View Full Version : Проблем с централно заключване алфа 146
NIKSANA86
11-05-2010, 13:05
Здравейте,
от вчера ми се случи този проблем. Значи когато натисна дистанционното на алармата..тя се включва но вратите се заключват и веднага след това отключват. Това зная, че се полуава когато някоя от ключалките не може да щракне. Реших да проверя ръчно какво става. Оказва се, че шофьорската врата:
Като натисна дистанционното заключва и след това отключва. Ако заключвам с ключ когато врътна ключа машинката опитва да върне ключа но тъй като го задържам неможе.. и успявам да заключа, но ако не го държа колата се отключва. Същото важи за отключването.. ако не е сключа няма как да стане.
Знаете ли от къде да намеря машинка?
Имате ли представа на какъв принцип работи.. някоя механична контра може би, която да е забила в едно положение?
Поздрави!
Пробвай, да напръскаш хубаво с ВД-40 ( смазочен спрей ), може просто да е мръсно.
NIKSANA86
11-05-2010, 13:18
в самата ключалка ли или да сваля цялата кора на вратат и тогава?
Първо в кл*чалката, после при отворена втата самия механизъм, ако не се оправи, сваляй кората и затвори като си вътре в колата с дистанционото да видиш каде е проблема. ( до тази последната фаза не съм стигал и не знам какво ще видиш)
ivan dimitrov
11-05-2010, 13:31
---
DerMeister
11-05-2010, 13:44
Пръскаш в ключалката и отключваш и заключваш многократно с ключа, докато не започне да се движи плавно. При мен понякога има едно запецване докато въртя ключа и ако го извадя без да раздвижа добре, после централното не се оправя и отключва само точно както при теб.
NIKSANA86
11-05-2010, 14:08
ами колеги ще опитам с смазването макар, че леко ме съмнява вече... току що я отключих и при опита да я заключа само съответната врата се заключи останалите трябваше да мина ръчно една по една.. та предполагам машинката ли какво ли сдаде багажа.. ама ще опитам да смажа и да видим!
не се занимавай с пръскане колега. проблема е в самата машинка която натиска ключалката. с времето моторчето се скапва или ключетата и не дават контакт. на предните врати са управляващи. влизаш в кой да е магазин за електроника или автоаксесоари и търсиш "машинка за централно управляваща с 5 кабела " струват по 5-10лв.
ПП
само първо махни кората и провери от този тип ли са машинките че не помня.
NIKSANA86
11-05-2010, 19:28
мерси за инфото момчета.. тези дни ще намеря време да се погрижа:th_up:
Мне, машинката е на самата брава. Такава китайска много трудно може да се пригоди.
Ако не стане с пръскане отвън, трябва да я свалиш и да почистиш/смажеш всички движещи механизми по и около бравата. Обикновено това помага.
Ако е скапано моторчето, може да се смени.
вярно че бяха по-особени тия машинки........
NIKSANA86
14-05-2010, 10:46
Колеги не знам как да си сменя заглавието на темата става дума за алфа 146 ако има значение в случея
NIKSANA86
14-05-2010, 14:30
А проблема оправи ли се?
не напротив вече ии с ключ няма централно ..всяка врата по отделно
Много кофти.. и на мен скоро ми се развали централното. Бушончето се беше разтопило, но не беше изгоряло, следователно нещо по-натам в ел. системата е заминало. За съжаление сега нямам време, защото ми се излюпиха малки вълнисти папагалчета, но по-натам ще кажа от какво е било при мен.
Колеги не знам как да си сменя заглавието на темата става дума за алфа 146 ако има значение в случея
Готов си.
не напротив вече ии с ключ няма централно ..всяка врата по отделно
Модулът има защита, след определен брой неуспешни заключвания се изключва. Ако смъкнеш релето за малко и пак го сложиш, би трябвало да тръгне. Ама първо оправи бравата.
Cardinala
14-05-2010, 23:05
Моята 146-ца е с централно с такива китайски машинки и си работи перфектно вече 3 години. Ако се окаже, че имаш изгоряла машинка свиркай!
NIKSANA86
17-05-2010, 12:29
Модулът има защита, след определен брой неуспешни заключвания се изключва. Ако смъкнеш релето за малко и пак го сложиш, би трябвало да тръгне. Ама първо оправи бравата.
1) къде ми е бушончето за централното?
2) къде е релето?
Ако не вали довечера ще свалям кората.. тия дни не хванах ден, в който да съм в къщи и да не вали!
1) къде ми е бушончето за централното?
2) къде е релето?
Ако не вали довечера ще свалям кората.. тия дни не хванах ден, в който да съм в къщи и да не вали!
1. не го помня точно кое е, но мисля имаше нарисуван ключ над него
2. на бушонното табло. Не може да го объркаш, по-голямо е от останалите
PEPI-2ALFA
19-05-2010, 22:24
Ако още не си разглобявал... пробвай първо с пръскане на смазка. Имах същия проблем зимата и щях да пиша още първия ден като ти видях темата, но колегите казаха. Та, аз пръсках ВД 40 и свърши работа. Без разглобяване, без нищо. Оттогава не се е повторил проблема. Защитата и при мен се задейства. В началото си помислих, че от много опити съм прецакал машенката, а то ... имало защита. Успех.
NIKSANA86
22-05-2010, 11:22
Ако още не си разглобявал... пробвай първо с пръскане на смазка. Имах същия проблем зимата и щях да пиша още първия ден като ти видях темата, но колегите казаха. Та, аз пръсках ВД 40 и свърши работа. Без разглобяване, без нищо. Оттогава не се е повторил проблема. Защитата и при мен се задейства. В началото си помислих, че от много опити съм прецакал машенката, а то ... имало защита. Успех.
Ами свалих релето и бушона за малко след, което ги върнах, впръзках смазка и опитах отново, но няма полза. Предполагам машинката е заминала. Опитах се да сваля кората за да видя каква е, но така и не видях от каде се сваля тази кора на вратата :(
http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Manual/Volume%202/doors%20bonnet%20boot%20146.PDF
Виж тук , колега, има си доста картинки, кое и как са разглабя.
ivan dimitrov
22-05-2010, 12:01
---
NIKSANA86
05-06-2010, 22:17
Здравейте на всички,
нека споделя как завърши драмата около моята ключалка. Значи не видях проблем с бушона и релето. Защо ли, ще разберете по- късно!!!!
В четвъртък опитвам да отключа шофьорската врата с ключът и ... не се отключва само пасажерската и шофьорската от вътре..разбрах, че има механичен проблем, но пътувах. Отидох си в Хасково и вчера отидох до един майстор който слага централни и се разбрахме да я погледне днес. Отивам сутринта човека ми изкара изгорелият бушон(гледал съм бушонът над рисунката на ключ а той е долният и не обърнах вниамние... което си е чиста проба ТЪПОТИЯ). Та централносто тръгна и заключваше, но е явно, че има някакъв механичен проблем. Прибрах се и докато пипах зъбчето на вратата го бутнах и то се заключи, но докато вртата е отворена и не може да се затвори защото упира в механизма на рамката на вратата. От там се тръгна на ключар, който беше на адрес, но поради някоя причина реши, че няма нужда да дойде до вкъщи за да ми оправи колата а каза .. ами ти можеш сам да си я оправиш и ми обясни да дръпна дръжката на вратата за да освободя механизма и с една отжерка да избутма зъбчето обратно. ПОЛУЧИ се, но явно при опита да я отключа след като я блокирах изгорих отново бушонът на централното и отидох да взема нов бушон и сега най- после всичко работи. Но определено трябва да ида на един свестен ключар в София за да ми виде механизма, защотото доколкото разбирам ако всичко ми е е наред трябва като дръпна дръжката на вратата за отваряне зъбчето да се върне в изходна позиция само.. но това не се случва и предполагам е някоя пружинка... иначе смазах 1000 пъти с ВД 40. И така... ако имате подобни проблеми - бущончето (петото от горе на долу ако не греша... с ключе НАД него) и вече описаният начин за механизма :)..
Поздрави на всички!