View Full Version : Проблеми с ДЗИ
Преди наколко седмици имахме инцидант с Берлингото на фирмата. Превозвахме прътов материал на багажника отгоре и на околовръстното той падна от покрива. Оказа се, че по някаква причина багажникът се е отхлабил и е паднал (той всъщност се състои от 2 напечкни пръчки). В резултат покрива, преден капак и калник са за правене. Заведох си щета в ДЗИ и си описах събитието както си е. от там след 3 седмици бавене ми пратиха писмо, че няма да уважат щетата и цитират някаква точка от общите условия по каското.
Въпросът ми е има ли някой, който е обжалвал становище по щета при застраховател и какви са били резултатите? И още, има ли някой, който да има идея може ли да се направи въобще нещо по въпроса или пък да има здарви връзки в ДЗИ?
Прати им писмо в което им обясни, че багажника е стандартен за автомобила(дано е такъв) и се е ползвал по предназначение (товара е бил малък и в рамките на допустимото за колата - дадено от производителя) помоли ги други експерти да разгледат случая и накрая завърши.
"Надявам се като застрахователна компания с традиции да обърнете още веднъж внимание на случая, в противен случай ще потърсим становището на независима институция като Комисията по финансов надзор - дирекция "Застрахователен надзор"."
П.П. Много по добре щеше да е, ако се бяхте запознали с условията по полицата и да опишете случая по друг начин (а защо не се обърнахте към застрахователния си брокер - серьозните брокери вунаги оказват съдействие на клиентите си).
Съвсем различно щеше да бъде ако бяхте написали, че са паднали предмети от кооперация до която сте били паркирали.
ок Васе, звучи ми много добре, а и багажника си е оригинален на берлинго, купен, с гаранция и прочие...
мерси за съвета!
ALFA33S16V
18-05-2006, 10:43
От богатия ми опит със застрахователи ще ти кажа, че няма да ти уважат щетата. По-добре беше да кажеш, че си паднал в дупка и от там е станало събитието. За неукрепен товар никой няма да ти плати ... без връзки. А и ти вече си разлаял кучетата