View Full Version : Диагностика за смяна на дебитомер
didokabe
22-05-2006, 21:08
Здравейте пичове,
карам алфа 145, 1.6 боксер, и ме интересува някой от вас ако знае къде във Варна могат да ми направят кадърна диагностика, да разбера дали дебитомера ми не е за смяна.
Благодаря ви за вниманието.
На първо време ела на някоя среща :D да я огледаме красавицата. А защо мислиш че дебитомера е заминал?
didokabe
22-05-2006, 22:05
Ами много е богата горивната смес и смятам, че й е малко въздухът. Не съм сигурен въобще, че е дебитомер ама искам да отида при някой който им разбира на тези коли. Не само да каже: "абе има й нещо ама незнам какво".
Кажи ако обичаш някой на когото може да се разчита. Мерси:).
Катализатор има ли? А за богата смес не само дебитомера е виновен: най-лекото е запушен въздуховод някъде, дюзи, ламбда сонда, регулатор на налягане на бензина, ниска компресия и кофти свещи. Не че съм много компетентен, ама не бързай да обвиняваш дебитомера. За него знам че се е прецакал като почне да глъхне двигателя във високи обороти и не се форсира добре. Има много писано за тез дебитомери във форума. Ако има проблем с електрониката, пиши на ALFA CORSE да ти даде координати на неговия майстор, мисля че Вангелов се казваше. Ако не дай боже става въпрос за нещо по двигателя, ще те пратя при моя майстор
didokabe
22-05-2006, 22:29
Добре, това супер ама първо ми кажи къде си правите диагонстика, че да знам какъв ми е проблема. 10х!
П.С.: ще дойда на някоя следваща среща, ако нямате нищо против.:)
georgievst
22-05-2006, 22:30
Виж кой е представител на ФИАТ и Ланча за Варна. В компютъра им има софтуер и за Алфа. Аз ходя при Кафеджиев В Бургас и там тествам. Състоянието на ламбда сондата излиза на този тест.
Представителите на ФИАТ, Ланча и Алфа ползват сервиза и техниците на Опел, щото нямат собствен :shock: . А момчето което продава колите е много учтиво, ама нищо не знае за Алфа. Един път ходих там да видя Стило-то и 147-та и 2 часа му говорих за Алфа. Ако искаш за диагностика иди в Бош срещу Метро, Галин се казва техника, имат най-новия софтуер, обаче няма газ-анализатор, ама ламбда-та ще си покаже вида на сместа ако работи коректно. Тел. са :052/504 998; 0888/088867.
Здравейте пичове,
карам алфа 145, 1.6 боксер, и ме интересува някой от вас ако знае къде във Варна могат да ми направят кадърна диагностика, да разбера дали дебитомера ми не е за смяна.
Благодаря ви за вниманието.Тази кола не е с дебитомер а с МАП сензор :wink: :wink: