PDA

View Full Version : Централно заключване главоболия

Rider_alfa155
22-04-2010, 17:23
Колеги вчера ми се появи този странен проблем и не ми дава мира до сега значи заключвам колата на лифта и след 5 минути алармата писва, слизам долу не мога да я спра а колата заключена, (батериите на дистанционното ми са чисто новички) как да е след около 10 минути я отключих и алармата спря но... като затворя шофьорската врата и се... отключва багажника, като затворя и багажника дистанционното не работи, като отворя същата врата всичко си работи нормално и пак така или трябва да оставя колата със отворена врата за да заключа колата или да си оставя отворен багажника, иначе колата върви и както си карам и ключалката на багажника ми си щрака постоянно, карам на отворен багажник и съответно на аварийни свтлини,
Та моля ви се помагайте щото във чудо се видях снощи спах в колата щото у багажника е мазало от колони и усилватели и не ми се оставя отключена.... прегледах релета бушони и какво ли още не ама явно нещо ми убягва
Моля помагайте

Iliqn
22-04-2010, 21:51
колега м/у купето и багажника има гофриран маркуч през който минават кабели.От многото прегъвания се получава одолване на кабелите и прехвърляне на импулси от един на друг.Провери там и дано съм ти бил полезен.

Rider_alfa155
22-04-2010, 23:43
колега какво общо има гофрирания маркуч в багажника със предната лява врата?

Alfa User
23-04-2010, 00:47
колега какво общо има гофрирания маркуч в багажника със предната лява врата?

О, при италианките има всякакви неведоми връзки между иначе несвързани неща - и това на 150% се отнася за тоците. Колегата имаше в предвид, че може да е прекъсната изолацията на кабела за ключалката на багажника (не е задължително да е точно между багажника и купето), да замасява някъде и от това да се получава проблема - особено ако имаш проблем с централното - например задържаща машинка с постоянна голяма консумация на ток (при заключване и отключване консумацията скача до 10А). Има някаква - макар и малка - вероятност големия ток по кабелната магистрала да индуктира през нарушената изолация и да задейства други неща по колата. Може да ви звучи смешно или нереално, но наскоро поради тази причина при пускане на чистачките се отваряше багажника на една кола ...

Rider_alfa155
23-04-2010, 14:49
Да бе колега съгласен съм с теб ама идеята е че в багайния отсек с кабелите било при маркуча както каза предния колеа или в самия капа няма кабели който д аса вързани по какъвто и да било начин със заключването на вратите а иначе проблеми със задържащи брави нямам, обаче като се змисля за казаното от теб че на др кола и се отключва багажника при включване на чисачките.... не знам какво да мисля
ами явно ще запрятам ръкави и ще преглеждам цялата инсталция а има ли вероятност от обемния датчик д ами прави белята щото той реално го няма само кабелчето му виси отпред на таблото и ако опира на маса някъде, аз го преместих де ама резултат никакъв, може ли да е дало някаква грешка и от това да е проблема??

Rider_alfa155
24-04-2010, 18:10
колеги някакви други идеи имате ли за моя проблем ??? щото аз ги прегледах кабелите ама.... нищо не успях да открия

Tonimir
26-04-2010, 12:35
Пробвай временно да откачиш багажника от веригата.
Махни кабела на машинката която отваря багажника. (ще си отваряш временно багажника с ключа)

И пробвай пак, дали централното ще прави същия проблем.

Не съм компетентен по тема "тоци", но просто предлагам идея. Успех.

Поздрави.

Rider_alfa155
26-04-2010, 16:30
пробвал съм не става нищо,
обаче вчера стигнах до друг извод и днес ще видя какво ще стане или утре по вероятно, наи вероятно при смяната на огледалото каот разкостих вратата и някой кабел нещо се ебава с мен щото диода който ми сигнализира алармата се държи доста странно и като рабутам кабелите във връзката между купето и вратата и полудява бравата набагажника
стискайте палци и ще дам инфо утре или в други ден

Rider_alfa155
30-04-2010, 21:11
колеги проблема ми се оказа съвсем прост, прескрипал съм кабелчето на диода на вратат и от там идваше целия проблем, сега вече няма такъв, благодаря на колегите който писаха по темата...
ключ???

arieca155
01-05-2010, 20:22
Alfa User каза:"О, при италианките има всякакви неведоми връзки между иначе несвързани неща..."
това е!!!