View Full Version : Задни дискове 145 ЖТД
tokata_pz_flex
05-04-2010, 09:01
Колеги някой сменял ли е задните дискове ? Да споделите впечатления от различни марки , цени , поведение ?
Аз съм сменял на ти-ката. То няма значение мотора, всички 145/6 са еднакви отзад. Сложих феродо - дискове+накладки, някъде около 80 лв. ми излезе комплекта.
Аз по принцип несъм за смяна,но мисля да купя Стейнхов двойно перфорирани,излизат около 110лв двата с накладки за тях.
tokata_pz_flex
05-04-2010, 20:24
Къде са на тая цена ? Че тук Феродо дискове с накладки - 95 лв.
trustworthy
05-04-2010, 20:33
Къде са на тая цена ? Че тук Феродо дискове с накладки - 95 лв.
Скачай на 'Стайнхофа', щом са на такава цена ;)
Иначе наистина ли са ти износени под допустимата дебелина дисковете, че ще ги сменяш?
Иначе пърформънс чудеса не би трябвало да очакваш, само гледай да не ти свирят накладките, че е конфузно :) Аз бих ти препоръчал 'Ultimax' на EBC - хем са добри, хем не са скъпи ;)
Скачай на 'Стайнхофа', щом са на такава цена ;)
Иначе наистина ли са ти износени под допустимата дебелина дисковете, че ще ги сменяш?
Мойте неса износени,ама си ме влече перфорирания диск :) :devil:
trustworthy
05-04-2010, 20:37
Мойте неса износени,ама си ме влече перфорирания диск :) :devil:
На мен ли ми разправяш :)
tokata_pz_flex
05-04-2010, 21:14
Днес ги разглеждахме и уж не са толкова зле ...
Ама Веско запали скарата и отворихме едни бири и не ги измерихме :>
trustworthy
05-04-2010, 21:56
Щото, за да са заминали, трябва или да си ги прегрял нещо и да са се изкривили, или да са яко надрани, или да ти е на милион км колата и да са свършили :noooo:
Ако питаш мене, вземи си едни накладки за отзад и си сипете с бате ти Весо по едно малко...няколко пъти :)
Моите се изкривиха и почнаха да тресат - затова ги сменях.
Иначе ги взех от един колега от Враца - да не казвам тук кой е, че ще е реклама.
trustworthy
05-04-2010, 22:41
Моите се изкривиха и почнаха да тресат - затова ги сменях.
Иначе ги взех от един колега от Враца - да не казвам тук кой е, че ще е реклама.
В такива случаи обикновено трябва да се сервизират и спирачните апарати, иначе няма дълготраен ефект.
Не мога да кажа - колата замина преди доста време. Аз докато карах с новите накладки (към 3 месеца) нямаше проблеми.
trustworthy
05-04-2010, 22:49
Аз ти говоря от опит с един от служебните клозети, но да не разводняваме темата на Токата, че човекът си сервизира спирачките тотално, даже ще му пращам едни жтд ултрапърформънс предни апарати тея дни :hehehm:
tokata_pz_flex
05-04-2010, 23:11
:hehehm: Благодаря за отговорите . Надявам се темата да е полезна на колегите :)
Малко не е по темата, ама може ли да попитам колко струват задни накладки за JTD. Дисковете ми ще изкарат още едни накладки ама самите накладки са 1-2 мм и са за смяна.
Зависи от марката, обикновено са м/у 30 и 40 лв.
Добре :) Мерси за инфото.
trustworthy
06-04-2010, 07:16
Аз моите ги бях взел за под 30 лв от Т+Н.