View Full Version : Проблем с педала на съединителя
Mind_Control
11-05-2006, 21:24
Днеска се качвам в колата, натискам съединителя и пропадна.. и не ще да се вдигне.. Зацепваше без никакъв празен ход. Нямам представа от какво е, но пък забелязах нещо друго. От цилиндърчето на съединителя май покапва малко масло ли е какво е.. Май е свързано с течността за спирачките, защото като долях и се оправи педала на съединителя. Но явно от това цилиндърче си покапва малко, защото забелязах че ми пада течността за спирачките. Та въпроса ми е правилно ли си мисля, че проблемът с педала, цилиндърчето и течността за взаймносвързани?? И колко струва това цилиндърче и къде могат да го сменят?
колега...и аз имах подобен проблем.....виж си помпите на съдинителя....и моя пробадна и се оказа че е това проблема
Mind_Control
11-05-2006, 21:50
колега...и аз имах подобен проблем.....виж си помпите на съдинителя....и моя пробадна и се оказа че е това проблема
А как го отстрани проблема? и какво точно се оказа?
горна и долна хидравлична помпа.
Горната е свързана с педала,а долната е на скоростната кутия
Мисля,4е бяха по 60лв едната :D
Долната помпа е около 52 лева, а горната е 26 лева . Вземат масло от казанчето на спирачната течност. При теб проблема доколкото разбрах е от долната помпа. При мен стана само със сваляне и почистване (оправи се), пробвай първо така.
Mind_Control
11-05-2006, 23:04
а къде казвате, че могат да ми я извършат тази процедура..? и да установят къде точно е проблема?
а къде казвате, че могат да ми я извършат тази процедура..? и да остановят къде точно е проблема?
Клубния сервиз :wink:
Mind_Control
11-05-2006, 23:26
Този, който е близко до Софавто ли? Зад минногеоложкия..?
Този, който е близко до Софавто ли? Зад минногеоложкия..?
Да точно :wink:
Писал съм за него в тая тема:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632
alfatras
15-05-2006, 14:50
Свали акумулатора,отдолу под него е стойката,свали и нея и ще видиш помпата-свали я в нея има гумени кръгли уплътнения-ако ти се е скапало уплътнението смени го с друго-стотинки струва и си ок!Поне на мене беше така-ако греша нещо да ме поправят колегите-успех
Свали акумулатора,отдолу под него е стойката,свали и нея и ще видиш помпата-свали я в нея има гумени кръгли уплътнения-ако ти се е скапало уплътнението смени го с друго-стотинки струва и си ок!Поне на мене беше така-ако греша нещо да ме поправят колегите-успех
И при мен , само че казаха че не продавали само гумички, и се оправи с почиставане само.
alfatras
16-05-2006, 08:33
:D е на това мога много да се посмея колега хехе!Взимаш старите гумички и отиваш в един магазин за гумени изделия(маркучи,дъждобрани и прочие...)показваш старите си гумички и от там...о чудо-дават ти същите :wink: !
evgeni_bb
16-05-2006, 09:47
То от гумички до гумички има разлика голяма. Спирачната течност не е като дъждовната вода. Преди година сменях уплътненията на спирачен апарат намерих си точно като моите Frenkit 13лв.
в "Силвър център" Люлин - някъде на втория етаж.