PDA

View Full Version : Кутия за въздушен филтър 147 1.9 JTD

niki_future
23-05-2010, 13:33
В петък правих обслужване на алфата и съответно в сервиза за маслата зверски отчупиха двете пантички от горната страна на кутията на филтъра. Сега отгоре кутията стои 5мм отворена. Някакви идеи какво да направя. Нова кутия доколкото знам е доста скъпа. Евентуално някакъв начин за ремонт или цени втора употреба?

brnthlmt
23-05-2010, 13:36
и аз вчера сменях въздушния филтър
трябва внимателно да се пипа всичко :)
нека тези майстори ти заплатят кутията на въздушния филтър

krasy k
23-05-2010, 16:57
и аз вчера сменях въздушния филтър
трябва внимателно да се пипа всичко :)
нека тези майстори ти заплатят кутията на въздушния филтър

Сигурен съм, че никой няма да му плати и 1 лв. Ако можеш хубаво ги набии тия тъпанари,за да ти олекне на душата, иначе няма смисъл от караници и късане на нерви.
Относно кутията : купи си т.нар. пластелин ABRO /около 4,50-5,00лв./.Представлява една цилиндрична пластмасова кутийка с дължина колкото цилиндър за пура,но два пъти по-дебела.Вътре има упътване как се работи с него.Работи се като с пластелит-моделираш си дадения детайл и след около 10-15 мин става като метална отливка и подлежи на изпилване.Хубаво е да "внедриш" и истински метал - шайба/ако е ухо на кутията/ , няколко нишки тънка тел/ако е пукната самата кутия/
Ако имаш въплоси питай на ЛС.
Успех!!!

brnthlmt
23-05-2010, 20:41
ами ако са читави хора които си държат на авторитета трябва да заплатят щетата или поне да не вземат пари за манипулацията която са направили
но по принцип е мъка тази смяна поне аз си оправих кората доло :) между другото

krasy k
24-05-2010, 18:06
ами ако са читави хора които си държат на авторитета трябва да заплатят щетата или поне да не вземат пари за манипулацията която са направили
но по принцип е мъка тази смяна поне аз си оправих кората доло :) между другото

Щом са я счупили и не са я оправили веднага е ясно какви майстори са.С такива хора разбиране няма.....

AR147
24-05-2010, 18:33
Нова такава на разумна цена ,едва ли ще намериш.
По-добре по моргите да се търси,макар че 147ците са още кът.

krasy k
24-05-2010, 18:48
Що да дава луди суми ,когата може да се отремонтира с вложение от 5 лв..Е,ще му отнеме 1.5 -2 часа .....