View Full Version : Актуалните цени на 166
Привет на форума!
Аз съм нов :о) Мисля да си взимам кола и от известно време 166-цата много ми е легнала на сърцето... В момента се опитвам да се ориентирам в цените, че явно пазара не е както беше преди една година... Проетох из форума - някой разправя как за 2 г. сменил само жило на ръчната, друг за 2 г. вкарал 7-8000 лв за какво ли не..... та в общи линии не ми стана много ясно...
Насочил съм се към дизел (обичам да дърпа без да ръчкам много-много), нямам претенции за много екстри, кожи-можи и т.н. Ще я карам предимно уикендите на извънградско, т.е. около 10-15 хил. километра годишно. Според вас за едно 5500-6000 лв. може ли да се вземе днес прилична 166, която да не изисква повече от 1000-1500 лв. годишно за ремонти?
thecleaner
19-04-2010, 22:06
Привет на форума!
Аз съм нов :о) Мисля да си взимам кола и от известно време 166-цата много ми е легнала на сърцето... В момента се опитвам да се ориентирам в цените, че явно пазара не е както беше преди една година... Проетох из форума - някой разправя как за 2 г. сменил само жило на ръчната, друг за 2 г. вкарал 7-8000 лв за какво ли не..... та в общи линии не ми стана много ясно...
Насочил съм се към дизел (обичам да дърпа без да ръчкам много-много), нямам претенции за много екстри, кожи-можи и т.н. Ще я карам предимно уикендите на извънградско, т.е. около 10-15 хил. километра годишно. Според вас за едно 5500-6000 лв. може ли да се вземе днес прилична 166, която да не изисква повече от 1000-1500 лв. годишно за ремонти?
Може
Определено да, но много зависи откъде е внесена и как е поддържана.
,,Да нямало 1000-1500лв годищни ремонти...' Моята пак казвам я взех преди точно 2 години... Сменил съм дебитомер и акумулатор, които си бяха за смяна когато я купих... И 2 биалетки за по 30 лв ... Всичко ми работи стегнато все едно, че сега е излязла от магазина....За какво говориме.... Кола за 7000 която е по-добра от тези които излизат сега за по 100 000... Писна ми да се обяснявам на разни субарута и мерцедеси , които са имали опит само полуздрави алфи, колко е готино да си вземеш мега ефтино суперкола... Да не ставам лош пророк но поне още 2 години няма да сменям нищо по колата защото в момента е като нова..
Е поне с нещо да ми провърви в този живот... ... ...:thumbup:Мисля , че ти отворих очите , Колега.... а пък нека да било негатив , че се обезценявала... .. ...
leshoiad
19-04-2010, 23:02
Напълно подкрепям колегата!!! :thumbup:
Здраво,колега. И аз съм в твоето положение и от няколко месеца обикалям да ги гледам тия корабо ,а и успоредно с тов аи по магазините за авточасти за да имам актуално инфо и за тях.Да не говорим ,че прочетох форума поне 3 пъти от край до край.Та и аз съм се спрял на дизела.Досъбирам си парите и ще скачасм в такава ако е рекъл Господ и съм жив и здрав.Та според мен между 5к и 6к има удачни варанти,като задължително диагностика предиу купуването свежда до минимум шанса да те изкъпат в хладка вода.Така ,че действай и пиши като я вземеш, а аз се надявам до 3 месеца да се похваля и аз . Сполай;-)
Здравейте, има алфата от 2 месеца и е 2.0 ТС и като начало и смених само два предни носача защото не бяха във форма но мисля че трябва да си направиш сметка колко и как ще я караш и от там ако е късмет. Аз минавам около 15 000 км годишно и ми е добре, добре е да слагаш прилични части, а не най - евтините защото всичко се обезмисля. Малко по скъпа ми е като поддръжка спрямо предната кола /форд сиера 2000 ДОХЦ с доста екстри/ но алфата е много класи над нея, въпреки че ги обичам и двете. Главата в торбата и това е. Успех.
Поздрави
Колеги, благодаря за мненията. Диагностика 100% ще има преди да купувам.... Интересно е обаче как някои продавачи като чуят "сервиз" и моментално им помръква физиономията и почват да ги сипят едни най-невероятни :о))
Аз видях във форума кои са клубните сервизи, където може да се направи диагностика - в София. Освен тях, дали има и в Пловдив някой сервиз, който да има нужната апаратура? Щото гледам и в Пловдим има интересни 166-ки, пък там ходя често и без друго...
endeavour
21-04-2010, 08:32
Може би София все пак... В Пловдив има сервизи с апаратура, но аз поне все не попадам на подходящо "зад-апаратурно устройство",т.е. човек дето да разбира тая апаратура.Особено пък като видят алфа... Но това е мое лично мнение. А колата си е супер! Успех!!!
Partyзанин
21-04-2010, 14:40
Колеги, моля да имате предвид, че в германия алфа 166 на реални 100 000 км. струва 5000 евро. Наивно е очакването да се сдобиете с добър автомобил за 5000 лв. Обикалях за 166 - ца няколко месеца и се нагледах на таралясници. Не съм разбирач, обаче протрита кожа да волана и ск.лост се постига с не по - малко от 300 000 км. А дизел на 300 000 не пожелавам никому.
... А дизел на 300 000 не пожелавам никому.
Значи не пожелавай 97% от колите във форума и съответно на пазара:devil:
Колеги, моля да имате предвид, че в германия алфа 166 на реални 100 000 км. струва 5000 евро. Наивно е очакването да се сдобиете с добър автомобил за 5000 лв. Обикалях за 166 - ца няколко месеца и се нагледах на таралясници. Не съм разбирач, обаче протрита кожа да волана и ск.лост се постига с не по - малко от 300 000 км. А дизел на 300 000 не пожелавам никому.
Нямаш си представа колко си прав, колега. Само дето ако е на 300 000 пак е добре, ама тия дето ги внасят масово са на по два пъти по толкова и отгоре.
. А дизел на 300 000 не пожелавам никому.
Що? моя фиат е на 270000... ми тогава вземи нещо 150000км от автокъща и ела да мерим състояние :spam_laser:
Аз съм гледал няколко до сега - вярно е, че има доста таралясници, ще пообикалям още малко пък ще видим тогава.....
Колеги, някой гледал ли е този екземпляр, какви са ви впечатленията?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11241372030971807&f1=details
Ако искаш колега, щом толкова разбираш от дизели, ела да видиш и чуеш един на 750 000, не е Алфа, ама това не означава, че всяка алфа, купена в добро състояние и поддържана без експерименти с консумативите не може да стане "милионерка", това с изтърканите кожи и педали вече почти нищо не означава, само балъците вече продават "120 000 - ци" с изтрити волани и педали, освен това лично видях 166-ца на 475 000 с перфектен волан, тапицерия и ск. лост... е малко гуми на педали, малко РС и стана на 125 000. Той Бобо го е написал - има си джаджа и чете реалните км - нищо друго не ви спасява:tooth::tooth::tooth::tooth:
Ако искаш колега, щом толкова разбираш от дизели, ела да видиш и чуеш един на 750 000, не е Алфа, ама това не означава, че всяка алфа, купена в добро състояние и поддържана без експерименти с консумативите не може да стане "милионерка", това с изтърканите кожи и педали вече почти нищо не означава, само балъците вече продават "120 000 - ци" с изтрити волани и педали, освен това лично видях 166-ца на 475 000 с перфектен волан, тапицерия и ск. лост... е малко гуми на педали, малко РС и стана на 125 000. Той Бобо го е написал - има си джаджа и чете реалните км - нищо друго не ви спасява:tooth::tooth::tooth::tooth:
Дълбоко се съмнявам, че някой ще набие пари за чак такава маскировка на кола за 6 бона. Особено когато има достатъчно специалисти, които си ги купуват на по 150 000 км със салон в състояние "леш".
Дълбоко се съмнявам, че някой ще набие пари за чак такава маскировка на кола за 6 бона. Особено когато има достатъчно специалисти, които си ги купуват на по 150 000 км със салон в състояние "леш".
Колега - връщане на километраж - 20-30 лв, тапициране на волан - 70 лв, "гуменки" на педалите - 7 - 10 лв, цена на трошката в Италия 1000 - 1200 евро, транспорт да Бг. 650-700 лв.... както и да го смяташ остава доста прилична горница до 5500 - 6000
Колега - връщане на километраж - 20-30 лв, тапициране на волан - 70 лв, "гуменки" на педалите - 7 - 10 лв, цена на трошката в Италия 1000 - 1200 евро, транспорт да Бг. 650-700 лв.... както и да го смяташ остава доста прилична горница до 5500 - 6000
А знаеш ли какво се получава когато връщат тези километражи? :D
А знаеш ли какво се получава когато връщат тези километражи? :D
Продава се по-бързо колата.:humpx:
Продава се по-бързо колата.:humpx:
Освен това.. много често има аматьорски изпълнения пре*бават дислейчетата. Иначе по този начин хората си купуват "дърти кашлици" за почти нови коли! :)
Алфист11
22-04-2010, 14:01
Аз моята я взех преди 3 г. 2.0 ТС,1999-октомври.Взех я на 110000 км със сервизна книжка от Италия за 8900 и със смяна на консумативи в оторизиран сервиз и регистрация,данъци и т н. ми излезе към 10 000,но смятам,че си заслужава,защото за 3 г съм сменял само долна помпа на съединител за 39 лв.Окачването си е перфектно,но по дупките достя я пазя.
Аз моята я взех преди 3 г. 2.0 ТС,1999-октомври.Взех я на 110000 км със сервизна книжка от Италия за 8900 и със смяна на консумативи в оторизиран сервиз и регистрация,данъци и т н. ми излезе към 10 000,но смятам,че си заслужава,защото за 3 г съм сменял само долна помпа на съединител за 39 лв.Окачването си е перфектно,но по дупките достя я пазя.
Така е .. ако не пазиш една кола, тя се чупи каквато и да е :) Ако се пази както всички други Алфата е също толкова здрава - мое мнение от лични впечатления :)
Хаххаа-тва с дъртите кашлици е яко. Иначе ,според мен, колкото и да я вземеш колата в момента-винаги ще легне на 6 - 6,5 к. така си мисля. Наистина добра 166-ца струва може би 7к и малко отгоре,няма логика да я продават за по-малко ако е в " в отлично техн. състояние", какъвто е надписа на повечето коли. :clap2:
Подкрепям колегата преди мен.Колегите мераклии за 166 трябва добре да гледат кво купуват и ако може на диагностика и преглед ходова част,щото после може да ги заболи малко:twisted:.Наскоро минахме с братчеда през Дупница и гледахме две 166 ци(перфектни,нов внос),щото нещо се е зарибил да взима и направихме по 1 кръгче с колите и кво да ви кажа....почнах още повече да си харесвам моята.Дори едната изкарваше сив пушек отзад и грам невървеше и неможе даже 3к оборота да вдигне.Разбира се има сигурно и хубави коли ,но трябва търсене и малко търпение.И още нещо дори да си намерите добра кола примерно за 6 хилки трябва да си предвидите още минимум 1200 за регистрация ,обслужване, застраховка ,евентуално дискове и накладки ,ако се наложи гуми и тн.
]1200 за регистрация ,обслужване, застраховка ,евентуално дискове и накладки ,ако се наложи гуми и тн.
Как се побра в 1200... трябва да си факир :)
Как се побра в 1200... трябва да си факир :)
Има една приказка: "скъпи коли, евтини части - чести ремонти!". Проблема идва от там, че цените на 166-ците както и на другите алфи не се държат и падат бързо, но цените на частите си остават същите и на хората им се вижда много примерно за една кола с цена ХХХХ да давата пари ХХХ за една част :)
Прясна информация от Дупница - 166, 2001г., три литра V6, сервизна книжка и всички фактури за ремонти и сервизно обслужване, напълно тотално обслужена, перфектен интериор с черна кожа и махагонов волан, 104000км. - 6000лв!
Прясна информация от Дупница - 166, 2001г., три литра V6, сервизна книжка и всички фактури за ремонти и сервизно обслужване, напълно тотално обслужена, перфектен интериор с черна кожа и махагонов волан, 104000км. - 6000лв!
Такова животно нема.:no:
Колегата го бива за продавач - знае да хвали стоката :о)
Той Бобо го е написал - има си джаджа и чете реалните км - нищо друго не ви спасява:tooth::tooth::tooth::tooth:
В крайна сметка джаджата, т.е. диагностиката както го разбирам аз, сигурна ли е на 100% щото четох нещо, че и на това му намирали цаката....
Изтрилили са показателитe в централата, не Бобо, ами и Аллах не може да ти каже на колко километра е. Личен опит ;-)
Изтрилили са показателитe в централата, не Бобо, ами и Аллах не може да ти каже на колко километра е. Личен опит ;-)
За бензиновите коли и алах може да ти каже на колко са на дизелите ги барничкат НО поне се разбира дали са барничкани ;)
Такова животно нема.:no:
Е как да нема като два дена прекарах около нея с мисълта какво да правя с мойта 166-ца, че да не се окажа пак с три коли!
За бензиновите коли и алах може да ти каже на колко са на дизелите ги барничкат НО поне се разбира дали са барничкани ;)
На моята можеш ли да ми кажеш реалните....?
На моята можеш ли да ми кажеш реалните....?
Оо да и даже на твоята немогат да ги барникат ;)
Partyзанин
28-04-2010, 20:50
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11241372030971807&f1=details[/QUOTE]
Този екземпляр е много отдавна на пазара. Ако беше добър щеше да се продаде веднага. Аз я гледах - свален акумулатор, спаднали гуми ... Не светят индикациите за мигачите на таблото, липсва въздуховода на шофьорската врата. Мотора ми се видя добър, оса е, форсира се много пъргаво. Продавача обаче не сваля от цената, което е абсурдно ...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11241372030971807&f1=details
Този екземпляр е много отдавна на пазара. Ако беше добър щеше да се продаде веднага. Аз я гледах - свален акумулатор, спаднали гуми ... Не светят индикациите за мигачите на таблото, липсва въздуховода на шофьорската врата. Мотора ми се видя добър, оса е, форсира се много пъргаво. Продавача обаче не сваля от цената, което е абсурдно ...[/QUOTE]
Благодаря за информацията, аз мислех да я гледам.
И аз благодаря за мнението. Явно е една кола, която стоя доста време в мобилето, просто са й сложили нови снимки :о))
kpmaster
03-05-2010, 05:55
Този екземпляр е много отдавна на пазара. Ако беше добър щеше да се продаде веднага. Аз я гледах - свален акумулатор, спаднали гуми ... Не светят индикациите за мигачите на таблото, липсва въздуховода на шофьорската врата. Мотора ми се видя добър, оса е, форсира се много пъргаво. Продавача обаче не сваля от цената, което е абсурдно ...[/QUOTE]
Тази я гледах преди да си купя моята - преди 7 месеца. Добре е измита но е грешна като данъчна декларация :) - половината табло не работи, лъжат че имала gps и changer - тя няма дупки в багажника за такива неща... и едно самочувствие на продавача - аман от такива търгаши. Като лъже поне да се научи за да не става за смях.
Тази я гледах преди да си купя моята - преди 7 месеца.
Мерси за инфото колега. Гледам явно си доволен от тази която си взел - чисто информативно да попитам на каква цена я купи? може и на лична. Мерси.
kpmaster
04-05-2010, 11:14
Здрасти,
гледам си от Пловдив :) - от село Труд я взех моята на 15 септември миналата година за 4000лв (човека бързаше с продажбата - разбрах защо в последствие :)) и след това сложих още 6 в нея:)))) и сега може да се каже 4е е кукличка да чукна на дърво :) има още малко неща но ще зачакат :) :pimp: Актуалните цени гледам са около 5500 за дизел 98-2001. Има много, които са пазени та пазени и си заслужават 7 или повече даже, но всичко е личен избор - дали искаш да си сигурен, че е правена като го направиш сам или искаш да се качиш директно и никакви майстори :):tooth:
Има много, които са пазени та пазени и си заслужават 7 или повече даже, но всичко е личен избор - дали искаш да си сигурен, че е правена като го направиш сам или искаш да се качиш директно и никакви майстори :):tooth:
Хм, то ако може да се качиш директно и никакви майстори за 5500 веднага отивам и се качвам...:mrgreen::mrgreen:
Иначе по празниците мисля да огледам из пловдивската околия какво се намира пък ще видим после.....
Бря,че моята като е на 380 000 км и я карам вече една година и успях да и навъртя 20 000км ,от Германия я докарах че и до Атина ходих,какво да кажа.За скорост съм я пробвал, с пет човека и багажник пълен до горе, вдигнах 220 км ама за повече не ми стискаше, някак си много тихо и нервно беше в купето ;).Не знам още колко ще ме изкара тази кола но трябва да ви споделя че такъв снаряд до сега не съм карал,но повечето колеги във форума си знаят за какво става на въпрос.И още нещо в момента е с масло Adjip sint common rail 5W40 и не го пипа,а сега де.
Бря,че моята като е на 380 000 км и я карам вече една година и успях да и навъртя 20 000км ,от Германия я докарах че и до Атина ходих,какво да кажа.За скорост съм я пробвал, с пет човека и багажник пълен до горе, вдигнах 220 км ама за повече не ми стискаше, някак си много тихо и нервно беше в купето ;).Не знам още колко ще ме изкара тази кола но трябва да ви споделя че такъв снаряд до сега не съм карал,но повечето колеги във форума си знаят за какво става на въпрос.И още нещо в момента е с масло Adjip sint common rail 5W40 и не го пипа,а сега де.
Ама твоята си я купил на 380 000 км и знаеш че е на толкова. И по салона ти почти не личи износване. Тая кола щеше тук да се продава като ексклузивна оферта на 80 000 реални илометра ;).
Той колегата партизанин явно е покарал доста коли от 0 до 300 000 км и знае точно колко ще се изтрие волана и ск. лост :roll2:
emil georgiev
16-05-2010, 11:09
Привет на форума!
само да знаеш, че дизелите в германия и италия плащат супер данък и поради тази причина въртят по 30 - 40 000 км на година , сам си прави сметките