View Full Version : Букса под шофьорската седалка - какво е това ?
На 30.04. се сдобих с една хубавица ALFA 155 и при почистването на салона се натъкнах на букса под шофьорската седалка.кабелите на която влизат в самата седалка.Питането ми е дали без да искам съм се сдобил с ел. отопляема шофьорска седалка като бонус.
В седалката или механизма на колана.
кабелите влизат в дънцето на седалката
mirchozo
03-05-2010, 23:25
Зависи какви са кабелите, еъбег, ел отопление или закопчаването на колана, друго не се сещам.
Темата не е ли за 155 раздела, там ще има колеги които ще отговорят по-подробно.
Май там трябваше да я пусна,ако модераторите решат,да я преместят.
На контакт или при работещ матор в случай,че не си си поставил колана светилити ламбата? Най-вероятно кабела е за там.
Може и да е бутона за Спиране на Бензиновата Помпа .
Наври се под седалката и виж дали има нещо като бутон под самата седалка,ако има сигурно е за него.:th_up:
буксата е за колана както споделиха колегите по горе:pimp:
Благодаря,колеги.Наистина е за колана.След 5 мин.дупене под седалката успях да я включа и лампата на таблото светна
Може и да е бутона за Спиране на Бензиновата Помпа .
Наври се под седалката и виж дали има нещо като бутон под самата седалка,ако има сигурно е за него.:th_up:
Какъв е този бутон? Аз открих едно скрито ключе, точно тази функция има, но си мислех, че предишният собственик си го е правил против кражба, защото ключето си е от нещо друго, пък и си виси на кабелите...
Какъв е този бутон? Аз открих едно скрито ключе, точно тази функция има, но си мислех, че предишният собственик си го е правил против кражба, защото ключето си е от нещо друго, пък и си виси на кабелите...
Бутона е за възстановяване на горивоподаването а не за спиране и е механичен, няма кабели, при теб е слагано нещо допълнително
Аз не съм виждал на 155 такова нещо
Бутона е за възстановяване на горивоподаването а не за спиране и е механичен, няма кабели, при теб е слагано нещо допълнително
Аз не съм виждал на 155 такова нещо
Въпросният бутон при мен е в коша при двигателя, закрепен на преградата под челното стъкло, наблизо до релето и предпазителя на горивната помпа. Явно има разлики в модела.
Тази букса под седалката е само за колана.
Тази букса под седалката е само за колана.
За буксата под седалката нещата ми се изясниха отдавна.Интересно ми е обаче как действа бутона за възстановяване на горивоподаването.Свързан ли е по някакъв начин с инерционния датчик и бензиновата помпа.Питам,защото преди време се натресох в една шахта.Удара беше толкова зверски,че колата хвръкна във въздуха,гръмна ми пиропатрона на колана и бензиновата помпа млъкна.Освен горепосочените проблеми се оказа,че съм изкривил и магарето точно под левия носач.Както и да е(да им го турна на ВиК). Та питанката ми е как след такова приключение мога да подкарам помпата,защото след удара отказа да завърти.Значи аз всъщност и подадох ток директно и тяси заработи,но след този случай по някога ми прави въртели.Като подам на контакт не сработва,подавам й напрежение-тръгва.Викам си реленце нещо ме работи,смених го и ей на вчера пак отказа.
PEPI-2ALFA
18-08-2011, 22:05
Интересно ми е обаче как действа бутона за възстановяване на горивоподаването.Свързан ли е по някакъв начин с инерционния датчик и бензиновата помпа.
Той самия е инерционен. Под гумената шапка отгоре има метална сачма. Под сачмата пружина (не спираловидна, а с метални пластини). При удар, от инерцията сачмата изскача от гнездото си върху пружината и прекъсва веригата. След това просто се натиска отгоре да се влезе на мястото. Виж снимката от гугъл, на моята е горе-долу същото, само че с черна гумена шапчица.
Kriss_155
27-09-2012, 20:11
Здравеите кoлеги! Мoже ли някoи да ме светне къде се намира датчика за предпазния кoлан кoитo пoказва дали е слoжен или не, защoтo имам Алфата oт 2 гoдини и никoга не ми се беше пoказвал на таблoтo и oня ден катo дадoх на кoнтакт светна; пoсле изгасна. Явнo някъде не прави на кoнтакт... Съвет, пoмoщ?
don_pepone
27-09-2012, 20:44
В закопчалката на колана седи,но първо си провери буксата отдолу седалката.