View Full Version : Механизъм за отваряне на багажника - проблем
Пробвах да намеря тема по въпроса, но не успях. От днес копчето за отваряне на багажника в жабката не отваря багажника, а само цъка. Предполагам, че може би проблемът е в някое реленце, чува се някакво цъкане изпод волана. Ако сте имали подобен проблем, лесно ли се подменя проблемната част, евтина ли е? Благодаря ви предварително за помощта.
Furious 155
22-05-2010, 22:40
Пробвах да намеря тема по въпроса, но не успях. От днес копчето за отваряне на багажника в жабката не отваря багажника, а само цъка. Предполагам, че може би проблемът е в някое реленце, чува се някакво цъкане изпод волана. Ако сте имали подобен проблем, лесно ли се подменя проблемната част, евтина ли е? Благодаря ви предварително за помощта.
За проблемът е писано много - обикновенно са прекъснати кабелите отзад на шлауха към капака на багажника. Един гумен шлаух има в който минават всичките кабели към капака. Там единия или и двата кабела за това отваряне се прекъсват! При мен са по-дебели като сечение и са син и черен на цвят! Успех!
Точно това е проблема в левия гумен шлаух на капака на багажника се намира, кабела е син и е по-дебел от другите .
Снаждащ го хубаво там където се е скъсал , банд и си готов. :)
Alexanderbb
23-05-2010, 09:00
при мен успяха да се скъсат последователно и двата (синия и черния).
Ще го проверя това нещо, лесно ли се сваля този шлаух, аз го гледах отвън и ми изглежда сувсем здрав и не е прищипан. Не очаквах да е от него. Благодаря за помощта.
Furious 155
23-05-2010, 23:33
Ще го проверя това нещо, лесно ли се сваля този шлаух, аз го гледах отвън и ми изглежда сувсем здрав и не е прищипан. Не очаквах да е от него. Благодаря за помощта.той не си е прищипан, просто по-дебелите кабели като сечение, явно не носят на годините отваряне и затваряне... иначе за лесно - няма лесно :)
Проверих и наистина е оголен синият и черният кабел. Кофти място за работа е, като гледам един трябва да държи шлауха а друг да го снажда. Много съм ви благодарен момчета за диагностиката:)
Проверих и наистина е оголен синият и черният кабел. Кофти място за работа е, като гледам един трябва да държи шлауха а друг да го снажда. Много съм ви благодарен момчета за диагностиката:)
земи по бираа
Може, но след като ги омотах хубаво кабелите и ги изолирах проблемът не се реши- разлика няма. Предполагам, че има и нещо друго.
Намерих други теми, благодарение на важната тема на Венци, които в търсачката не ми излязоха. Ако модераторите решат, могат да изтрият темата. Мерси.
P.S. Оказа се бушона, който се намира наедно реле под кората на таблото от ляво на волана - като беше описано в друга тема.