View Full Version : Какъв и за какво служи този филтър (снимка)
Здравейте колеги, преди време катастрофирах и от колата изпадна ето този филтър, който за първи път го виждам през живота си :) Някой би ли ми обяснил за какво служи и как се казва :) Защото след като оправиха колата, майсторите въбще не са го слагали :) Благодаря.
http://filakia.hit.bg/alfa/Pictureeee%20009.jpg
това трябва да е филтъра на бензиновине пари от резервоара.
Благодаря, чудя се като не е сложен какви ще са последсвията.. :) Трябва да я закарам на майстор да го сложи :)
това което си снимал му е вътрешността. той си е с пластмасова кутия която мисля че стои от ляво под калника,може и да не е там. по принцип не се разглобява, служи да задържа бензиновите пари. към него идва маркуч от резервоара и вакум от двигателя. търси си употребяван. казва се evaporation canister
Благодаря за изчерпателния отговор, ще търся да купя такъв. Проблем ли е ако карам така известно време и до какво може да доведе липсата му ? :)
Карай си спокойно, може и без него.
Виж само дали е запушен маркуча който е бил към мотора.
Колега удара ти от коя страна е бил,от ляво или от дясно?Честно казано аз мисля че това е филтъра който седи в резонаторната кутия,филтъра за беннзиновите пари седи в черна кутия под десния калник и е доста по малък,кутията към която има 3 сини маркуча.
Колега, удара беше от ляво :)
Колега, удара беше от ляво :)
Значи 100% това е филтъра в резонаторната кутия,можеш спокойно да караш колата без него даже и без самата кутия,колата ти ще бръмчи малко по зверски откъм мотора :) но определено ще ти хареса.
Миналата година и аз катастрофирах леко отпред от ляво и свалях броните да ги предоядисвам и точно отппред от ляво седеше този филтър в черна кутия на която се бяха изпочупили всички щипки ..и моита беше 1.4 ТС 97г ...
Абе колеги тука няма никакви бензинови пари,тора е заглушителя на смукателния колектор:torch:
щом колегите с ТС казват, значи е това :surrender:
Абе колеги тука няма никакви бензинови пари,тора е заглушителя на смукателния колектор:torch:
+1, :thumbup:
това е, а кутията му се намира ей тук:
http://pics.data.bg/storage/pics/19945/10623/79df5e9823aab1e58ef7b682a15e8590_610x0.jpg
+1, :thumbup:
това е, а кутията му се намира ей тук:
...
Момчета преди 4 поста съм ви го написъл.Темата е за катинар още от вчера.
Благодаря за помоща :) Ключ.