View Full Version : Разход
sirjordan
19-05-2010, 14:04
Здравейте колеги , имам странното впечатление че колата харчи доста при всякакви условия и с всякакъв бензин (да речем 14-15/100) преди не че е била кой знае колко икономична ама сега може би над 15 в някой случай. Колата е Алфа 146/99г. 1.4 ТС 103кс , със сменена ламда сонда преди 500 км (преди смяната харчеше като S500 :D ) Има ли някой идея какво може да е ; възможно ли е да е от свещи защ. са на над 25 хил.
А колата ти загрява ли, че моята заради термостата праскаше 18 на сто :)
DerMeister
19-05-2010, 14:38
Разходът го засечи на извънградско, защото в града е супер относително.
sirjordan
19-05-2010, 15:47
Загрява нормално. Преди 7-8 месеца имах проблем с термостата и го смених. Знам че е мн относително градското каране но има и момент че и с извънградско не може да се хване ; примерно с изгоряла ланбда сонда (в авариен режим ) не дигаше разход 20 на сто...
Незнам може би трабва да експериментирам с някой основни неща защото не е в най-идеалното састояние , карам с кофти масло , сас мн стари свещи и т.н
Напиши колко караш, защото ако караш на много къси разстояния е нормално да гори 15 при положение че я караш само студена.
Moята е със същия двигател като твоята. Когато свщите ми бяха за смяна гореше около 13/100, след като ги смених разхода се нормализира. Много рядко да качи 10/100 и то натоварено грацко каране. За това моя съвет е първо да отидеш на свасна дианостика и да погледнеш свещите. Защото много вероятно от тах да ти дава такъв разход.
ALFA155Ts
28-05-2010, 16:31
Толква колега в градски условия моята под 12/100 не пада и то леко каране... леко ти говоря галя педала на газта и на наи много 3000 оборота сменям предавка. Извън градско 9/100 каране с 80 и по инерция толква си горят. какво ли не съм сменял .... толква :drool:
Толква колега в градски условия моята под 12/100 не пада и то леко каране... леко ти говоря галя педала на газта и на наи много 3000 оборота сменям предавка. Извън градско 9/100 каране с 80 и по инерция толква си горят. какво ли не съм сменял .... толква :drool:
Колега не е вазможно да ти гори толкова много,тя моита че е с 2.0 двигател и гори колкото твоита.
---------- Post added at 11:06 ---------- Previous post was at 11:03 ----------
А колата ти загрява ли, че моята заради термостата праскаше 18 на сто :)
И моя термостат е за смяна ама разхода си е сащия,и загрява ама по бавно от преди.
Моето беше зимата и колата не загряваше почти и оттам разход як ;) Последна засечка от преди 2 дена - 14,2/100 градско с яко ръчкане заради колега абитуриент :) Иначе сега ми дава 10-11 при нормално каране.
Тва 1.4 ще се окаже голяма ламя бе! Чета и не вярвам на ушите си!! Моя 1.6ТС градско с пенсионерско каране 8.75л засечено доста пъти - от НДК до студентски град, включващо минаване през семинарията, да не кажете че няма задръствания :devil: А с нормално каране (тук таме ръчка до прекъсвачи) дава между 9 и 10! Някакси не разбирам как може така да харчи при нормално градско каране? Или пък много ги газите?:afro:
Ами мойта 1.4 софийско си дава около 12 като си я карам до 4000 оборота :) Свалял съм и до 10 но стрелката не вижда повече от 2000 оборота... Незнам ти как го изкарваш това 8.75 ... не че не е възможно де
И аз по-малко от 10-12 градско не падам! Извън ми се вижда добре 6,5-7 /за бензин става въпрос/ Чудно ми е как колегата постига този малък разход и то в София:clap2:
Ramsezsh
01-06-2010, 22:31
И аз се учедвам на тоя разход. По каталог на 1,4 двигателя го дават около 10,5-11 литра (в един руски сайт гледах). Моята стандартно си гори 12 литра.
Разход 8,5 / 100 градско съм дал веднъж и то с канско стискане на нервите и над 2500 оборота не съм вдигнал. Иначе редовно ми е 12 със задръстванията, но без ръчки и прекъсвачи, просто нормално каране. Под 10 няма шанс никой да смъкне тази кола тук в София в сегашното положение и да се движи човешки. А между 1,4 и 1,6 разликата в разхода е смешна, предполагам с капкомера може да се дефинира колко е:)
Е добре как става тоя номер 1.4 и 1.6 двигател да гори колкото 2.0?Толкова ли са големи задрастванията в София,защото и тука в Русе си има.
Ramsezsh
01-06-2010, 23:03
Е добре как става тоя номер 1.4 и 1.6 двигател да гори колкото 2.0?Толкова ли са големи задрастванията в София,защото и тука в Русе си има.
Големи са и стават все по големи :brickwall:.
Разход 8,5 / 100 градско съм дал веднъж и то с канско стискане на нервите и над 2500 оборота не съм вдигнал. Иначе редовно ми е 12 със задръстванията, но без ръчки и прекъсвачи, просто нормално каране. Под 10 няма шанс никой да смъкне тази кола тук в София в сегашното положение и да се движи човешки. А между 1,4 и 1,6 разликата в разхода е смешна, предполагам с капкомера може да се дефинира колко е:)
Хаха, и аз така г постигам :metal: До 2000, маааксимум 2500 ако нещо трябва да се "изпържа". Но реално повече от 2500 не ти трябват за да стигнеш от точка А до точка Б в града. Интересно ми е колегите с 1.4-ките да пробват да карат така - да не минават 2500, да спират с двигателя когато могат, колкото се може по-плавно каране и да видим какво ще се получи! Че тва с 12-те литра някакси не го разбирам??
при мен градско в пловдив ми е 10/100 при нормално каране 2000 -2500 оборота
а извън града 8-9 без значение с колко карам и с 80 да карам пак немога да пада под 8
baba_vuna
03-06-2010, 01:32
Смесен разход 9-10 бензин,10-11 газ(спокойно каране).Със настъпване стига до 15.
По данни от последното зареждане с 27,650 съм изминал 250км като колата не е видяла повече от 3500 оборота (но за сметка на това почти постоянно е в тях :devil2:) Което си е 11л + - 0.2 мл, което за мен е доста добре като се има в предвид че като я купих лапаше по 17-18 без да се пипа газта, но всички знаят каква е причината. Снощи пак заредих малко бенз и ще пробвам да засеча с до 2000-2500 оборота да вида колко ще ми даде.
Че тва с 12-те литра някакси не го разбирам??
Ми толкова си ми дава редовно, защото си я карам до около 3500 оборота ежедневно :)
Ми толкова си ми дава редовно, защото си я карам до около 3500 оборота ежедневно :)При теб си е съвсем нормален разхода, все пак конете трябва да се хранят с нещо, но доколкото разбрах колегите с 1.4 колкото и спокойно да карат не им сваля под 10-12:?:
Тежка е колата, може би на това се дължи - имах го същия случай с мондео 1,8 и 2,0 преди :)
Сега пак била тежка,аиде стига глупости.Аз мисля че колата си тежи нормално просто много ги настапвате колите.
Ти твоята нали я караше с 16-ки? Сложи и 18-ки, може и да падне разхода.:screwy::laughing1:
При каране до 2000 оборота (И 2-3 пъти до 2500) ми даде 10.9, което за мен си е нормално, но не виждам смисъл за 1 литър да не си я ръчкам :kicking:
мдаа,не са от най-икономичните колиците .
Мойта последно ми излезна на градско (селско по-точно :)) каране към 16 на 100 . затова избягавам да я засичам :drinking:
Колеги Abar7h (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=11529) е човек за пример... разхода който той има е напълно нормален ... не знам как ги пържите тези двигатели.. аз съм с TS 1.6 120 бизона и в градски условия над 8,5-9 не съм засичал ...падал съм и до 7... знам че е относително да се мери в градски условия, но според мен си е за хвалба такъв разход... :yes:
Колеги имах типо с 1.4 двигател вървеше добре но лапаше над 12 сега селеспийда ми лапа 11-12 ама е 155 коня и съм доволен от разхода за градско говоря.
hunter1989
17-06-2011, 21:12
Алфа 146 1.9 тд 1250 кг празна . Тежичка си е колата . Разхода София от 6.5 ~ 8 . На дълго около 5 , зависи от педала .
Колеги Abar7h (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=11529) е човек за пример... разхода който той има е напълно нормален ... не знам как ги пържите тези двигатели.. аз съм с TS 1.6 120 бизона и в градски условия над 8,5-9 не съм засичал ...падал съм и до 7... знам че е относително да се мери в градски условия, но според мен си е за хвалба такъв разход... :yes:И според мен тва си е реалния разход за читава кола, но все пак и при наличието на кадърен шофьор. А мойта кола се кара на 16" джанти, и то от най-тежките... А последното ми извънградско ако го кажа сигурно ше ме обявят за лъжец, ама си имам и свидетели, които бяха с мен в колата - София-Язовир Искър-София, като съм карал с 50-60км/ч по завоите + една гонка с бърз Гоуф и малко офроуд по рибарските пътеки...резултат около 5,5/100, тва с 4 човека в колата :evil: Земи тоя твин скрап да не е икономичен! ;)
Приятелю, аз съм с 17ки .. никой от приятелите ми не можа да повярва какъв разход имам .. докато не се убедиха лично. Много е важно какъв е водача.. явно с теб не се различаваме много :flex::smoke:
hunter1989
18-06-2011, 02:34
Днес реших точно да засека колицата. Маршрута е от Елин Пелин - кв. Кн. Величков - обикаляне в идеален център - Кн. Величков - Студентски град - Елин Пелин - 5.62 нафтичка. Като извън града съм карал 80 90 максимум 100 . А в града 6 ,7 светофарни гонки с много черен дим и едно гонене на малоумник със сеат , опитващ се да ме изблъска от пътя . Утре ще я засека само на дълго да видя как ще се представи , ако падне под 5 ще я разцелувам .
Как ги засичате тия разходи само ми е чудно. От едно каране 50-100км нищо не може да се засече. Трябва да се замери на поне едно 2000км и пак е приблизително.
При тези късите разтояния всичко е относително. Днес излизам и хващам зелента вълна от единия край на София до другия и обратно, нямам никакво спиране, а утре същото това разтояние спирам на 20 светофара. Миля, че ви е предлно ясно, че ще има огромна разлика в разхода. И аз сигурно съм падал на 6.5 градско и ама било за няколко км иначе съм си на 8.5. Извънградско също съм падал на 5, но тогава си се влачих с колата, иначе съм на 6. И градското в София е едно, в Стара Загора друго, в Бургас трето и т.н.
И тези данни дето ги казвате вчера от А до Б (100тина км макс) разхода ми беше 3.2, ако не са замервени на пълнене до капачка няма какво да ги коментираме.
DerMeister
18-06-2011, 20:28
Тая тема трябва да я пратим на инженерите във Fiat Group, защото всички са за уволняване... А за по-новите Алфи с каталожни данни от 5-6л/100км сигурно в България на по 200000км ще пълнят резервоара с гориво, вместо да харчат.
Тая тема трябва да я пратим на инженерите във Fiat Group, защото всички са за уволняване... А за по-новите Алфи с каталожни данни от 5-6л/100км сигурно в България на по 200000км ще пълнят резервоара с гориво, вместо да харчат.На теб колко ти харчи 1.6-тицата?
DerMeister
18-06-2011, 20:48
На теб колко ти харчи 1.6-тицата?
Градско към 11-12.
Извънградско 7, 7 и нещо с 5 човека и клима по магистралата. С 2-ма човека без клима падам и до 6 и нещо. Говорим за скорости 140-150км/ч. Извън магистрала е същото, защото там има много спирания, изпреварвания и т.н.
Аз я карам здраво и настъпвам постоянно.
Разбирам да се падне под каталожния разход при супер "бабешко" каране, но разходи под 10 градско и под 6 извънградско са утопия.
Говоря за среден дългосрочен разход, не да тръгна от София до Банкя с 80км/ч без никакъв трафик и да се върна или вечерта да ида по цариградско до летището.
Както каза, като го видя с очите си ще повярвам, но дотогава съм скептик. :)
PEPI-2ALFA
18-06-2011, 21:56
На теб колко ти харчи 1.6-тицата?
Ето какво съм писал миналата година октомври месец:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=776311&postcount=17
Градско към 11-12.
Извънградско 7, 7 и нещо с 5 човека и клима по магистралата. С 2-ма човека без клима падам и до 6 и нещо. Говорим за скорости 140-150км/ч. Извън магистрала е същото, защото там има много спирания, изпреварвания и т.н.
Аз я карам здраво и настъпвам постоянно.
Разбирам да се падне под каталожния разход при супер "бабешко" каране, но разходи под 10 градско и под 6 извънградско са утопия.
Говоря за среден дългосрочен разход, не да тръгна от София до Банкя с 80км/ч без никакъв трафик и да се върна или вечерта да ида по цариградско до летището.
Както каза, като го видя с очите си ще повярвам, но дотогава съм скептик. :)Е аз през повечето време карам в утопичен режим - градско с максимална скорост 50-60 и до 2000 оборота, писал съм колко харчи тогава. Живея в центъра, което си е бая стабилна предпоставка за задръствания, така че те уверявам, че може да си падне доста под разхода, който и е предписан. А и все пак мойта диша и се храни по-добре, така че е нормално и да харчи по-малко. Иначе за извънградското при описаните от теб режими и мойта си дава същото почти. :yes:
hunter1989
19-06-2011, 16:18
Пълня до капачката , карам , допълвам , смятам. Така засичам аз .
infernus
19-06-2011, 17:14
Пълня до капачката , карам , допълвам , смятам. Така засичам аз .
На една и съща бензиностанция на една и съща колонка, ама на тебе кво да ти обяснявам ти си бензенджия и си знаеш :)
2.0 е с около 100 кг по тежка от 1,4 а е с 50 процента по мощна и от това според мен идва малката разлика в разхода иначе на мен ми дава 6,3 извънградско с климатик 7,3-5 а градско 10 но във Видин не е особенно натоварено но на късо растояние зимата към 12 с 10 минути работа пред входа че да постопли купето
Моята е с газов инжекцион. В София при нормално каране- дори икономично разхода под 11 л/ 100 км. не може да падне. Извън градско 90- 100 км/ ч и 120- 130 км/ ч по магистрала: 9 л/ 100 км. На бензин не мога да кажа, но харчи по мноооогооооо, във времето докато загрее до 35-38 C и превключи на газ- съдя по това, че всеки месец зареждам около 12- 15 л бензин, за изминато разтояние около 50- 60 км (каране на бензин). За през зимата не искам да си спомням беше нещо страшно :D (термостата е сменен, но ламбда сонда не и пуши адска чернилка при работа на бензин). Тази кола (поне моята) освен, че харчи много изобщо не върви (просто не мога да проумея какви са тези 103 к.с. и къде са :))) По магистрала едвам вдига 140 км/ ч (ускорява като товарен влак), а като и се включи климатика просто спира, чак се притеснявам, тръгвайки от светофар- особено в баир, когато ми свиркат за да се изнеса по- бързо. Карам колата 5 години всеки ден, изминал съм около 70 000 км с нея и се напатих много (що се касае до вървене и динамика), единственото нещо поради, което я карам все още е, че не се е чупила и не съм сменявал почти нищо (само ремъци, масла, филтри, спирачни маркучи, термостат, един преден десен носач и свещи). Със сигурност гореописаните неволи са резултат от неработеща правилно ламбда сонда, дебитомер и др, но при положение, че не се дават пари, а се возя- то просто забравям за всичко и си карам. Знам, че въпросната е вечно моя и чакам деня, в който тя внезапно ще умре, тогава ще я изхвърля на боклука и ще си купя друга за да ми служи все така вярно. Въпреки всички казани негативи имам и добри чувства към колата, когато се сетя за нея се усмихвам и си я харесвам.
Поздрави!
DerMeister
21-06-2011, 17:18
Парите, които си спестил от несменянето на дебитомер, ламбда и т.н. си ги изгубил заради по-големия разход, а нервите и липсата на удоволствие от шофирането не се измерват в пари...:drinking:
Satanism
21-06-2011, 17:57
Moята 1.6ца също харчеше 9ки в София....
Moята 1.6ца също харчеше 9ки в София....Споко, ся ше дойде некой пич да ти обясни, че колата ти не мое да харчи толко! :bouncing_smiley:
AntiLuuP
21-06-2011, 18:36
Всичко зависи от карането... С мойта 1.6 т.с 146 извън града съм падал на 6 с нормално каране...с клима и нормално каране е на около 7-7.5 давала ми е и 9+ на магистралата... без клима, а градско разхода съм го играл от 8,5 до 25 /100(макс предавка 3) ... а като сипя на Шел гори като AMG - с 5 литра 16 километра :Д С нормално каране :D. Passat-a Извънграда без ръчканици е падал на около 4-4,5/100, със стабилно каране 160-180-190 е на 6,5-6,8 макс 7 но с клима. Градско е между 6-7 без клима и 8-9 с клима и нормално каране, НО съм му докарвал и 12++/100 без клима 1.9ТДи 131 магарета 6скорости!
Васил Петров
21-06-2011, 18:50
В момента моята в града харчи около 12 (+- 0,5л) Карането е смесено ту газ ту лекичко.
Аз съм на мнение когато един ТС е добър мотора с читави свещи,дебитомер,ламбда сонда,стъпков мотор и поотпушена генерация си харчи нормално.Мой приятел с 155 1,6 16в догаждаше разход в софия 6/100 но тогава направо ти иде да слезнеш и пеша да ходиш (на 2500об се сменя предавка и така до 60км)
[/COLOR]
В момента моята в града харчи около 12 (+- 0,5л) Карането е смесено ту газ ту лекичко.
Аз съм на мнение когато един ТС е добър мотора с читави свещи,дебитомер,ламбда сонда,стъпков мотор и поотпушена генерация си харчи нормално.Мой приятел с 155 1,6 16в догаждаше разход в софия 6/100 но тогава направо ти иде да слезнеш и пеша да ходиш (на 2500об се сменя предавка и така до 60км)
Твоя прител е извън-земен и кара Gradulate Ямболска Легенда 155.:balloon:
За София нармалния разход на една кола е от 10 на -горе бензин.
Градско харчи 11-12/леко каране /
Извънградско пада и до 6,5
Градско харчи 11-12/леко каране /
Извънградско пада и до 6,5То хубаво, ама напиши къде ти е градското и все пак с ква кола си! :)
градското е в Русе а колата 146 1,6 boxer
DerMeister
21-06-2011, 21:41
Аз под колко харчи една кола разбирам нормално шофиране. Представям си какъв шок щеше да е, ако чета във форума, че ще харча 8-9 градско и после вземи тия 12 на 100 и сменяй наред и обикаляй всички майстори, понеже харчиш супер много. Сигурно и аз ще мога да докарам 9 на 100, ама си имам колело за тая работа. От тук идва разминаването според мен.
П.П. Естествено "нормално" каране е едно мнооого относително нещо.:bangin:
П.П. Естествено "нормално" каране е едно мнооого относително нещо.:bangin:Така е! Има хора, които по default си ръчкат, и тва им е нормалното. Докато за мен нормално е да си карам до 2000 оборота и да не дигам повече от 60... За в града разбира се!! :D:D
А аз по последни засичания моята 145 1.6 бокс ми дава 16/100 газ и 14 до 16/100 бензин при нормални каране като пенсия.И колата си работи добре.
Satanism
21-06-2011, 22:31
Ми аз колата я сменях между 2500 и 3000 оборота...движел съм се напълно с темпото на трафика, като не рядко даже оставаха доста зад мен при такова сменяне...това според мен си е нормално каране, разхода ми не е минавал 10л...
с тия смени на 2000 об да не се наложи да сменяте свещи защото мен в сервиза ме посаветваха да давам повече газ ако искам чисти свещи
firedragon
26-06-2011, 13:15
с тия смени на 2000 об да не се наложи да сменяте свещи защото мен в сервиза ме посаветваха да давам повече газ ако искам чисти свещи
:lol: Ако всичко и е наред на колата ако ще и на 1300 да сменяш свещите ти ще са наред,ако обаче имаш проблеми със смесите и на 5000 да сменяш пак ще се цапат.
badmadafaka
26-06-2011, 18:26
Комбиниран разход (около 20-тина км извънградско (което не съм много сигурен, че ми е много по-икономично) и около 10-на градско на ден = 10-12/100 (100-октанов бензин). Мотора е 2.0ТС.
Иначе аз сменям като стигне 2К оборота... На долна предавка :biggrin:
hunter1989
28-06-2011, 08:21
Моята е с газов инжекцион. В София при нормално каране- дори икономично разхода под 11 л/ 100 км. не може да падне. Извън градско 90- 100 км/ ч и 120- 130 км/ ч по магистрала: 9 л/ 100 км. На бензин не мога да кажа, но харчи по мноооогооооо, във времето докато загрее до 35-38 C и превключи на газ- съдя по това, че всеки месец зареждам около 12- 15 л бензин, за изминато разтояние около 50- 60 км (каране на бензин). За през зимата не искам да си спомням беше нещо страшно :D (термостата е сменен, но ламбда сонда не и пуши адска чернилка при работа на бензин). Тази кола (поне моята) освен, че харчи много изобщо не върви (просто не мога да проумея какви са тези 103 к.с. и къде са :))) По магистрала едвам вдига 140 км/ ч (ускорява като товарен влак), а като и се включи климатика просто спира, чак се притеснявам, тръгвайки от светофар- особено в баир, когато ми свиркат за да се изнеса по- бързо. Карам колата 5 години всеки ден, изминал съм около 70 000 км с нея и се напатих много (що се касае до вървене и динамика), единственото нещо поради, което я карам все още е, че не се е чупила и не съм сменявал почти нищо (само ремъци, масла, филтри, спирачни маркучи, термостат, един преден десен носач и свещи). Със сигурност гореописаните неволи са резултат от неработеща правилно ламбда сонда, дебитомер и др, но при положение, че не се дават пари, а се возя- то просто забравям за всичко и си карам. Знам, че въпросната е вечно моя и чакам деня, в който тя внезапно ще умре, тогава ще я изхвърля на боклука и ще си купя друга за да ми служи все така вярно. Въпреки всички казани негативи имам и добри чувства към колата, когато се сетя за нея се усмихвам и си я харесвам.
Поздрави!
Колега , хубаво ли е настроен инжекциона . Защото аз си патих от майстори . А и не може да изискваш много от 1.4 мотор и 1200 кг ,но нещо не е наред в колата .
А по темата 6.7777777777 за смесен цикъл на каране с много тежко градско ( палиш 1,2,3 стоп - 1 ,2 стоп , 1вааааааа- идиоти по пътя и така )
milodada
29-06-2011, 13:24
145 1.6TS 97' Разхода в града е доста относителен!При мен е 10-11/100 беше зимата, сега от как е топло към 8,5-9 /100.Карал съм я по всякакъв начин и не е много различен разхода!Извън града ми е падал на 6,3-5/100 но обикновенно е около 7/100.Аз съм доволен!
ScuderiaAlfaCorse
30-06-2011, 20:22
Вчера изминах 620 км извънградско Търговище - Кърджали и обратно с 30 литра дизел :dance:
146 1.9 JTD :strong:
Аз мойта под 12 бензин не мога да я сваля, говоря за в София и пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка. Засичал съм я 2 пъти и това е 11.8-12.3 с нормално каране и смяна на предавките около 3000-3500 оборота. След слагането на газ разхода е 12-13 газ зависи от това къде сипвам.
Аз мойта под 12 бензин не мога да я сваля, говоря за в София и пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка. Засичал съм я 2 пъти и това е 11.8-12.3 с нормално каране и смяна на предавките около 3000-3500 оборота. След слагането на газ разхода е 12-13 газ зависи от това къде сипвам.Ама си кажи с какъв мотор си, колега :)
DerMeister
07-07-2011, 17:54
Аз дадох ~ 10/100 градско след последното приблизително засичане, но по задръствания почти не съм седял.
Ама си кажи с какъв мотор си, колега :)
Забравих :grin: 1.6 боксер
Значи моята 155ца ми дава някъде между 9 и 10. Начина ми на каране е доста по-"бавен" от този който си описал. До 5-та ги редя скоростотите максимум до 2000 оборота, обикновено даже по рано сменям, някъде след 1800 - колкото дойде. Това когато съм сам, ако има други хора просто колата се мъчи така и тогава сменям на 2000-2200. И си поема съвсем нормално. А после 5та колкото дойде. Много ми е странно чета някои хора сменят нормално на 3500 оборота... Вероятно аз съм сбъркан ама моята на 3500 оборота реве и ускорява много повече отколкото ми трябва за нормално каране... Всмисал че си е живо рейсване да сменяш на такива обороти :)
Леле колеги, правите ме щастлив, като чета с какви разходи се движите. А аз се оплаквам че ми дава 12-13 на сто. Колата я карам Банкя-София и в София, и обратно, като между Банкя и София се движа обикновено с 140 - 150км/час. Не я жаля ама пък и тя си върви. А между другото, колата е Крома, мотора е 2,5 V6 12 клапана.
Отделно от това, фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.
Леле колеги, правите ме щастлив, като чета с какви разходи се движите. А аз се оплаквам че ми дава 12-13 на сто. Колата я карам Банкя-София и в София, и обратно, като между Банкя и София се движа обикновено с 140 - 150км/час. Не я жаля ама пък и тя си върви. А между другото, колата е Крома, мотора е 2,5 V6 12 клапана.
Отделно от това, фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.Е щом върви толко яко, какво се оплакваш :D
badmadafaka
08-07-2011, 13:52
...фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.
Сега ако кажеш и, че усещането да караш "фиестичката" е същото като да караш "алфа", те признавам (въпреки, че алфата явно харчи двойно повече)... :yes:
Иначе като цяло харча като цяло е правопропорционален на вървежа на един мотор, нищо странно няма... :innocent:
ilkodimitrov
08-07-2011, 14:43
dosta ikonomi4ni koli4ki
Сега ако кажеш и, че усещането да караш "фиестичката" е същото като да караш "алфа", те признавам (въпреки, че алфата явно харчи двойно повече)... :yes:
Иначе като цяло харча като цяло е правопропорционален на вървежа на един мотор, нищо странно няма... :innocent:
Ами какво да кажа, усещането при 140км/ч с фиестата е кошмарно, всеки момент очаквам да се метна в полето, ама пък върви и може още. А Кромата се чуства с този мотор най-приятно след 150км/ч, но пък отстъпва на фиестата в ниските. Някак си фордчето е по-динамично.
А за пропорциалното харчене, тук форда те оборва, защото допреди 2 месеца беше с 1,1 моно двигател и харчеше 10 на сто, и не щеше да откине, та се наложи един лифтинг и трансплантация и съответно подмладяване с 5 години, и сега съм супер доволен от творението си.
Просто се чудя защо 1,4 и 2,5 имат сходен разход?
badmadafaka
08-07-2011, 15:40
Ми и аз съм го чувал това като факт, че туйнспарковете харчат еднакво без значение на работния обем :yes: И всъщност тази тема горе-долу го доказва ;)
Иначе това 1.1 100% е било тоталка щом е харчело 10/100 и не е вървяло, демек не оборва генералното ми заключение :handshake:
Харча като цяло е комплекс от 1 милион различни неща и със сигурност не е пропорционален на вървежа... Всичко опира до конструкция и маса на МПС-то, което задвижва.
Ми и аз съм го чувал това като факт, че туйнспарковете харчат еднакво без значение на работния обем :yes: И всъщност тази тема горе-долу го доказва ;)
Иначе това 1.1 100% е било тоталка щом е харчело 10/100 и не е вървяло, демек не оборва генералното ми заключение :handshake:
В грешка си! Повечето 1.1 коли праскат 10-13 в София:Yoda: и 1.1 никога не върви..
@ВЕТ фиестата трябваше да я ъпгрейднеш със 1.6 ама ЦВХ :pancake: хем 20 коня отгоре, хем евтина потдръжка хем..върви доста повече от 90-те коня на 16-ката:biker:
Ама..как и да е тука сме на темата така обичните ни италянки:innocent:
Satanism
09-07-2011, 07:47
Колега, ти явно все счупени 1.1-та си карал....
Колега, ти явно все счупени 1.1-та си карал....
Аз съм готов да опровергая всеки :drive: опита ми е с пежа 106, и 206, поло 1.2, микра 1.1 ...
В общи линий всеки младеж притежаващ или притежавал подобна количка ще е на моето мнение..даже и колегата ви разказа за фиестата:hmm:
Сета ибиза 1.2 - разход 6-7
Рено клио 1.2 - разход 6-7
Колите не са мой, но това, което пиша не са слухове, защото съм ги карал. Даже разхода им е по-малко според мен, но пиша завишени цифри, които пак са далеч от тези 10тки, за които говорите. И колите се карат, не се влачат, за да постигат тоя разход, сигурно и още може да падне. Отделно ибизата е от тия спешал дето са с порше модификации и върви доста прилично (до 100км/ч нагоре е мъка).
Пичове, моя боксер по-малко от 11.5 градско не е давал. Карал съм го на всякакви режими. Максималния резултат с обороти 3000-4000 е 13 л.
Засичал съм в продължение на 5000 км. пълно - празно в София.
Сега карам на газ.
П. П. Посочения разход е на бензин.
ivan dimitrov
09-07-2011, 13:26
---.
Satanism
09-07-2011, 16:55
Аз съм готов да опровергая всеки :drive: опита ми е с пежа 106, и 206, поло 1.2, микра 1.1 ...
В общи линий всеки младеж притежаващ или притежавал подобна количка ще е на моето мнение..даже и колегата ви разказа за фиестата:hmm:
Ми нащУ Пижо, верно беше 1.0, а не 1.1л, ама повече от 8 градско не е давало никога, не знам дали тея 95 кубика отгоре ще дадат каквато и да било разлика, най-много да падне малко разхода, че то и без това нямаше душа....пък ти сега каквото и да ми кажеш, специално за 106ца никога няма да ти повярвам :)
Ми нащУ Пижо, верно беше 1.0, а не 1.1л, ама повече от 8 градско не е давало никога, не знам дали тея 95 кубика отгоре ще дадат каквато и да било разлика, най-много да падне малко разхода, че то и без това нямаше душа....пък ти сега каквото и да ми кажеш, специално за 106ца никога няма да ти повярвам :)
106-ца та съм я карал 3 месеца Екс Ес беше...и беше карана от близка роднина жена..т.е. не е пържена и е купувана нова от бг:big_whoops: потдържана само в софия франс...пък и други момчета със 106 са ми споменавали подобен разход....в крайна сметка и много зависи кой как кара:plane:
Satanism
09-07-2011, 18:51
Аз де що въшки около литъра съм разпитвал и карал, всичко е харчело 7-8 софийско...пък не знам защо ти така... :)
Даже един съученик кара саксо с тоя мотор, 1.1...и на него толкова му дава....
infernus
11-07-2011, 22:16
6.4 на 100 от София до Плевен, като тръгнах в 10 часа вечерта горе долу и нямаше движение. По магистралата 110 км/ч -> 3500 об/мин. След магистралата с 90. Заредих на ОМВ на Ботевградско в Плевен сипах до горе точно 10,09 литра - 156 км. През цялото време леко каране и без рязки ускорения или гонки с келеши с гоУфове...
venata86
15-07-2011, 00:40
здравей колега! расхода ти хич не е нормален.трябва ти свясна диагностика според мен имаш проблем със свещите но там ще покаже:big_bow_down:
С колата от подписа - Алфа Ромео 155 1.8 ТС 8В - София-Ловеч-Плевен-Русе - точно 8.2/100.
После - Русе - Букурещ - Кълараш - Силистра - Плевен - около 9, с висене по задръствания в Букурещ. Това с климатик, 120-130 по целия път, на места и до 160. И преди да сменя свещите.
колеги аз съм с 146 1,4 тс 15 ки джанти до 2500 оборота и под десет на градско пък и извънградско не ми е падала даже и да я бутам 100 км пак ще си ми лапне 10 литра ама все пак си е 1 тон и 200 празна мисля че е нормално за този модел все пак които иска икономична градска кола да си вземе черупка (смарт ) па да се вози :D:D:D:D:D
vernibgs
16-07-2011, 18:49
колеги не съм прочел всички отговори :) незнам за бензин или дизел говорите но само да се похваля с моята красавица Алфа 156 1.9 JTDMjet - 5 среден разход :)
Ето точни резултати от ходенето до морето:
София-Бургас-Лозенец: точно 5,5л/100 обикновен 95 от Еко. Каране 100-110 по магистралата и с 80-100 извън магистралата. Никакви волности, като цедене до прекъсвачи, или превключване на 4000 оборота.
След това с доста шматкане из курортите, ходене до Калояново и след това връщане в София - 6,07л/100, само че по магистралата с малко по-висока скорост + няколко ускорения до 180. Тва с 3ма човека и яко багаж. :noooo:
Ето точни резултати от ходенето до морето:
София-Бургас-Лозенец: точно 5,5л/100 обикновен 95 от Еко. Каране 100-110 по магистралата и с 80-100 извън магистралата. Никакви волности, като цедене до прекъсвачи, или превключване на 4000 оборота.
След това с доста шматкане из курортите, ходене до Калояново и след това връщане в София - 6,07л/100, само че по магистралата с малко по-висока скорост + няколко ускорения до 180. Тва с 3ма човека и яко багаж. :noooo:
Да не ме разбереш погрешно, ама с такова каране за какво ти е Алфа?
Satanism
17-07-2011, 04:52
Да не ме разбереш погрешно, ама с такова каране за какво ти е Алфа?
Батка, да не ме разбереш погрешно (но офенс), ма тва е доста дебилно изказване....
Батка, да не ме разбереш погрешно (но офенс), ма тва е доста дебилно изказване....
Ако обърнеш внимание на часа ще се сетиш, че всъщност беше пиянско ;).
П.С. При мен с такова каране ФВ Поло 1.4 ТДИ ми дава 4.1 по компютър.
Да не ме разбереш погрешно, ама с такова каране за какво ти е Алфа?Миии може би, защото не ходя всеки ден до морето, и може би точно защото е много икономична. И същевременно въЪви на копеУе!! :devil:
infernus
20-07-2011, 19:32
здравей колега! расхода ти хич не е нормален.трябва ти свясна диагностика според мен имаш проблем със свещите но там ще покаже:big_bow_down:
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/44.html
Тука дават 8,5 смесено ;) Мисля че нямам проблем със мАторя.
Взех и аз да видя как гори мойта кочина в тия жеги ,за около 2-3 седмици някакъв смесен разход ,като за "градско" приемам трафика по курортите Сл.бряг,Несебър,Бургас и околията.....
Таа със 135 литра ,минах 1200 км ,което е към 11.2-3 на 100,без да я жаля много много.
горивото е предимно Ромпетрол 98 и ОМВ 100
Deathriderr
05-08-2011, 13:48
Моята на газ гори 10 смесено
Моят Алфа нещо се бе развалила, ама свещите били и я оправих. Аз рядко я карам извън града, защото имам друга икономична машинка, но скоро се наложи с Алфата да ходя до Хисаря. 330 км извънградско и 70 км градско 30 литра. Среден разход 7,5/100. Мисля, че е нормално.
А и карането беше точно с 90 км/ч на 2800 оборота през цялото време, където нямаше населени места.
и аз в петък реших да засека колицата как гори. Казах на момчето да го сложи на автоматично и то да си спре само. Маршрута беше: Сливен - Айтос - Провадия - Варна - Албена, като се има в предвид че валеше дъжд и трафика във Варна беше убийствен я заредих на 300 километър и ми даде разход 6/100. Видя ми се много и я засякох и на връщане само извън града и без да я юркам и ми даде разход 4.2/100 :)
и аз в петък реших да засека колицата как гори. Казах на момчето да го сложи на автоматично и то да си спре само. Маршрута беше: Сливен - Айтос - Провадия - Варна - Албена, като се има в предвид че валеше дъжд и трафика във Варна беше убийствен я заредих на 300 километър и ми даде разход 6/100. Видя ми се много и я засякох и на връщане само извън града и без да я юркам и ми даде разход 4.2/100 :)Хора, пишете какви коли карате, моля вА! Така написан поста не дава абсолютно никаква информация!
Хора, пишете какви коли карате, моля вА! Така написан поста не дава абсолютно никаква информация!
Става въпрос за 145 1.9 ЖТД
oTBpaTuTko
09-08-2011, 11:49
Една Алфа 146 1.4 103к.с. ако съдя по моята друсалинда извънгардско 6.0-6.5 в града - 9 - 10.5
Вчера отидох Обзор - Бургас - Обзор + 5км. градско 145км. общо и заредих 10л. Ако не знаете сега по пътя е ад и целия е баир не говоря за магистрала с пуснат климатик и 3ма човека с багаж! Който ми каже, че му гори повече или не може да кара икономнично като иска или колата му не е вред.
vankata_ll
09-08-2011, 11:53
Една Алфа 146 1.4 103к.с. ако съдя по моята друсалинда извънгардско 6.0-6.5 в града - 9 - 10.5
Вчера отидох Обзор - Бургас - Обзор + 5км. градско 145км. общо и заредих 10л. Ако не знаете сега по пътя е ад и целия е баир не говоря за магистрала с пуснат климатик и 3ма човека с багаж! Който ми каже, че му гори повече или не може да кара икономнично като иска или колата му не е вред.
Същото и при мен с колата от подписа. Зимата градското ми отива към 12/100 но в "голям" град като Ловеч няма големи разстояния.
alfa_erazor
09-08-2011, 17:03
София-Бургас-София; с климатик - 842км, 45 литра
по моята математика 5.3/100
Алфа Ромео 155 1.8 ТС - София - Плевен с 5 човека, багаж до горе и скорост 110-140 - 8.5/100. Засечено пълно-пълно при около 160 км извънградско и 30 градско.
Аз явно нещо не мога да разбера: как точно стават тези разходи по 5-6/100 (че имаше и по-малки цифри)? Браво на колегите:bouncing_smiley:
Моята си гори 8.5-10 извънградско и 11-14 градско (газ), като всичко зависи от това на какво разстояние се кара и разбира се от десния ми крак..
Deathriderr
10-08-2011, 13:59
Аз явно нещо не мога да разбера: как точно стават тези разходи по 5-6/100 (че имаше и по-малки цифри)? Браво на колегите:bouncing_smiley:
Моята си гори 8.5-10 извънградско и 11-14 градско (газ), като всичко зависи от това на какво разстояние се кара и разбира се от десния ми крак..
нормален ти е разхода за газ
mihail_mladenov
10-08-2011, 14:28
Моята Алфа с 1.4 ТСпарк ми гори извънградско около 6/100, защото веднъж през януари ми се наложи да се прибирам с колата от Свищов, а в нея нивото на горивото беше на първата стрелка и съм я заредил там за 20 лв. Тръгнах от града да се прибирам за Враца, като след зареждането стрелката беше позиционирана малко под половината. Като се прибрах на Враца в нея бяха останали около 7-8 литра бензин, но за градско разхода отива към 8-10/100 зависи как я натискам.
В момента майка ми кара Сеат Ибиза 1.4ТДИ 3 цил. 2вр., и миналата седмица го е зареждала догоре и в момента стрелката на резервоара е малко над половината и е минал само скромните 580 км, като мама си я кара колата със скорост от порядъка на 120-130 км. Да се надявам, че колата ще може да мине поне 1300 км, ако ли не и повече.
Равносметката след морето : Пловдив - Лозенец - Пловдив (плюс няколко пъти до Созопол и Несебър) общо 1108 км = 120 лв газ (8,6л/100км).Разходът е с нормално каране и постоянно на клима.Доволен съм.
преди два дни ходих до благоевград та видин -монтана 5,1 а за целия път видин-благоевград-видин 750 км 300 от които с климатик и 1 час по северната дъга на околовръсното в софия 7,0 на 100 км и съм доволен ама много доволен а скороста 80 до 130
Ето я и моята равносметка след изминати 760 км. по нашите прекрасни пътища :) - Бургас -Орешака / Троян - Габрово- Бургас - Китен - Царево - Бургас, среден разход на бензин 6,6 л./ км., може и още малко да слезе надолу ама ...
Zhelio_155
06-09-2011, 13:54
Моята е 1.4 ТС и я имам от 10 дни, градско ми дава около 11 (за 150 км - 16.6л), но с развален дебитомер, 1/4 от км са нощно каране в София, 20 км околовръстно. Маршрута ми е от метростанция Опълченска до Окръжна болница (ок. 9км) и си имам доста светофари, цариградстко шосе, непреминавам 3000 оборота:new_Eyecrazy:
Преди имах 155-ца 1.8тс 8V и ми даваше градско 10-12 и си я юрках доста, извънградско съм падал до 7.7 от 90 до 120 км/ч, но за 2 л да се влачиш не си заслужава
След празничните пътувания равносметката показва: 100л бензин и изминати 1000 км. От които 100км са градско, 100км магистрала твърдо 150-160км/ч, 100 км проход завои и много КЕФ .....и останалите 700 по обикновен извънградски път със 120-140 няколко пъти до 200 и тва е.... среден разход 10л на 100 км,само 95 ЕКО и ОМВ
С 145 1.4 т.с минавам с 10л 115-120км в София. Зимата към 100-110.
Ето и моето предположение :
Купи си нов въздушен филтър но по скъп.
Имал съм проблем с въздушен филтър (един път го бях мокрил (минах през локва и е засмукала вода колата но спряла до филтъра ) и той става на дъвка .
Вариант 2 : е да си купил евтин филтър с кофти филтърна хартия (на пунтото на приятелката ми му сложихме евтин и то се спъна все едно филтъра е на 20к километра) 2 седмици на колата и видимо завишен разход, взех хенгст и колата се роди .
Провери дали не ти задържа някое колело, и да нямаш дупки по въздуховодите след дебитомера (да дърпа от още едно място въздух който да не е отчитан и ламбда сондата да отчита бедна смес и да блъска бензин.
pisa_misho
12-05-2013, 06:35
Колега,не забравяй,че по книжка,разликата е 1,2л.,от1.4 мотор и 2.0.
Моята е като по каталог, извън градско с климатик 90-120 км/ч 6,5-6,7.
Смесен разход 7.5-8.2 зависи дали градското е повече или по- малко.
Смесен разход LPG скорост до 120км/ч 9-10/100 като я натискам по магистралата до 180 стига 11/100 смесен.
* Но я поддържам добре, свещи NGK по каталог и пълна синтетика мотул 8100+ чисто нови гуми Continental PremCont5 .. филтрите се сменят на време и така :)
Всеки месец си правя диагностика с лаптопа :)
** данните са за лятото
valentino_86
14-06-2013, 20:05
Много ми е интересно,как така подобрявате заводските показания с този разход под 10/100 градско.Моето 1.4тс е с нова ламбда,нов дебитомер,абсолютно стоков(кара се само на бензин) с изключение на един "спортен" филтър и мога най-откровено да заявя,че само съм се доближавал до 10/100(подчертавам градско),но никога не съм свалял по-надоло.Тук в Димитровград в повечето случай няма кой знае какви задръствания и движение,че в това да е проблема.При мен разхода е 11-14л според зависи от сезона и натискането на газта.И сега за тези,които ще кажат,че на колата ми нещо и има ще дам малко инфо:
Alfa Romeo 146 1.4 T. Spark 16V (1999) - разход на гориво в градски условия (градско) - други модели
Разход на гориво в градски условия на Alfa Romeo 146 1.4 T. Spark 16V (1999) (разход градско). Данни за други модели на Alfa Romeo с близък разход на гориво в градски условия. Стойностите, посочени в диаграмата, обозначават колко литра гориво (дизел, бензин, др.) изразходва конкретен модел от марката Alfa Romeo, изминавайки 100 километра в градски условия (скорост 0-50 км/ч).
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (2003) 7.91 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm (2006) 7.91 л
Alfa Romeo 147 1.9 JTD (2002) 8.03 л
Alfa Romeo 156 1.9 JTD (2002) 8.03 л
Alfa Romeo 156 1.9 JTD Multijet (2003) 8.03 л
Alfa Romeo 147 Ducati Corse (2007) 8.03 л
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16v (2005) 8.14 л
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v (BE) (2007) 8.14 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v (BE) (2007) 8.14 л
Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo 120 (2008) 8.14 л
Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir Quadrifoglio Verde (2009) 8.14 л
Alfa Romeo Sportwagon 1.9 JTD (2002) 8.15 л
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD Multijet (2003) 8.15 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v (2006) 8.26 л
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 (2010) 8.37 л
Alfa Romeo MiTo 1.4 Turbo (2008) 8.48 л
Alfa Romeo GT 1.9 Multijet 16v (2003) 8.70 л
Alfa Romeo 156 2.4 JTD Multijet (2003) 8.81 л
Alfa Romeo 156 2.4 JTD (1997) 8.92 л
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD Multijet (2003) 8.92 л
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm (2006) 9.16 л
Alfa Romeo Spider 2.4 JTDm (2007) 9.16 л
Alfa Romeo Spider 2.4 JTDm 20v (2010) 9.16 л
Alfa Romeo 166 2.4 JTD (1998) 9.27 л
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM (2005) 9.27 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDm (2006) 9.38 л
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v (2003) 9.93 л
Alfa Romeo 166 JTD M-JET 20V (2007) 9.93 л
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM Q4 (2007) 9.96 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDM Q4 (2007) 10.29 л
Alfa Romeo 159 1.8 MPI (2007) 10.40 л
Alfa Romeo 145 1.4 T. Spark 16V (1999) 10.73 л
Alfa Romeo 146 1.4 T. Spark 16V (1999) 10.73 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.8 MPI (2007) 10.73 л
Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi (2010) 10.84 л
Alfa Romeo 145 1.6 T. Spark 16V (1999) 11.08 л
Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark (2000) 11.08 л
Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark (2004) 11.08 л
Alfa Romeo 146 1.6 T. Spark 16V (1999) 11.30 л
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark 16v (1997) 11.41 л
Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 16v (1997) 11.41 л
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark (2003) 11.41 л
Alfa Romeo Spider 2.4 JTDm 20v Q-Tronic (2010) 11.41 л
Alfa Romeo 145 1.8 T. Spark 16V (1999) 11.52 л
Alfa Romeo 146 1.8 T. Spark 16V (1999) 11.52 л
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.6 Twin Spark (2003) 11.52 л
Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark (1997) 11.74 л
Alfa Romeo 159 1750 TBi (2009) 11.75 л
Alfa Romeo Brera 1750 TBi (2009) 11.75 л
Alfa Romeo Spider 1750 TBi (2010) 11.86 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1750 TBi (2009) 11.98 л
Alfa Romeo 147 2.0 Twin Spark Selespeed (2000) 12.09 л
Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark (2003) 12.09 л
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v CAE (2003) 12.09 л
Alfa Romeo 147 2.0 Twin Spark (2004) 12.09 л
Alfa Romeo GT 1.8 TS 16V (2007) 12.09 л
Alfa Romeo 156 2.0 JTS (2003) 12.20 л
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.8 Twin Spark (2003) 12.20 л
Alfa Romeo 159 1.9 JTS (2005) 12.20 л
Alfa Romeo GT 2.0 JTS (2003) 12.31 л
Alfa Romeo 145 2.0 Quadrifoglio (1999) 12.42 л
Alfa Romeo 146 2.0 ti (1999) 12.42 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTS (2006) 12.42 л
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.0 JTS (2003) 12.53 л
Alfa Romeo 159 2.2 JTS (2005) 12.99 л
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS (2005) 12.99 л
Alfa Romeo Spider 2.2 JTS (2006) 12.99 л
Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.2 JTS (2006) 13.21 л
Alfa Romeo GTV 2.0 JTS (2003) 13.32 л
Някъде бях чел,че АР 146 1.4тс го дават 9.2,но явно е било смесен разход защото все пак извън града нещата коренно се променят.Лично мои показания: Димитровград-София-Димитровград ~7.4л преобладаваща скорост с климатик 130км/ч
А защо вагонресторанта на 156 и 159 ги дават най-икономични? :unsure:
valentino_86
14-06-2013, 21:51
Не знам за тях колега,но в моя случай данните са реални :)
Majed_146
17-06-2013, 11:23
Да ви кажа зависи от начина на шофиране, аз като карам 146-та и 155-цата 2,0 16В на газ повече харчат... 12-13 извънградско(без детео):sayjin: с детето :baby:10 газ:whistle:. Жена ми като кара 146-цата 8 газ..+(мен в колата):tongue2:...да не каже някой че от килограмите. Братото като кара колите харчат 10. Правил съм си труда да карам примерно:sad2:, което е много трудно за мен: и забелязах че 80-100км/час 2,0кта гори 8-извънградско на газ. и двете коли са със баници 205/50. Газ само на ОМВ зареждам и ЕКО. Като скочиш на 130-160 продължително.. минаваме 15 със сигурност. за градско.. един бог знае колко харчат сигурно 13-15 всяка права отсечка е драг за мен..и да ви кажа много ми е кеф да слушам двигателят на Алфетата как реве:bouncing_smiley::) :hehehm: поздрави !
mihail_mladenov
17-06-2013, 17:36
Миналото лято, като ходих на море, колата ми даде 7/100 разход при скорост от порядъка на 100-120 км/ч с чисто нова ламбда сонда или за разстоянието Враца - Свети Влас 507 км = 35,00 л Макс Моушън 95(ОМВ)