PDA

View Full Version : Как се сваля радиатора на 155 1.8 8в

exciter
20-05-2006, 10:37
Моля помогнете колеги,че мисля да го сваля,за да го изчистя на пароструйка,защото колата ми загрява повечко.Случва ми се стрелката на температурата да стига до делението преди 130.
А пък ми се струва,че и венилатора не ми работи!

koko155
20-05-2006, 10:51
радиатора излиза доста трудно.първо сваляш перката.решетката отпред с емблемата.оттам се развиват два болта бронята се развива само отпред.ако имаш климатик.между двата радиатора пак има болтове и накрая внимателно се изважда защото може да се усучи радиатора абе бая работа си е :lol: :P :twisted:

Dodo 155
20-05-2006, 14:10
радиатора излиза доста трудно.първо сваляш перката.решетката отпред с емблемата.оттам се развиват два болта бронята се развива само отпред.ако имаш климатик.между двата радиатора пак има болтове и накрая внимателно се изважда защото може да се усучи радиатора абе бая работа си е :lol: :P :twisted:
Така, но ако колата е с климатик и до сега никога не е свалян радиатора ще трябва да ги свалиш заедно с този на климата и чак тогава да ги "отцепиш" :wink:

В случая на колегата "... достига почти 130 градуса ...." не става въпрос за замърсени радиатори, а за неработеща перка, май :roll:

При замърсен радиатор държи няколко градуса по-топло, но не достига 130 :shock:

Радиатора може да се почисти и с препарат, когато колата е студена и обилно да се "издуха" с водо или пароструйка :idea:

kris11
20-05-2006, 18:54
И с пароструйката внимателно и отдалече за да не търсиш нови радиатори !

koko155
22-05-2006, 10:31
не е точно така :lol: аз моя си го свалих без да махам този на климатика само дето между двата радиатора има 6 болта дето ми изкараха нервите :roll: :cry: :P

WhitePower
22-05-2006, 12:05
аз си махнах предната броня и всичко си се развиа елементарно

exciter
22-05-2006, 22:05
Благодаря на всички за отговорите :wink: Аз свалих решетката с емблемата и го напръсках с водоструйка,прилично се изчисти,но ефектът е никакъв :cry: Явно сте прави,че проблема идва от вентилатора,а и един майстор ми каза,чесъпротивлението му е за смяна щото било променило стойности.Ще гледам да го сменя тези дни.Добре,че я карам на къси разстояния и не загрява много.

Dodo 155
23-05-2006, 00:37
не е точно така :lol: аз моя си го свалих без да махам този на климатика само дето между двата радиатора има 6 болта дето ми изкараха нервите :roll: :cry: :P
Е това е другият начин, но става по-сложно :wink:
Важното е след това да не се монтират винчетата между двата радиатора, за да може следващият път да го свалиш на закуска :D :wink:

koko155
23-05-2006, 09:21
така е :lol: аз не ги монтирах защото не ми остана нервна система :lol: но дано няма друг път :twisted: :roll: :idea: :?: