Log in

View Full Version : Бог да я прости моята Алфа!!

Peter_71
27-04-2010, 10:49
http://novinitepro.bg/novinite/kriminalno/alkohol-v-krvta-ili-krv-v-alkohola-piyan-mzh-katastrofira-tezhko.html
Бог да я прости моята 147-ца!!
Снощи , май приключи земния си път!
Пиян с 2.7 промила връхлетя с 100 км/ч върху нея, както си беше паркирана на паркинга пред офиса.От страшния удар колата, която беше паркирана на 1-ва скорост и на ръчна спирачка беше отхвърчала на 15 метра и се беше качила на стълбищата на офис сградата.
Щетите тепърва ще се уточняват, но отпред отлява е помляна, селеспийда е блокирал,хидравличната течност на робота беше изтекла, радиатора естественно е премазан и при качването на пътната помощ установихме, че и задното окачване е изкривено от силния удар в стъпалата на стълбищата.Компютъра и беше полудял и работеха светлини , чистачки и разни други електрически механизми.
Сега ще чакаме заключението на застрахователя ( Армеец) .
Човешки жертви няма, пияния първо го беше страх да слезе от колата си , после предлагаше 20 лева на полицаите за да го пуснат да си ходи.
После събра кураж и реши да ми хвърли един бой сигурно защото съм му объркал плановете за вечерта!?Не се наложи да бъде усмиряван, бързо се отказа от намерението си.

Яд ме е за колата!!Купих я през лятото на 2009 г. още не бях и се нарадвал!!А и всички тук знаете, че Алфата е кола с характер и винаги има нещо, което преоткриваш с удоволствие и си обичаш машинката като част от личния ти свят.
Вие като хора отдадени на марката ще ме разберете!
Това е.Ще ми мине, разбира се, но исках да го споделя!
Нека всички да зпомним този урок и никога да не сядаме зад волана след употреба на алкохол!!
За да не унищожим нещо, което някой обича, а не дай Боже да убием някого!!

П.П. Искам да благодаря на Бобо и Нено, и на целия им екип за времето, което отделиха за моята кола, когато я купих и закарах при тях, за обслужване!
Те я направиха така , че да ми харесва и да я усещам като част от себе си!
Момчета, Вие сте най-якия сервиз за Алфи!!

In memory of
http://keltis.snimka.bg/daily/alfa-147.495920.18440457

ФЕРАРИСТ
27-04-2010, 10:53
Съболезнования колега, кофти начин да влезеш в новините......

zdravio
27-04-2010, 10:58
Колега, колкото и да си обичаме автомобилите, знай че те си остават купчина ламарина, а човешкия живот е незаменим! Утре ще си с нова Алфа и пак ще гледаш напред! Успех

oem
27-04-2010, 11:02
Баси случката... дано застрахователите ти платят хубави пари и да си купиш друга.

kaloqn
27-04-2010, 11:07
съболезнования и от мен колега ... новата любов е по-силна от старата така,че кураж :)

ne0
27-04-2010, 11:22
Пепи пак си бил на военни действия.... Карай. Най-важното е че няма жертви и дано няма разкатавания в плащането от застрахователя. Кофти е ама ....
Мини през сервиза да потъгуваме

mirchozo
27-04-2010, 11:40
Ей, баси малоумника..., и утре, двругиден пак ще се качи да кара пиян.
ЗАТВОР трябва, няма да се оправим иначе...

morfius
27-04-2010, 11:41
Най-важното е, че жертви няма... останалото се оправя.
Дано нямаш проблеми със застраховката и да си намериш друга, даже по-хубава машинка.

JAMAL
27-04-2010, 12:16
Нека не го съдим човека, той е пил една малка водка, а сигурно попринцип си говори трудно. Пожелавам му затвор на тоя човечец!!!

undy
27-04-2010, 14:36
немога да разбера,що не умират тия идиоти.........днес съсипва имущество,утре ще отнеме вивот......:sniper:мойте съболезнования към колегата.

Mapтo
27-04-2010, 14:50
Много нелепа случка..
Добре, че е нямало пострадали и не дай боже - жертви!
Само се моли всичко да ти се изплати, и мине по вода при ония от "АрмеНец", че както обичат да връщат...
Надявам се искренно, да си получиш скоропостижно обезщетенията и да се качиш на по-нова и още по-хубава Алфа! Не унивай колега, дреме ти на пуловера!! Важното е, че си жив и здрав! ;)
Пък ей такива, като извършителя, дните им са преброени буквално, то поне от здравна гледна точка!;-)

RoMAN
27-04-2010, 14:59
Peter_71 Държавата ще го съди този селяк, но ти препоръчвам отделно да отидеш и ти да си пуснеш лично твой граждански иск срещу него, че да му стъжниш живота допълнително. В такива случаи не трябва и грам милост да се проявява.

soldier
27-04-2010, 15:00
Колега не тъгувай много ;)
По-добре, че се е врязал в паркираната ти алфа, отколкото в някой автомобил в движение или пешеходец.
Ще си купиш нова алфа :)

RPWWD
27-04-2010, 15:08
Кофти... дано ти платят като хората, че... Ще си вземеш по-хубава и по-нова, горе главата!

sen7
27-04-2010, 15:11
Алфи бол (за жалост и идиотите също), но дано платят ония.Иначе тоя как те е нацелил там - минал е през тротоара м/у дървета и стълбове или е свил направо в тази уличка дето води към колата.
Погледнах пак снимките и верно някой ги пази пияните.

Venci
27-04-2010, 15:23
Пепи, много жалко за колата, беше много хубава. Важното е, че не е имало никой в нея.

RoMeO_156_GTA
27-04-2010, 15:31
:heavy_cry: Съболезнования колега за Алфата , красавица е била ... За радост по-малкото зло ти се е случило . Ами ако този летеше към теб докато си караш спокойно :no: Верно ги пази пияните ..

Bobo
27-04-2010, 16:02
Мойте съболезнования Пепи! Идва ми да псувам и викам ма има ли смисъл олигофрените в тая държава са милиони вече и най-лошото е че ние останалите не правим нищо за да си получат заслуженото - за мен за такива си е нужна доживотна щото късмет е че в колата не е цяло семейство:no: А тоя нещастник догодина пак ше се напие и пак същата.

Иначе Пепи не се коси ше ти платят и ше имаш нова любовница;) Важното е да сме живи и здрави :)

fred
27-04-2010, 16:32
Ми здраво съдене трябва, като плати виновния щети, матерялни, пропуснати и хонорара на адвоката, много ще се замисли за следващия път, това е, иначе лошо колега, да имаш късмет със следващата

Jivko7777
27-04-2010, 16:37
Много лошо колега...Аз ако видя така моята недей си боже може и да не го преживея...Горката Алфа как беззащитно си стои и някакъв пиян и залян я помита...Просто нямам думи...

Аз си мисля да я погледнат момчетата в сервиза какви са щетите, може да се окаже не толкова скъп ремонта!

Успех!

Kuku
27-04-2010, 17:19
Кофти е, ама не е чак толкова зле ;)
Горе главата!

Ladjov
27-04-2010, 17:41
една колежка казва че прекалено много ги обичаме тия коли , което си е така, кои каквото и да казва човек за тебе си е загуба .Дано ти платят застрахователите, както трябва по-хубава и да си земеш и се раздаваш много повече ти пожелавам .

П.С. За лудите тех господ ги пази другите да му мислят лошото е , че обикновенно 2-рите винаги стадат заради първите .

yori
27-04-2010, 19:29
Съболезнования,колега! И все пак е добре,че не си бил в колата.А този "шофиорин" и нагъл бе мамицата им пияна, да го простреляш в капачките малко му е! Дано нямаш много мъки около изплащане на каското. И нали знаеш,че Guilietta вече може да се поръчва... :)

siniqtzmey
27-04-2010, 19:45
Съболезнивания и от мене колега,много неприятна случка си преживял,но по-лошот е,че в нашата мила родина тези случаи са обичайна гледна.За Армеец бяха коректни и си платиха щетите по алфата,преди две години и половина след близка среща с един ТИР.

Yureti
27-04-2010, 20:19
Тъпа случка...
... другата ти Алфа ще е по-добра от тази...
Просто гледай напред...

ludkanar
27-04-2010, 20:40
Малее незнам как не си му изил врата на тоя копе..к.Дано вземеш добри парета да се качиш на още по-хубава,а тоя да не се качи на кола никога повече!!!

viki
27-04-2010, 21:34
http://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/715356.gifhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/478677.gifhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/898131.gif

Искрено съжелявам за колата !Новата ще е по-хубава :)
Важното е,че няма пострадали хора :)

vinilov
27-04-2010, 22:14
В любовта никога нищо не е просто и лесно! Стига да ти платят застрахователите всичко ще е ОК, стискам палци!

pininfarina
27-04-2010, 22:21
Дано да не ми се мярка пиян водач - незнам какво ще му се случи просто - изроди мръсни!!!

dr.House
27-04-2010, 22:57
Ужас,и колко е нагъл цървула "ха-нали трябва да се прибера".Ами преди да пиеш мисли как ще се прибираш.Пък и какво толкова му мислите ударът слаб с около 20км нали ви обясни човека.Незнам нямам думи докога трябва да ги търпим тези олигофрени пияни.Добре че няма хора ударени,жалко за хубавата Алфа.Пожелавам ти по-добра да си намериш.

Stefan Caromov
28-04-2010, 01:15
Пууу, тц тц тц тц
Е затова си осмислих жалкото съществутане и вече 7 месеца не съм карал дори и на половин бира !!

А бе аз направо отказах май май карането...
за 4 години и половина оня ден гледах километража- 10 000 на 156-цата и не повече от още 10 000 на другите които карам

Peter_71
28-04-2010, 09:43
Малее незнам как не си му изил врата на тоя копе..к.Дано вземеш добри парета да се качиш на още по-хубава,а тоя да не се качи на кола никога повече!!!

Като реши да ме бие пияния, малко остана да му наброя шутовете в главата ама много бързо се отказа пък и мене ме спряха полицаите, които бяха дошли!
После пък на единия полицай взе да се репчи и тогава трябваше полицая да възпираме, щото и той кипна ......

Жена ми е в "траур", колата беше за нея.Тя е луд фен на Алфа-Ромео .....то ние така и се запознахме - във форум за Алфа.

Благодаря на всички за добрите думи и за разбирането!!

Naiden777
28-04-2010, 09:58
Много неприятна случка колега, но най-важното е, че няма пострадали хора. Това пиянде като нищо можеше да погуби, не един а няколко живота. Направо да го утрепеш от бой, пак ще му е малко.
Армеец са коректни и мисля, че няма да имаш проблем с тях.

oem
28-04-2010, 10:42
Ма съвсем нормален удар бееее кво толкова? С 25 км се е ударил човека... пффф съвсем нормално... всеки ден се удряме така.... и 1 водка сега проблем ли ще я правим? :brickwall:

StarChild
28-04-2010, 14:49
Колега, колкото и да си обичаме автомобилите, знай че те си остават купчина ламарина, а човешкия живот е незаменим! Утре ще си с нова Алфа и пак ще гледаш напред! Успех

Напълно подкрепям и съжалявам за случилото се! Наистина само затвора ще помогне за пиянските истории на повечето псевдо шофери! Този път може да няма жертви но другия! Господа опомнете се и да се вземат мерки навреме! Винаги ли в нашата държавица първо трябва да стане трагедия и после започваме мъдрене на промени в закона и измиване на ръцете!

Лозунгът е да се татуира на челото на този човечец с едната малка водка" НИКОГА ДА НЕ СЯДАМЕ ЗАД ВОЛАНА СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ"!!

mordohy
28-04-2010, 22:43
Колега, всички те успокояваме, ама всички знаеме как се чувстваш!
Наскоро и аз изгубих Алфи и сякаш някой откъсна парче от сърцето ми!
Времето лекува, но спомена и горчилката остава!
Добре е да си спомняш повече за хубавите моменти и това да определя битието ти!
Пияния гамен, Господ си го е наказал!
Гушни си и си целуни жената, после сами ще откриете пътя!
Вдигам наздравица за вас и отсипвам за алфата!
Мир на тенекиите и!:priest:
Амин!

ivan dimitrov
28-04-2010, 23:27
---

146_JTD
28-04-2010, 23:46
Бааа*ти малоумника! и нагъл на всичкото отгоре. Гледах го днес през деня на новините как лижеше земята, идиота му с идиот. даже се чудих дали е форумна алфичката.
Лошото в случая е, че ГО на Опела (ако е имал такава) няма да покрие щетите, а те ще са изискуеми от пияния шофьор. Така или иначе досъдебното прозиводство е започнало, ще се оценят щетите и мизерника ако трябва ще се раздели с някое имущество, за да ти плати.
съжалявам и аз за нелепата случка! :(

bobisz
29-04-2010, 01:58
..... лошото е ,че има много такива като този "човек" ... абе нямаме закони .. това е , пил съм тръгвам с колата ,полицаят ме спира , 5 мин. приказки 20-30 лв. и готово .. а да е закон както в гърция,италия като цяло на вънка ,прасни му 400 лева акт и му земи книжката до 10 дена ако не го плати в затвора .. и да видим дали следващия път пак ще кара пил , че това за мен си е предомишлено убийство ... недай си боже ако имаше някои в колата ?! То това нащо не е държава .. и ний не сме хора ..

По-здрави !

коков
29-04-2010, 11:33
Колега.лошо е да ти затрият колата по този начин не че другите са по добри но ако е доказано че шофьоре има алкохол не се надявай която и да е компания да ти изплати щети застраховката автоматично отпада при наличие на алкохол.Сега си хвани един стабилен адвокат и заведи дело за нанесени имуществени щети дори се посъветвай как можеш да искараш максимална облага от този смотаняк дето е седнал зад волана пиян.Стискам палци и ти пожелавам успех да успееш да си купиш пак алфичка .

morfius
29-04-2010, 11:38
Колега.лошо е да ти затрият колата по този начин не че другите са по добри но ако е доказано че шофьоре има алкохол не се надявай която и да е компания да ти изплати щети застраховката автоматично отпада при наличие на алкохол.Сега си хвани един стабилен адвокат и заведи дело за нанесени имуществени щети дори се посъветвай как можеш да искараш максимална облага от този смотаняк дето е седнал зад волана пиян.Стискам палци и ти пожелавам успех да успееш да си купиш пак алфичка .

Това не е точно така, в конкретния случай застрахователите ще му платят ... а после ще се оправят помежду си, чрез гаранционния фонд или чрез съд на виновния.

AntiLuuP
29-04-2010, 12:45
МНооооогоооо отврат, знам кво ти е ... преди година го изпитах... има си тема някъде за прелитащите дипломати на червено и моята съдба .....
Дано и застрахователите не те бавят, понеже сега и те ще го съдят съди и ти... и Дано ти изплатят обещетението разумно!
Не знам към кои застрахователи си, но за армеец знам че в момента изплащат по малко понеже било криза. И все пак УСПЕХ и споко... ламарините се оправят и купуват, но с човешкия живот не е така !

RPWWD
29-04-2010, 12:55
Застрахователят по ГО на Опела ще покрие тоталката на Алфата, а после ще съди пияният заради катастрофата в нетрезво състояние и ще си търси парите от него. Ако няма ГО, ще плати Гаранционният фонд и от него отново ще съдят пияндура.
Няма да се кахъриш и успех с избора на следващата Алфа :go:

Ранобудниче
29-04-2010, 12:59
Нелепа случка :(

Вероятно, каквото и да кажем на Петър в момента, едва ли ще е особена утеха, но.. може пък да е добре да знае колко хора са съпричастни с връхлетялата го "ситуация".

И да повторя не един от писалите по-горе - важното е, че няма пострадали.

Peter_71
30-04-2010, 09:44
Нелепа случка :(

Вероятно, каквото и да кажем на Петър в момента, едва ли ще е особена утеха, но.. може пък да е добре да знае колко хора са съпричастни с връхлетялата го "ситуация".

И да повторя не един от писалите по-горе - важното е, че няма пострадали.

Нямам думи да опиша благодарноста си към всички които ме подкрепиха тук във форума!!
Желая на всички здраве и късмет!
И никога да не изпадат в подобна ситуация!

JAMAL
30-04-2010, 09:59
Аз друго си мисля....в моменти, когато съм се черпил подобаващо и са ставали случки с повишен адреналин, усещам как изтрезвам за секунди. Емоцията действа освежаващо на пияната ми глава. И тук започвам да си мисля, дали този така изглежда ободрен?:drunk: Или при мен се получават аномалии:prescription:.

MUROMAN
30-04-2010, 16:57
Лелеееее сега виждам темата.
Много съжалявам за случилото се и за колата.
Всеки ден ходя да взимам обях от мястото където са те ударили KZU.
Всеки ден спирах до 147-цата и и се радвах.
Найстина много,много жалко. :(
но щом няма пострадали всичко друго е без особено значение.

Peter_71
06-06-2010, 21:54
Вече съм с нова красавица - Alfa 145 1.9 JTD .
Минах на тъмната страна на силата !:spiteful:
Скоро снимки.

Kuker
07-06-2010, 00:58
Честито, жив и здрав да си!С кеф да я караш!;)

MUROMAN
07-06-2010, 18:43
Скоро снимки.

147-цата сега седи в Лозен в един Сервиз.
Нищо не може да скриете от мен. :lupe:
Честита да ти е новата придобивка, със здраве да се кара..

Jivko7777
08-06-2010, 01:59
Скоро снимки.

Честито и от мен :)
Истината е в JTD-то :respect:

zdravio
08-06-2010, 10:24
Честити турбо "въглища" . Да се радваш дълго време на нисък разход!