Log in

View Full Version : GPS за GSM и лаптоп.

myato
20-05-2010, 18:44
Колеги,намислил съм да си взема GPS,който да мога да ползвам и с телафона/Nokia E51/, и с лаптопа.Разгледах в нета имформацията по въпроса,но ще съм ви много благодарен да изкажете мнения.

mboge
20-05-2010, 21:01
ако съм те разбрал правилно говориш за bluetooth gps , ако е така взимай Holux1000 тва е класиката в жанра , няма опир !!!

myato
20-05-2010, 21:39
ако съм те разбрал правилно говориш за bluetooth gps , ако е така взимай Holux1000 тва е класиката в жанра , няма опир !!!

Да,точно за това става въпрос и Holux 1000 е единия от вариантите,които разглеждах.Искам да е достатъчно малък,за да мога да го ползвам и извън колата,ако се наложи.Демек да мога да си го разнасям и в джоба.

myato
23-09-2010, 17:56
Колеги,трябва ми помощ за набавянето на карти за GarminMobilePC за България и Европа с ID и гласовите файлове.Теглих от тук и там,но при разархивирането дават грешки.Също и хубава карта на Европа с ID за Garmin Mobile XT,българска вече имам и върви перфектно,дори и гласовите функции.Сега ако тръгне и на лаптопа,ще е чудесно.
Ако имате възможност ударете рамо.
Ако някой иска симбианската Garmin Mobile XT с картата на България и гласовите файлове да свирка.Веднага получава готова сбирка,лесна за инсталиране и гарантирано работеща.

TMAX
23-09-2010, 18:52
Колега доста време ползвах Holux 1000 и то с Е51 е бях много доволен!

Stefan Caromov
23-09-2010, 19:06
Колега ,аз използвам моята нокиа Н97 като джи пи ес устройство за лаптопа и си работи перфектно.Не губи сигнал ,връзва се за около 10 секунди и общо взето е стабилна . Друг е въпросът ,че това е напълно ненужно ( според мен) . Щом имаш телфон с гармин например ,не ти трябва и лаптоп със същото ,което показва абсолютно 1:1 .Само на единия дисплей е по-голямо

myato
23-09-2010, 21:16
Имам Garmin на телефона,но той няма вграден GPS.Ползвам такъв на bluetooth,Holux M 1200E.Той може да се ползва и с лаптопа,на който имам навигационния софтуер,но за него имам една карта на България,която не е доработена и нямам гласовите файлове,за това търся помощ.Иначе на телефона имам много добра карта на България и всички приложения работят на 6.За него ми трябва хубава карта на Европа.
Ако някой ми прати карта с ID,мога да я отключа.
Имам инсталацията на Garmin Mobile PC software version 5.00.70 и генератор за активацияна софтуера и картите.

iee
23-09-2010, 21:46
Колега в тази: http://www.all4smartphone.com/forum страница съм намирал доста неща за GPS-а на телефона си. Може да ти е полезна, ако не я знаеш;)

borvass
23-09-2010, 22:09
Колега доста време ползвах Holux 1000 и то с Е51 е бях много доволен!

Подкрепям! И аз в момента го ползвам точно този вариант с Garmin Mobile XT и карта на Geotrade - чудесна комбинация. Holux-a се връзва чудесно и с лаптопа и Garmin Mobile PC като си ползвам същите карти като на телефона - за България ОФРМ Геотрейд 5.30, а за Европа City Navigator 2010 или 2011 не помня.

http://onroad.karta.bg/ - инфо за най-добрата БГ карта

Успех!

achkar
23-09-2010, 22:20
Имам Garmin на телефона,но той няма вграден GPS.Ползвам такъв на bluetooth,Holux M 1200E.Той може да се ползва и с лаптопа,на който имам навигационния софтуер,но за него имам една карта на България,която не е доработена и нямам гласовите файлове,за това търся помощ.Иначе на телефона имам много добра карта на България и всички приложения работят на 6.За него ми трябва хубава карта на Европа.
Ако някой ми прати карта с ID,мога да я отключа.
Имам инсталацията на Garmin Mobile PC software version 5.00.70 и генератор за активацияна софтуера и картите.

Имаш ЛС колега

myato
23-09-2010, 22:27
Имаш ЛС колега

Видях го,но съм вече 36часа на работа и ми остават още 24,докато се прибера,а служебните компютри имат някои "ограничения" и не искам да троша хатъра на системния администратор.