /мисля между 45 и 51 градуса спрямо хоризонталата/ и втечненият газ достигайки до това ниво задейства предпазен клапан /пак нянакъв ЕвРоклапан май го водеха - баси всичко ни е ЕВРО, само заплатите не са :twisted: / та за това повечето бутилки събирам между 80 и 90 % от посоченитят от производителят обем, при мен едната кола при посочен от производителя обем 25 литра побира 22-23, а другата при 30 литра хваща 26-27 максимум, изключая случаите с мошенници-колонки.
emilpenov
24-05-2006, 16:27
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ ЗАЩО ПРИ ВЪВЕЖДАНЕ ЗА ПРОВЕРКА НА VIN КОДА НЕ ДАВА НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ
emilpenov
24-05-2006, 16:32
КОЛЕГИ, В ФОРУМА КОМЕНТИРАТЕ СЕРВИЗИ В СТРАНАТА КОЙТО СА ЗА ПРЕПОРЪКА, НЯКОЙ МОЖЕЛИ ДА ПРЕПОРЪЧА СЕРВИЗ В ПЛЕВЕН ЗА ДИАГНОСТИКА, ИМАМ АЛФА 146 И НЕСЪМ СИГУРЕН ДАЛИ РАЗХОДА НА ГОРИВО Е В НОРМИТЕ.
Виж пиши на колегите от Белене - в "Срещи и мероприятия" има тема за срещите им и има номера на Влади - Крусайдър. Те знаят хората в Плевен и околността. :wink:
emilpenov
26-05-2006, 10:52
колеги, колко са нормалните обороти на празен ход на алфа146, 1.6i 103c boxer
emilpenov
26-05-2006, 10:59
Приятели,на мен ми даваше също голям разход.Оказа се,че като смених един датчик на блока-бил със съпротивление в него,имитирал е,че колата е загряла на студен старт,и ми качваше разхода.Смених го и всичко е ок.Цената му в Плевен е 27лв.
-как откри че проблема с преразхода идва от въпросния датчик
-как откри че проблема с преразхода идва от въпросния датчик
След диагностика на инжекциона :idea:
Звънни на Влади да ти каже къде да отидеш или на някоя среща да ти измери с мултицет темп. датчик поне ще ти каже дали ти работи и термостата :D :D
emilpenov
26-05-2006, 11:27
-как откри че проблема с преразхода идва от въпросния датчик[/quote]
След диагностика на инжекциона :idea:
Звънни на Влади да ти каже къде да отидеш или на някоя среща да ти измери с мултицет темп. датчик поне ще ти каже дали ти работи и термостата :D :D[/quote]
това с диагностиката добре, проблемът е там че, аз съм от плевен и имах предвид къде в плевен се е случило че е попаднал на читав майстор
emilpenov
26-05-2006, 11:41
наблюдах следния проблем:
алфа146 1,6І боксер 103к,
-през зимата след извесно каране в градски условия колата почва да пуши и след извесно каране извън градско спира да пуше, това нормално ли е?
-при работещ мотор на празен ход като дам пълен ляв или десен на волана хидравлика започва да свири, направиха ми профилактичен реглаж на предницата и свирене изчезна,
чувал съм в Плевен от Влади за някаква Аутодетелина :roll:
а ето го
http://www.clubalfaromeo.com/forum/view ... 5%E2%E5%ED (http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3782&highlight=%CF%EB%E5%E2%E5%ED)
emilpenov
26-05-2006, 12:37
а можеш ли да кажеш нещо по въпросите който написах по-горе
наблюдах следния проблем:
алфа146 1,6І боксер 103к,
-през зимата след извесно каране в градски условия колата почва да пуши и след извесно каране извън градско спира да пуше, това нормално ли е?
,
най-вероятно пушилката е конденз
emilpenov
26-05-2006, 15:16
търся компетентен съвет за или против поставянето на газова уредба на въпросната алфа и всичко по темата
търся компетентен съвет за или против поставянето на газова уредба на въпросната алфа и всичко по темата
ПРОТИВ
Crusader
26-05-2006, 18:55
Ето го и Влади :wink: , та значи у Италбулком няма да ти свършат работа ->нямат и апаратура и майстор за това -там са по механиката, може да идеш у сервиза на Бош /пак няма гаранция, но имат екзаминер/или ако ти се разхожда ела до Белене ->има и екзаминер има и майстор спец по италянките.
За газовата уредба ->твърдо ЗА, но умната с поставянето -намери си наистина добър сервиз, че нащте коли могат да ти разкажат играта, ако решат да ти правят номера /имаше един такъв лаф за италианските коли и жените... :lol: :lol: :lol: /. Тук в този форум карането на газ не е много на почит, та мое да чуеш доста отрицателни отзиви, обаче ако уредбата е поставена добре си и избиваш парите за 7000 км. /при мен 2.5-3 пъти годишно - е как няма да карам на газ/, обаче ако си рацер ->забрави, ще позагубиш от динамиката.
Е ако имаш още въпроси питай!
emilpenov
27-05-2006, 10:30
във форума видах снимки от срещата ви в белене и повечето машини бяха 146, ти каква караш и ако е 146 с какъв мотор е, имам предвид ако е 146І боксер 103к да те питам разни конкретни неща и относно сервизите в плевен ходих в елмира там имат комп. за тест но има усещането че човека може да работи с него но нее компетентен дали показателити който вижда са в нормата
Урааааа.Вече сичко е наред с Алфата горяща много,оказа се някакъв датчик,който според думите на майстора дето го намери бил такъв че не е въобще за тая кола и затова и тестовете и техниките не са намирали проблем,щото той работи ама не ставал за тая кола.Сега вече 11-12 разход.Супер.
Имам друг въпрос с какво масло е хубаво да карам колата.Щото след 2000 км щте трябва да го сменям,а пък чух 1000 мнения ама да чуя и вашите.Благодаря.
Crusader
27-05-2006, 15:29
във форума видах снимки от срещата ви в белене и повечето машини бяха 146, ти каква караш и ако е 146 с какъв мотор е, имам предвид ако е 146І боксер 103к да те питам разни конкретни неща и относно сервизите в плевен ходих в елмира там имат комп. за тест но има усещането че човека може да работи с него но нее компетентен дали показателити който вижда са в нормата
Аха, при нас се карат повече 146, но тва е щото по-стават за семейна кола, мойта е със TS мотор /пише го у подписа/, ма ти пак си питай, да кажем че съм виждал boxer :lol: :lol: :lol: