PDA

View Full Version : За живота и любовта. По принцип ли е така или аз съм странен?



ves_v8
22-05-2010, 04:59
Странно нещо е живота, странно нещо са и чувствата. Става въпрос за следното нещо, една съвсем нормална битова случка. Вчера с моята приятелка се скарахме за нещо дребно, аз обаче толкова й се обидих, че цял ден не й говорих. В момента съм при нея на гости, прекарвам вече втора седмица в квартирата й във Виена. Липсата на приятелите ми, на Алфата ми и на ежедневието ми ме сбърква. Изнервям се доста лесно, може би и затова реагирах толкова импулсивно на това, че тя се закачаше като не ми даваше кутията с кафето, докато не я целуна. Не съм от хората, които сутрин са много криви и изнервени докато не пият кафе. Аз дори не пия кафе, правя го много рядко и то не сутрин. Правя го за удоволствие. Въпросната сутрин обаче много се изнервих, че тя ме разиграва. Както вече казах разсърдих й се и не си говорихме цял ден. Включително и обикаляхме спирките на метрото съсвен като непознати. В крайна сметка след като на обяд не си казахме и дума, след като вечеряхме безмълвно, в крайна сметка след вечеря аз се пречупих, реших вместод а се правя на хлапак и да се съря по-добре би било да сложа картите на масата и да си уточним разногласията. Направихме го, всичко ток и жица.
Днес обаче, тя се прибра следобяд доста изнервена, аз естествено се бях заблял тук във форума (представяте ли си). Тя ме помоли да изключа форума, грешката ми беше че казах "след малко". За малко да се скараме ама се предоствати.
След като вчера ми минаваха мисли от сорта на "колко крайно неподходяща е тя за мен, как не заслужава нито един от жестовете които правя за нея... и т.н." така днес стана ясно, че тя е изнервена защото е изморена, боли я кръста, хрема, дразни я гърлото...
Притесних се за нея, правих масажи, тичах като маймуна, готвих вечеря, давам й лекарства и включително не мога да мигна и за минутка, а тя в момента е точно до мен и спи. Не мога да заспя, защото изпитвам едно много странно чуство, което ме кара да стоя буден и да бдя над нея. Бира след бира времето си минава, а утре ще се постарая да наваксам с кафе и евентуално кратка дрямка следобяд. Дами и господа ...и при вас ли е така, и вие ли усещате това "странното чувство" за дълг, чувството което ви кара да стоите будни и да бдите над ближните си, така ли трябва или аз съм в грешка. Честно казано се радвам, че съм такъв, радвам се че мога да изпитвам такъв тип емоции, радвам се че не съм от онзи тип мъже, които са твърди и студени като камък. Да, мога да бъда такъв, но май не трябва винаги да е така...

maluk
22-05-2010, 05:43
чуство се пише с 'в' преди 'с'-то....
на мен странно ми се струва да се дърпа нормален човек от целувка към любимия, ма може и аз да съм странна. незнам. гледай си кефа, и без това си отишъл за известно време (така изглежда, щом си без Алфата). Дет ше издребняваш...радвай си се и тва е.

code
22-05-2010, 08:18
Така като чета и ти не си много лесен, като гледам във какви мисли ти минава ежедневието явно ти липсват проблеми и си ги създаваш сам :bravo:

пп и май хич не ти се е ходило до Виена .. :)

ФЕРАРИСТ
22-05-2010, 08:55
Аз не разбрах какъв е проблема всъщност.......

raiders
22-05-2010, 10:44
Обичаш я, няма лошо, всики решава как и с кой да живее. Няма нищо лесно, но както си го направиш.

Успех!

rossenvn
22-05-2010, 11:11
Не си сам има и други такива ;-) И не се лекува :stretcher:

old alfist
22-05-2010, 11:15
Като, че ли не си много наясно със себе си, но на мен ми струва, че май я обичаш.

firedragon
22-05-2010, 11:24
Не е само при теб.И аз го имам това чувство вечер,когато сме двамата,но не е задължение,просто ми харесва да я гледам как спи спокойно и нищо не я притеснява.Не се изнервяй за такива малки неща,не си заслужава да се карате за кафе и за целувка.Опитай се да я разбереш и да и помагаш колкото се може повече.Така тя няма да е изнервена и ти ще си имаш занимание докато си там и няма да се изнервяш излишно ;)

ves_v8
22-05-2010, 12:53
аз съм го написал толкова неясно, че и сам не си разбирам какво всъщност исках да кажа. Колегата който направи съвсем правилна забележка, " че ежедневието ми минава в странни мисли" всъщност просто исках да кажа, че напоследък просто се караме доста с жената, явно това че се виждаме по веднъж в месеца не ни влияе много положително, въпреки това се обичаме и сме заедно. Не, ежедневието ми не минава в такива мисли, просто след като се натрупат 99 други неща и накрая капчицата, заради която прелива чашата е нещо като например кутията с кафето. Исках да си изясня дали съм бил прав в конкретната случка. Е, явно не съм бил. и да определено и аз не съм лесен. Бамбашка съм, но иначе съм добър човек, не обичам кавгите и разправиите, обичам да съм в добри отношения с всички, просто понякога и на мен ми идва в повечко. Въпроса беше, че тя сега е болна и като я гледам немога да спра мисля какво още мога да направя за ма й мине по-бързо. Затова и сън не ме хвана цяла нощ, за да съм 100% на разположение в случей че има нужда от нещо.

mordohy
23-05-2010, 18:45
Болеста и е на 98% функция от кавгата ви!:prescription:
Дали съм достойна за тебе?!
Надебеляла ли съм!?
Да не изброявам.
Това са все детско-женски риторичи въпроси, които изискват отговори, помпащи самочувствието на жените.
Хайде да не сме толкова праволинейни и си признем, че, те имат нужда от тях.
По мои наблюдения и част от мъжете.
Всички имаме нужда от внимание.
Отишъл си там заради нея, а не заради форума или алфата ти.
Ти си направил своя избор и за това не ритай!:big_love:
Проблема ви е детински, но за в бъдеще, ако продължавате да се ревнувате от личните си занимания и интереси- няма да ви бъде!
Въпросите са:
Защо сте заедно?
Какво искате?
Как ще го направите!

Каквото и да става, не проявявай слабост!Това жените не го прощават!
Шляпни я по задника, откарай я вечерта в някоя градинка и я налюби на някоя пейка, направи нещо откачено,но никога не се извинявай с думи!
Купи и цветя или я заведи някъде.Все едно къде, но да знае, че го правиш специално за нея.
Цветята покриват не само гробовете, а и нашите грешки!
Успех на любовния фронт!

BLUE1
23-05-2010, 19:32
Братче, любовта е химия! Пий повече вода.....ще ти мине!

milenamr
23-05-2010, 19:43
Като, че ли не си много наясно със себе си, но на мен ми струва, че май я обичаш.
И на мен така ми се струва, освен това намирам за голямо безумие опитите на единия да вкарат "принудителни ограничения" към другия.
Незнам, може би вас така ви устройва, аз казвам това което мисля.Става въпрос за молбата и да изключиш форума, странна ми се вижда, може би защото на мен никога не би ми хрумнало "да заповядам" на моя мъж да изключи форума или да спре да се занимава с нещо, което го кефи.
В крайна сметка всеки си има собствени увлечения и зарибявки, които му освежават личното пространство по някакъв начин и всеки има право на лично пространство.
А уважаването на личната свобода на другия е най-добрия начин да го накараш сам да пожелае да спре, каквато и да била странична дейност, за да ти обърне внимание.Поне при мен е така и затова съм твърдо убедена в тази проява на толерантност:holiday:

fred
23-05-2010, 22:09
Спроред мен проблемът не е в теб, от гледна точка да се чувстваш виновен, колкото повече се угажда на някой, толкова повече той започва да се чувства нещо като шеф на положението.
Дебело подчертавам, че това не важи ако и двамата се обичат истински или само донякъде важи тогава :)
Та ти прицени струва ли си да се съобразяваш с някой, който пък от своя страна те пренебрегва.
Чувството на вина е хубаво нещо, но ако ближната ти не ти цепи басма и не го оценява не се коси толкова.
Аз лично те съветвам да потвтърдиш позицията, ако е възможно това.Защото ако това продължава по старо му, бъди сигурен че всичко ще приключи, от така изложеното стигам и до други изводи, ама да не се правя на бай Зигмунд сега..

Stoyan Georgiev
23-05-2010, 22:11
радвам се че не съм от онзи тип мъже, които са твърди и студени като камък

хехе

BillyBoy`
24-05-2010, 10:15
Само да те попитам на колко години сте и двамата?

raiders
24-05-2010, 15:02
Малко да се отплесна от темата, не конкретно, ама защо винаги трябва мъжете да угаждаме и да правим компромиси, ок ние сме силния пол, но сме хора със същото сърце, мисли и чувства.

Човек трябва да е щастлив, за мен това е най-важното, другото са подробности.

old alfist
24-05-2010, 15:14
Малко да се отплесна от темата, не конкретно, ама защо винаги трябва мъжете да угаждаме и да правим компромиси, ок ние сме силния пол, но сме хора със същото сърце, мисли и чувства.

Човек трябва да е щастлив, за мен това е най-важното, другото са подробности.
Всеки прави компромиси независимо от пола - различна е границата на всеки индивид до къде могат да стигнат.

BLUE1
24-05-2010, 16:05
Малко да се отплесна от темата, не конкретно, ама защо винаги трябва мъжете да угаждаме и да правим компромиси, ок ние сме силния пол, но сме хора със същото сърце, мисли и чувства.

Човек трябва да е щастлив, за мен това е най-важното, другото са подробности.


В голяма грешка си, не сме със същите сърце, мисли и чувства. Жената има един инстинкт които е по-силен даже от инстинкта за самосъхранение това, я прави доста по-прагматична и "земна" от мъжа. Въобще между жените и мъжете има съществени разлики и то няма как да бъде иначе....

old alfist
24-05-2010, 16:11
В голяма грешка си, не сме със същите сърце, мисли и чувства. Жената има един инстинкт които е по-силен даже от инстинкта за самосъхранение това, я прави доста по-прагматична и "земна" от мъжа. Въобще между жените и мъжете има съществени разлики и то няма как да бъде иначе....
Всичко зависи от отделният човек - независимо дали е мъж или жена. Това за прагматизма и инстинктите са някакви общи закономерности, но не са константа.

BLUE1
24-05-2010, 16:26
По основни житейски въпроси, обединяващото в групите хора взимайки сходно решение, е най-вече полът.

JAMAL
24-05-2010, 22:26
Отговора на въпроса, го знаеш единствено Ти. Всичко, което може да се каже по темата, е мнение на различни хора, с различни чувства, с различни възгледи от твоето и това, което може да постигнеш, е да разбереш тяхното/нашето мнение.
На моменти си мислим, че това, което се случва, не е това, което искаме. Няма как винаги да се случва, това което очакваме...все пак всеки си има възгледи на съжителство и колкото, и да е ясно, че човек не може да се промени, си следваме стереотипа, който ни кара да се чувстваме добре. В крайна сметка, нали всеки от нас се стреми да се чувства добре. И когато човека срещу нас ни кара да се чувстваме добре, въпреки битовите проблеми за кафе, може би само трябва да си го понаместим:Lkingsmiley:.

mordohy
24-05-2010, 22:36
Всичко зависи от отделният човек - независимо дали е мъж или жена. Това за прагматизма и инстинктите са някакви общи закономерности, но не са константа.
Извинявай, ама месечния цикъл, заедно с букета от хормони си с чиста константа.
Ние просто душиме, кога ще е най-удобния за нас момент!:director:
Там някъде , феминизма и салонното възпитание отиват на майната си и ставаме щастливи животни!

trace
24-05-2010, 23:28
На мен ми се струва, че е време да се разделяте. Значи пишеш, че се виждате по веднъж в месеца - ами то точно това трябва да влияе положително, а не отрицателно т.е. очакването, тръпката да я видиш, а после 2 седмици ....XXL. Имам чувството, че изобщо не ти се е ходело натам. Второ, вие ако сте така изнервени и се карате за дреболии при положение, че не живеете заедно, представяш ли си какво ще стане ако сте нон-стоп заедно?
Както и да е, аз си гледам случая от моята камбанария
и на базата на моя опит, така че не е задължително да съм прав.

milenamr
25-05-2010, 00:38
Извинявай, ама месечния цикъл, заедно с букета от хормони си с чиста константа.
Ние просто душиме, кога ще е най-удобния за нас момент!:director:
Там някъде , феминизма и салонното възпитание отиват на майната си и ставаме щастливи животни!
Според мен нищо в любовните отношения не е и не бива да бъде константа.
Поне за мен е така и не толерирам наличието на каквито и да било константи.
Както целия ни живот се развива и ние се променяме, така и нашите взаимоотношения се променят и развиват.
Добрата новина е, че когато двама души гледат в една посока, то и посоката им на развитие е сходна, но не и еднаква и не и на базата на константи(било то от мъжка или женска страна).
То е ясно, че вски тук дава мненията си въз основа на виждания, пречупени през призмата на неговия мисловен апарат и опит, та по тази линия и аз така споделям личното си мнение, базирано предимно на опит:)

Kuku
25-05-2010, 00:45
Честно казано.... радвам се че не съм от онзи тип мъже, които са твърди и студени като камък.
хехеМЕКО казано :lol: :lol: :lol:

Kuker
25-05-2010, 00:50
Според мен нищо в любовните отношения не е и не бива да бъде константа.
Поне за мен е така и не толерирам наличието на каквито и да било константи.
Както целия ни живот се развива и ние се променяме, така и нашите взаимоотношения се променят и развиват.
Добрата новина е, че когато двама души гледат в една посока, то и посоката им на развитие е сходна, но не и еднаква и не и на базата на константи(било то от мъжка или женска страна).
То е ясно, че вски тук дава мненията си въз основа на виждания, пречупени през призмата на неговия мисловен апарат и опит, та по тази линия и аз така споделям личното си мнение, базирано предимно на опит:)mordohy говори за първичното, за това което е заложено в нас.Останалото сме си го измислили сами, с цел ......някаква моногамия.

Stoyan Georgiev
25-05-2010, 00:59
МЕКО казано :lol: :lol: :lol:

разбрахме се ;)

mordohy
25-05-2010, 23:18
Според мен нищо в любовните отношения не е и не бива да бъде константа.
Поне за мен е така и не толерирам наличието на каквито и да било константи.
Както целия ни живот се развива и ние се променяме, така и нашите взаимоотношения се променят и развиват.
Добрата новина е, че когато двама души гледат в една посока, то и посоката им на развитие е сходна, но не и еднаква и не и на базата на константи(било то от мъжка или женска страна).
То е ясно, че вски тук дава мненията си въз основа на виждания, пречупени през призмата на неговия мисловен апарат и опит, та по тази линия и аз така споделям личното си мнение, базирано предимно на опит:)
Друга ми беше мисълта.
Има константи, с които трябва да се примириме и да ги приемеме за нещо нормално.Не е необходимо мъжа да е с меки китки, а жената да влачи торбите с цимент, за да говорим за феминизъм и равноправие.
Други са заложените от природата приоритети.
А иначе арабският мъдрец , от времето на най-силната арабска любовна поезия е казал, че някой, ако не може да тича с тебе, няма нужда и ти да пълзиш!
Защо старите хора казват, че съпрузите (съвпрегнатите) трябва да са еш!“Не се впрягат ат и осел.

old alfist
25-05-2010, 23:42
Защо старите хора казват, че съпрузите (съвпрегнатите) трябва да са еш!“Не се впрягат ат и осел.
Може да се впрегнат орел, рак и щука, ако имат общи ценности или цели - тогава силата им е още по-голяма, защото едното допълва другото.

ves_v8
26-05-2010, 00:42
МЕКО казано :lol: :lol: :lol:
Момчета, вие след малко ще ме изкарате, че съм за темата със съчките а? :gayfight:Просто имах предвид, че умея да разбирам, често казвам обичам те, грижа се за близките си и т.н.
А не само да ги гледам и да се дъжра студено....

milenamr
26-05-2010, 00:57
.Не е необходимо мъжа да е с меки китки, а жената да влачи торбите с цимент, за да говорим за феминизъм и равноправие.

Съгласна съм .
Всяка жаба трябва да си знае гьола и прекалената еманципация, води до нааквация, това вече го писах в друга тема, но явно лека полека се превъща в широкоприложим постулат :)

code
26-05-2010, 08:49
Мда, еманципацията при жените е нещото, което направо ме съсипва:sickness: единственото което ме дразни повече от това да ме затиска някаква мацка с джип е обратното явление при мъжете, които пък от ден на ден стават по-женствени :gayfight: Като видя мъж с потник по него, очертаващ бирено коремче и голям задник обут в бели панталони ми иде да хвана сопата . .:sickness:

mordohy
28-05-2010, 00:00
Мда, еманципацията при жените е нещото, което направо ме съсипва:sickness: единственото което ме дразни повече от това да ме затиска някаква мацка с джип е обратното явление при мъжете, които пък от ден на ден стават по-женствени :gayfight: Като видя мъж с потник по него, очертаващ бирено коремче и голям задник обут в бели панталони ми иде да хвана сопата . .:sickness:
А на мен преди дова да му сваля гащите....
Па да хвърля сопата...

Stoyan Georgiev
28-05-2010, 00:05
я па чай са малко, кво против белите панталони имате ...? за всичко си има време и място ;)

DJ Vladic
30-05-2010, 01:03
А на мен преди дова да му сваля гащите....
Па да хвърля сопата...

Хахаха :bravo::rotfl:

mordohy
30-05-2010, 22:01
Колега, заеби спама и мачовизма!
Гушни си гаджето и обсъдете проблема.
На нея не и е лесно!
Щом те търси, значи си важен за нея!
Ако иска и е курва,там ще си намери много лесно друг.
С дебел портфейл и малка пишка!
Българките се котират високо , защото не миришат на крави , като техните!
Не се притеснявай и от това, че проявяваш чувства и човешки облик!
Ако тая не те оцени, значи не е за тебе!
Бъди такъв, какъвто си и ще срещнеш тая, която е за тебе, а не тая, която иска да си такъв, какъвто се представяш.
Аз чак на 45 срещнах жената, с която ми е добре и се чувствам комфортно!
Имаше и други, с които е щяло да ми е добре, но съм ги пренебрегнал по различни причини.
Сега като се сещам е само от ниско мнение за себе си или слушане на доброжелатели!
Поиска да поплачеш на нечие рамо и го получи!
Време е да те наритаме в задника и да се хванеш в ръце!
Успех, хлапе!

ves_v8
31-05-2010, 12:44
Колега, заеби спама и мачовизма!
Гушни си гаджето и обсъдете проблема.
На нея не и е лесно!
Щом те търси, значи си важен за нея!
Ако иска и е курва,там ще си намери много лесно друг.
С дебел портфейл и малка пишка!
Българките се котират високо , защото не миришат на крави , като техните!
Не се притеснявай и от това, че проявяваш чувства и човешки облик!
Ако тая не те оцени, значи не е за тебе!
Бъди такъв, какъвто си и ще срещнеш тая, която е за тебе, а не тая, която иска да си такъв, какъвто се представяш.
Аз чак на 45 срещнах жената, с която ми е добре и се чувствам комфортно!
Имаше и други, с които е щяло да ми е добре, но съм ги пренебрегнал по различни причини.
Сега като се сещам е само от ниско мнение за себе си или слушане на доброжелатели!
Поиска да поплачеш на нечие рамо и го получи!
Време е да те наритаме в задника и да се хванеш в ръце!
Успех, хлапе!
Благодаря ти за хубавите думи човек. Благодаря и на всички останали. С жена ми се разбрахме още на следващият ден след като се сдърпахме. То е ясно че това си беше едно чисто битово разногласие, което съм убеден че всеки е имал и то не веднъж. На всеки се е случвало. Аз си обичам жената и държа на нея, както и съм сигурен, че и тя ме обича и не е с мен заради пари, поради простата причина че ги нямам в излишък. Чат пат лишавам себе си от нещо за да й купя по-голям подарък, но не ми пука. Въпроса беше, че тогава се получи някво странно и може би това че не си бяхме вкъщи, тук в София доизнерви ситуацията, а мен със сигурност. И все пак благодаря за коментарите, защото е важно човек да слуша какво му говорят по-големите;)

firedragon
31-05-2010, 12:55
Благодаря ти за хубавите думи човек. Благодаря и на всички останали. С жена ми се разбрахме още на следващият ден след като се сдърпахме. То е ясно че това си беше едно чисто битово разногласие, което съм убеден че всеки е имал и то не веднъж. На всеки се е случвало. Аз си обичам жената и държа на нея, както и съм сигурен, че и тя ме обича и не е с мен заради пари, поради простата причина че ги нямам в излишък. Чат пат лишавам себе си от нещо за да й купя по-голям подарък, но не ми пука. Въпроса беше, че тогава се получи някво странно и може би това че не си бяхме вкъщи, тук в София доизнерви ситуацията, а мен със сигурност. И все пак благодаря за коментарите, защото е важно човек да слуша какво му говорят по-големите;)

:clap::bravo:

Коки
01-06-2010, 12:34
...капчицата, заради която прелива чашата е нещо като например кутията с кафето. Исках да си изясня дали съм бил прав в конкретната случка. Е, явно не съм бил...

Определено не си бил прав - жената има нужда от целувки и ласки, още повече като се виждате веднъж месечно.

Помисли обаче и за другата случка - там също не си бил прав:


...тя се прибра следобяд доста изнервена, аз естествено се бях заблял тук във форума (представяте ли си). Тя ме помоли да изключа форума, грешката ми беше че казах "след малко". За малко да се скараме ама се предоствати...

Ще си призная, че се вбесявам като се прибера след работа и жената не ми обърне внимание, щото гледа сериал. И то не толкова защото съм уморен и изнервен от напрегнатия ден, а защото очаквам внимание. Тук е мястото да кажа, че по принцип този от нас, който е в къщи, винаги посреща другия с целувка и внимание, така че номерът със сериала е някакво изключение.

Просто сме си изградили такива отношения и аз държа да са такива. Помисли само: цял ден не си се виждал с любимия човек, пълен си с впечатления от деня, които искаш да споделиш (и хубави и лоши), намерил си информация за лятната почивка, която искаш да обсъдиш и т.н.

Или пък: струпали са ти се неприятности, прецакали не само враговете в службата, но и някой от онези, които имаш за приятели, разочарован си, огорчен си и по пътя към къщи си мислиш: "добре че поне в къщи имам някого, който ме разбира, не ми зевижда и няма да ме прецака" и без да искаш се настройваш с очакването, че жената ще те посрещне с усмивка и прегръдка, ще те изслуша и ще те успокои. И влизайки с тази нагласа, ако като я видиш да виси в някъв форум или да гледа някъв, без да стане да те посрещне, контрастът те удря в челото безмилостно и няма как да не се ядосаш.

Stoyan Georgiev
01-06-2010, 14:06
затова казах и повтарям

човек се ражда, живее и умира сам, да разчиташ на някой, който няма кръвна връзка с теб... безсмислено.

ниски очаквания - слаба вероятност от разочарование. така животът е по-малко натоварващ.

наречете ме млад, наречете ме коравосърдечен... за мен това е истината ;)

BoxerPower
01-06-2010, 14:35
ниски очаквания - слаба вероятност от разочарование.

Това ме подсеща за един лаф на шефа ми... "Когато си избираш жена, трябва такава* да я избереш, че ако я оковеш до ЖП линията и мине някой циганин, веригата да открадне, но жената там да остави".

С две думи чуйте тая песен и нека тя ви служи като наръчник за избор на партньорка!*
http://vbox7.com/play:47c6c239

*изборът на такъв тип жени за партньорки гарантира, че те ще са верни само на вас и никой друг освен вас няма да ги притежава.

milenamr
01-06-2010, 15:48
ниски очаквания - слаба вероятност от разочарование. така животът е по-малко натоварващ.

наречете ме млад, наречете ме коравосърдечен... за мен това е истината ;)

Това, че си млад, пък било то и коравосърдечен е само плюс по-скоро :) А и на всичкото отгоре си много близо до истината и факта,че на толкова крехка възраст си успял да я набараш, ти носи още повече бонуси :)
На някои хора са им нужни много повече години и личен опит(парещ ;) ), че да стигнат до тез заключенийца ;)
И аз съм на мнение, че прекалените надежди и очаквания, неминуемо водят до по-голям риск от разочарования и слава богу, че и аз сравнително отдавна го открих този момент, но най-вероятно ще да е било доста по-късно от тебе :)

Stoyan Georgiev
01-06-2010, 16:26
Това ме подсеща за един лаф на шефа ми... "Когато си избираш жена, трябва такава* да я избереш, че ако я оковеш до ЖП линията и мине някой циганин, веригата да открадне, но жената там да остави".

С две думи чуйте тая песен и нека тя ви служи като наръчник за избор на партньорка!*
http://vbox7.com/play:47c6c239

*изборът на такъв тип жени за партньорки гарантира, че те ще са верни само на вас и никой друг освен вас няма да ги притежава.

хаха

ниско очаквания имам предвид от емоционална страна, иначе физически гледам по-арно да е :roll2:

bager
01-06-2010, 16:35
Аз пък много очаквам и много давам! Но, не от всеки и на всеки! Обаче намеря ли човешкото в някого - давам и то много. А и няма как да е по-различно, как иначе ще откриеш човека за теб, като се пазиш ли?
За да разбереш една жена какво мисли и иска, трябва да говориш с нея, много да говориш с нея.
Те очакват да ги разбираме ей така от самосебе си, но не става, трябват усилия и от двете страни.
Момента със сърденето ще трябва да го сведеш до минимум, изчакай малко да мине огъня и почваш да я разпитваш за ситуацията. Ще се изненадаш колко и е различна гледната точка от твоята. След това ще и обясниш ти какво си имал предвид при това доста обстойно и търпеливо, и накрая тя може и да те разбере, а и ти - нея.
Ако си заслужава давай, ако не-здраве да е.
Успех!

ves_v8
01-06-2010, 17:11
:dunno:
Аз пък много очаквам и много давам! Но, не от всеки и на всеки! Обаче намеря ли човешкото в някого - давам и то много. А и няма как да е по-различно, как иначе ще откриеш човека за теб, като се пазиш ли?
За да разбереш една жена какво мисли и иска, трябва да говориш с нея, много да говориш с нея.
Те очакват да ги разбираме ей така от самосебе си, но не става, трябват усилия и от двете страни.
Момента със сърденето ще трябва да го сведеш до минимум, изчакай малко да мине огъня и почваш да я разпитваш за ситуацията. Ще се изненадаш колко и е различна гледната точка от твоята. След това ще и обясниш ти какво си имал предвид при това доста обстойно и търпеливо, и накрая тя може и да те разбере, а и ти - нея.
Ако си заслужава давай, ако не-здраве да е.
Успех!
Също както теб, така и аз много очаквам и много давам на близките ми хора(приятели, семейство, жена). В конкретният случей, моята жена заслужава много повече отколкото й давам, но се старая максимално. Аз си падам малко дърво. Например тя обича да танцува, а аз хич немога, а мрая да се излагам с кьопавите ми движения....всеки път ми се моли да танцувам с нея...е какво да правя - танцува! щом е за нея :dunno: В крайна сметка щом сме с някого и го обичаме трябва да има някакви жертви. Преди да се съберем с нея, аз бях влюбен 6 години в нея и нито за миг не съм спрял да мисля за нея. Бях убеден, че тя е моята жена, давах всичко, а получавах само приятелство. Лошото беше, че бяхме толкова близки приятели, че трябваше да слушам постоянно за връзките й с момчета....лоша работа, беше ми тежко, но пък не съжалявам нито за миг, защото сега мие много хубаво с нея. Все пак тя е с пръстен на ръката, другото е въпрос на време и пари ;)

Коки
01-06-2010, 17:15
Аз пък много очаквам и много давам!...

Бате, остарЕхме! Скивай кво праи младото поколение ...

Stoyan Georgiev
01-06-2010, 17:21
на младото поколение му се налага да борави с много утайки и нишестета.

малшанс...

Коки
01-06-2010, 17:23
на младото поколение му се налага да борави с много утайки и нишестета...

То за тва се слага филтър, не е нужно да врътнеш кранчето изцяло ;)

Stoyan Georgiev
01-06-2010, 17:27
и ти си прав...

но както казва диктаторът в lord of war

thank you, but i prefer it my way ;)

milenamr
01-06-2010, 17:33
Аз пък много очаквам и много давам! Но, не от всеки и на всеки! Обаче намеря ли човешкото в някого - давам и то много. А и няма как да е по-различно, как иначе ще откриеш човека за теб, като се пазиш ли?
За да разбереш една жена какво мисли и иска, трябва да говориш с нея, много да говориш с нея.
Те очакват да ги разбираме ей така от самосебе си, но не става, трябват усилия и от двете страни.
Момента със сърденето ще трябва да го сведеш до минимум, изчакай малко да мине огъня и почваш да я разпитваш за ситуацията. Ще се изненадаш колко и е различна гледната точка от твоята. След това ще и обясниш ти какво си имал предвид при това доста обстойно и търпеливо, и накрая тя може и да те разбере, а и ти - нея.
Ако си заслужава давай, ако не-здраве да е.
Успех!
Едно е да даваш, съвсем друго е да очакваш.

И аз давам всичко, което е по силите ми(дори и преко сили понякога), без дори да очаквам, защото съвсем закономерно е, когато даваш много на човека, който заслужава и със сигурност ще го оцени, то и ще получиш много, без дори да чакаш.
Поне при мен съм забелязала, че така се получава.
Аз давам от сърце, не жаля нищо, защото за мен най-важното нещо е човека, в който вярвам и обичам е да се чувства щастлив и то щастлив от това че е с мен, то тогава и аз се чувствам най-щастливия човек на света.
Категорично не съм на мнение, че мъжете са длъжни да ни разбират от само себе си, това дори е една от най-големите глупости, на които жените са способни-да се надяват и очакват, че всеки мъж е длъжен да ги разбере и да ги носи на ръце, а пък те въобще не е нужно да "се хабят" да разбират мъжете, защото мъжете са "говеда " и им трябва гърч ;)Много дефектна философия.
Мойто мнение е, че една жена за да бъде разбрана, може дори без усилия да го постигне, само е необходимо да схване на време, че за да получиш, трябва и да дадеш и че няма нищо по хубаво от това, да мотивираш и вдъхновяваш мъжа до себе си и да го караш да се чувства важен и специален(какъвто точно е), а това несъмнено рефлектира върху нея, като се превръща в желана , търсена, необходима и любима.

Но в тази тема се дискутират предимно очаквания и стремежи на зараждащи се любовни отношения, а не на затвърдени и доказани такива или поне аз така схващам :)

Коки
01-06-2010, 17:36
...thank you, but i prefer it my way ;)

it's all up to you ;)

Stoyan Georgiev
01-06-2010, 17:42
it's all up to you ;)

за справка виж поста на милена



това, че не очаквам значи, че не давам... просто си имам едно на ум и така се разочаровам адски рядко, пък и дори тогава си казвам един вид - "сам съм си виновен"


намалям до минимум възможните негативни емоции и не живея в розовата страна, където облаците са във формата на сърца (не го приемайте като подигравка, по никакъв начин не умаложавам, начина, по който вие сте избрали да се отнасяте с хората около вас - това е нещото, което ви кара да се чувствате добре, а това е най-важното)

Коки
01-06-2010, 18:05
за справка виж поста на милена...

Гледам, гледам и не мога да сФана:


Едно е да даваш, съвсем друго е да очакваш.

И аз давам всичко, което е по силите ми(дори и преко сили понякога), без дори да очаквам, защото съвсем закономерно е, когато даваш много на човека, който заслужава и със сигурност ще го оцени, то и ще получиш много, без дори да чакаш.
Поне при мен съм забелязала, че така се получава...


затова казах и повтарям

човек се ражда, живее и умира сам, да разчиташ на някой, който няма кръвна връзка с теб... безсмислено.

ниски очаквания - слаба вероятност от разочарование. така животът е по-малко натоварващ.

наречете ме млад, наречете ме коравосърдечен... за мен това е истината ;)

Тя казва, че като даваш без да очакваш, човекът до теб го оценява, а ти казваш, че умираш сам. Аз ли съм кьорав или наистина няма прилика?

Stoyan Georgiev
01-06-2010, 18:13
Гледам, гледам и не мога да сФана:





Тя казва, че като даваш без да очакваш, човекът до теб го оценява, а ти казваш, че умираш сам. Аз ли съм кьорав или наистина няма прилика?

май не си разбрал нещо


тя ти казва, че дава, щото обича


като приятен ефект от това, острещния и той дава. ама може и да не дава.


като не очакваш, си приятно изненадан, ако даде.


това което аз добавям в това е, че дори когато ми дадат не го приемам като чиста монета и не му се прехласвам прекалено


Защото

в един момент усмивка

в следващия нож между ребърцата

и то в гръб


човек се ражда живее и умира сам, демек в твойта глава и тоз, който те обича от тук до края на вселената не може да влезе, т.е. любовта е субективно понятие

моето понятие за любов е различно от това на всеки друг в света, респективно това важи за всички останали


демеееек


гледам да не се прехласвам прекалено, защото обратното до момента ми е довело само негативи ;)

Коки
01-06-2010, 18:19
Разбрах.

mordohy
01-06-2010, 23:08
:dunno:
Също както теб, така и аз много очаквам и много давам на близките ми хора(приятели, семейство, жена). В конкретният случей, моята жена заслужава много повече отколкото й давам, но се старая максимално. Аз си падам малко дърво. Например тя обича да танцува, а аз хич немога, а мрая да се излагам с кьопавите ми движения....всеки път ми се моли да танцувам с нея...е какво да правя - танцува! щом е за нея :dunno: В крайна сметка щом сме с някого и го обичаме трябва да има някакви жертви. Преди да се съберем с нея, аз бях влюбен 6 години в нея и нито за миг не съм спрял да мисля за нея. Бях убеден, че тя е моята жена, давах всичко, а получавах само приятелство. Лошото беше, че бяхме толкова близки приятели, че трябваше да слушам постоянно за връзките й с момчета....лоша работа, беше ми тежко, но пък не съжалявам нито за миг, защото сега мие много хубаво с нея. Все пак тя е с пръстен на ръката, другото е въпрос на време и пари ;)
Кво ти е на танца ,бе!
Танцуваш, както ти падне!
Я не се занасяй!
Няма да те караме на конкурс!
Виж хората!
Те просто се забавляват!

Mupo
02-06-2010, 08:43
Да добавя един цитат: ''...Когато правим предположения за връзките си, ние наистина си търсим белята. Често предполагаме, че нашият партньор знае какво мислим и дори - че не е необходимо да изразяваме желанията си на глас.
Убедени сме, че тя или той ще постъпи според желанията ни, защото ни познава много добре. И ако не го сторят, чувстваме се наранени и си мислим:" Как можа да го направи? Трябваше да се досети!"
После отново правим предположение: например, че вече не ме обича... Възниква истинска драма, защото започваме да търсим доказателства за новото си предположение... И така до безкрай..."

viki
02-06-2010, 10:59
Освен да се самоцитирам пак,че не ми се мисли толкова рано:twisted::twisted:

и това ще мине...Сигурна съм,че ще извлечеш поука от "урока"
Искам да кажа друго:
Разочарованията (обикновено) ,са в следствие на вложени очаквания към някого...Това(според мен) е първата грешна стъпка .Втората е ,че масово се бъркат понятията "влюбване" и "любов".Нагласата,че няма какво да се учи за любовта.Хората приемат силата на влюбване си ,състоянието "пеперуди в стомаха" - като доказателство за силата на тяхната любов, въпреки че то може да се окаже само доказателство за степента на собствената им самота......
Третата грешка (за съжаление) е тази, когато хората виждат другите като обект за притежание.Хората с тази нагласа водят живот, изпълнен с разочарования...
Сега ти е наранено егото...факт.
Аз лично,споделям мнението ,че истинската любов не е нищо друго, освен неизбежното желание да помогнем на другия да бъде този, който е. Тя е опитност, чрез която се постига духовно израстване...Всичко останало са влюбвания, егоизъм, несигурност, страх.....
Опитност ,за да се натрупа - трябва да има база за сравнение.Няма как да се "натрупа" опит като се прескочат някои задължителни житейски "часове", които променят приоритетите и възгледите с времето и които ти дават възможността да погледнеш назад с друг поглед върху нещата...
Това се научава ,не от книжки или еднократен житейски урок....
п.п.
Стефчо,
децата не умеят да обичат, сори... Те са най-уплашените същества на тоя свят, имат нужда от подкрепа, закрила и прочие и се привързват към този, който им ги осигурява...
Знам,че ме разбра


Изобщо
..."No pain,no gain"
Това важи за абсолютно всички аспекти на чудото,наречено Живот:)
Да живееш "под похлупак",изграждайки някакви абсолютно безсмислени защити,не виждам до какво хубаво ще доведе:):):):)
Колега ves_v8,ти си добър човек:)Не се филмирай излишно:):):)

sen7
02-06-2010, 13:37
само е необходимо да схване на време, че за да получиш, трябва и да дадеш и че няма нищо по хубаво от това, да мотивираш и вдъхновяваш мъжа до себе си и да го караш да се чувства важен и специален(какъвто точно е), а това несъмнено рефлектира върху нея, като се превръща в желана , търсена, необходима и любима.



е в това се опитвам да им кажа на момичетата (жени е малко силно казано), с които до сега съм бил ама те упорито си правят , каквото си знаят или каквото им е казала някоя приятелка.Аз съм супер директен и като ме попитат , какво искаш от мен, направо си им го казвам ама.............бе ше пораснеме ............все някога.

Derry
02-06-2010, 23:41
Та ти какво им искаш?

mordohy
03-06-2010, 23:09
От какво да правя, го обърнахте на какво аз правя!
Стояне, още ни си превъзмогнал обидата и за това си толкова жесток и затворен.
Не се бой , бе!
И друга ще те предаде, до като си намериш точния човек и друга и друга!
Това си е в реда на нещата!
Тука рецепти няма!
Нещата са подвластни на сърцето, а не на ума!

old alfist
03-06-2010, 23:33
Нещата са подвластни на сърцето, а не на ума!
Така си е - сполучливата комбинация между емоцията и разума е рядкост.
Ако пък я има не продължава вечно - все някой от двамата избушва кофата и тръгва в едната от двете страни.

viki
04-06-2010, 14:32
Нещата са подвластни на сърцето, а не на ума!
На мен пък
много ми харесва подписът на Pinky (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1218) :innocent:

"Хората с високо равнище на лично овладяване не могат да си позволят да избират между разума и интуицията или между главата и сърцето, защото не биха избрали да се ограничават до ходенето с един крак или гледането с едно око." Питър Сендж "

:yes: