View Full Version : От къде да прокарам кабел от акумулатора до багажника 146
Ramsezsh
16-04-2010, 18:07
Здравейте,
Искам да си монтирам усилвател и туба в багажника (че да не събират прах вкъщи), и се чудя от къде да прокарам захранващия кабел от акомулатора до багажника (на Алфа Ромео 146). По скоро как да го вкарам в купето. Вътре явно ще мине под пластмасовите прагове, но проблема ми е как да го вкарам в купето.
Благодаря предварително.
tokata_pz_flex
16-04-2010, 18:17
Като отвориш капака колега , гледаш горе в дясно и търсиш дупка къде има . Голям зор е ... търси под кората на чистачката . Ще ти трябва корава тел за да водиш кабела . В купето трябва да излезе под бушонното табло .
Аз и в двете Алфи виках маистори да вкарат кабела в купето ... и нататък си го прекарвах аз .
Успех !
DerMeister
16-04-2010, 18:18
И аз винаги съм се чудел как става номера. С тия телове няма ли шанс да прекъснеш или нараниш някой от другите кабели?
ако си заоблиш телта отпред, малко да я огънеш, едва ли.
Ramsezsh
16-04-2010, 19:37
Благодаря колега, утре сутринта ще погледна за тая дупка. Днес гледах че има една дупка, която е точно под десния долен ъгъл на стъклото и от там влизат кабели. Опитах се от там да набутам кабела (от там съм го правил на старата си кола), но не мога да стигна до него под таблото. Има нещо като тръба и май кабела остава в нея, а не пада надолу. Ще опитам утре от там дето казваш, а ако не - на майстор.
http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=30161&highlight=%EA%E0%E1%E5%EB%E8
Може да ти е от полза.
Psycho87
17-04-2010, 16:29
Колега, моя кабел го прокарах под самото купе ! Като качиш колата на канал ще видиш как отдолу минават по едни улейчета 3 трабички (нз какви)Едното улейче е оставено свободно , точно там си пасва плюсовия кабел.След това го прокарваш покраи резервоара (ще са ти нужни и малко св.опашки) и стигаш до една алуминиева капачка,която се намира точно под резервната гума. Дупчиш и вкарваш ! Можеш да си вземеш и една шлауха.
DerMeister
18-04-2010, 23:33
Да не си прокарал тока покрай бензина?:ghost: И също така, + по пода на колата? Ами ако задереш?
alfamilano
19-04-2010, 00:08
е мнооооо сложни ги прайте нещата майстори ,под купетооооооооо:nono:махни изолацията срещу акумолатора и ще видиш за какво става въпрос!:stumm:
Колега, моя кабел го прокарах под самото купе ! Като качиш колата на канал ще видиш как отдолу минават по едни улейчета 3 трабички (нз какви)Едното улейче е оставено свободно , точно там си пасва плюсовия кабел.След това го прокарваш покраи резервоара (ще са ти нужни и малко св.опашки) и стигаш до една алуминиева капачка,която се намира точно под резервната гума. Дупчиш и вкарваш ! Можеш да си вземеш и една шлауха.
:throw::offtopic::surrender:
Psycho87
19-04-2010, 21:20
Е ако задере отива първо гарнето... И трябва да бъде невероятно задиране :) ..А иначе резервоара е пластмасов и там няма каде да даде искра или поне се надявам .. :)
Е ако задере отива първо гарнето... И трябва да бъде невероятно задиране :) ..А иначе резервоара е пластмасов и там няма каде да даде искра или поне се надявам .. :)
пич ти си ненормален
от много години се занимавам с озвучение
и това което си го написал направо ме размаза
като казах на приятели кво си направил всички се схванаха:haha:
докато не е станала някаква беля вземи мерки
не се излагай ако не можеж сам да си направиш музиката
като хората за това има и магазини и т.н:thumbup:
Ramsezsh
19-04-2010, 23:01
Благодаря за отговорите колеги. В събота се надявам времето да е хубаво и ще прокарам кабела. Видях, че има още две дупки, през които минават кабели към купето. Ще пробвам от там дали ще успея.
tokata_pz_flex
20-04-2010, 09:39
Колега от там става ( при кората на чистачките ). Знам че звучи налудничево , но по сервизите от там го прекарват .
Успех :)
Ramsezsh
24-04-2010, 18:12
Още веднъж благодаря на всички, които се отзоваха. От днес Алфата вече звучи респектиращо. Сега май остана да си харесам и читави говорители за във вратите, че тия оригиналните не са особено добри.
splendor
24-04-2010, 18:56
За предните е хубаво да си харесаш някоя двукомпонентна система. Има хубави Херц и ДЛС. За задните врати каквото сложиш. Всичко това комбинирано с бас звучи доста добре