Log in

View Full Version : Сваляне на облегалките на задната седалка

todorgg
24-05-2010, 21:42
Колеги,
Днес исках да напъхам в багажника на алфата една броня и един преден капак за фиат брава, но неможах да ги събера в багажника и трябваше капака да го връзвам на покрива на алфата а бронята да я карам в купето на колата ( поне там се събра :roll2: ) та въпроса ми е как се свалят задните облегалки на задната седалка на Алфа Ромео 166:-), че ако ги бях свалил нямаше да имам проблем.

EMo0o
24-05-2010, 22:17
Колеги,
Днес исках да напъхам в багажника на алфата една броня и един преден капак за фиат брава, но неможах да ги събера в багажника и трябваше капака да го връзвам на покрива на алфата а бронята да я карам в купето на колата ( поне там се събра :roll2: ) та въпроса ми е как се свалят задните облегалки на задната седалка на Алфа Ромео 166:-), че ако ги бях свалил нямаше да имам проблем.

Щеше :D:D между седалката и багажника има метална преграда, единствения отвор е ски багажника ;)

sanata
24-05-2010, 22:18
Колега,под самите подглевници има едни черни пластмасови като тапи,като ги вдигнеш има едни щифтчета,които се издърпват с отверка(примерно) и ги издърпваш.Мисля,че така беше-някъде из форума имаше тема със снимки.

EMo0o
24-05-2010, 22:20
Колега,под самите подглевници има едни черни пластмасови като тапи,като ги вдигнеш има едни щифтчета,които се издърпват с отверка(примерно) и ги издърпваш.Мисля,че така беше-някъде из форума имаше тема със снимки.

Така де Сашо, но това няма да му помогне на човека за това което иска :)

sanata
24-05-2010, 23:03
За това което иска определено няма да му помогнеме,ама за това което пита може и да му помогнеме.

nvladev
25-05-2010, 00:02

Колегата пита за облегалките на задните седалки.......

todorgg
25-05-2010, 08:49
Щеше :D:D между седалката и багажника има метална преграда, единствения отвор е ски багажника ;)

Благодаря колега!
А случайно да знаете тази кора под задното стъкло как се сваля, че искам да си сложа една щора на задното стъкло?

EMo0o
26-05-2010, 12:41
Благодаря колега!
А случайно да знаете тази кора под задното стъкло как се сваля, че искам да си сложа една щора на задното стъкло?

Едни щипки има които се откопчават откъм багажника, май имаше и рапидки, ама не съм я свалял от 2 години .. не съм сигурен :) и ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ облегалката на задната седалка ;)

qpwo
26-05-2010, 19:13
Едни щипки има които се откопчават откъм багажника, май имаше и рапидки, ама не съм я свалял от 2 години .. не съм сигурен :) и ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ облегалката на задната седалка ;)
А третия стоп как?:depressed:

Christweil
26-05-2010, 19:20
А третия стоп как?:depressed:

О това вече е елементарно - има си винчета да развиеш, после да откачиш букса за нахраване и това е.

EMo0o
26-05-2010, 19:26
О това вече е елементарно - има си винчета да развиеш, после да откачиш букса за нахраване и това е.

Винтчетата са 2 с шестограм 4 ако не се лъжа буксата е лесна за откачване :)

qpwo
26-05-2010, 19:42
Благодаря за информацията, че третия ми стоп светят през едно и ме дразни...

EMo0o
26-05-2010, 19:53
Благодаря за информацията, че третия ми стоп светят през едно и ме дразни...

Много са им скъпи крушките бе да ги .... :big_whoops: доколкото си спомням 3-4 лева 2 крушки, а те са общо 10 и на мен така преди ми светеха само 2 :big_whoops:

nvladev
26-05-2010, 23:44
Колко вата са крушките?

todorgg
27-05-2010, 09:12
И последно не разбрах как се свалят облегалките?

EMo0o
27-05-2010, 12:56
И последно не разбрах как се свалят облегалките?

Отляво и отдясно имат по 1 болт с ключ 8 или 10(като натиснеш долната част на седалката ще ги видиш в двата края), след като ги развиеш се издърпва нагоре ;)

Christweil
27-05-2010, 17:58
Много са им скъпи крушките бе да ги .... :big_whoops: доколкото си спомням 3-4 лева 2 крушки, а те са общо 10 и на мен така преди ми светеха само 2 :big_whoops:

Аз имам спомен около 1.2лв за едната от Шел.
Но ако ти са занимаваш можеш да ги смениш всичките със ледчета. Добрите ледчета струват по толкос на брой или дури малко по скъпо обаче издържат до живот :)
Аз пък си мисля вътре във купето да сменя крушките със лед че много изгорят деба !!

EMo0o
27-05-2010, 18:06
Аз пък си мисля вътре във купето да сменя крушките със лед че много изгорят деба !!

Аз съм с такива вмомента, ама са някакви китайчета и взеха да мигат.. ще трябва да си взема някакви по-хубави :)

Christweil
27-05-2010, 20:28
Аз съм с такива вмомента, ама са някакви китайчета и взеха да мигат.. ще трябва да си взема някакви по-хубави :)

От каде се купуват ?

sanata
27-05-2010, 21:00

Махаш седалката(задната),като я издърпаш нагоре,след това в долния край на облегалката(от към седалката) има два болта или са 8-а или 10-ка.След товва се бута нагоре(към тавана).В предната част на кората от към седалката имаш няколко щипки и мисла че имаше и рапидки.Вътре в багажника има две гайки за отвиване по в дъното са.Горе долу е това ако има още нещо в процеса на сваляне се види,ама в общи линии е това.Също трвбва да се свали и 3-я стоп.

EMo0o
28-05-2010, 21:55
От каде се купуват ?

Аз мойте си ги взех от Симеон, ама тея дни ще ходя до Авител, там са хубави, че сега съм пак с обикновените - онези взеха много да ме дразнят като мигат.. :)