PDA

View Full Version : Тъмни стъкла на алфа 146?

Ramsezsh
10-05-2010, 22:11
Здравейте колеги. От известно време съм се замислил за през лятото да затъмня задните стъкла на Алфата. Притеснявам се обаче за не стои кофти и да е като за един друг раздел наречен "селски тунининг". Молбата ми е ако някои има снимки на червена 146ца с тъмни стъкла да ги прати, че наистина много се двоумя. И ако сте правили такова нещо къде и доволни ли сте. Благодаря предварително.

trustworthy
10-05-2010, 22:16
Ако фолиото не е някое виолетово и не е прекалено тъмно или пък (още по-зле :)) да е от онея с огледалния ефект, ще стои добре.

ves_v8
10-05-2010, 22:36
колега, аз съвсем скоро си сложих фолио на стъклата на моята Алфа, която е 145, но не мисля че това е от голямо значение. Колата стана добре, страничните ми стъкла са с американско фолио черно на 90%, а задното ми стъкло е пак с американско фолио, обаче е на 60% отвън не си личи разликата, но отвътре като гледаш си личи. задното е по-светло и дори и през нощта се вижда добре. като слагаш, обърни внимание на това да няма мехурчета защото само това загрозява според мен. Успех ето и една снимка на моята, дано ти свърши някаква работа

Ramsezsh
10-05-2010, 22:41
колега, аз съвсем скоро си сложих фолио на стъклата на моята Алфа, която е 145, но не мисля че това е от голямо значение. Колата стана добре, страничните ми стъкла са с американско фолио черно на 90%, а задното ми стъкло е пак с американско фолио, обаче е на 60% отвън не си личи разликата, но отвътре като гледаш си личи. задното е по-светло и дори и през нощта се вижда добре. като слагаш, обърни внимание на това да няма мехурчета защото само това загрозява според мен. Успех ето и една снимка на моята, дано ти свърши някаква работа

Честно казано много добре е станала алфата. Къде ако не е тайна е слагано фолиото и какви пари излезе?

AntiLuuP
11-05-2010, 12:09
Фолиото сам си го слагах, затова има леки забележки, но само от близо се виждат и лятото като не ме мързи ще го сменя с хубаво понеже тва беше за проба. Излезе ми 2.40лв фолио и още има няма толкова за препарат за стъкла :)

emo84
11-05-2010, 13:00
моята е цвят бордо,затъмних я одавна и е много добре.Не мисля,че затъмването на стъкла е селски тунинг,а по скоро отива на всяка кола затъмването.Тук да питам и аз нещо,затъмяването на задния прозорец вреди ли нещо на рултаните на парното?

diapper
11-05-2010, 15:44
Нищо им няма :)

DSlavev
11-05-2010, 16:59
Затъмнените стъкла са доста приятни за хората, които се возят отзад. Моята я затъмних с възможно най-доброто и тъмно фолио, който имаше майстора. Мой съвет е да си купиш хубаво и качествено фолио.

Ramsezsh
11-05-2010, 20:23
Благодаря за отговорите. Моята е същия цвят като на колегата antiluup и от това което видях мисля, че е решено вече - ще се прави!! Въпроса е да намеря качествен майстор, който се занимава с това.

ogi100
11-05-2010, 20:32
Благодаря за отговорите. Моята е същия цвят като на колегата antiluup и от това което видях мисля, че е решено вече - ще се прави!! Въпроса е да намеря качествен майстор, който се занимава с това.
Колега не е много трудно, можеш и сам да се справиш. Единствено задното стъкло се облепва малко по-трудно заради двойната кривина, варианта е да го направиш с 2 или 3 парчета. Моето си го направих с 3 и стана много добре, не си личи изобщо. Иска се малко търпение и да се внимава ;)
Препоръчвам ти да си сложиш от т.нар. американско фолио, една ролка е около 10-12лв, аз вече 2 години съм с такова и не е мръднало, а колата ми не стои в гараж.

ves_v8
12-05-2010, 00:34
Аз моята само си я направих. средствата които съм вложил са:
1 ролка американско фолио от ЕМК-33 14лв.,
1 ролка китайско фолио(по-светло за задното стъкло) - 4.50лв.,
в едно шише от препарат за прозорци напр. слагаш една чаена лъжица децки шампоан или течен съпун допълваш и с вода догоре - с това се пръскат прозорците и фолиото за да можеш по-лесно да нагодиш самото фолио.
2-3 бирички - 2-3 лв.
и един свободен ден за да можеш да изпипаш нещата както си трябва.
Фолиото се изрязва по съответният прозорец от външната страна и после пръскаш отвътре прозореца със сапуненият разтвор пръскаш и фолиото и с една лопатка (която върви комплект с всяко фолио) искарваш въздуха.
Аз моите ги обдухвах и с пистолет с горещ въздух, но може и без това.
Оставяш да съхнат до следващият ден и след това натискаш още веднъж с лопатката за да прилепне идеално фолиото.
Това е технологията, ако мислиш че ще се справиш действай сам;) няма нищо сложно, а ако имаш нужда от помощ свиркай все някой ще се навие да ти помогне.

rusiq86
12-05-2010, 01:59
- фолио американско 10 лв на ролка, китайско не купувай (съвет).
- препарат за стъкла медикс

Взема се мярка от външната страна на прозореца, сваля се кората и уплътнението за да стане като хората и като се смъква прозореца да не се повреди след време. Като вземеш мярката се прави да пасне отстраните и отдоло, като остава малко излишно отгоре. Смъква се прозореца 2-3см надоло, и се слага фолиото. След това най - накрая се орязвая най-отгоре като е изсъхнало. Вземи си някой да помага за дребни неща. гледай да е слънчево навън, ти на сянка с колата и да няма мн вятър. Може и в гараж.
За задното се прави мярка отвън, ако е криво стъклото, както е, се реже след като направиш мярката отвън и още е отвън го режеш по релтана. и като се залепи няма да се вижда. не е сложно, но е пипкао и е играчка. Успех

Sergey_gigov
12-05-2010, 11:21
до тук добре ,обаче имали някакво фолио ,което да не е толкова затъмнено за да може да се направи цялата кола ,така че като те спрът полицаите да не правят проблеми ?

Jivko7777
12-05-2010, 11:53
до тук добре ,обаче имали някакво фолио ,което да не е толкова затъмнено за да може да се направи цялата кола ,така че като те спрът полицаите да не правят проблеми ?

Да, за въпросното Американско фолио, което е около 10лв. най-светлия нюанс е 40%...С него мисля че няма да ти правят проблеми, мисля че колегата rusiq86 е направил цялата така :)

DSlavev
12-05-2010, 12:20
Да, за въпросното Американско фолио, което е около 10лв. най-светлия нюанс е 40%...С него мисля че няма да ти правят проблеми, мисля че колегата rusiq86 е направил цялата така :)

Еи това е марката фолио http://www.llumar.bg/autouveg.php. Имат всякакви цветове и проценти на затъмняване. Напълно прозрачното го използват за сигурност.

adv_petrov
12-05-2010, 12:41
Не е много по темата, ама някой знае ли кадърен човек във Варна да затъмнява задното и двете странични свалящи се на задните врати, за малко пари? Мислех сам да си го направя, ама се притеснявам с всичките тия предупреждения за балончета и наранявания на фолиото на свалящите се стъкла.

Ramsezsh
12-05-2010, 21:33
Аз моята само си я направих. средствата които съм вложил са:
1 ролка американско фолио от ЕМК-33 14лв.,
1 ролка китайско фолио(по-светло за задното стъкло) - 4.50лв.,
в едно шише от препарат за прозорци напр. слагаш една чаена лъжица децки шампоан или течен съпун допълваш и с вода догоре - с това се пръскат прозорците и фолиото за да можеш по-лесно да нагодиш самото фолио.
2-3 бирички - 2-3 лв.
и един свободен ден за да можеш да изпипаш нещата както си трябва.
Фолиото се изрязва по съответният прозорец от външната страна и после пръскаш отвътре прозореца със сапуненият разтвор пръскаш и фолиото и с една лопатка (която върви комплект с всяко фолио) искарваш въздуха.
Аз моите ги обдухвах и с пистолет с горещ въздух, но може и без това.
Оставяш да съхнат до следващият ден и след това натискаш още веднъж с лопатката за да прилепне идеално фолиото.
Това е технологията, ако мислиш че ще се справиш действай сам;) няма нищо сложно, а ако имаш нужда от помощ свиркай все някой ще се навие да ти помогне.

Може да пробвам сам да си го направя. Само задното стъкло ме притеснява. Там настина ще е трудно, че като си спомняв преди време едни шкафове облепвах с фолио - направо си беше за страх.

vanko
12-05-2010, 21:36
Може да пробвам сам да си го направя. Само задното стъкло ме притеснява. Там настина ще е трудно, че като си спомняв преди време едни шкафове облепвах с фолио - направо си беше за страх.

бутай смело и успех!:th_up:

gaboo
13-05-2010, 08:33
Колеги , аз да си питам , ако не съм доволен от резултат след затъмняването , отстанява ли се лесно фолиото?:hvala:

rusiq86
13-05-2010, 08:53
Моята е цялостно с 40%, най-светлият нюанс, изключително добре седи. Вече над година и нямам грижа за полицайте, гледали са го, но ест вс е чук.
И да не стане от първият път се маха лесно, малко търкане с парцал и препарат и готово.

ves_v8
13-05-2010, 14:16
на мен ми се наложи задното стъкло да го преправям веднъж защото не ми хареса как е станало. Само хванах фолиото в единият ъгъл и го издърпах. махна се идеално и не останаха никакви следи по стъклото и това 4-5 дни след като го бях слагал. а ако случайно ти останат следи колегата ти каза - с кърпа и препарат се маха всичко;)
а колегата rusiq86, можеш ли да сложиш 2-3 снимки на твоята искам да видя как е станало на предните стъкла защото ми е много мерак да си ги направя и моите предни с 40%. и още нещо през нощта добре ли се вижда :)

Satanism
13-05-2010, 21:15
Eто как стана моята, сам съм я правил....и ми беше за първи път...
http://img190.imageshack.us/img190/7547/116gm.th.jpg (http://img190.imageshack.us/i/116gm.jpg/)
http://img155.imageshack.us/img155/1084/122wys.th.jpg (http://img155.imageshack.us/i/122wys.jpg/)
http://img295.imageshack.us/img295/7131/115q.th.jpg (http://img295.imageshack.us/i/115q.jpg/)

Ramsezsh
13-05-2010, 22:46
Днес и вчера гледах няколко клипчета в youtube как се слага фолио. Това което ми направи впечатление при слагането на задното стъкло е че го нагряват с пистолет за топъл въздох за да добие формата (кривината) на стъклото. Моля накой от колегите, които сами са го правили да кажат как са се справили с това? И дали може да стане без пистолет? Че тая събота и неделя няма дамога, но другата ще взема да се хвана да облепвам.

Satanism
13-05-2010, 22:56
Сваляш целия капак, разкрояваш, режеш, пръскаш джама с вода и после лепиш фолиото...после ще има да изкарваш въздух с шпатулката 5 часа...ама това е начина....

RoMeO_156_GTA
21-05-2010, 22:10

При нас във ВТ по едно време беше хит да се затъмняват всички стъкла на 30% , но цената е около 400 лв . Пича пипа много добре и ги прави така , че да не си личи , че е фолио - т.е като фабрично тонирано . Някои полицаи ги карат да разлепят , други се втренчват да видят къде е започнато фолиото и след като не намерят и ги пускат . Така че зависи на какъв полицай попаднеш и дали е качествено сложено , че да не си личи откъде почва :)