Log in

View Full Version : климатик

koko155
25-05-2006, 10:19
здравейте на всички въпроса ми е следния- вчера измерих колко ми духа климатика.на отворите на средата на таблото като го пусна на най силно даде температура 14 градуса. дали е нормално или иска допълване с фреон? все ми се струва че не прави достатъчно хладно.благодаря на всеки който ми каже нещо по този въпрос :?: :?: :P :idea:

Dodo 155
25-05-2006, 16:32
здравейте на всички въпроса ми е следния- вчера измерих колко ми духа климатика.на отворите на средата на таблото като го пусна на най силно даде температура 14 градуса. дали е нормално или иска допълване с фреон? все ми се струва че не прави достатъчно хладно.благодаря на всеки който ми каже нещо по този въпрос :?: :?: :P :idea:
Сигурно е нормално като се има предвид, че климатика може да охлади до 16 градуса :wink:

Нищо не ти пречи да отидеш да го проверят и евентуално да се дозареди :wink:

Провери си и поленовият филтър (този за въздуха в купето), защото ако е много мръсен и задръстен ще ти духа по-слабо и ще ти се струва, че не работи климатика както трябва :idea:

krasyb
25-05-2006, 17:21
Провери си и поленовият филтър (този за въздуха в купето), защото ако е много мръсен и задръстен ще ти духа по-слабо и ще ти се струва, че не работи климатика както трябва :idea:

Аз го смених моя филтър и пак не духа студено, ходих да го видят, казаха проблема е електрически, фреон там и налягане си имало.
сЯ къде ше го търся тоз сервиз из Бургас бе баси :(
Някой има ли идея кво може да е, някой датчик, реле ли?
Датчика на лявото странично огледало си е ОК

търтей
25-05-2006, 17:24
веж и датчика до волана

WhitePower
25-05-2006, 17:24
да не пускам друга тема

моя не сам го пипал никога ама си бачка
на служебните обаче духа много по хладно

да го пълня или да не го пипам

а и с клима на магистралата колата ми седи малко над 90, като изкася пада под 90

gigi
25-05-2006, 18:09
Мисля че охлаждат между 8-10гр новите и 10-12 старите поколения климатици. В повечето случай не духа достатъчно студено поради липса на достатъчно фреон, или позатлачено предно радяторче. Ако извънградско духа по студено значи радяторчето отпред е за хубава пароструйка. :wink:
И е съвсем нормално да държи по висока температура колата след като и 2-рия радиатор бълва топло. :wink:

krasyb
25-05-2006, 22:15
В повечето случай не духа достатъчно студено поради позатлачено предно радяторче. Ако извънградско духа по студено значи радяторчето отпред е за хубава пароструйка. :wink:
И е съвсем нормално да държи по висока температура колата след като и 2-рия радиатор бълва топло. :wink:

И на мен ми казаха за тая работа и тия дни съм първа кипра на пароструйката, та да видим :(

vovata
26-05-2006, 18:08
Като ми замерваха климатика ми казаха в сервиза,че Алфа 155 не е с фреон а с някакъв друг компонент (казаха как се казва ама кои да помни :roll: ) показаха ми и книгата. Системата побира 700 гр. но ако сипат фреон место онова другото,ефекта се губи.

П.П В Бургас няма свясни маистори за климатик :!: от опит.

Bobo
27-05-2006, 00:15
Като ми замерваха климатика ми казаха в сервиза,че Алфа 155 не е с фреон а с някакъв друг компонент (казаха как се казва ама кои да помни :roll: ) показаха ми и книгата. Системата побира 700 гр. но ако сипат фреон место онова другото,ефекта се губи.

П.П В Бургас няма свясни маистори за климатик :!: от опит.

Кажи им че си хладилен техник и че хладилниците им работят с нитроглицерин :idea: дееба и тъпаците лъжливи и некадърни :idea: