View Full Version : Как се сваля алтернатора на 145 1,4TS ?
Здравейте колеги, някой може ли да ми разясни как се сваля алтенатора на Алфа 145 1,4TS. Има ли нещо специфично и т.н., че на едно приателче му здаде багажа алтернатора и в сервиз за сваляне и качване му искат 70 лв.
Благодаря предварително.
dr.House
18-04-2010, 15:45
Цената е добра.Сваля се много гадно.Ако го няма предния мост е много лесно.Другия начин е ауспуховата генерация вън тампона на мотора -задния-Тъй като няма място да излезе алтернатора спокойно заради моста и полуоската.Подпира се мотора и се откача и томпона към ангранажа.След това мотора се избутва внимателно със някоя дълга щанга -Задължително трябва да сте двама единия да мести мотора другия да вади:pirate: ГАДНИЯ :pirate:алтернатор.Да не забравите клемата на акумулатора преди да откачате кабелите.Зада не прецакате нещо:brickwall: дайте 70те лева и:drive:Успех.
Цената е добра.Сваля се много гадно.Ако го няма предния мост е много лесно.Другия начин е ауспуховата генерация вън тампона на мотора -задния-Тъй като няма място да излезе алтернатора спокойно заради моста и полуоската.Подпира се мотора и се откача и томпона към ангранажа.След това мотора се избутва внимателно със някоя дълга щанга -Задължително трябва да сте двама единия да мести мотора другия да вади:pirate: ГАДНИЯ :pirate:алтернатор.Да не забравите клемата на акумулатора преди да откачате кабелите.Зада не прецакате нещо:brickwall: дайте 70те лева и:drive:Успех.
Ебаааааааа........ и филма дето звучи това :Suicide:
аз сменях преди няколко дни динамо,и то-без да подпирам мотори предни мостови и др.
просто разкачих всмукателния колектор- и всичко "цъфна" отдоло :-D
алтернатора се държи на 2 болта-единия се стига от горе (след като се извади колектора естествено) точно под хидр. помпа.
А другия -като се махне десния пластмасов подкалник.
2-та кабела-те са ясни ;)
цялата процедура ми отне към час и половина без нуждата на 2-ри човек
dr.House
18-04-2010, 17:33
Естественно че става и като се махне всмукателния колектор.Според мен е по-сложно затова не го предложих.Ако ще я правят навън пред блока да свалят колектора.Но това с алтернатора според мен се прави във сервиз.
Естественно че става и като се махне всмукателния колектор.Според мен е по-сложно затова не го предложих.
и кое те кара да мислиш това?
щото аз съм на точно обратното мнение.
а колегата вече има 2 алтернативи-може да решава коя го устройва ;)
dr.House
18-04-2010, 18:03
и кое те кара да мислиш това?
щото аз съм на точно обратното мнение.
а колегата вече има 2 алтернативи-може да решава коя го устройва ;)
Точно всеки сам решава за себе си.
Мерси колеги, за бързите отговори. Изглежда е тегаво свалянето на този алтернатор.
А случайно да знаете(че аз още не съм го гледал) дали при Алфата има общо с Фиат и дали може да стане и по този начин свалянето:
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13157
Аз извадих моя алтернатор отгоре, като за целта свалих всмукателните тръби и откачих маркучите които пречат.
Всичко това пред блока, без нуждата от канал
Наистина е много тегаво, колега не се занимавай и прежалвай кинтите, на мен 100 ми взеха преди година, а ремонта му беше за 50 лева. Откакто смених сам радиаторчето на парното, повече не влизам в такива филми.
Ясно колеги, ще се ходи на майстор то се е видяло.
Мерси за съдействието.