PDA

View Full Version : Помощ за малко електро проблемчета

JORDANGT
12-04-2010, 22:06
Не ми свети осетлението на таблото и лампата за късите.Всичко друго по таблото свети.Не ми гасне плафона когато затворя вратата и не ми идва ток до десният габарит на фара.А също като пусна задната чистачка се чува ЦЪК,но чистачката не мърда.

145 1.3 BOXER 96г.

ПС.Чакам един човек без кола да даде мнение и не само

tonov
12-04-2010, 23:20
Лампата за късите и осветлението на таблото са на една и съща жица - от габарит, и то точно от преден десен + заден ляв (btw той свети ли?). Реле, бушон - копайте някъде там.

Чистачката щом цъка - първо виж бушона, после премери дали идва ток до моторчето (три жици са, едната е командващата, другите 2 са + и маса, +-а е на контакт). Ако идва - сваляш мотора. Или е изгорял (с омметър лесно ще разбереш), или просто се е задръстил от ръжда по оста на чистачката. Второто се лекува успешно ;)

За плафона - имаш ли чек панел? Ако имаш, дава ли сигнал за отворено нещо си? Отговори ми и тогава ще му мислим.

vlado_iv
12-04-2010, 23:34
Провери си бушонното табло ,за окис откъм буксите.

JORDANGT
13-04-2010, 19:33
Всички изброени от теб неща не светят,а отзад от ляво двойната крушка е изгоряла изцяло.Няма чек панел,но и часовника не работи.Бушоните са ОК,но що ги извадя и почистя.Мисля обаче ,че ми липсва едно реле(отдолу по средата).

Благодарности

tonov
13-04-2010, 21:18
Всички изброени от теб неща не светят,а отзад от ляво двойната крушка е изгоряла изцяло.Няма чек панел,но и часовника не работи.Бушоните са ОК,но що ги извадя и почистя.Мисля обаче ,че ми липсва едно реле(отдолу по средата).

Благодарности

Бушоните щом са здрави, няма какво да ги чистиш. Проблема ти е другаде :screwy:

За плафона - разглоби първо и виж да не е блокирало копчето вътре, тва с което можеш да си го светнеш по желание. Ако не е, някъде замасява. Премери двата бутона дали отварят/затварят и виж дали жицата не е постоянно на маса (двата бутона са в паралел, имай го предвид)

Часовника може и само за крушка да е. Светни му с нещо и виж дали има цифри.

ivan dimitrov
13-04-2010, 21:44
---

tonov
13-04-2010, 22:00
Боксерите са само с А и В вариант. В е на по-орязаните откъм екстри версии.
Плафонът е с таймер само при 146.

ivan dimitrov
13-04-2010, 22:36
---

JORDANGT
14-04-2010, 19:49
Нямам ел.оледала и ABS ама си имам климатик и eл.шибедах.А мястото на релето го позиционирах по спомен.;)

kolev
15-04-2010, 11:43
колега, габаритите светят ли. ако не светят гледаш на тая схема
http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%203/Side%20Lights.PDF
на 3-та страница релето л64. то отговаря за всички габарити и осветлението на таблото. на страница 9 може да видиш къде се намира релето при различните варианти на таблото.ако имаш габарити но не ти свети таблото, провери от схемата на 3-та страница проводника който тръгва от букса "Д" на бушонното табло и отива в букса "8" на инструментите - жълто червен го дават, виж дали имаш 12 волта на него при включени габарити. иначе плафона е с 3 позиции, виж му ключето.

Max
15-04-2010, 22:58
Или е изгорял (с омметър лесно ще разбереш), или просто се е задръстил от ръжда по оста на чистачката. Второто се лекува успешно ;)

Знам, че има много теми за чистачката, но аз нещо или не съм разбрал, или просто не можах да я разглобя докрай.
Оста как се вади от кожухчето, което я покрива?

tonov
15-04-2010, 23:30
Знам, че има много теми за чистачката, но аз нещо или не съм разбрал, или просто не можах да я разглобя докрай.
Оста как се вади от кожухчето, което я покрива?

С бой. Особено ако е яко ръждясала.
Опитай да я поразкиснеш с вд 40.

JORDANGT
18-04-2010, 22:20
След пренареждане на бушоните и релетата и замяна на изгорели крушки всичко светна.Без плафона де че не остана време.А задната чистачка се наложи разглабяне до последният детайл.Запекло беше лагерчето на ротора и от там една изгоряла писта на платката.Сега вече нека да вали.

Благодаря на всички които помогнаха