PDA

View Full Version : Проблем с Алфа 1.9 jtd

Testicus
11-05-2010, 11:34
Здравейте,

Имам проблем с Алфата от скоро. Значи започна да ми светва лампата на инжектора (незнам дали така се казва) и колата като че ли малко се задъхва в ниските обороти.

Не съм ходил на диагностика, но ако някои има идея от какво може да е ще съм благодарен за инфото.

Това което ми се вижда на мен като възможност е дебитомер, но не съм сигурен.

Благодаря предварително!

zdravio
11-05-2010, 11:41
Тази лампа светва за да те извести, че си готов за диагностика. Единствения сигурен начин да разбереш каква е причината е диагностика. :book:

Testicus
11-05-2010, 12:23
А добре къде да отида на диагностика?

В Бош дали са добри, понеже като гледам повечето от електрониката ми е Бош.

trustworthy
11-05-2010, 14:26
Хвърли едно око на раздела със сервизите ;) Лампата може да светва поради най-различни причини.

cubalibre3
20-05-2010, 15:26
при мен го правеше и се оказа от скапан акумулатор,опитай с друг акумулатор,електрониката се шашка иначе

DerMeister
20-05-2010, 15:31
В Бош не ходи. Аз направих тая грешка заради нестабилни обороти. Освен редовните подигравки, "те тия нали са спортни, за тва толко се чупат", гледа тъпо половин час, пробва да направи адаптация на МПХ, не успя и каза, че нищо не откривал, да съм сменил фазовия датчик, който даваше грешка и тогава да се върна да видел от какво може да е. Дай 20 лв и довиждане. При Лисан, например, още щом запалих колата ми каза, че проблема е в моторчето на празен ход...

Та избери си сервиз от раздела във форума.

Raiko0
20-05-2010, 15:32
На мене ми е светвала 2-3 пъти и то от кофти нафта. Колата направо спира да върви. Трябва да и подавам повечко газ и се оправя и започва да работи нормално, но лампата не ми е светвала доста отдавна.

ScuderiaAlfaCorse
08-02-2012, 19:57
Здравейте колеги имам един проблем...
Преди малко ми светна лампата на инжектора ! (тази дето прилича на спринцовка)
Дали е от студеното време или нещо от нафтата, защото преди няколко часа заредих от Еко и да не е от калпава партида нещо нз и аз...
Който може нека да помага ;)
п.п. колата е 146 1.9jtd

didko_boy
08-02-2012, 20:30
Дали е от студеното време или нещо от нафтата, защото преди няколко часа заредих от Еко и да не е от калпава партида нещо нз и аз...
п.п. колата е 146 1.9jtd

грозната истина е че никой не може да ти помогне ако не те закачат на някой комп, всичко останало е гадаене , инджектор святка поради 300 (най малко) причини

alfatras
08-02-2012, 21:30
п.п. колата е 146 1.9jtd

Термостата как ти е колега?

ScuderiaAlfaCorse
09-02-2012, 09:32
Ами термостата мисля, че е добре, защото си показва температурата в диапазона от 70-90 градуса.Иначе нямам проблем нито придърпва нещо върви си нормално и си ускорява добре.Тази сутрин пак си запалих от раз, но мисля, че от кофти нафта се получи проблема, ако е по сгъстена нещо...

error145
09-02-2012, 11:48
Аз имах същия проблем и когато отидох на диагностика ми казаха, че нещо датчиците се зацапват и не дават хубаво контакт.

ScuderiaAlfaCorse
09-02-2012, 17:32
Току що покарах колата и забелязах, че лампата е изгаснала ! Явно е от горивото:boxing:
Трябва ли да се ходи на диагностика за да се чистят грешки или щом не свети няма нужда ?

didko_boy
09-02-2012, 18:37
Току що покарах колата и забелязах, че лампата е изгаснала ! Явно е от горивото:boxing:
Трябва ли да се ходи на диагностика за да се чистят грешки или щом не свети няма нужда ?

ако не светне отново може и да не ходиш , някои ден когато се наложи да ходиш в сервиз може да я видят каква е била и да я изчистят