PDA

View Full Version : прекалено ниски обороти

Z:)m
16-05-2006, 12:17
От известно време насам, откак се затопли времето, от време на време ми се случва при палене на ДВГ'то, да сработва още на 1/4 оборот (дет'са вика ;) ), но при това остава да работи на много ниски обороти - около 700, което пък не е достатъчно за генератора да произвежда нужния ток и ми черпи от акумулатора (датчика на акумулатора свети). Като подам малко газ (форсирам съвсем малко, само за миг до към 2000-2500 об.) и всичко си влиза в границите - 850 оборота на празен ход...
Може ли някой да ми каже в какво може да е причината?!
Първо си мислех, че може да е от кофти бензин ( Shell 95V), но пък всеки път да е кофти партида...?!

valjo
16-05-2006, 16:48
От известно време насам, откак се затопли времето, от време на време ми се случва при палене на ДВГ'то, да сработва още на 1/4 оборот (дет'са вика ;) ), но при това остава да работи на много ниски обороти - около 700, което пък не е достатъчно за генератора да произвежда нужния ток и ми черпи от акумулатора (датчика на акумулатора свети). Като подам малко газ (форсирам съвсем малко, само за миг до към 2000-2500 об.) и всичко си влиза в границите - 850 оборота на празен ход...
Може ли някой да ми каже в какво може да е причината?!
Първо си мислех, че може да е от кофти бензин ( Shell 95V), но пък всеки път да е кофти партида...?!

При мен го прави от бензин 95 (омв) като е седяла на топло
дори ми угасна 1 път
но като е с ОМВ100 не прави такива работи :)))

kris11
16-05-2006, 20:15
Намирисва на реленце. Няма достаъчно подмагнитване на алтернатора.

valjo
16-05-2006, 22:18
хъ, а кво значи това ?:unsure:
аз имам подозрения че алтернатора ми май му има нещо ....

Mury
17-05-2006, 10:45
хъ, а кво значи това ?:unsure:
аз имам подозрения че алтернатора ми май му има нещо ....И кви са ти подозренията :?: :?: :?: щото той мнооо лесно може да се провери а и плюс това ако му има нещо ще ти пада доста бързо акумулатора :wink: :wink:

valjo
17-05-2006, 11:40
ама кво е подмагнитване бреее

ми подозренията са ми че ми мига оназ досадна ламба на инжекциона
напразен ход при много консуматори
като форсирам и спира
или като изкл фаровете примерно или парното

търтей
17-05-2006, 12:00
ми земи го замери алтернатора бе;)
не хапе
трябва ти само мултицет

valjo
17-05-2006, 12:06
не хапе
трябва ти само мултицет
Е НЕАМ

търтей
17-05-2006, 12:08
не хапе
трябва ти само мултицет
Е НЕАМ

мини през нас

18-05-2006, 10:44
Намирисва на реленце. Няма достаъчно подмагнитване на алтернатора.
ааа... скоро му правих основен ремонт на алтернатора. Сменял съм му лагери, четки, ремъци и др разни... Но, както Вальо е писал (не бях обръщал внимание досега на това обстоятелство) забелязах, че и при мен описаният "проблем" се случва най-често, когато колата е стояла на слънце... Може би има някаква връзка с температурата на околната среда и октановото число на бензина ?!

kris11
18-05-2006, 21:13
А и май на много хубав бензин също .Какви ли бъркочи му слагат е друг въпрос.

monigt
20-05-2006, 14:47
и аз го имам този проблем колега и дано е от бензина/ 95/

kris11
20-05-2006, 18:57
ама кво е подмагнитване бреее

Това е ток през възбудителната намотк на алтернатора. Има 3 отделни малки диода .Другите 6 - звезда са за 3 те фази на намотките на алтернатора и от тях отива на мощни диоди за изправяне.
Ако малките диоди са дефектирали или някой от тях подмагнитващият ток през възбудителната намотка и малък и няма зареждане при ниски обороти , понякога и лампата примигва .Като се вдигант оборотите уж всичко се оправя.

Dodo 155
21-05-2006, 08:34
и аз го имам този проблем колега и дано е от бензина/ 95/
В България не се продава бензин, а бъркочи на такава основа :idea:
Това съм се убедил преди много години и затова от 99' карам колите си на ГАЗ :wink:
Може да е селско или циганско, но когато колата е направена като хората, на ГАЗ работи все едно си сложил 120 октана - равно, няма трепване на обороти, по-тихо и меко отколкото на бензин :idea:
След като за първи път покарах на ГАЗ си отговорих на много въпроси които ме притесняваха преди това - защо ми изгасваше на светофари, защо ми играеха оборотите независимо какво ремонтирах и сменях, защо при форсиране се замисля чат-пат и др. подобни въпросчета които се дискутират тук и постоянно :wink:

КОГАТО В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНАТ ДА ПРОДАВА ИСТИНСКИ БЕНЗИН И ДИЗЕЛ, ПОЛОВИНАТА ТЕМИ В ТОЗИ ФОРУМ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ :lol: :lol:

26-05-2006, 12:12
... с тази световна петролна криза и тази социална слабост на масовия средностатистически българин, скоро качествен бензин май няма да видим ;)