View Full Version : Газови уредби... размисли и страсти.
BoxerPower
11-04-2010, 19:22
Опаа оня с бръснатата кофа затри първия пост... ама не му се сърдете, момчето го направи за да се избегне появата на евентуални нови дразги в бъдеще ;)
Gh0stRider
11-04-2010, 19:53
Аз съм на твоето мнение като цяло... но само трябва да отбележа 2 неща:
1."газова бутилка в багажника на бегачка говори, че собственика и е голяма работа на приказки, но в действителност е бати Ланко с малката чура!"
Е тва просто не е вярно на 100%... ДА масово е така, но има и от онея зелени човечета дето си карат 7-ма серия баварец и всъщност наистина ги брига колко СО2 изпускат ;). В Българя се броят на пръсти такива, но като цяло в европа ги има.
2. Как ще коментират колегите стотиците хиляди бензинови Фиат-чета излезли от завода със вградени газови или метанови уредби .. Явно има начин бензивнов двигател да работи и на газ безпроблемно. ;)
BoxerPower
11-04-2010, 20:00
2. Как ще коментират колегите стотиците хиляди бензинови Фиат-чета излезли от завода със вградени газови или метанови уредби .. Явно има начин бензивнов двигател да работи и на газ безпроблемно. ;)
За колегите не знам, но аз ще ги коментирам като компромисен варият взимайки се в предвид масовото търсене на автомобили с газови уредби. Всичко това разбира се с цел реклама и популизиране на марката производител.
П.П. Бензиновите двигатели си работят с газ... просто това си има съответните последствия ;)
Колега зад тоя неприязън към газта се крие нещо друго сякаш, но ти си знаеш най-добре. В каквато и кола да си - дизел, бензин, газ може да си изгориш заклещен пък и да не си заклещен пак може да си изгориш, не мисля, че е по-опасна от другите горива, за по-евтина, по-евтина си е, за някои хора е много трудно да удържат да карат на бензин, нямат пари хората и си джиткат на газ.
По първия коментар: Вярно е, че са ни много пишман майсторите, но вреда за бензиновия мотор от газовото гориво ми се струва няма, вредата е майстора или пък самия собственик.
Второто: Ми... те хората БМВ 635D направиха и на мен ми изглежда глупаво кола GT пък нафта, та за газифицираните такива не се чуди и все пак може би да са си направили добре сметката та с икономията от гориво да си свалят мадамите :big_wink:, въпрос на вкус. Все пак си мисля, че щеше да ме е срам по бензиностанцийте да се появя с Jag XJS V12 Convertible и да се наредя на колонката за газ или пък със SL 500. Така и така съм почнал та да си продължа мисълтта лошо е че тия двете коли както са кабриолети на коконата дето е за е****, ъъъъ доставяне на сексуално задоволено състояние де, чепичките няма да могат драскат тавана, щото времето е вече топло и сезона на кърската любов е открит, поне за наше село:devil:, другата работа е, че то това 5-6 литровото моторче ще му трябва голяма бутилка може би като бойлер 80-100 литра поне и те това нещо ако гръмне човека не само, че няма да може да гори спокойно на бавен огън ами ще си има безплатен полет до луната, лошото в цялата работа е, че билета е еднопосочен.
За финал рядко се случва да гръмне бутилка, дори при доста катастрофи бутилката се смачква и газта си излита.
За протокола имам две коли, Алфата си ми е на бензин, фиатчето си ми е на газ, имам впечатления и от двете, бензина определено не е евтиното гориво, но с него си имам цялата мощност на мотора и както е цитирано много пъти в тоя форум "Кефа цена няма" предпочитам Алф да си го карам на бензин, пък Уно ще си се шматка на народното гориво.
Ади мир и извинявай ако съм засегнал нещо дето не е трябвало.
---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
Е тва просто не е вярно на 100%... ДА масово е така, но има и от онея зелени човечета дето си карат 7-ма серия баварец и всъщност наистина ги брига колко СО2 изпускат ;). В Българя се броят на пръсти такива, но като цяло в европа ги има.
Хм това е кола за престиж не за гаджета на S, 7 и компания им е позволено на газчица.
BoxerPower
11-04-2010, 20:17
Колега зад тоя неприязън към газта се крие нещо друго сякаш, но ти си знаеш най-добре.
Ади мир и извинявай ако съм засегнал нещо дето не е трябвало.
хаха ами зад тоя неприязън към газта не се крие нищо друго (каквото и да значи това друго). Просто ми е забавен момента с "Аз съм големия пич с кинтите и колите... ма карам на газ" :)
Няма как да засегнеш каквото и да било тъй като темата е именно за свободни дискусии ;)
1 - Колега ти забравяш и пренебрегваш правото на личен избор и на какво гориво ще си караш колата.
2 - Като повисиш малко в адските софииски задръствания
и като знаеш колко хубава е цената на бензина ,друга песен ще запееш.
3 - Аз защо ли си мисля ,че си има тема за Газта и в тази тема си има раздел Общи Приказки?
arieca155
11-04-2010, 20:24
нищо ново не ни казваш мой човек (boxer power),мислиш ли че никой не знае това за което говориш!?
BoxerPower
11-04-2010, 20:37
1 - Колега ти забравяш и пренебрегваш правото на личен избор и на какво гориво ще си караш колата.
Нищо не съм казал по въпроса :)
2 - Като повисиш малко в адските софииски задръствания
и като знаеш колко хубава е цената на бензина ,друга песен ще запееш.
Ми той Бойко за това ви строи метро в София - да не се оплаквате от задръстванията и цените на горивата ;)
3 - Аз защо ли си мисля ,че си има тема за Газта и в тази тема си има раздел Общи Приказки?
Тук съм пас.
Мдааа, интересно ми е автомобилите със заводско газово дали са със специално изработени газови двигатели...
http://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lc
Явно не всичките LPG са толкова опасни.
BoxerPower
11-04-2010, 21:21
http://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lc
Явно не всичките LPG са толкова опасни.
Ами до колкото се разбира от клипчето, тестваните автомобили са бензинка, бензинка с професионално инсталирано газово и бензинка с не до там добре монтирано такова (явно в БГ :tooth:). Като цяло интересен тест с още по-интересни резултати ;)
За мен газовата бутилка е все едно да си сложа бомба в колата.Затова минах на дизел.
Mind_Control
11-04-2010, 22:00
Знаете ли, че... сега ще разлая кучетата :evilsmiley:
А я сега ми обясни смисъла на темата ти? Що си мислиш, че ни интересува мнението ти за газта, че чак и цяла тема си отворил?
Карай си боксера и остави хората с МЛ-лите да си карат на газ спокойно :) Пък нека ти имаш пари, а те да нямат :D
хаха ами зад тоя неприязън към газта не се крие нищо друго (каквото и да значи това друго). Просто ми е забавен момента с "Аз съм големия пич с кинтите и колите... ма карам на газ" :)
Няма как да засегнеш каквото и да било тъй като темата е именно за свободни дискусии ;)
Като каза "... големия пич... " та се сетих, много ме дразни едър мъж, със злато и прочее претенций, че е нещо повече пъхнат в тигра направо избива рибата.
Mind_Control
11-04-2010, 22:15
Ами до колкото се разбира от клипчето, тестваните автомобили са бензинка, бензинка с професионално инсталирано газово и бензинка с не до там добре монтирано такова (явно в БГ :tooth:). Като цяло интересен тест с още по-интересни резултати ;)
А незнам дали разбра, но последната кола избухна 14 мин. след началото на пожара, голфа 12 мин, а бензиновата 3.5 мин след началото на пожара!! Сега имаш материал да си преосмислиш мнението. Дори некъдърно монтирана газова е по- безопасна от бензинова кола.
Да не споменаваме, че 30 секунди след като си бил в огъня ще се молиш да се взривиш, за да ти свършат мъките и това, че след 10 мин газовата бутилка евентуално може да се взиви ще ти е последният проблем.
Извод: теорията ти гърми от всякъде.
Ко, речи? Че газта не върви? http://www.youtube.com/watch?v=VZoaFaAlSyA&feature=related
И само като си представя, че тоя пич плаща по- малко пари на 100 км от теб и ме напушва смях.
Колега, позволи ми да те поправя за няколко неща.
- Двигателите са с вътрешно горене, това, че ние си ги наричаме бензинови и дизелови е само за уточнение.
- Природния газ както и пропан-бутана имат сходен състав с този на бензина - наситени въглеводороди, но с по-къса въглеродна верига, за това имат различна калоричност. Но за целта на контролираното изгаряне служат по същия начин. Останалото е реализация.
- Природния газ и пропан-бутана са далеч по-екологични от течните им аналози, далеч по-лесни за добиване и по-удачни за горива, докато тежките фракции е по-разумно да отиват за химически цели.
- Бензиновите пари са не по-малко взривоопасни от газ под налягане, факт който много хора забравят... газообразните горива се взривяват при определени концентрации гориво/кислород, същото важи за парите на бензина.
- Проблемите с газовите инсталации са като тези със спирачките или калпавите гуми, следствие на средата ни, а не на техниката... инак нямаше да правят автомобили на водород... там какви налягания са, бедна ти е фантазията.
И понеже емоционално засягаш изгарянето, една Алфа с две футболни легенди в нея изгаря зловещо, без да има газова уредба!
ludkanar
11-04-2010, 23:53
Аз съ мвиждал цялостно изгоряла кола и бутилката и беше непокътната.А това че бензиновата е по-безопасна грешиш,бензина се разлива-газта няма къде да бяга:devil:
За мен оборудването на бензинов автомобил с газова уредба е повече от смешно. Ако инженерите са искали двигателите на тези автомобили да работят с газ, просто нямаше да ги изчисляват за бензин. Те за това и са наречени бензинови двигатели, а не газови такива ;) Отделно, "пригодяването" на бензинов двигател към работа с газ носи след себе си редица не до там благоприятни последствия за самият него. Пичовете дето карат на газ им е ясно за какво говоря... ако пък не им е ясно, някой ден ще отделя време да им го изясня на инженерно ниво ;) Та това е на първа истанция - бензиновите двигатели са наречени "бензинови", защото са предназначени да работят с бензин... не газ!
Браво колега! Адмирации! Не знаех, че сред нас имало такива таланти! Мисля, че не на "пичовете, които карат на газ", ами на тези десетки и стотици "глупаци-убийци" (така наречени "пишман-инженери", разработчици на LPG системи) отиди да го обясниш. Ако ти стиска разбира се и ако смяташ, че имаш нужните познания по материята. С хората каращи с газ няма какво да спориш, защото те също могат да ти извдят един тон аргументи в тяхна полза и ще са абсолютно прави. ;) А това кое е опасно и кое не - то по добре да не излизаме по улицата, че вероятността да падне някоя саксия или парче мазилка е също толкова вероятно.
Успех колега!
1. Нека нека...Ако всички караха на газ и имаха положително мнение за пропан бутана и другите горива, то сега нямаше цената да е 92ст. литъра, а 2.92лв. Така че тези теми могат да носят само + за собствениците на автомобили на газ, какъвто съм и аз :)
2. Който знае знае...който не е негов проблем, газовата бутилка не е по-опасна от пълен резервоар с бензин. Даже напротив! Пък и както казах това незнание може да донесе само + на знаещите..Същоооо както в политиката в България :)
3. Няма нищо по-хубаво от това да карам Cadillac Escalade 5.7 V8 и той да ми гори по 15лв-20лв. на 100км...А тия 300лв. които ще спестя от бензин за 1000км. ще ги дам за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ или ще купя и засадя 10 дръвчета :)
The_Game
12-04-2010, 00:58
Aбе с ескалейда ще ме е срам честно да ти кажа. Или ще зареждам късно през нощта та да не ми се смеят хората.
Пък като се сетя нека се смеят нали карам Ескалейд :D :D
Относно човека пуснал темата имам въпрос :
ТЕБ лично какво те бърка дали лично АЗ карам на газ? :) :) :)
Колега, позволи ми да те поправя за няколко неща.
- Двигателите са с вътрешно горене, това, че ние си ги наричаме бензинови и дизелови е само за уточнение.
- Природния газ както и пропан-бутана имат сходен състав с този на бензина - наситени въглеводороди, но с по-къса въглеродна верига, за това имат различна калоричност. Но за целта на контролираното изгаряне служат по същия начин. Останалото е реализация.
- Природния газ и пропан-бутана са далеч по-екологични от течните им аналози, далеч по-лесни за добиване и по-удачни за горива, докато тежките фракции е по-разумно да отиват за химически цели.
- Бензиновите пари са не по-малко взривоопасни от газ под налягане, факт който много хора забравят... газообразните горива се взривяват при определени концентрации гориво/кислород, същото важи за парите на бензина.
- Проблемите с газовите инсталации са като тези със спирачките или калпавите гуми, следствие на средата ни, а не на техниката... инак нямаше да правят автомобили на водород... там какви налягания са, бедна ти е фантазията.
И понеже емоционално засягаш изгарянето, една Алфа с две футболни легенди в нея изгаря зловещо, без да има газова уредба!
Слагам бога на съня в цитат,щото няма какво да му възразя!
Относно темата, ще цитирам старата арабска поговорка: случва се , един глупак да зададе такъв въпрос, че и десет мъдреци да не могат да му отговорят!
Колега, разсъждаваш, като неук и напълно неграмотен грък, който има неговите 40 декара земя!
Най-опасни и най-горящи са дизелите, после бензиновите и най-накрая газовите уредби.Нафтата се пали при около 660 градуса, бензина при 780 или 950(не съм сигурен), но газта при всички положния с 200-300 градуса повече.Освен това се пали и при строго определена зависимост или просто казано съотношение въздух-газ.Питай един дето работи с оксижен на газ, колко трудно е да го запалиш.За екологиято не ми се говори изобщо!Погледни статистиката....
Млъквам!
BoxerPower
12-04-2010, 12:52
хаха бе що си мислите, че ми дреме лично кой на какво кара (както пита колегата по-горе) :rotfl: Баш ми е през пуканката ;)
Темата я пуснах колкото да видя какъв процент от вас се радват на газовото и какъв процент го намират за смешно или опасно. Сиреч (хубава българска дума) на колко от вас не им дреме за околната среда, колко от вас са родени с "бензин в кръвка", колко от вас са си купили автомобил с бензинов двигател, карат си го с кеф и въпреки че гори 20 на 100, без да се замислят се нареждат на бензиновата колонка и се смеят на ония отсреща дето си броят стотинките за газ :haha:
Пичове само едно ще викажа... случвало ми се е да трябва да решавам дали да дам последните си пари за бензин или за баничка (да речем)... 2 минути по-късно вече съм се намирал на бензиновата колонка! До толкова много съм фен на това гориво, че просто няма на де повече. За мен бензина е истинското гориво за един автомобил. Това гориво което може да му даде мощноста и пъргавината която всички обичат. Винаги съм бил пристрастен фен на бензина и дори 5 лв. да го напраят литъра и да трябва да дам последните си пари за да отоля жаждата на автомобила си, ще ме видите как се нареждам на бензиновата колонка. И ако вие сте тези с газта отсреща, гледайки ме и казвайки си на ум "тоя е малоумен да зарежда на тая цена", просто ще ви направи впечатление как леко ви се усмихвам и чак ще се почувствате кофти... особено пък ако сте и от тия с яките бегачки :kiss::lol:
Разбира се след тия ми думи всеки който се е препознал в описанието горе, най-вероятно вече е почервенял от ярост и се чуди какво да напише за да ме затапи... Естествено, който каквто и да напише от "Газпром" ще ми е все тая понеже знам, че има и други корави коп*лета като мен, които също толкова много обичат бензина, неговият мириз, пичове които също като мен биха оставили и последните си пари на колонката, пичове които знаят какво е усещането да си точно на тази колонка :coolio:
Колеги разбирам колко е безопасна газовата уредба. Как тестовете дават резултати в минути. Как бензина е далеч по-опасен и по-скъп от газта... как дрън дрън ярина :lol: Абе някой от вас замислял ли се е кое е по-вероятно и опасно - да се появи газов теч в купето от бутилката зад задника ви или бензина да си пусне крачка и да се качи от резервоара в купето? Много ми е интересно и как ще разберете че има сериозен газов теч при положение, че бараката ви перманентно смърди на газ в купето заради газовото.
---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
Относно темата, ще цитирам старата арабска поговорка: случва се , един глупак да зададе такъв въпрос, че и десет мъдреци да не могат да му отговорят!
Колега, разсъждаваш, като неук и напълно неграмотен грък, който има неговите 40 декара земя!
Ами тъкмо сега ще ги намерим умните у форума ;)
П.П. Любим мой цитат "Алфа-та ми гори много... къде да и сложа газово?!" :lol:
Дано да държиш на глад:drool:.
Струва ми се, че си противоречиш. Първо споменаваш, как видиш ли ако не си дорасъл за кола с по-висок разход, що не си си взел тико. В следващия момент, ти трябва да избираш между баничка и бензин. Защо тогава не си купи тико, за да имаш и за баничка и бензин?
BoxerPower
12-04-2010, 13:02
На всичко държим стига резервоара да е пълен с бензинец ;)
Коя е по-голямата вероятност. Газовата ти уредба да започне да изпуска газ в купето(трябва да карате комби/хеч, и някакъв сериозен дефект на пътищата, защото оснoвните газови механизми при които шанса за изпускане е над 90% по-голям са извън купето) тааа кое е по-вероятно да ти изпусне газовата бутилка в купето или да катастрофираш?...от там са вече следващите ако,ако ако...въпроси и отговори..
Аз пък се кефя като отида да сложа за 20лв. газ и после на светофара някой със супер кефска яка расова бегачка(до 140коня...специално обръщам внимание на 145 1.6 бокесери :D:D:D) карана на 100октана започне да ми диша газовите изпарения :gay[1]::gay[1]:...макар ластика понякога да е толкова голям, че дори не успяват да усетят изпаренията..
The_Game
12-04-2010, 13:38
без да се замислят се нареждат на бензиновата колонка и се смеят на ония отсреща дето си броят стотинките за газ :haha:
Пичове само едно ще викажа... случвало ми се е да трябва да решавам дали да дам последните си пари за бензин или за баничка (да речем)... 2 минути по-късно вече съм се намирал на бензиновата колонка!
---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
:lol:
Mind_Control
12-04-2010, 13:54
без да се замислят се нареждат на бензиновата колонка и се смеят на ония отсреща дето си броят стотинките за газ :haha:
Ти си болен брато, само това мога да кажа след коментара ти :D
Тоя бензин да не прави чудеса.. Качи се на нещо 3-4-литрово с газова и ще забравиш бързо, за бързия боксер на бензин :D
Междувременно може да коментираш и това от предишния ми пост:
Ко, речи? Че газта не върви? http://www.youtube.com/watch?v=VZoaF...eature=related
И само като си представя, че тоя пич плаща по- малко пари на 100 км от теб и ме напушва смях.
А това, че си даваш последните пари за колата- евала, истински фен си. Аз не бих го направил.
Но явно теб те е яд, че си бройш стотинките и се опитваш да си избиеш компексите с присмивайки се на хората каращи на газ. Само не ми е ясно как ще се смееш на МЛ-а, че зарежда газ, при положение, че нямаш пари за баничка.
BoxerPower
12-04-2010, 14:09
Абе мен ли така ми се струва или някои колеги си мислят, че аз карам Alfa 145 боксер... т.е. това дето е в подписа ми и до него дето пише "бившата"? Щото ако е така, жестоката истина е, че в момента съм пешеходец и дори и бензин няма де да сипя ;) :lol:
---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:05 ----------
Тоя бензин да не прави чудеса.. Качи се на нещо 3-4-литрово с газова и ще забравиш бързо, за бързия боксер на бензин :D
То това 3-4 литровото с газ дали ше може се опре на едно 3-4 литрово ама бензин. Или викаш дай да сравняваме 3-4 литровото газ с 1.6 литровото на бензин :lol:
DarkKnight
12-04-2010, 14:13
Първо да кажа - карал съм на газ, на бензин а сега карам нафта. Привъженик съм на нафтата и нямах намерение да пиша, сега се надявам да не го приемете като заяждане - просто и аз да си кажа мнението, но не за темата а за коментарите.
А незнам дали разбра, но последната кола избухна 14 мин. след началото на пожара, голфа 12 мин, а бензиновата 3.5 мин след началото на пожара!! Сега имаш материал да си преосмислиш мнението. Дори некъдърно монтирана газова е по- безопасна от бензинова кола.
Да не споменаваме, че 30 секунди след като си бил в огъня ще се молиш да се взривиш, за да ти свършат мъките и това, че след 10 мин газовата бутилка евентуално може да се взиви ще ти е последният проблем.
Извод: теорията ти гърми от всякъде.
Ко, речи? Че газта не върви? http://www.youtube.com/watch?v=VZoaFaAlSyA&feature=related
1. Следващия път дай пример с марка и модел тестови коли за да може да бъде обективно ;)
2. Разликата в експлозията видя ли я? Бензин и дизел само ти ще изгориш, докато с газ ще повлечеш още някоя кола със себе си ;)
1. Нека нека...Ако всички караха на газ и имаха положително мнение за пропан бутана и другите горива, то сега нямаше цената да е 92ст. литъра, а 2.92лв. Така че тези теми могат да носят само + за собствениците на автомобили на газ, какъвто съм и аз :)
2. Който знае знае...който не е негов проблем, газовата бутилка не е по-опасна от пълен резервоар с бензин. Даже напротив! Пък и както казах това незнание може да донесе само + на знаещите..Същоооо както в политиката в България :)
3. Няма нищо по-хубаво от това да карам Cadillac Escalade 5.7 V8 и той да ми гори по 15лв-20лв. на 100км...А тия 300лв. които ще спестя от бензин за 1000км. ще ги дам за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ или ще купя и засадя 10 дръвчета :)
Венци ти не знам колко пари даваш за 1000 км ама аз давам около 130-140лв. та не знам как ги пестиш тия 300лв. :upsidedwnsmiley:
Относно безопасността на безина - пълен резервоар е по-безпоасен от празен заради изпаренията ;) (стига да не изтече де :blush:)
EDIT: А и забравих - не щЪ ескалейд искам мустанг :)
До толкова много съм фен на това гориво, че просто няма на де повече.
Аз бих ти препоръчал да спреш и водата, може да я заместиш пак с бензин:drool:. Пък може и тия с 6 литровите двигатели просто да мислят по друг начин : "Пари имам за още двигатели. Защо ли да не го пре*ба малко с ЛПГ". Без лоши чувства :love::-P
Ivan_Calibra
12-04-2010, 15:27
Много точно го каза колега.:thumbup:
За това са виновни алкохолните изпарения, излъчвани от водача на въпросното МПС, съчетани с бензина от резервоара на ЗИЛ-а ;-)
Ivan_Calibra
12-04-2010, 15:48
От 3 дена имам газов инжекцион и не съм на себе си от кеф:smoke::dance::dance::metal::Yeeeehaaa:, а това че си фен на печките ми беше ясно предварително.Дал Бог:bowdown::haha::haha: да има повече хора като теб да карат на дизел или само на бензин,че да е евтина газта (принципа на търсенето и предлагането).То и един приятел така ме убеждаваше ,че виш газовата е бомба в колата,ама като видя цената от 2,12 лв/л. и изпадна в шок и ужас:noooo::wallbash::crybaby:Да не говорим, че на мен ми излиза за 100 км пробег по-евтино от него, а си карам 150 кончета,а той горкия 90 тракащи и смърдящи.
DarkKnight
12-04-2010, 16:07
От 3 дена имам газов инжекцион и не съм на себе си от кеф:smoke::dance::dance::metal::Yeeeehaaa:, а това че си фен на печките ми беше ясно предварително.Дал Бог:bowdown::haha::haha: да има повече хора като теб да карат на дизел или само на бензин,че да е евтина газта (принципа на търсенето и предлагането).То и един приятел така ме убеждаваше ,че виш газовата е бомба в колата,ама като видя цената от 2,12 лв/л. и изпадна в шок и ужас:noooo::wallbash::crybaby:Да не говорим, че на мен ми излиза за 100 км пробег по-евтино от него, а си карам 150 кончета,а той горкия 90 тракащи и смърдящи.
Колега карам си на дизел с разход 7 и нафта на 1,50лв (и това е градския разход). Нека да не "карам 150 кончета" и да са "тракащи и смърдящи" да не гася колата за да работи парното или климатика ;)
BoxerPower
12-04-2010, 16:22
Ае вие що си мислите, че утре няма и аз да се похваля с една газова бегачка? И мене мий детска мечта да си джиткам кат пич по 100 000 км. на ден за без кинта... дори неодимен магниблаблатизатор ше и сложа, че за още по-голям ефект :lol: в крайна сметка и аз не ги бера тия кинти от дърветата я ;)
Ся тука се прая на много голям "бензина тфа онова, колонките, ние сме гъзарите, пичовете, не знам си кво що, а газта за леймърите" ама ще видите как следващата ми тема ще е "Газови уредби - дар от бога!" :dance: Само чакам да внеса газката тия дни и аз съм човека ;)
Ахаа, ти пусна темата за да проучиш какво е мнението на обществото, за да не изпиташ срам, като си признаеш, че дори и печката във вас е на газ:naughty:.
Умен подход!
Ivan_Calibra
12-04-2010, 16:30
10-11/100км. разход в Пловдив x 0,98лв/кг--следователно 9,8 до10,78 лв/100км. При теб се получава 10,50 лв/100 км.Но извънградско като разход падаш жестоко-при 110км/ч.--6.1/100 газ, ай сега да те вида как ще паднеш на 3/100, ако зареждаш на бензиностанция.И рано или късно нафтата от 1,50 ще свърши (или ще поскъпне).
DarkKnight
12-04-2010, 16:46
10-11/100км. разход в Пловдив x 0,98лв/кг--следователно 9,8 до10,78 лв/100км. При теб се получава 10,50 лв/100 км.Но извънградско като разход падаш жестоко-при 110км/ч.--6.1/100 газ, ай сега да те вида как ще паднеш на 3/100, ако зареждаш на бензиностанция.И рано или късно нафтата от 1,50 ще свърши (или ще поскъпне).
Това е след като поскъпна :smoke:
Ми сметни 5-5,5/100 при 1,50 извънградско, но карам със 130-140км/ч и с климатик ;) За дребни стотинки е по-евтино на газ, ама багажника де ти отива :smoke:
Та това е въпрос на избор - всеки има виждане и за това кара с различно гориво. Всеки си има виждане на нещата. Но е грубо да ми разправят, че разбираш ли газта е най, най... та даже я изкараха и най-безопасна :drool:
За евтина - ако дадеш начално повечко пари и си сложиш качествена и не е по-опасна и е доста икономична, ноооо въпрос на виждане ;)
Mind_Control
12-04-2010, 16:52
Първо да кажа - карал съм на газ, на бензин а сега карам нафта. Привъженик съм на нафтата и нямах намерение да пиша, сега се надявам да не го приемете като заяждане - просто и аз да си кажа мнението, но не за темата а за коментарите.
1. Следващия път дай пример с марка и модел тестови коли за да може да бъде обективно ;)
2. Разликата в експлозията видя ли я? Бензин и дизел само ти ще изгориш, докато с газ ще повлечеш още някоя кола със себе си ;)
Венци ти не знам колко пари даваш за 1000 км ама аз давам около 130-140лв. та не знам как ги пестиш тия 300лв. :upsidedwnsmiley:
Относно безопасността на безина - пълен резервоар е по-безпоасен от празен заради изпаренията ;) (стига да не изтече де :blush:)
EDIT: А и забравих - не щЪ ескалейд искам мустанг :)
1. Много е изписано по въпроса защо на газ колата може да даде по- добри динамични показатели от на бензин, поразрови се, почети, за да не кажеш, че аз искам да те убедя в нещо.
2. Ти би ли седял до горяща кола та ми говориш, че може да повлече и други? Отностно пожарникарите- мъркуча им хвърна на поне 20-30 метра.
---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:47 ----------
Ае вие що си мислите, че утре няма и аз да се похваля с една газова бегачка? И мене мий детска мечта да си джиткам кат пич по 100 000 км. на ден за без кинта... дори неодимен магниблаблатизатор ше и сложа, че за още по-голям ефект :lol: в крайна сметка и аз не ги бера тия кинти от дърветата я ;)
Ся тука се прая на много голям "бензина тфа онова, колонките, ние сме гъзарите, пичовете, не знам си кво що, а газта за леймърите" ама ще видите как следващата ми тема ще е "Газови уредби - дар от бога!" :dance: Само чакам да внеса газката тия дни и аз съм човека ;)
Май и ти не знаеш какво искаш точно. Аз газова уредба няма да сложа само при следните условия- минавам по- малко от 10 000 км/година или частта, която давам от доходите си за гориво е под 5% месечно.
DarkKnight
12-04-2010, 16:57
1. Много е изписано по въпроса защо на газ колата може да даде по- добри динамични показатели от на бензин, поразрови се, почети, за да не кажеш, че аз искам да те убедя в нещо.
2. Ти би ли седял до горяща кола та ми говориш, че може да повлече и други? Отностно пожарникарите- мъркуча им хвърна на поне 20-30 метра.
1. Не става въпрос за динамика, а за разположение на резервоар, време за запалване на тапицерия и сила на пламака.
2. Ми не бих седял ама гърми яко и щетите ще са доста повече за околните коли, постройки и т.н.
Mного яка тема! :dance:
Отговорът на горивните терзания ще намерите в подписа ми! :devil:
Иначе нямам нищо против различните от бензина горива, карайте ако искате на чист метан, добит от снощния бобец, ваша си работа. :wow:
Това е след като поскъпна :smoke:
Ми сметни 5-5,5/100 при 1,50 извънградско, но карам със 130-140км/ч и с климатик ;) За дребни стотинки е по-евтино на газ, ама багажника де ти отива :smoke:
Та това е въпрос на избор - всеки има виждане и за това кара с различно гориво. Всеки си има виждане на нещата. Но е грубо да ми разправят, че разбираш ли газта е най, най... та даже я изкараха и най-безопасна :drool:
За евтина - ако дадеш начално повечко пари и си сложиш качествена и не е по-опасна и е доста икономична, ноооо въпрос на виждане ;)
Единственият минус на газта е това, че заема част от багажното пространство. Друг доста по-незначителен (но и него да спомена) е, че свещите си отиват малко по-бързо. Но като разход и пари в градско газта е съизмерима с дизела, а за извънградско е по-евтина. Това е елементарната истина. И двата варианта (газ и дизел) си имат плюсове и минуси и всеки си решава кое повече го устройва. Относно безопасността - всяко едно нещо може да бъде достатъчно опасно или безопасно и това зависи от много други фактори, като качество, монтаж и експлоатация. В крайна сметка един газифициран автомобил не е по-опасен от нормален бензинов. Все ми се струва, че в "тъпа" Европа отдавна да нямаше LPG, ако съществуваше поне и едно много малко съмнение в това отношение. А то даже има автомобили с фабрично монтирани уредби. Странно, защо ли? Така че тази тема е ужасно безсмислена и отдавна изчерпана като съдържание. Ако някой иска да води дебат за газ срещу дизел, нека да я преименува, за да потегли в другатата посока.
Чета си аз тука, и гледам разни мнения, но това което ми прави впечатление е ,че тези които са против газта са младежи на по 20 години, и явно грозденцето им е киселко още, а математиката толкова им куца, че трябва да се връщат не в първи клас ,а в предучилищна подготовка. Да не говоря за техническите им познания включително и на пича пуснал темата. Та беше споменат един Ескалейд който не е 5 и нещо, а цели 6200 кубика с около 460+ коня и вече 50000 км си разтъпква на газ като бебче, който изгаря от Бургас до София по-малко пари от мойто ГТВ-1.8 на бензин. Дали не ми беше тъпо докато карах на бензин Алфата а? Един съвет от мен, избийте си всички насадени пубертетски комлекси и почнете да мислите рационално, ще се чувствате по-щастливи. :wow: Всъщност времето ще Ви научи на всичко, и сами ще стигнете до извода, че колкото по-богати ставате(дано това да стане), толкова по-добре ще си правите сметката (математиката). Въпрос на преоритети, примерно може да имаш часовник за 10000 euro и да караш Ескалейд на газ. Автомобилите не са всичко, те са временно средство за придвижване и удоволствие.:smoke:
BoxerPower
12-04-2010, 20:23
Ахаа, ти пусна темата за да проучиш какво е мнението на обществото, за да не изпиташ срам, като си признаеш, че дори и печката във вас е на газ:naughty:.
Умен подход!
Заеби печката колега, вкъщи газовата лампа е на мода все още :lol:
Но е грубо да ми разправят, че разбираш ли газта е най, най... та даже я изкараха и най-безопасна :drool:
Бе 6 точки е газта, слушай ко ти пеят колегите - равна няма :grandpa:
2. Ти би ли седял до горяща кола та ми говориш, че може да повлече и други?
Само малоумник записващ видео с телефона си може да седи до горяща кола :lol: Пък и я си представи, че въпросната кола не се запали на тестовия полигон, ами на паркинга пред блока, точно под терасата ти... дали пожарната ще съумее да дойде за тия 12-13 минути, преди бидона да гръмне отнасяйки всичко що е прозорец в околноста ;) Сигурно ще ти е и още по-забавно ако случайно точно твоята красива Алфа е паркирана до него... 100 на 100 ще експлоадираш от щастие заедно с газовия бидон :lol:
Отностно пожарникарите- мъркуча им хвърна на поне 20-30 метра.
Ех да можеше и моя маркуч да хвърля на толкова метри, до ся да съм минал бройката и на Митьо Пищова :flirt:
Май и ти не знаеш какво искаш точно.
Картофки със сиренце, пилешки дробчета по селски, овчарска салатка, 4-5 чеснови хлебчета и бутилка туборг половинка ;)
Mного яка тема! :dance:
Отговорът на горивните терзания ще намерите в подписа ми! :devil:
:th_up:
Да не говоря за техническите им познания включително и на пича пуснал темата.
Ауч! Полека другарю Седларов, че съм много чувствителен на тема "моите" технически познания - особено при автомобилите. Нека избягваме подобни коментари, че ще спра да се лигавя и вместо да говоря глупости, ще я подкарам инженерната... а това никак няма да е забавно за тези които не са от моята порода ;)
ФЕРАРИСТ
12-04-2010, 20:30
Всеки е свободен сам да кара на ккавото си иска, определенията че едното е по опасно от другото е абсолютно невярно, просто е удобно да се ползва за оправдание......
Заеби печката колега, вкъщи газовата лампа е на мода все още :lol:
;)
Това обяснява всичко .... :spoko:
Ауч! Полека другарю Седларов, че съм много чувствителен на тема "моите" технически познания - особено при автомобилите. Нека избягваме подобни коментари, че ще спра да се лигавя и вместо да говоря глупости, ще я подкарам инженерната... а това никак няма да е забавно за тези които не са от моята порода ;)
Не е нужно да я подкарваш инженерната, стана ми ясно защо не харесваш газта. Все пак сме в 21век, мисля, че на газените лампи им мина модата още когато са измислили електричеството.:grandpa:
Сега направете и една анкета кой колко километра изминава месечно и ще стигнем до извода, че газовите коли се движат поне 2 пъти повече от бензиновите.
А до колегата пуснал темата, ще кажа че всеки може да си кара колата с какво иска. За мен също бегачка не може да има газ, ама Алфа ромео бегачки има сигурно 10 във форума. Разните коли за по 5000-7000 лв, не мисля, че са супер бегачки, освен някоя 155 Q4 :)
Само за сведение в момента карам по 2200-2500 км месечно и сипвам към 250 лв газ и не ми е кеф да давам 500 лв месечно за колата, просто не си струва, а иначе винаги ще има за и против и това нищо няма да промени.
BoxerPower
12-04-2010, 20:58
Това обяснява всичко .... :spoko:
:mrgreen:
Не е нужно да я подкарваш инженерната, стана ми ясно защо не харесваш газта. Все пак сме в 21век, мисля, че на газените лампи им мина модата още когато са измислили електричеството.:grandpa:
Аааа лъжиш саа :tooth:
---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:58 ----------
... а иначе винаги ще има за и против и това нищо няма да промени.
Бе никой нищо не иска да променя, идеята е лаф да става ;)
:mrgreen:
Бе никой нищо не иска да променя, идеята е лаф да става ;)
Бе то ко е за лафа, аз да питам как не ви е тъпо да карате на бензин ? Не стига, че замърсявате околната среда, ми се и набутвате с над 2лева за литър (даже и не знам колко струва:static:) . Аз примерно за една година и окло 30000км минати с Алфата на газ основно градско като се замисля, си спестих пари за половината мотор, който карам в момента, значи до-догодина ще спестя за още едно ГТВ примерно. И хич не ми пука кой кво си мисли за някой :static: .
п.с. Ако си мислите, че кола 100-150коня е бърза (спортна) много се лъжете. И не само конете правят колата спортна.
Аз карам на дизел както си личи от подписа, но доводите в темата са абсолютно неверни и несериозни.
Инак всеки да кара на каквото желае, просто моля - поддържайте си автомобилите изправни :choice:
BoxerPower
12-04-2010, 21:21
@Доко
То ако не сме ние да караме на бензин до ся газта да е станала 5 лв. килото... просто трябва да ни благодарите (на бензинджиите), че сме много, и че благодарение на нашите 2+ лв. вие зареждате евтина газ и можете да спестите пари за мАтор :) Ние сме нещо като съвременна версия на Робин Худ - нашето обедняване води до вашето забогатяване. Е вие на това ако не му викате добродетел, а в нашите очи не виждате достойни за уважение хора, направо не знам :)
А що се отнася до природата... бъди сигурен, че метана който отделят кравите през "ауспуха" си докато пасат тревица на поляната, е в далеч по-големи количества и далеч по-опасен от отработените газове на нашите скромни бензинки ;)
Ясно значи, щом сте баровчета карайте на бензин малолитражките си да може да ни е по-ефтина газта, па аз мисля да купувам една 166 3.0 или да си забия един Корвет от '77, и на момента да му забия една газова. Пък ти ми се смей като минавам покрай теб като спрял. :kicking: Само не ми е ясно защо някой се опитва да държи сметка на друг? Морфиус е много прав.
п.с. Отивам да попея на караоке малко, че ми стана безинтересно .... :cheers::band:
Карам си на газ Алфата, изпреварвам на бензин, и пак обръщам на газ! И така повече от 11 години безпроблемно и без да обръщам внимание на психопатите,които ме провокират! :pokey:
BoxerPower
12-04-2010, 21:39
Пък ти ми се смей като минавам покрай теб като спрял. :kicking:
По-скоро ще се смея като те видя прегърнал някое дърво няколко километра по-надолу по пътя :stretcher::lol:
@BoxerPower Чета ти мненията и се чудя какви комплекси те тормозят. Да не би някой с "газова бегачка" да е повозил приятелката ти? :tooth: Или причините за това асоциално поведение са още по-сериозни?
[B]
Айде колеги ваш ред е да спамите. Само да внимават тия дето ще се мъчат да ме оборват и добре да оформят мислите си, че не се давам лесно ;)
Добре де, какъв е смисъла някой който кара на газ да спори с теб ? Така като ти чета първия пост става ясно, че никога не си карал на газ, което следва да каже, че си теоретик на тази тема, следователно един бъдещ спор (дискусия) е напълно безмислен. А ако продължим филосовски по темата може и да не свършим никога, гледам, че във философията си добър, аз също харесвам материята философия, ама това няма нищо общо с газта, бензина и колите. Добре беше да пуснеш темата в раздел чат, само за там става.:smoke:
Любопитно ми е дали си надхвърлил възраста на пъпките (пубертета) ?
Немоем разберем поради що се прави прави проблем за газовите уредби. Немам газово, никога не съм имал, само че не виждам проблем да се сложи такова.Ако ми е кеф ще карам на метан или пък ще си сложа парен котел, ще си напълня багажника с въглища, ще туря един мангал с лопата и пак ще се движа.Също така може да си сложа стадо хамстери под капака..Въобщее всеки да кара на каквото си гориво иска..Бензин, дизел, газ, метан, хибирд, ел.мобил...всеки му според кефа.Другото си е комплексарщина..
BoxerPower
12-04-2010, 22:30
@BoxerPower Чета ти мненията и се чудя какви комплекси те тормозят. Да не би някой с "газова бегачка" да е повозил приятелката ти? :tooth: Или причините за това асоциално поведение са още по-сериозни?
Не мисля, че ме тормозят комплекси... в смисъл готин съм, мадамите ми се кефят, имам готини сини очи, готино тяло, не ми липсва лев, умен съм (нищо, че се правя на малоумен понякога)... верно, че страдам от неизлечима агресия и понякога централния не ме слуша ама деазнам, като цяло нямам сериозни проблеми или комплекси :dunno:
Що се отнася до приятелката ми.... да речем, че само луд може да си помисли, че ще я "повози" без да му събират разчлененото тяло из цяла Българи в последствие.
ludkanar
12-04-2010, 22:42
Не мисля, че ме тормозят комплекси... в смисъл готин съм, мадамите ми се кефят, имам готини сини очи, готино тяло, не ми липсва лев, умен съм (нищо, че се правя на малоумен понякога)... верно, че страдам от неизлечима агресия и понякога централния не ме слуша ама деазнам, като цяло нямам сериозни проблеми или комплекси :dunno:
Що се отнася до приятелката ми.... да речем, че само луд може да си помисли, че ще я "повози" без да му събират разчлененото тяло из цяла Българи в последствие.
А на мен ми се струва,че като цяло се заяждаш с хората от форума.Можеше просто да пуснеш тема за дискутиране кое е по-безопасно или по-опасно,но както виждам със всяко следващо мнение се задълбочава спора.А ти сам каза,че всеки има право на личен избор такаче мисля трябва да се поохладят страстите малко.
Mind_Control
12-04-2010, 22:49
Ясно... Ти си порадната "Батка", която мисли, че всички трябва да му играят по свирката. Мисля, че стигнахме до корена на проблема.
Само, че нали знаеш, че винаги, някъде, някога има по- силен и по-умен от теб :) Не е задължително да го срещнеш, но ако това стане :smackbum:
BoxerPower
12-04-2010, 23:52
А на мен ми се струва,че като цяло се заяждаш с хората от форума.Можеше просто да пуснеш тема за дискутиране кое е по-безопасно или по-опасно,но както виждам...
Бе и аз усещам, че нещо присърце заповам да я взимам темата и по-скоро странните коментари в нея, което от своя страна ме подтиква към писане на провокативни постове... което не е добра новина. Иначе първоначалната идея беше по-скоро да видя до колко ще се намерят хора които да подкрепят мислите ми, че газовите уредби които монтират в сервизите (не заводите) все пак могат да се окажат доста опасни по редица причини. Но както обикновенно става в тоя форум, темата набързо изкриви своя характер и стана "срала маца в каца".
Дори и да бях пуснал темата със заглавие "кое е по-безопасно или по-опасно" пак щеше да се стигне до тук, понеже така като гледам по-голямата част от колегите си джиткат на газ и естествено пак щеше да има засегнати.
---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:45 ----------
Ясно... Ти си порадната "Батка", която мисли, че всички трябва да му играят по свирката. Мисля, че стигнахме до корена на проблема.
Не знам как точно стигнахте до корена на проблема. Ами ако аз не съм поредната "Батка" която дъра дъра, а всички останали в тоя форум са? Сори колега ама такива изводи са леко прибързани. Особено при положение, че откакто темата се изметна само лиготия ме тресе...
П.П. Единствената кола на газ която съм карал беше учебната преди 7 години. И както каза колегата Доко, в момента разсъжденията ми не са на основа практика, а предимно теория, новини и една случка от преди година две.
.
Първия ти пост е много хейтърски и провокативен, няма как да няма хейтърски отзиви. Другия път като вкарваш тема с провокация, чат и дъра-бъра вкарай малко повече положителни закачки :pokey:
поради зачестилите твърдения че младежта не харесва горивата пробан-бутан и метан аз ще ги опровергая имам поне 4ма познати които карат на метан и още поне 5ма които карат на газ така до тука мисля че ритнах статистиката по кокалчето на десния крак . Всеки кара с каквото може да си позволи и му е увряла главата за предимствата и недостатъците , но май пърото винаги е основния приоритет.
За мощност на газта да може да се каже че се губи ако колата на газ е намалена до 1на идея над това да се колебаят оборотите :pokey: тогава зор , иначе едно приятелче имаше мазда беше ги пипнал 2те винчета за регулирането на газта и на газ вървеше повече от колко на бензин тва е въпрос на настойка както вече казах .:evil:
За безопастността на въпростното гориво и неговото експлоадиране защото туказа това говорим не за запалване (защото за заплаване до колкото са моите скромни познания можем да наречем процеса който всеки ден 1 пушач извършва докато си пали цирата наприемер )са нужни концентрация и налягане за единица площ . ЗА да гръмне бутилката изключително притеснените бих казал че са нужни 2 неща да се образува искара и газта да се върне по тръбопровода с искрата към бутилката - малко вероятна причина поради наличието на едно просто и гениално съоражение наречено възвратен клапан ( 2 пъти ми се е връщала газ на оксижена пиша поради причината възвратен клапан ) Причина 2 за да гръмне бутилката е нагряване до висока температура и увеличаване на налягането поради тази причина да гръмне мисля че дебелата 12мм ако не и повече бутилката да гръмне в този случай одавна или дима в купето или пламъците да са ви убили .:furious:
тва от мене карам сега дизел израснал съм с кола на газ уважам ги и 2те. :)
Чета си аз тука, и гледам разни мнения, но това което ми прави впечатление е ,че тези които са против газта са младежи на по 20 години...
Благодаря, че ме подмлади толкова, имаш няколко бири от мен! :cheers: :Tease: :tooth:
Иначе ми се струва, че не сте разбрали идеята на темата, която според мен е да си се подърлим да воля, без да се обиждаме. Аз поне така я разбирам. :)
Ясно е, че всеки си избира и си прави сметката, с какво гориво да кара, каква кола да кара и т.н.
За мен мога да кажа, че разхода не ме интересува, както и цената на бензина. Още когато си купувах GTV-то, бях наясно колко харчи, бях наясно, че в резервоара друг бензин освен 100 октанов няма да влезе. Ако исках да се возя евтино, щях да си купя дизел или някоя малолитражка. Не, че 2.0 е особено голяма кубатура, но все пак... :crazy:
Тогава и акциз имаше иначе щях да се метна на нещо по-голямо и пак щях да си го карам на бензин - кефи си ме и това е, ненавиждам газовите "интервенции", но нямам нищо против хората, които карат на газ - това си е тяхна работа и право на избор. :)
Благодаря, че ме подмлади толкова, имаш няколко бири от мен! :cheers: :Tease: :tooth:
:). :)
Няма да пропусна биричка, ако се засечем пак :yes:
ludkanar
13-04-2010, 10:01
Бе и аз усещам, че нещо присърце заповам да я взимам темата и по-скоро странните коментари в нея, което от своя страна ме подтиква към писане на провокативни постове... което не е добра новина. Иначе първоначалната идея беше по-скоро да видя до колко ще се намерят хора които да подкрепят мислите ми, че газовите уредби които монтират в сервизите (не заводите) все пак могат да се окажат доста опасни по редица причини. Но както обикновенно става в тоя форум, темата набързо изкриви своя характер и стана "срала маца в каца".
И аз карам на газ и не ми дреме кой какво мисли за газта.Можеби ако не я бях купил колата с газ нямаше да сложа.По-евтино ми е и си се возя-относно ремонти по мотора никакви както и никакви подмени освен на дебитомера(който прецаках сам).Та отново на темата,още в първи си пост почваш да ги предизвикваш колегите с тва че съм паралия но карам на газ.Знам за много луксозни коли които са на газ(не ги защитавам),за мен газта е за возене понеже колата не ми не е бърза и не се състезавам с нея.
BoxerPower
13-04-2010, 10:34
За да се опитам да върна темата в правилната насока ще дам сериозното си обяснение на въпроса (обещавам вече да не се лигавя по темата), защо лично аз имам теоретични резерви към допълнително монтирани извън автомобилния завод системи каквито са повечето газови уредби. За обосновка и сравнение в примерите си ще включа мнението ми за автомобилните двигатели с принудително възпламеняване на горивовъздушната смес, и тези със самовъзпламеняване на горивовъздушната смес.
Двигатели със самовъзпламеняване на горивовъздушната смес.
Предимства:
- нисък разход благодарение съотношението гориво-въздух при смесообразуването, изгоден от към икономическа гледна точка.
- висок въртящ момент на двигателя (голяма теглеща сила).
- ниски обороти на работа, по-бавно износване на детайлите.
- свободно багажно пространство.
Недостатъци:
- скъпа поддръжка при евентуален отказ на агрегат (за пример турбина, горивонагнетателна помпа)
- тежките режими и голямото натоварване на двигателя в следствие принципа му на работа могат да доведат до сериозни повреди.
- не до там безшумен.
- вреден за околната среда.
- при износване или неправилна експлоатация на двигателя няма как да не се забележат облаците отработени газове излизащи от изпускателната система. В някои по драстични случаи тези газове могат буквално да образуват непрогледна мъгла, която е опасна предимно за останалите участници в движението, намиращи се непосредствено зад въпросния автомобил.
Амортизация на автомобила:
- обичайната за всеки един компонент.
Двигатели с принудително възпламеняване на горивовъздушната смес:
Предимства:
- лесен и сравнително по-евтин за обслужване.
- високи обороти, по-динамичен.
- по-безшумен.
- свободно багажно пространство.
Недостатъци:
- висок разход на гориво, следователно неизгоден от към икономическа гледна точка.
- вреден за околната среда.
- по-нисък въртящ момент.
- по-бързо износване на детайлите в следствие високите обороти при които работи.
- обичайната за всеки един компонент.
Двигатели с принудително възпламеняване на горивовъздушната смес, с допълнително инсталирана уредба за газово гориво.
Предимства:
- без значение разхода - евтино гориво, следователно изгоден от към икономическа гледна точка.
- по-безшумен
- сравнително безвреден за околната среда.
Недостатъци:
- допълнителна система за обслужване, следователно допълнителни разходи при появил се отказ на работа.
- не до там добри динамични показатели.
- ограничава багажното пространство.
- евентуален мириз на газ в купето.
- често се срещат проблеми със стартиране на двигателя при ниски температури.
- като цяло не е добра алтернатива в зимни условия.
- при ненавременно отреагиране на специални служби при възникване на екстремна ситуация в следствие пожар, КРАЙНО ОПАСЕН за всичко в близост до него.
- по интензивна от обичайната за определени части и агрегати. За пример: ускорено износване на запалителни свещи; ускорено износване на датчика отчитащ състава на отработените газове; евентуална преждевременна амортизация на дебитомера в следствие неправилно монтиране на уредбата и поява на детонация в смукателните колектори; ускорена амортизация на изпускателната система в следствие образуването на голямо количество конденз в нея.
Мой личен извод от всичко написано до тук:
"Бензиновите" автомобили са в сърцето, "дизеловите" в предпочитанията, а "газовите"... ще мине доста време докато успеят да ме впечатлят с нещо друго освен ниска цена на горивото.
И сега колеги, ще се радвам ако темата продължи в подобна посока... т.е. "аз мисля така и така за еди си кое си, тъй като това и това за въпросното нещо"
Пуу, е тоя пост ми отне време :unsure:
Е така вече по-може 8)
Доводите са ти малко остарели, малко повлияни от "хубавата" ни реалност, но обосновават предпочитанията.
Просто имай предвид, че с калпаво поддържан автомобил можеш да се подпалиш или взривиш и на бензин... а големината на експлозията е много относителна и зависи от количеството пари.
" а "газовите"... ще мине доста време докато успеят да ме впечатлят с нещо друго освен ниска цена на горивото.
:unsure:
Е нали още в първия си пост това казах и аз, ще мине време, ще порастнете.........пък то ще си покаже. А си мисля, че на всеки са му ясни предимствата и недостатъците, но.... никой не може да преценя индивидуалните решения на други. Ще дам пример със себе си, имам мотор за лятото, кола за зимата, ползвам "камион" за извънградско от време на време, и ГТВ за градско. Издържам семейство, дъщеря ми след 3 години ще завършва, мисля, че едно образование в чужбина няма да и се отрази зле........ и т.н. Та в този ред на мисли изобщо не взимам под внимание мнението на хора които още не са оформили житейския си път и все още блуждаят в мечти за бързи коли, и всички им доходи отиват за гориво, телефон и кафета.Не това са мойте проритети.
п.с. Брее много филосовски я подкарах...................:sleepy:
знам за един случай на чисто нова S-класа от магазина, която отива да й сложат най-скъпата метанова уредба, само защото човекът иска да си направи колата още по-скъпа :Tease:
и не, не в Германия, а в България
знам за един случай на чисто нова S-класа от магазина, която отива да й сложат най-скъпата метанова уредба, само защото човекът иска да си направи колата още по-скъпа :Tease:
и не, не в Германия, а в България
Аз знам много такива ...... :pimp:
DarkKnight
13-04-2010, 11:46
Е нали още в първия си пост това казах и аз, ще мине време, ще порастнете.........пък то ще си покаже. А си мисля, че на всеки са му ясни предимствата и недостатъците, но.... никой не може да преценя индивидуалните решения на други. Ще дам пример със себе си, имам мотор за лятото, кола за зимата, ползвам "камион" за извънградско от време на време, и ГТВ за градско. Издържам семейство, дъщеря ми след 3 години ще завършва, мисля, че едно образование в чужбина няма да и се отрази зле........ и т.н. Та в този ред на мисли изобщо не взимам под внимание мнението на хора които още не са оформили житейския си път и все още блуждаят в мечти за бързи коли, и всички им доходи отиват за гориво, телефон и кафета.Не това са мойте проритети.
Та понеже засегна младите да кажа че горивото ми е най-малкия проблем (кофти е че вдигат цените на горивата и това ме притеснява, а не че колата ми харчи много пари) при положение, че сменям окачване на година - година и половина (не само на алфата явно имам някакъв проблем с начина на каране или... със хубавите ни пътища).
Както казах в началото на темата карал съм с всички горива освен на метан и моя личен избор е нафтата:
-бензина е скъп с висок разход
-газта е евтина, но е с висок разход и не знам каква бутилка трябва да сложа за да минавам същите километри между зарежданията както с дизелака (а много ме мързи да ходя да зареждам). Освен това обичам музиката да прави "бум-бум" и имам туба (онзи ден прекарвах една газова и като сложихме газовата бутилка до тубата - вече и лаптоп нямаше къде да се сложи) и за извънградско става малко неудобна (без багажник закъде).
-нафтата е скъпо гориво с малък разход. Има ги неудобствата, че ако ти замине турбинката тежко ти и горко, но пък нафта имаше (преди сега не знам защото колата ми е ок и не искам да я тормозя) за 1,20 когато бензина беше 1,70лв, а газта 1,10лв (горе-долу по спомени от по-миналата година, когато си взех колата). Сега до колкото разбрах е 1,50лв (поне имах такова предложение преди по-малко от седмица)
Заради тези си виждания съм избрал нафта - малко по-скъпо отколкото на газ, но имам някакво място в багажника. Нямам семейство и деца, но все си мисля, че когато имам ще ми трябва и голям багажник (все пак трябва да се ходи и на почивка от време на време) и тогава и за тубата няма да има място.
За това не виждам защо пак се намесиха "не са оформили житейския си път", както и аз искам да знам, че като дам газ колата тя ще тръгне.
П.П. Не искам да се заяждам, а да ти покажа, че не всеки, който не кара на газ задължително иска или дава много пари за горива
Заради тези си виждания съм избрал нафта - малко по-скъпо отколкото на газ, но имам някакво място в багажника. Нямам семейство и деца, но все си мисля, че когато имам ще ми трябва и голям багажник (все пак трябва да се ходи и на почивка от време на време) и тогава и за тубата няма да има място.
Колко хубаво си го казал - "Заради тези си виждания съм избрал нафта" Това е тънкия момент, всеки си има виждания, аз не целя да променям на никой убежденията, изтъквам собствени аргументи. За всичко си имам решение, и ако се зачетеш по-подробно в първия пост на темата, ще разбереш за какво говоря. :smoke::th_up: Не считам за необходимо някой вместо мен да преценя, и да ми прави анализи за финансово-духовното ми състояние по това, че карам на газ. Естествено, че ме дразни този факт. Примерно мойто мнение е такова за нафтата, но това не е причина и не ми дава повод да повдигам тема по-този въпрос. Както сам каза ако ти сгъне турбината ще дадеш пари колкото за основен ремонт на бензинов ТС. И аргументите на Боксер пауър са доста остарели, вероятно копирани някъде из нета. Момчета вече е 21век, технологиите са доста развити, примерно моята кола е 1.8 карам на газ и върви повече от 1.9 жтд чипосано - доказано е, ако това ви претиснява, не се спъват колите на газ, но всичко си има цена не става за 200лв. Проблема на хората с газта е комлексарски - това е.
[I]
Недостатъци:
- допълнителна система за обслужване, следователно допълнителни разходи при появил се отказ на работа.
- не до там добри динамични показатели.
- ограничава багажното пространство.
- евентуален мириз на газ в купето.
- често се срещат проблеми със стартиране на двигателя при ниски температури.
- като цяло не е добра алтернатива в зимни условия.
- при ненавременно отреагиране на специални служби при възникване на екстремна ситуация в следствие пожар, КРАЙНО ОПАСЕН за всичко в близост до него.
- по интензивна от обичайната за определени части и агрегати. За пример: ускорено износване на запалителни свещи; ускорено износване на датчика отчитащ състава на отработените газове; евентуална преждевременна амортизация на дебитомера в следствие неправилно монтиране на уредбата и поява на детонация в смукателните колектори; ускорена амортизация на изпускателната система в следствие образуването на голямо количество конденз в нея.
[B]Мой личен извод от всичко написано до тук:
"Бензиновите" автомобили са в сърцето, "дизеловите" в предпочитанията, а "газовите"... ще мине доста време докато успеят да ме впечатлят с нещо друго освен ниска цена на горивото.
И сега колеги, ще се радвам ако темата продължи в подобна посока... т.е. "аз мисля така и така за еди си кое си, тъй като това и това за въпросното нещо"
Пуу, е тоя пост ми отне време :unsure:
колега, не мога да се съглася
1- и цд.то ти е допълнително монтирана система, а при газта имаш вероятност да се прибереш дори и ако колата ти не иска да работи на някое от 2-те горива
2- на газ колата може да върви и по-добре от бензин, но тогава заминава икономичността, а газта е за икономия
3- за това са измислени тороидалните бутилки
4- мирис на газ означава проблем с газовата. миризмата се добавя нарочно към пропан-бутана за да мирише.
5- двигателя се стартира винаги на бензин
6- това за зимните условия го кажи на някой бакшиш на стоянката февруари месец в 3 през нощта докато се грее на парното
7- опасността е в това коя тъпа телефонистка стои на 112 и колко китайски ти е пожарогасителя.
конденз в изпускателната система се получава само при каране на къси разстояния, свещите ако са добре подбрани карат по-дълго и по-добре, двигателя се очиства от въглеродни отлагания и маслото се пази чисто. сондата колко изкарва е относителна работа.
и аз не се кефя много на газта, ама дявола изобщо не е толкова черен. да не стане така че да си купиш бегачка на газ и после да разправяш колко е гот щото историята познава и такива случаи 8) иначе тука има паркинги в които просто не може да влезеш ако си с АГУ. всеки сам си решава.
BoxerPower
13-04-2010, 13:10
И аргументите на Боксер пауър са доста остарели, вероятно копирани някъде из нета.
Познавам го момчето... на дали копира от нет-а :)
Познавам го момчето... на дали копира от нет-а :)
Добре де, някой ти казал...сам каза,че нямаш опит с газови уредби. Не ми се пише аргументирано, че темата ще придобие много филосовски характер, а и ще е дълго, а пиша от тел. По скоро мога да пусна нова тема довечера, ако съм на вълната още.:surrender:
DarkKnight
13-04-2010, 13:36
Колко хубаво си го казал - "Заради тези си виждания съм избрал нафта" Това е тънкия момент, всеки си има виждания, аз не целя да променям на никой убежденията, изтъквам собствени аргументи. ...
Казах го отдавна, просто се повторих ;)
...
А бях провокиран да напиша този дълъг коментар от:
Е нали още в първия си пост това казах и аз, ще мине време, ще порастнете........ пък то ще си покаже. А си мисля, че на всеки са му ясни предимствата и недостатъците, но.... никой не може да преценя индивидуалните решения на други. Ще дам пример със себе си, имам мотор за лятото, кола за зимата, ползвам "камион" за извънградско от време на време, и ГТВ за градско. Издържам семейство, дъщеря ми след 3 години ще завършва, мисля, че едно образование в чужбина няма да и се отрази зле........ и т.н. Та в този ред на мисли изобщо не взимам под внимание мнението на хора които още не са оформили житейския си път и все още блуждаят в мечти за бързи коли, и всички им доходи отиват за гориво, телефон и кафета.Не това са мойте проритети.
Ми искам да карам мустанг или някой друг дзвер и парите ми отиват в глупости (все пак съм млад), но и аз искам да поспестявам някой друг лев да имам за моренце, моткане и т.н. така че влизам в тая група на "млади и неориантирани" или "всичко което хвърчи се яде". Въпреки това както казах вече сметката съм си я направил отдавна и не можеш посмъртно да ме убедиш че на газ ще ми е по-добре. За това изписах толкова неща за да ти покажа, че съм си направил сметката и съм сигурен, че има още пикльовци като мен, които не мислят от днес за утре и пак не карат на газ
Jivko7777
13-04-2010, 13:48
Може би това беше най-стойностното мнение в цялата тема, която изчетох цялата защото леко ме засяга защото другата ми кола си е на газ!
Доко просто казва истината, важното е да си гледаш семейството да се добре, а всечко останало просто няма значение, най-малко това пък дали да караш бензин или на газ...
ludkanar
13-04-2010, 16:13
Браво темата заприлича на нещо вече,само да се почистят негативите и става супер.И Доко е прав,че за някои работи не сме пораснали още ми се струва.
Да се слави вечно името на Рудолф Дизел заради неговото изобретение:priest:
Mind_Control
13-04-2010, 17:24
- ниски обороти на работа, по-бавно износване на детайлите.
- по-бързо износване на детайлите в следствие високите обороти при които работи.
Това само, като ми го напишеш и ми е ясно колко разбираш от машинно инженерство и начина, по който се конструират машините и някакви става излишно да говориме повече на тая тема :)
Но ако искаш може да си говориме за кърлинг, предполагам и там ги разбираш нещата толкова добре, колкото и при двигателите, но понеже и аз там съм бос, поне няма да ми прави впечатление, като си лафиме.
Самочувствието е на ниво "Змей излапал стадо крави":biggrin:. Ти докато се усетиш какво става с приятелката ще остарееш. :evil:
BoxerPower
13-04-2010, 19:00
Това само, като ми го напишеш и ми е ясно колко разбираш от машинно инженерство и начина, по който се конструират машините и някакви става излишно да говориме повече на тая тема :)
Но ако искаш може да си говориме за кърлинг, предполагам и там ги разбираш нещата толкова добре, колкото и при двигателите, но понеже и аз там съм бос, поне няма да ми прави впечатление, като си лафиме.
Колега вервай коментарите ти наистина започват да ме дразнят ;) Ти сигорно си по-умен и от хората които са ми преподавали?! Вече чак започвам да гадая какво висше си завършил... ако изобщо си го почвал де. Така като гледам със сигурност не е висше по кърлинг, но определено не е и по ДВГ. В най-добрия случай си близо до АИУТ, а в по-лошия случай си в сферата на икономики, правене на банички и като цяло всичко онова което няма нищо общо с машини и най-вече двигатели. Пак казвам ако изобщо си стигнал до университета де :no:
milenamr
13-04-2010, 19:11
Колега вервай коментарите ти наистина започват да ме дразнят ;) Ти сигорно си по-умен и от хората които са ми преподавали?! Вече чак започвам да гадая какво висше си завършил... ако изобщо си го почвал де. Така като гледам със сигурност не е висше по кърлинг, но определено не е и по ДВГ. В най-добрия случай си близо до АИУТ, а в по-лошия случай си в сферата на икономики, химии, електроники, като цяло всичко онова което няма нищо общо с машини и най-вече двигатели. Пак казвам ако изобщо си стигнал до университета де :no:
Без да вземам лично отношение по която и да е от страните, ме погъделичка само да вметна, че независимо дали има висше(та ако ще и две и три да са) или не, простия човек си остава прост.
В това съм на 100 % убедена от практиката.
Висшето образование не е нито предпоставка, нито гарант за ум и интелект.
Познавам десетки хора с висше образование, от които и чеп за трици не става, а също толкова и непомирисвали университет и същевременно много умни и с висока доза природен интелект.
Така че, лично за мен висшето образование само по себе си нищо не означава, особено пък вземайки впредвид факта как се учи понастоящем и какви некадърници излизат от университетите.
Като една моя колежка, която също има "висше", а е по-неграмотна от баба ми(която е учила до 3-ти клас)и същата тази колежка да ми пише училище с О(Очилище)
и да ме пита захранващия кабел на компютъра - ЛАН кабела ли е?.....а такива примери мога да споделя страшно много
BoxerPower
13-04-2010, 20:24
Истина са думите ти колежке.
Само да вметна, че за мен лично университетите са места в които човек (умен или прост) влиза за да получи пълни познания по даден въпрос. Аз смея да твърдя, че който го влече съответното нещо, слуша и запаметява информацията която му се предоставя в университета, далеч няма да излезе неук от него. Друг е въпроса, че в днешно време почти всеки влиза в университета колкото да вземе неква диплома ей така да има, че било на мода.
И още нещо. Коментари от типа на тия дето ги пише майнд_контрол-а супер много ме дразнят понеже 100 на 100 той е един от тия големи разбирачи на ДВГ които кат ми застанат насреща и почнат да ми говорят с термини като "моно" инжекция, "пълна" инжекция и секви такива, направо се чудя де да се заровя. Много ми е интересно щом има "моно" инжекция например, дали нейното братче не е "стерео" инжекцията, или "долби съраунд" инжекцията. Или тия "пълните" инжекции... с какво са пълни, защо са пълни и не може ли да са пък празни например?!
ivan dimitrov
13-04-2010, 21:24
---
BoxerPower
13-04-2010, 21:47
... утиди коня у ряката.
То са е видяло, че от тая тема, тема няма да стане така, че от ся виждам патардията... сиреч кой когото охрани, охрани, който пък не можал - да е ;)
---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
Виждам, че отново аз ще открия сезона и за тфа - поемете си манжаааааа!
BP каза: От дълбините на форума изтече информация, че 70% от активните му потребители са яко комплексирани и много чувствителни на тема интелект. Вярно или да?
Да се върнем на темата.
Наистина има много вярно, в това което си написал още първия пост. Да кажем, че съм един от тия, които карат "бегачка", са си взели мощна кола, без да имат покритие. Дори днес си сложих "Удивителния" на стъклото, нищо че карам от 2г на газ. Просто не исках да се правя на това, което съм. Да де, но нямам нищо общо.
Има една друга тема, много близко до твоята, в която се споменават стадиони, агитки, едните от които били магарета, а другите магарета:Tease:. И в крайна сметка си вадим извод, че всичките от едните и другите са стадо. Неприятно ми е, когато се вадят заключения на някаква частична основа.
Следователно си мисля, че след като сметна, че ще разлаеш кучетата, значи има хора, които да се засегнат. Все си мисля, че си объркал форума:|. Смяташ ли, че това е форума, чиито участници са от този тип. Скромните ми наблюдения казват - НЕ. Да, аз можех да си купя по-малка и икономична кола, но предпочетох да се блъсна в стената с "мощния автомобил". Просто защото марката ме влече и получавам нещо, където другаде не мога(така де, за автомобили си говорим). И понеже си ползвам колата ежедневно, съм инсталирал ГИ, с който си спестявам определена сума пари. Предпочитам през седмицата да сипвам на газта, а през уикенда да приготвям барбекюто. По-добре отколкото през седмицата да съм бил на бенз колонка, а уикенда да съм в Западния парк на разходка.
Признанието ми, е че ако имах избор, бих предпочел да си сипвам само бензин. Точно поради тази причина следващата ще е дизел...уоу.
Да пращам значи каруците с хуманитарната помощ... :Tease:
BoxerPower
13-04-2010, 22:12
Смятам, че голяма част от участниците в тоя форум тайно им се иска да са по умнички, ама де късмет. Най-забавното е, че може би и аз приспадам към това число... но знае ли Господ :gruebel:
---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:04 ----------
Да пращам значи каруците с хуманитарната помощ... :Tease:
Дай ги насам добри ми човече :lol:
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:05 ----------
Опс дееба... то станало 22.00 часа. Сори пичове ама аз съм малък и имам вечерен час... та ще се наложи да ви изоставя за тая вечер и да си лягам, за да не ме напляскат мама и тати :smackbum: Утре след училище обещавам да се включа отново в темата, ако до тогава има развитие де!
Mind_Control
13-04-2010, 22:19
Колега вервай коментарите ти наистина започват да ме дразнят ;) Ти сигорно си по-умен и от хората които са ми преподавали?! Вече чак започвам да гадая какво висше си завършил... ако изобщо си го почвал де. Така като гледам със сигурност не е висше по кърлинг, но определено не е и по ДВГ. В най-добрия случай си близо до АИУТ, а в по-лошия случай си в сферата на икономики, правене на банички и като цяло всичко онова което няма нищо общо с машини и най-вече двигатели. Пак казвам ако изобщо си стигнал до университета де :no:
А я ми кажи как се избира лагер? Айде едно по едно да почна да те питам и ти сам да си отговориш, защо скапването на един мотор не зависи от това дали е дизелов или бензинов или дали е бавно или бързооборотен.
Пак ти предлагам да си говориме за кърлинг вместо за двигатели, защото ти ако си инженер, то аз съм добър играч по кърлинг :D Може да ми сметнеш износването на камъка за кърлинг, като го плъзгам по леда и дали има значение ако го плъзгам бързо или бавно.
Да не говориме, че не всичко почва и свършва с двигателите с вътрешно горене. Те са просто една много малка част от механиката. Та ако си учил само за двигатели с вътрешно горене и тяхното устройство по- добре да спрем... За кърлинга ми беше мисълта...
П.С. понеже зачекна темата с "вишото"- добре, че в университета не гледат правописа, че...
spe4elist
13-04-2010, 22:44
Чета си аз тука, и гледам разни мнения, но това което ми прави впечатление е ,че тези които са против газта са младежи на по 20 години,...
Ааа, и аз Благодаря! И от мен няколко бири! Колкото повече поевтинява газта и поскъпва бензина, толкова по-голям гъзар се чувствам 8)
Ааа, и аз Благодаря! И от мен няколко бири! Колкото повече поевтинява газта и поскъпва бензина, толкова по-голям гъзар се чувствам 8)
Ей много пийне ме чака :beer::crazy: Бе аз пестя с колата, че мотора ми харчи повече от десятка в града, май ши му хакам газово и на него. :Tease::crazy::crazy:
Ей много пийне ме чака :beer::crazy: Бе аз пестя с колата, че мотора ми харчи повече от десятка в града, май ши му хакам газово и на него. :Tease::crazy::crazy:
Върти-сучи пак до биричките го докарахте. :beer: Тоси е в реда на нещата де... при толкова дълбокомислена тема.
П.П. А за мотора ако искаш се обади. Няма да е първия.
Върти-сучи пак до биричките го докарахте. :beer: Тоси е в реда на нещата де... при толкова дълбокомислена тема.
П.П. А за мотора ако искаш се обади. Няма да е първия.
Е на мотора няма шанс да му сложа, той е за адреналин и много си го обичкам, даже миналата година такъв тунинг му набих, че не е истина, а сега го чака аерография. Храня хейтърите на газ само. Интересното е,че като се вози жена ми на мотора, разхода пада почти наполовина :crazy::beer:
Интересното е,че като се вози жена ми на мотора, разхода пада почти наполовина :crazy::beer:
То това и за автомобилите е валидно, когато в него се качи живият ограничител на скорост и обороти - не знам фабричните как са, ама на живия алармата му е ужасяваща... :tooth:
BoxerPower
14-04-2010, 09:14
А я ми кажи как се избира лагер? Айде едно по едно да почна да те питам и ти сам да си отговориш, защо скапването на един мотор не зависи от това дали е дизелов или бензинов или дали е бавно или бързооборотен.
Пак ти предлагам да си говориме за кърлинг вместо за двигатели, защото ти ако си инженер, то аз съм добър играч по кърлинг :D Може да ми сметнеш износването на камъка за кърлинг, като го плъзгам по леда и дали има значение ако го плъзгам бързо или бавно.
Да не говориме, че не всичко почва и свършва с двигателите с вътрешно горене. Те са просто една много малка част от механиката. Та ако си учил само за двигатели с вътрешно горене и тяхното устройство по- добре да спрем... За кърлинга ми беше мисълта...
П.С. понеже зачекна темата с "вишото"- добре, че в университета не гледат правописа, че...
Колега виждам, че явно си от тежката категория и дърленето с теб може да е повече от забавно понеже и аз като теб не се давам лесно на сульо и пульо ;) Тая тема обаче ми докара доста негативи и най-вече отрицателен рейтинг за това лично аз смятам да я приключа... не за друго ами наистина скоро рейтинг точките ми ше трябва и минус да им сложат отпред :lol: Пък и ся съм на друга доста по-интересна вълна :baby:
Айде вече мир по земята :)
П.П. Ти хубаво ме питаш как се избира лагер, ама поне да беше задал малко по-конкретен въпрос. Просто цяла лекция може да се изпише по въпроса с избор на лагери ако няма конкретно поставени въпроси във връзка средата в която ще бъдат експлоатирани ;)
То това и за автомобилите е валидно, когато в него се качи живият ограничител на скорост и обороти - не знам фабричните как са, ама на живия алармата му е ужасяваща... :tooth:
А бе скоростния лимитер (алармата, ограничителя...) накратко жената като е в колата не е толкова страшно, но ако навия масура на моторетката просто си остава на светофара, а все пак искам да си я ползвам от време на време.:roll2:
milenamr
14-04-2010, 10:16
Интересното е,че като се вози жена ми на мотора, разхода пада почти наполовина :crazy::beer:
:gruebel:Тук нещо не е наред.Как става този номер?
При мен се наблюдава точно обратната ситуация, като кара мъжа и разхода пада на половина, а като се кача аз и пак скача понякога двойно:innocent:
И много често се случва да му се оплаквам, че разхода много е скочил(по едно време беше даже над 20 на 100) и при "проверка" от негова страна се оказва винаги, че разхода си е нормален.:ghost:
:gruebel:Тук нещо не е наред.Как става този номер?
При мен се наблюдава точно обратната ситуация, като кара мъжа и разхода пада на половина, а като се кача аз и пак скача понякога двойно:innocent:
И много често се случва да му се оплаквам, че разхода много е скочил(по едно време беше даже над 20 на 100) и при "проверка" от негова страна се оказва винаги, че разхода си е нормален.:ghost:
Предполагам, че трудно се регулира педала на газта с токчета;-)
Предполагам, че трудно се регулира педала на газта с токчета;-)
ОФФ:
И заради това е по-лесно да бъде натиснат до долу:Tease::Tease: :go: :go:
:gruebel::
Хехее, вероятно имаш някой по-агресивен ученик който ти нарушава душевния мир :Tease:. При мен разхода рязко се покачва като си пусна метал, даже почвам да ругая по-бакшишите яко :devil::bad_evil::depressed::smoke:
Mind_Control
14-04-2010, 13:02
Колега виждам, че явно си от тежката категория и дърленето с теб може да е повече от забавно понеже и аз като теб не се давам лесно на сульо и пульо ;) Тая тема обаче ми докара доста негативи и най-вече отрицателен рейтинг за това лично аз смятам да я приключа... не за друго ами наистина скоро рейтинг точките ми ше трябва и минус да им сложат отпред :lol: Пък и ся съм на друга доста по-интересна вълна :baby:
Айде вече мир по земята :)
П.П. Ти хубаво ме питаш как се избира лагер, ама поне да беше задал малко по-конкретен въпрос. Просто цяла лекция може да се изпише по въпроса с избор на лагери ако няма конкретно поставени въпроси във връзка средата в която ще бъдат експлоатирани ;)
А именно :) идеята ми беше, че и дизеловия и бензиновия двигател са проектирани да изминат определени километри без основни ремонти- обикновенно 200 000 (на повечето коли сервизните им книжки са до 200 000 км), така че няма значение бавно или бързооборотни са. Но ти това така или иначе би трябвало да го знаеш.
А това за точките- щом не ги осребряват в края на годината не виждам проблема :D
А именно :) идеята ми беше, че и дизеловия и бензиновия двигател са проектирани да изминат определени километри без основни ремонти- обикновенно 200 000 (на повечето коли сервизните им книжки са до 200 000 км), така че няма значение бавно или бързооборотни са.
Значи, след 30000км. ще правя основен ремонт, това ли искаш да ми кажеш, а? :smackbum: :Tease:
Mind_Control
14-04-2010, 14:28
Значи, след 30000км. ще правя основен ремонт, това ли искаш да ми кажеш, а? :smackbum: :Tease:
Не разбира се :D
карането на газ си е личен избор.
Аз имам газова уредба,никакви проблеми с нея и с колата от подписа.минал съм около70 000км на газ сами си направете сметка за разликата в цената на горивата.поддържам си уредбата минавам на преглед редовно и това е не виждам защо се сътздава изкуствен проблем от това