View Full Version : Амортисьори
joro88ar145
24-04-2010, 14:35
Здравейте колеги!
Разпитах,прочетох тук там и както почти винаги става все противоречиви мнения...
Искам да си сменя амортесьорите на колата 145 2.0ТД 1997г.
Въпроса ми е следния...гледах цените на новите амортесьори варират, като започват от 80 лева...но пък гледах и на 2-ра употреба там са около 20-30 лева ... и до колкото разбрах има възможност да бъдат рециклирани. Някой възползвал ли се е от тази възможност, отдачно ли е и къде в Сф ми препоръчвате да отида ако реша да си взема 2-ра употреба и да ги рециклирам или пък да рециклирам мойте ?
:lupe:
splendor
24-04-2010, 16:47
Това "амортресьор' нарочно ли си го написал, защото се пише "амортисьор" :))
Купи си нови и повече няма да го мислиш докато я караш тая кола.
joro88ar145
24-04-2010, 18:25
ами моя правописна грешка, извинявам се ... и все пак говорих с един колега от форума и той каза, че си е купил нови...карал ги е по-малко от година и са се скапали,друг негов познат си взел 2-ра и ги "напълнил" (каквото и да значи това) и все пще карал с тях ... ?
splendor
24-04-2010, 18:51
Всичко зависи от карането и от пътищата. По нашите родни пътища е напълно възможно да прецакаш и чисто нови амортисьори за отрицателно време. По принцип новото е за предпочитане пред възтановеното , но все пак всичко се опира до финансова гледна точка. Доколкото съм чувал маслените амортисьори могат да се възтановят за газовите не знам.
В работата служебните коли са Фият Сейченто и им се правят амортисьори на 5-6 месеца, като всеки път се заменят с нови. В наща държава всичко може да се очаква! Аз например онзи ден отивам на работа, улицата в дупки, връщам се от работа те направили всичко в кръпки ама само изрязано (още по-зле от дупките, че тях поне им бях хванал цаката) днес минавам с 10км за да не се нацепа, то пък ги напълнили и малко по надоло радостен, че няма дупки, хоп кръпки на друг участък, на който естествено няма значи предупреждаваши за наличието на ремонти по пътя...
joro88ar145
25-04-2010, 09:52
Темата за дупките и кръпките е безкрайна наистина...това няма скоро да приключи в родната ни мила България...именно за това пък и от финансова гледна точка, мисля да проуча къде и до колко добре рециклират амортисьори в София и да си купя още един чифт, за да сменя мойте...