View Full Version : Как се сваля радиатора на 155 1.8 8в
Моля помогнете колеги,че мисля да го сваля,за да го изчистя на пароструйка,защото колата ми загрява повечко.Случва ми се стрелката на температурата да стига до делението преди 130.
А пък ми се струва,че и венилатора не ми работи!
радиатора излиза доста трудно.първо сваляш перката.решетката отпред с емблемата.оттам се развиват два болта бронята се развива само отпред.ако имаш климатик.между двата радиатора пак има болтове и накрая внимателно се изважда защото може да се усучи радиатора абе бая работа си е :lol: :P :twisted:
Dodo 155
20-05-2006, 14:10
радиатора излиза доста трудно.първо сваляш перката.решетката отпред с емблемата.оттам се развиват два болта бронята се развива само отпред.ако имаш климатик.между двата радиатора пак има болтове и накрая внимателно се изважда защото може да се усучи радиатора абе бая работа си е :lol: :P :twisted:
Така, но ако колата е с климатик и до сега никога не е свалян радиатора ще трябва да ги свалиш заедно с този на климата и чак тогава да ги "отцепиш" :wink:
В случая на колегата "... достига почти 130 градуса ...." не става въпрос за замърсени радиатори, а за неработеща перка, май :roll:
При замърсен радиатор държи няколко градуса по-топло, но не достига 130 :shock:
Радиатора може да се почисти и с препарат, когато колата е студена и обилно да се "издуха" с водо или пароструйка :idea:
И с пароструйката внимателно и отдалече за да не търсиш нови радиатори !
не е точно така :lol: аз моя си го свалих без да махам този на климатика само дето между двата радиатора има 6 болта дето ми изкараха нервите :roll: :cry: :P
WhitePower
22-05-2006, 12:05
аз си махнах предната броня и всичко си се развиа елементарно
Благодаря на всички за отговорите :wink: Аз свалих решетката с емблемата и го напръсках с водоструйка,прилично се изчисти,но ефектът е никакъв :cry: Явно сте прави,че проблема идва от вентилатора,а и един майстор ми каза,чесъпротивлението му е за смяна щото било променило стойности.Ще гледам да го сменя тези дни.Добре,че я карам на къси разстояния и не загрява много.
Dodo 155
23-05-2006, 00:37
не е точно така :lol: аз моя си го свалих без да махам този на климатика само дето между двата радиатора има 6 болта дето ми изкараха нервите :roll: :cry: :P
Е това е другият начин, но става по-сложно :wink:
Важното е след това да не се монтират винчетата между двата радиатора, за да може следващият път да го свалиш на закуска :D :wink:
така е :lol: аз не ги монтирах защото не ми остана нервна система :lol: но дано няма друг път :twisted: :roll: :idea: :?: