View Full Version : Ауспух
Имам следния въпрос наложими се да сваля ауспуха понеже вместо катализатор имам заварена тръба беше се скъсала та се наложи да се заваря.Въпроса ми е на ауспуха точно преди тази тръба има някъкъв датчик който се завива в самия ауспух за какво служи той?
Предполагам говориш за ламбда сондата. Не пипай, че е 180 кинта грубо.
незнам дали е тя но представлява едно като тръбичка с 4 кабела и се завива с гайка към тръбата на ауспуха точно преди катализатора. свалих я понеже нямаше как да извадя ауспуха но след като я сложих колата си върви нормално
Това е ламбда сондата, а щом няма разлика в работата на мотора след като си я свалил, значи отдавна не работи. Трябва ти нова, двигателя ще си промени работата и най-вече разхода в положителен аспект, след като я смениш. Успех!! ;)
crocodil
04-05-2010, 22:30
Колкото и да е положително да се повлияе разхода докато се избие самата сонда има бая да се покара.
vankata_ll
04-05-2010, 22:34
Ако аз не съм объркал нещо с четеното, колегата каза, че след като е сложил отново ламбдата, колата си е била както преди. Тоест всичко е ок, май :-)
да както преди си е дори върви повече :) защото като се замисля бая време съм я покарал със скъсана тръба и шума беше като на трактор ама аз си мисля че това е защото няма катализатор но ... се оказа друго, ако има проблем в ламбда сондата няма ли да свети нещо на таблото ?
да както преди си е дори върви повече :) защото като се замисля бая време съм я покарал със скъсана тръба и шума беше като на трактор ама аз си мисля че това е защото няма катализатор но ... се оказа друго, ако има проблем в ламбда сондата няма ли да свети нещо на таблото ?
Само лапмата на резервоара...
Moris_zh
05-05-2010, 09:49
Лампата на таблото няма да ти светне ако не ти работи сондата. Най-добре я замери.
Тя колата си върви добре мисля засега нищо да не пипам. Беше ми интерестно да разбера ква е тая джаджа вече знам че е ламбда сондата това ме интересуваше засега колата върви добре дано така да е и занаред. Благодаря ви за мненията ;)