PDA

View Full Version : ПАК пътен възел "Качица" В.Търново от другата седмица



kolev
04-05-2010, 15:52
колеги, който минава през града от 10-ти май да има едно на ум. затваря се кръстовището на практикер и ситуацията става още по-интересна. официално маршрута е насочен през тесни улички от където ще трябва да минава и градския транспорт, така че най-добрия вариант за преминаване е през квартал чолаковци или в краен случай през града. пускам и официалната схема /която незнайно защо не е ориентирана правилно/. както се казва - добре дошли скъпи гости :balloon:

morfius
04-05-2010, 16:18
Ако това е възела при техникума Попов - там беше затворено и разбито още като минавахме за Елена... а през Чолаковци е бетер офроуд... пробвахме на връщане.

kolev
04-05-2010, 16:57
не ,това е кръстовището на магистрална и краков . в никакъв случай не минавайте по официалния маршрут. ул. славянска е много стръмна и ще си оставите съединителите и нервите горе на светофара където пък е пожарната и го изключват за да влязат в движението. улици ниш и велики преслав пък са квартални а и там е входа на бърза помощ. по-добре през центъра.

Derry
04-05-2010, 20:25
Вместо да се оправя ще става по-зле хм :(

RoMeO_156_GTA
05-05-2010, 01:11
Вместо да се оправя ще става по-зле хм :(

Меко казано движението ще стане отврат :no: Дано поне го направят по-бързо , то е ясно , че няма да е качествено колкото и да чакаме :angry::angry::angry:

wrc
05-05-2010, 17:34
Аа бързо ще стане,бързо,найййй-много до нова година:horror:

The_Game
05-05-2010, 21:07
Преди няколко месеца идвах във ВТ по работа имах GPS И си викам кво ще гледам гугъл мапс и така на татък той GPS Ще ме води. Да ама тръгвам от София влизам във ВТ и някакво кръгово по пътя който ми показва GPS-a Улицата затворена с някакви тръби.

Валеше и лек дъждец та всички дупки пълни до-горе. Въртя из града все ме забива в това кръстовище обиколих града 2 пъти.

Питам пешеходец на къде един казва едно друг друго трети пък съвсем различно.


Най-много ме издразни като спра на пътя пусна аварините и питам пешеходец нито е натоварена улицата нищо пък който мине свирка та си ебе майката.

Стана късно даже Царевец не можах да разгледам.

Преди товапък по пътя мирише на Лайна ама как си трябва. Помислих, че свинарник нещо има, да се беше изпуснал някой в колата ОК, да отвори прозорец човек, ама то не се траеше. Отварям прозореца и като ме одари една смрад ужас. Имаше тир зад камиона и беше супер ситуациата. Нали и валеше и гюбрето течеше буквално от камиона абе... :D

После във ВТ се въртях 100 пъти и пак срещтнах камиона.

Разочеровах се тотално :( :(

JORDI
05-05-2010, 21:14
Тия телефони за взаимопомощ за кво са???:dunno:

146_JTD
05-05-2010, 23:23
нищо ново под слънцето в и около Търново. и както винаги си умирам от смях, като им гледам сеира..добре, че следващото ходене там е за връчването на дипломите.
-има нещо объркано в този град, но дали са виновни само от местната власт, не знам. когато мутрите управляват града, така ще е.. да не говорим, че това кръгово, което го изср*ха там, няма никакъв смисъл и всички псуват че 3 години измъчиха целия град за това ла*но.. Здраве да е!

stenli
06-05-2010, 20:33
Е нагалсиха ни вече, доволни ще останем. С тези променени предимства по кръстовищата ще се отвори работа за застрахователи и тенекеджии. Пък кат станат тез кръгови.... свят ще ни се завие.

pa4ito
07-05-2010, 13:47
мдааа, явно и този хубав град ще бъде доволно "оакан". А беше толкова хубав в периода '92-а - '98-а...
Тогава "Качица" си беше наред, какво не им харесва на сегашните управници, не ми е много ясно.

wrc
07-05-2010, 16:10
Първо не се казва "управници" а мошенници,и Второ не,че не им харесва,ми някой лев тряя се сгъне;)

RoMeO_156_GTA
07-05-2010, 21:19
Първо не се казва "управници" а мошенници,и Второ не,че не им харесва,ми някой лев тряя се сгъне;)

Това е цялата истина :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Като знам с тези пари от Качица как хубаво щеше да се асвалтира града .... А преди му нямаше нищо на кръстовището . Когато бях с учебната и съм имал проблем само на едно място първият път , поради липса на маркировка . Та сега с този отклонен трафик през Чолаковци май и друга беля ще си доведем , ако някой е забелязал как се клати моста от тировете преди Ромпетрол :)

tokata_pz_flex
09-05-2010, 18:58
Аз , аз ! Редовно го усещам тоя мост :):)
А тоя пътен възел е тотално недоразумение ... ще стане някакъв ад сега :no:

Sm0k
10-05-2010, 03:27
Абе то кръгово по принцип винаги е по-хубаво от светофар, по лесно минава трафика през него и прави по-малко задръстване, ама това малкото кръгово на качица, дето вече е завършено като гледам кво е - вместо да го направят малко по-широко те го направили лента и половина, и в центъра, около островчето един кръгов ТРОТОАР с ширина около 5 метра, тва с изключение пред хеброс сигурно е най-широкия тротоар в града :) Сега някой ако може да ми обясни тоя тротоар за кво е там и кви пешеходци ше пресекат кръговото за да идат да се разхождат в кръг, че май нещо не схващам :) Не знам аз ли нещо, те ли нещо... Ама явно е имало за усвояване пари за плочки ;) Да не говорим че наклона му е малко като на тракийска могила ;)

pa4ito
11-05-2010, 00:14
Първо не се казва "управници" а мошенници,и Второ не,че не им харесва,ми някой лев тряя се сгъне;)
прав си колега, приемам конструктивната критика :cheers:
трябва да мина някой ден тъдява, да нагледам поредното "остроумие" и да си припомня доброто старо време...

morfius
11-05-2010, 14:31
То по-голямо "остроумие" от големия пътен възел на В. Търново няма просто... та с това кръгово трудно ще го засрамят.

RoMeO_156_GTA
11-05-2010, 16:13
Положението вече е много забавно , така че който минава през града да е нащрек :shocked: Улиците около Качица вече са с нови знаци и променено предимство :bouncing_smiley: а катастрофите зачестиха ...

JORDI
11-05-2010, 16:28
Положението вече е много забавно , така че който минава през града да е нащрек :shocked: Улиците около Качица вече са с нови знаци и променено предимство :bouncing_smiley: а катастрофите зачестиха ...

Тази сутрин с буса сме се засилили надолу към залата и щяхме да се цункаме с две коли,които излизат откъм СПС-а.:big_whoops: Ми то тази улица станала международно шосе Варна -София...има и табели! Егаси... :shock:

RoMeO_156_GTA
12-05-2010, 20:21
Е такова е положението в града http://dnesbg.com/index.php?page=NewsDetailsPage&id=14327 Нека ни се смеят всички от другите градове , които се опитват да преминат някак!

Понеже ми се налага тук трите дена все да преминавам от там положението на кратко е следното - отнемане на предимство , задръствания , катастрофи , задръствания причинени от паяка , адски много изнервени шофьори ... :angry:

kolev
13-05-2010, 10:50
абсолютен хаос цари тук. чак вчера слагаха временните знаци и са така поставени че изобщо не се виждат.

vanko
13-05-2010, 22:18
абсолютен хаос цари тук. чак вчера слагаха временните знаци и са така поставени че изобщо не се виждат.
ами де да знам,малко ми е странно така с новите знаци,днес безмалко за стане белята!

RoMeO_156_GTA
22-06-2010, 23:31
Всеки ден гениалността на нашите "експерти" ме изумява ... що ли ми се струва , че група гибони щяха да свършат по-добре работата ... Вече спокойно може да обявим пътен възел "Качица" за най-голямото недоразумение във В.Търново !

"Автобус се заклещи на Качица, налага се нова корекция на пътя

Експеримент вчера показа, че новото кръгово платно на “Качица”, което фирмата изпълнител довършва в момента, не може да обслужва автобусите от градския транспорт. Опитът беше направен след сигнал, подаден от автобусни превозвачи в приемната на народния представител от ГЕРБ Христо Христов.
Разтревожените шофьори алармирали, че начинът, по който е направен виражът, не позволява на тежките машини от градския транспорт да се включат от кръговото движение в улицата, която води към Зона В. За да проверят достоверността на сигнала, вчера на място бяха депутатът Христо Христов, областният управител доц. Пенчо Пенчев, представители на фирмата изпълнител на обекта и експерти от РДНСК.
Пробата с автобус на градския транспорт, който би трябвало да се движи по разписание след отварянето на съоръжението, показал, че наклонът на завоя и широчината на трасето не позволяват на автобуса да поеме към квартала и той така си останал заклещен на пътя. Причината, според специалистите е, че има грешка в наклона, който тласка моторните превозни средства към ул. “Магистрална”.
На този етап са поставени част от бордюрите и първият слой от асфалта. За да се направи корекция на трасето, голяма част от изграденото до момента трябва да бъде разрушено и направено наново. Получих уверението на фирмата изпълнител, че това ще стане и въпреки всичко сроковете ще се спазят, коментира Христо Христов.
Според строителите наложителната корекцията ще отнеме около седмица. Не толкова оптимистично настроен бе областният управител доц. Пенчев, който още преди седмица изпрати писмо до РДНСК с питане какво е състоянието на отводнителните шахти под трасето. До момента отговор няма.
Първият транш от средствата за доизграждане на пътния възел бяха преведени през май, по график, съоръжението трябва да е готово до средата на юли.

Асфалтирането на Качица започна през миналата седмица, но за съжаление част от отсечките трябва да бъдат разрушени и направени отново."
източник - Янтра ДНЕС (http://dnesbg.com/index.php?page=NewsDetailsPage&id=15284)

Sm0k
23-06-2010, 01:44
Всеки ден гениалността на нашите "експерти" ме изумява ... що ли ми се струва , че група гибони щяха да свършат по-добре работата ... Вече спокойно може да обявим пътен възел "Качица" за най-голямото недоразумение във В.Търново !
...

Бе на мен още от първото минаване през малкото кръгово ми се стори, че наклона е абсурден, ама тва вече е прекалено... да го построиш и накрая да установиш, че от там не може да мине автобуса... Ебати! Честно трябва да се ебати дебила!

Аз много пъти съм казвал какво трябва да се случи с кмета на площад Майка България, ама сега невърви да го напиша, все пак самоуправството е незаконно :) И май не важи само за кмета ами за доста хора в тая община :)

Честно това вече е пълна подигравка: Затваряш пътя София-Варна за две години (за което време не можеш да завършиш не кой знае какъв пътен възел, а ДВЕ КРЪГОВИ ДВИЖЕНИЯ, по какви ли не причини), пускаш трафика през градските улици, с което разрушаваш инфраструктурата между основните жилищни зони в града, причиняваш всекидневни неудобства, както на хората които живеят в града, така и на тия които пътуват между столицата и най-голямото пристанище, създаваш предпоставки за ежедневни ПТП-та с неправилно поставените пътни маркировки около ремонта, и накрая се оказва, че трябва да разрушиш работата дето е наполвина готова, щото си си бъркал в носа докато си проектирал и строил! Ебати! Ако това се случи в цивилизована държава, тия които са го допуснали не могат да си останат на постовете в общината по никакъв начин, ама наистина по никакъв, а кмета автоматично е приключил с политическата си кариера! Тва дето става с тоя пътен възел Качица е абсурдно, дори и на фона на българската реалност :)

kpacuo
23-06-2010, 02:10
създаваш предпоставки за ежедневни ПТП-та с неправилно поставените пътни маркировки около ремонта,

Баце на ден стават средно м/у 10-15 ПТП-та по този калпав обходен градски маршрут.

И заради това аз минавам през кв.Чолаковци или покрай Метро.

kolev
23-06-2010, 12:21
още не сме почнали да се въртим по кръговото а вече ми се вие свят :surrender:

JORDI
23-06-2010, 12:32
И ако сега кажат, че за "своя сметка" ще оправят грешките... познайте колко пари са "заделили" да отмъкнат, техн.лица,изпълнители, кмет!:shoot:

phoenix
23-06-2010, 14:55
гледам гледам схемите на тоз пътен възел.... е толкова ли беше трудно да се направи един мост и да си е с нормални включвания към и от него. Така хем ще е широко за всички, хем градския транспорт няма да се върти по разни дребни кръгови.

kpacuo
23-06-2010, 15:05
гледам гледам схемите на тоз пътен възел.... е толкова ли беше трудно да се направи един мост и да си е с нормални включвания към и от него. Така хем ще е широко за всички, хем градския транспорт няма да се върти по разни дребни кръгови.
От самото начало се знаеше че ще бъде уж мост който щеше да завършва точно до ОМВ , но уви :)


И ако сега кажат, че за "своя сметка" ще оправят грешките... познайте колко пари са "заделили" да отмъкнат, техн.лица,изпълнители, кметА дали случайно вдигнаха и данък МПС на всички живущи във ВТ .... Под претекст заради възела.И сега наяве какво има ? - нищо .Бая усвояване на средства е било.
Няма да се учудя сега тунел да искат да правят тия тапаци.

phoenix
23-06-2010, 15:11
то това изглежда, все едно година и половина са седели и са си чоплили носовете и накрая за 5-6 месеца... ааааааайде едно малко валяче с малко чакълец и хоп готово отгоре отгоре, че да има какво да покажат.:priest:

RoMeO_156_GTA
23-06-2010, 15:41
то това изглежда, все едно година и половина са седели и са си чоплили носовете и накрая за 5-6 месеца... ааааааайде едно малко валяче с малко чакълец и хоп готово отгоре отгоре, че да има какво да покажат.:priest:

Общо взето точно така беше :? Затвориха отсечката , разкопаха я - "Ами парите свършиха , общината също няма . Ще чакаме бате Бойко да ни даде ! " :shutup:
Какви специалисти да наемали не знам , но човек с общи познания в тази област би се справил по-добре ... Имаше много по-разумни варианти , както мост , така и с тези пари щяха да се асвалтират всички нуждаещи се улици .... Докато сега става така , че затваряме една улица , разбиваме съседната , затваряме тази съседната , че да я оправим уж с кръпки и доразбираме околните :screwy::biggringift:

RoMeO_156_GTA
24-06-2010, 15:49
Продължаваме с пълна сила :D:D:D

http://www.borbabg.com/images/slides/119_rezil.jpg

"РЕЗИЛ! „Качица” стана езеро още след първия дъжд, изпомпваха водата с пожарни

Възелът няма да има износващ слой и отводняване, никой не знае как ще се въведе в експлоатация

Прословутият пътен възел „Качица” във В. Търново се наводни още след първия обилен дъжд. Пътното съоръжение, което великотърновци и цяла България чакат да се завърши, се превърна в езеро вчера заради липса на отводнителна система. „Борба” пръв алармира за проблема, след което областният управител доц. Пенчо Пенчев разпореди проверка.
Заради невъзможността водата да се оттича на възела се образуваха блата. Часове наред противопожарни коли я изпомпваха от района.
„Вижте сами как сме, всичката вода се излива от посока мола към нас”, каза един от потърпевшите от наводнения възел Кольо Чолаков. Неотдавна той и собственици на обекти, съседни на неговия, сами си направиха шахти, за да спрат наводненията.
На възела няма оттичане на водата, тъй като главният колектор по протежението на ул. „Магистрална” ще се прави на следващия етап. „Канализацията се прави от ниското към високото, но тук е точно обратно. Има си направена система и няколко шахти, но те са свързани с наличния канал, който е с малък капацитет”, коментираха неофициално изпълнители на обекта.
Наше разследване по темата пък разкри и други фрапиращи факти около възела. Заради силното редуциране на средствата съоръжението ще бъде предадено без последния 6-сантиметров износващ слой. Парите за полагането му не достигат след редуцирането на бюджета.
Според запознати двете кръгови движения са с доста минимален радиус и са на границата на абсолютния минимум. Така и заради факта, че платната са доста тесни, преминаващите ще бъдат изправени пред страхотни проблеми.
Изпълнителите недоумяват и защо е необходимо поставянето на тротоари от павета в средата, които бяха оприличени на „аварийна лента”. „Смисълът на аварийните ленти е да изведат дефектиралите автомобили извън основния трафик, а тук са поставени направо в средата му”, цъкат с език ангажирани със строителството на възела.
Мнозина недоумяват и това, как ще бъде въведен в експлоатация възел „Качица”, след като половината инфраструктура, предвидена по проект, включително осветление и тротоари, няма да се прави, пак заради липсата на пари. Без износващ слой практически пътят, който е част от републиканската пътна инфраструктура, е незаконен."
източник : ЯНТРА Днес (http://www.borbabg.com/?action=news&news=6198)

Вече не знам ... определено това не са го правили гибони , щяха да го направят по-добре ! Повече пари ще спечелим , ако зарибим мястото и ще сме уникални - язовир в града :priest: Сега остава и пак да го разкопаяът

mochko1
24-06-2010, 16:18
Чудо българско :tooth: Едно кръгово не могат да направят ,а ние се надяваме пътищата да ремонтират хаха :tooth: Кога ли !?!


В момента за София от къде се минава ? Или по точно от къде е по добре ? Ако хвана през града ,под пазара или над него да мина :)

nhg
24-06-2010, 17:17
Леле, колеги, това верно е неква гавра... уникална история!

RoMeO_156_GTA
25-06-2010, 09:59
В момента за София от къде се минава ? Или по точно от къде е по добре ? Ако хвана през града ,под пазара или над него да мина :)

Попринцип може и по улицата над пазара , където е светофара , може и през долната . Моя съвет е хващаш горната - бул. България http://www.bgmaps.com/map.aspx?city=vtarnovo&tip=1&lang=bg . Караш си само нагоре , минаваш Петрол , правата на Петрол и стигаш до един светофар . Има разклонение за Метро , за София и още едно за детелината , на картата си личи ясно :) Хващаш за София и газ :go:

Втория вариант отдолу по ул. Габровски не е никак препоръчителен :nono: Преди минавах често от там - голяма лудница е ... правят се една камара чупки , докато се стигне до изхода на града . Промениха знаците , предимствата , постоянно има задръствания , минават автобуси от там , появиха се доста дупки , а и често стават катастрофи , заради неспазване на новите предимства . Въобще там се минава с адски много оглеждания :headbang: Да ги :censored: в общината ...

Третия вариант за идващите от Варна , които не минават през града . Влизат в града , минават моста , светофара на бирената и веднага след бензиностанция Еко рязко на дясно ! Като там също се преминава много внимателно , понеже постоянно има катастрофи пак заради промяната в предимството ... Т.е на дясно по Славянска , а на светофара на ляво по Габровски , а после се влиза в лудницата от горното описание :mrgreen:

Да ни е честито :biggringift:

mochko1
25-06-2010, 10:50
Да ни е честито :biggringift:

Честито :grin:
Благодаря за подробното описание :cheers:

RoMeO_156_GTA
19-07-2010, 16:12
Качица вече е отворена за движение . Кажете мнение , които сте минавали :) Като гледам снимката , май ще имаме голф игрище посредата на острова :spiteful:
http://www.dnesbg.com/index.php?page=NewsDetailsPage&id=15892

Xman
19-07-2010, 20:58
Да ви е честито! Добре изглежда и надявам се, ще насмага на трафика новата пътна артерия....трябва да постна няколко снимки от центрото на Сливен...как заради една улична отсечка от 100м. се налага да се обикаля половината град...

Satanism
19-07-2010, 21:02
Я каажете, тоя пътен възел е точно след входа, като идваш от София, където едно време беше много странно направено, нали?

Xman
19-07-2010, 21:09
Точно там е.

Tonimir
19-07-2010, 21:19
осещам какви сланца ще стават ... :spiteful: :crazy:

Sm0k
20-07-2010, 00:19
осещам какви сланца ще стават ... :spiteful: :crazy:

Стига времето да е слАнчево, че на дАждовно е прекалено лесно ;)

kolev
26-07-2010, 10:52
след като се повъртях там мога да кажа че кръговото при кольо стъкларя не е крайно лошо, обаче другото на практикер е ужас. самото кръгово има някаква много странна денивелация и в средната си част е доста високо в следствие на което не се вижда напред и трябва да се пристрояваш за изхода в последния момент - просто няма видимост. освен това входовете и изходите са прекалено близко един до друг. масово се кара на зигзаг през лентите - то на кръгово какъв е смисъла да влизаш във вътрешна лента изобщо.... автобусите и камионите трудно минават , отбивката за към зона В е мизерна , а тая за към краков е просто гадна. освен това искам да ви предупредя че има шофьори които се движат опасно бавно в целия възел /може би щото не знаят на къде да ходят/ иначе вечер вече е осветено. с една дума - пак са изложихми.

Sm0k
27-07-2010, 12:53
след като се повъртях там мога да кажа че кръговото при кольо стъкларя не е крайно лошо, обаче другото на практикер е ужас. самото кръгово има някаква много странна денивелация и в средната си част е доста високо в следствие на което не се вижда напред и трябва да се пристрояваш за изхода в последния момент...

Точно по тия причини, които е посочил колегата мисля, че това е най-некадърно направеното кръгово по което съм минавал някога...

pent
27-07-2010, 14:19
ае незнам какви кръгови са правени, но когато оня ден идвах от Варна пътят е затворен и се заобикаля доста. заобиколният път на моменти прилича на луната буквално :) пътят е в неравности и дупки....

дано скоро се оправи....

RoMeO_156_GTA
28-07-2010, 12:49
ае незнам какви кръгови са правени, но когато оня ден идвах от Варна пътят е затворен и се заобикаля доста. заобиколният път на моменти прилича на луната буквално :) пътят е в неравности и дупки....

Така стана , защото тези улици не са предвидени за толкова трафик ... При нас става така , че затваряме една улица - разбиваме съседната и така докато не остане нито една здрава :D

http://dnesbg.com/pics/4c4fcb732d950_3_Kachica-osvetena.jpg
Държавата развърза кесията за “Качица”
Успешно приключиха пробите за уличното осветление на “Качица”, което беше финансирано от общинския бюджет за 265 хил. лв. със светофарите. сн. Христо ПАВЛОВ

Освен договорените 4,5 млн. лв. за строителството на “Качица” Община Велико Търново ще получи допълнителни средства за реконструкцията на пътното кръстовище, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Така се узаконяват парите за износващия пласт асфалт, който вече беше положен и днес премиерът Бойко Борисов и строителният министър Росен Плевнелиев официално ще открият пътното съоръжение.
На “Качица” са направени 2,5 км асфалтов път, поставени са 130 пътни знака и е положена 1500 кв.м хоризонтална маркировка. Остава да бъдат направени 5290 кв.м тротоари. Строителството започна на 17 ноември 2008 г. и за него бяха похарчени близо 11 млн. лв.
Вчера на извънредното заседание на парламента стана ясно, че Министерски съвет ще осигури 180 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за т.г. С парите ще се финансират инфраструктурни обекти с национално значение. Сред тях са пътно кръстовище “Качица”, булевард “Брюксел” в София, автомагистрала “Марица”, Южната дъга околовръстното в столицата, археологични проучвания и отчуждителни процедури, програми за трансгранично сътрудничество. Средствата са от резерва за непредвидени и неотложни разходи за структурни реформи и са включени в актуализирания Закон за държавния бюджет.

Източник : Янтра ДНЕС (http://dnesbg.com/index.php?page=NewsDetailsPage&id=16121)

Защо ли ми се струва , но за тези пари трябваше доста да се постараят ... :stumm:

JORDI
28-07-2010, 13:05
Тедо! Ами те се постараха за 25% от средствата и времето! Нали знаеш,че най-много пари и време ( 75% )се похарчиха за "проучване и консултации"! :prescription:

kompir
28-07-2010, 16:04
http://www.borbabg.com/?action=news&news=6863
:drunk: