Log in

View Full Version : Неплатен данък 3-та година

georgios
09-04-2010, 22:25
Здравейте имам 2 въпроса.
Имам алфа 1,6 88кв 120к та поради финансови причини не съм регистриран в данъчното 3-та година. До колкото разбрах след 2-та година изтича давността за глобата, но понеже са минали повече от 2 год. и 2 месеца ще има ли глоба ?
Вторият ми въпрос е ако си продам колата на роднина и той я регистрира в данъчното на негово име, има ли вероятност да ме потърсят и да ме карат да плащам времето през което е била мое притежание.

Т.е. продавам на него с покупко-продажба, регистрираме я в кат на негово име и в данъкчното, плаща си данъка, а аз забравям ?

търтей
09-04-2010, 22:29
Не можеш законно да продадеш колата без да е платен данъка.

spe4elist
09-04-2010, 22:34
А как си минавал преглед?

georgios
09-04-2010, 22:39
значи преглед съм минавал без проблеми и никои не се е интересувал дори дали съм платил данък или не. в два различни сервиза от които единият е на СБА.
законно мога да я продам без да съм плащал, нотариусите рядко изискват или им представяш бележка с внесена сума към данъчното, без да имате регистрация там.

Въпросите ми бяха други, предполагам има запознати.

Galeano
09-04-2010, 22:41
От тоя данък измъкване няма. Не си я регистрирал в данъчното,но те получават данни от кат.Така ,че най вероятно ще получиш честитка с начислени лихви. На един познат при същия случай му пратиха писмо след 4 години. По спомен лихвите не бяха големи.

търтей
09-04-2010, 22:41
Не, не е законно, нищо че се случва.

Иначе има много запознати, но отговорите на тия въпроси са против равилата на форума, затова и заключвам темата.

spe4elist
09-04-2010, 22:43
Преди да заключиш, бях забравил един данък на продадена кола, извикаха ме след около 5 години, с лихвите