View Full Version : Относно полиуретановите тампони
Колеги знаете ли от къде може да се намери този материал(полиуретан), за тези тампони. И какви са вашите наблюдения, добри ли са. Ако намеря материала баща ми е стругар може ли да се правят.
Pepko-Bepko
12-04-2010, 21:40
Колеги знаете ли от къде може да се намери този материал(полиуретан), за тези тампони. И какви са вашите наблюдения, добри ли са. Ако намеря материала баща ми е стругар може ли да се правят.
Ами колега след като баща ти е стругар тои трябва да знае от къде може да се намери материала.Аз мисля че не задължително точно да е полиуретан а например нещо подобно.Между другото имам размерите на тампоните на задните носачи.
Колеги погледнете тука..http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=682864#post682864 Последния пост
Jivko7777
13-04-2010, 02:42
При Ферарист ;) той е човека за теб ;)
А стига бе! Аз що си мислех, че полиуретан и струг не могат да се вкарат в едно изречение без присъствието на отрицание?!?
Ами колега след като баща ти е стругар тои трябва да знае от къде може да се намери материала.Аз мисля че не задължително точно да е полиуретан а например нещо подобно.Между другото имам размерите на тампоните на задните носачи.
Колеги благодаря за мненията, а размери на тампоните бихте ли дали
pininfarina
13-04-2010, 21:50
Колеги благодаря за мненията, а размери на тампоните бихте ли дали
Според мен не се занимавай, на Ферариста цените са доста добри - направо взимай и слагай ;-)
Еййй, никой не даде тези размери на тампоните на задните носачи тцтцтцттц..:Topic-is-closed-bg:
Pepko-Bepko
21-04-2010, 20:54
Набързо надрасках да скиваш какво трябва да представляват.На колегата са си готови направени на чудна цена.Не си струва да се мъчите.
Eeeeeee най после, благодаря
ФЕРАРИСТ
22-04-2010, 00:36
Набързо надрасках да скиваш какво трябва да представляват.На колегата са си готови направени на чудна цена.Не си струва да се мъчите.
Тва оригин Пауърфлекс ли е?
Pepko-Bepko
22-04-2010, 00:54
мхм
колега аз ползвах полиуретан на байер VULKOLLAN,на струг се нарязва много леко за 9 месеца няма никво разбиване използвах я в горните носачи на предницата,а за задните стабилизираши шанги, Сега ще паднете от смях:използвах танковата гума дето се намира м/у обтягащото колело и гъсеницата:rotfl:живея в киев и киевските алфисти ми дадоха един полукръг, има алфи 3 година карат стакава ходова част и нямат оплаквания.
ФЕРАРИСТ
25-04-2010, 22:45
колега аз ползвах полиуретан на байер VULKOLLAN,на струг се нарязва много леко за 9 месеца няма никво разбиване използвах я в горните носачи на предницата,
Каква му е твърдоста по принцип ако имаш представа, и ако си обърнал внимание......
Интересно защо всички производители бълват стандартните гумени тампони, при положение че не е особенно трудно за тях, и имат ресурса и техниката да заменят гумата с полиуретан.....може би защото с времето продажбите им ще спаднат драстично......
значи тоз полиуретан го изполват в пресите до 300 тона под детайла да изкарва изделието, а стругаря като го обработваше каза че става като царвул като се нагрее,не се рони и не се троши има еластичност,за изполването знаеш маркетингова политика,нали трябва да се яде))) имах снимки ако мога ще ги кача че с тва киевско IP не ме пускат в БГ зоната