View Full Version : Помощ при избор на Алфа Дизелче
hunter86_bg
09-04-2010, 23:54
Пичове голям фен съм на дизелите,не ме питайте защо-просто ме кефят.Та до сега не съм имал своя кола и най-накрая се реших да си купя.
До колкото разбрах Бобо е много добър с италианките -така че ако купувам от София ,ще отида при него.Въпроса ми е какво да гледам по колите.Всичките алфи ми се струват нереално евтини,дали им има нещо или подръжката е скъпа -не знам.Та дайте някое и друго съветче и то директно,без заобикалки.
П.С.:Администраторите да не ми се сърдят ,в търсачката не излиза нищо свързано с покупката на алфа 145/6.
tokata_pz_flex
10-04-2010, 07:15
Търсиш кола с JTD двигател .
На тия коли , това е комън-рейл дизел и с много добър .
Градско гори към 8 , извън града -5-6 .
Подръжка - евтина .
Като купуваш колата гледай да е запазена , ако някой от форума му скимне да продава , вземи от него .
Не се лъжи с евтини таралясници , че ще се набуташ с много пари после .
Като купуваш , гледай да не пуши като локомотив отзад .
Задължително провери турбото на колата , макар че на 10 г. сигурно ще има луфтове , но поне да са в допустими граници .
Успех !
П.П.
spe4elist - тоя линк нещо е счупен :)
spe4elist
10-04-2010, 09:34
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16459&highlight=%EF%EE%EA%F3%EF%EA%E0+%E4%E8%E7%E5%EB
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=4073&highlight=%EF%EE%EA%F3%EF%EA%E0+%E4%E8%E7%E5%EB
Има толкова теми, ползвайте проклетата търсачка!
Например: съвет, покупка, 145, дизел
Ето една полезна публикация по въпроса!
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?p=17883
@hunter86_bg - колега гледай внимателно, защото дизела се ремонтира доста скъпо, а дизел на 10+ години просто читав си струва пари. Нов внос ако купуваш просто гледай да е читава и МНОГО ЕВТИНА. Или просто си вземи карана кола за малко повече пари.
Нов внос коли имат поне 1500 лв задължителни разходи. Само 400 лв е регистрацията и 160 ГО и от там вече едно 400-500 лв за обслужване и резни дребни ремонти :)
@tokata_pz_flex колата не ЕВТИНА ЗА ПОДРЪЖКА. За Алфа може би да, но на базата на другите марки изобщо не е толкова евтина.
tokata_pz_flex
10-04-2010, 19:13
tokata_pz_flex колата не ЕВТИНА ЗА ПОДРЪЖКА. За Алфа може би да, но на базата на другите марки изобщо не е толкова евтина
Ами може и да си прав . Аз сравнявам с колите до които имам досег . Но като се замисля е евтина ... 2000г. с тези екстри мисля , че не е скъпа за гледане :)
Пичове голям фен съм на дизелите,не ме питайте защо-просто ме кефят.Та до сега не съм имал своя кола и най-накрая се реших да си купя.
До колкото разбрах Бобо е много добър с италианките -така че ако купувам от София ,ще отида при него.Въпроса ми е какво да гледам по колите.Всичките алфи ми се струват нереално евтини,дали им има нещо или подръжката е скъпа -не знам.Та дайте някое и друго съветче и то директно,без заобикалки.
П.С.:Администраторите да не ми се сърдят ,в търсачката не излиза нищо свързано с покупката на алфа 145/6.
Ми първо си харесай няколко коли.Огледай купето.Понатисни по ъглите и огледай амортисьорите, за да се ориентираш за окачването.Гледай колите сутрин, за да видиш студения им старт.Ако не палят от първото подгряване - беж.За индикаторите по таблото,питане му е майката и ако нещо свети и ти викат то е така,няма такъв филм.За всичко има причина.Ако след всичките тия неща изклежда добре - на диагностика в сервиз.Желателно по твой избор и е хубаво да викнеш с теб някой,който има или е имал такава кола.Успех в търсенето и наблегни на JTD.Има хубави екземпляр около 2000г.
Забравих да кажа,че поддръжката е адекватна на всеки подобен автомобил от другите марки.Ни повече,ни по-малко.
trustworthy
10-04-2010, 21:47
Търсачката не струва - няма какво да се лъжем. Имам поглед през годините какви теми са се пускали за дизел точно в този раздел. пробвах с търсачката, но с ключови думи е луда работа. Откакто сме с новия Vbulletin, търсачката не работи. Със стария phpBB нямаше ядове
Без да имам ни най-малко намерение да се самоизтъквам, само за да помогна на колегата, ще го посъветвам да пише в търсачката като ключова дума 'жтд' или 'jtd', а в полето 'user name' - 'trustworthy'. Не защото съм писал безценни съвети, ами просто не съм пропускал да се разпиша в почти всяка една тема - запитване за дизел в този раздел :blush:
spe4elist
10-04-2010, 21:51
Търсачката не струва - няма какво да се лъжем. Имам поглед през годините какви теми са се пускали за дизел точно в този раздел. пробвах с търсачката, но с ключови думи е луда работа. Откакто сме с новия Vbulletin, търсачката не работи. Със стария phpBB нямаше ядове
Без да имам ни най-малко намерение да се самоизтъквам, само за да помогна на колегата, ще го посъветвам да пише в търсачката като ключова дума 'жтд' или 'jtd', а в полето 'user name' - 'trustworthy'. Не защото съм писал безценни съвети, ами просто не съм пропускал да се разпиша в почти всяка една тема - запитване за дизел в този раздел :blush:
... и филтър - само в заглавията на теми!
Georgy_Dimitrov
11-04-2010, 19:08
Пробвай я как върви между 1000-2000 уборора на 2-ра.Ако усетиш придърпване , давене , притрисане значи има проблем.Гладай дали чърви добре с посояна скорост и плавно ускоряване.Естествено трябва да япробваш и с пълна газ
Колега, ти защото е Алфа, ли искаш да купуваш, или защото е дизел? Защото що е отнася до JTD, то този двигател (абсолютно същия) ще го срещнеш и в Алфа, и в Ланча, и във Фиат. Предполагам, че търсиш JTD, а не TD - той е морално ... назад. Мисълта ми е - разшири търсенето!