View Full Version : Неработещ ABS
Здравейте момчета и момичета проблема ми е следният. Взех колата със светеща лампа за ABS и явно не работещ такъв. Ходих на един диагностик който ми препоръчаха в Бургас но той ми каза че няма връзка с ABS. Отидох на втори диагностик който ми отдели повече време и той ми отговори същото като не съм му казвал за първият. Момчето ми предложи да си намеря работещ ABS и да пробваме. Вярно струва пари и договорка да го върна отновоно но ....На буксата провери и каза че идват всички напрежения. Може ли да стане ABS от дизелова 166 и такава 2,5 на 2.0 ТС защото номерата им по БОШ са различни. Доста прочетох но искам и вие да споделите.
Поздрави
Дамян
Pepko-Bepko
18-04-2010, 22:00
Колега нека да ти замерят хубаво датчиците на шенкелите които са.Туи е много краина дизгноза.
leshoiad
18-04-2010, 22:14
Имах подобен проблем с АБС на старата Алфа. Оказа се, че един от главните бушони на захранването си беше отишъл, но покрай него и други важни неща бяха спрели да работят. Нз дали има начина, така както си е монтиран, да се провери дали работи или не. Пусни съобщение на лични на Бобо и го попитай.
Колега имах същия проблем като търсиш АBS гледай номера му да съвпада иначе не става.Но се пак първо провери да ли си е заминал наистина, а километража отчита ли ти скороста?
Колега имах същия проблем като търсиш АBS гледай номера му да съвпада иначе не става.Но се пак първо провери да ли си е заминал наистина, а километража отчита ли ти скороста?
Километража и той не работи
Не искам да те плаша колега но си за нов :sad:. И при мен беше така и се оказа, че платката, която е в ABS е изгоряла или си виж кабелите към него щом не бачка скоростомера значи не стига ток до ABS понеже километража взема информация от него. Но се пак се допитаи и до някой майстор.
оказа се че електрониката на АБС е изгоряла и не работи.
Мога да ти помогна.Ремонт на твоя,ако стане за120-150лв или друг работещ за 250лв.Напиши N по BOSCH
На мен лично цена за АБС централа над 100 лева ми се струва меко казано висока.
На 166 в периода 98-2004 са слагани следните модели АБС
ABS BOSCH 5.7 VDC (166)
BOSCH ABS 5.3
BOSCH ABS 5.3 TC
BOSCH ABS 5.3 ASR
BOSCH ABS 5.7 VDC
Специално АБС5.3 е слаган на страшно много модели на фиат групата и ако твоят е такъв виж прикаченият файл от какво можеш да си вземеш донор.
Мисля че трябва да винимаваш каква е версията и дали има ли ВДЦ, АСР и прочие.
Днес ходих на диагностика, ....да установи се че е неработещ но закачихме един от АР 156 и АБС - а тръгна но после се оказа че имало с малка плочка и с голяма плочка и се оказа че електрониката е еднаква но тези плочки са различни и момчето каза че няма да стане. Искам да попитам как по БОШ номера който е 0 265 220 453 мога да разбера какъв ми е модела на АБС - а.
Поздрави
Дамян
spe4elist
23-04-2010, 18:21
Изпрати ми на лс VIN
Да извадя моята тема от праха. Та ситуацията е следната ... ходих си по празниците на село при мама и тате и колата спинка на улицата при минусуви температури и ставам аз в петък сутринта паля и с периферното си зрение забелязвам че ми свети някаква лампа до скоростния лост където е бутона за тракшън контрола, гледам на таблото лампата за АБС и другата за ръчната не светят тръгвам километража бачка, боже о чудо всичко бачка без да съм пипал нищо но радоста бе кратка след час като се позатопли всичко беше в старото положение а именно Неработещо. Поне знам че всичко работи и предполагам имам някъде много лош контакт. Сега споделете предположения къде евентуално да търся лошият контакт. Забравих и на таблото при лампичките ми присветва една лампа най - отляво на горният ред и представлява една гума и нещо изхвърча из под нея.
Честита 2011 г. на всички и безаварийни км.
Поздрави
lordliness
02-01-2011, 22:50
Ако на някой не му е ясно за какво става въпрос докато чете http://cartest.omega.kz/system/abs.html
Колега,провери внимателно с един мултицет,дали стига захранване от акумулатора до централата на ABS-са.Ако има постоянно захранване до там,разгледай тази тема:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37727&highlight=ABS%2C+ASR
Когато има студена спойка на платка със защитно покритие се прави следния номер:
Изваждаш платката от корпуса.Загряваш фурната на печката до 200 градуса.Намираш нещо порцеланово,за да подпреш платката в краищата,така че да е във въздуха,като я сложиш в една тава.Буташ я така в загрятата фурна за 5 минути.После я вадиш и я оставяш да се охлади,без да я пипаш.
Това намирисва на лоша спойка или кофти контакт някъде. Прегледай всичко обстойно и сигурно ще се разминеш с покупката на централа :respect:
anton.mudev
04-01-2011, 10:07
Километража и той не работи
аз моя го оправих много лесно под капака има едно малко капаче дето са чистачките развиваш 4 болчета и отдоло има една кутия отваряш има релета и предпазители два по 30 ампера от големите и 4 малки 2 по 15 ампера 1 10 ампера и един 30 то зи от страната на водача е 30 тои е за аbs сменяш го с бошов и раутата тръгва успех колега
Датчик ABS. Същият е тръгнал да заминава и шашка тракшъна.