View Full Version : Температурният датчик не работи???
Temperaturni dat4ik ne se vdiga na pove4e ot 60 gradusa.
Na kakvo moje da se dylji tova ?
======================
Колега пиши на кирилица!!! има кредор.
Поне при мен беше заминал термостат. Дай повече подробности.
ПП. И пиши на кирилица !!!
Crusader
29-05-2006, 20:11
Ахам, почти сигурно е че е термостат.
И моя стоеше на 60 градуса- смених термостата и залепна на средата стрелката. Термостата го взех от магазина на Сливница- Вернет, френски около 57-59лв.
И моя стоеше на 60 градуса- смених термостата и залепна на средата стрелката. Термостата го взех от магазина на Сливница- Вернет, френски около 57-59лв.
Възможно ли е от заминал термостат да ми се вдига разхода ?
Даже и си износваш двигателя :?
Сори че оср......... темата ма я кажи как си износвам ДВГ-то през лятото кат не бачка термоса :roll:
Сори че оср......... темата ма я кажи как си износвам ДВГ-то през лятото кат не бачка термоса :roll:
Ами ЕКУ-то мисли че ДВГ е студен и буха яко бензин (караш на смукач). Докато се усетя и ми беше набухало поне 1л бензин в маслото та после и масло на 2000 км хвърлих а и ти си знаеш какво е масло+бензин. За 60-70 лв, колкото струва един термостат, хич не ви трябва да си правите експерименти с колите.
Когато е "студено" ДВГ-то, маслото е по- студено и при по-високи обороти масления филм изтънява и вероятността да се срещне метал у метал е голяма
SNAIPERIST
14-06-2006, 15:05
Предполагам че ако се откара на компютърна диагностика колата там би трябвало да показва ако термостата е развален ?? :? или се бъркам :shock:
Предполагам че ако се откара на компютърна диагностика колата там би трябвало да показва ако термостата е развален ?? :? или се бъркам :shock:
Не - как да го покаже - то все едно да покаже една термопластина на колко градуса като се нагрее ще се огъне , че да го отвори и после като истине ще се изправи - за да го затвори. (ако разсъждавам грешно поправете ме)
SNAIPERIST
14-06-2006, 15:43
Не - как да го покаже - то все едно да покаже една термопластина на колко градуса като се нагрее ще се огъне , че да го отвори и после като истине ще се изправи - за да го затвори. (ако разсъждавам грешно поправете ме)
И Аз предполагах че не е възможно ама все пак да си питам(имам опит с термостати на други коли и знам как е разположен температурния датчик).
А все пак колко трябва да е нормалната температура на водата на 146-цата ??? :?:
Термостат сменен. Цена : 80 лв., работа 20 лв.
Проблема отстранен, остава смяна на ламбда сонда.
Да видим след това какъв ще е разхода... :)
Мисля, че това е края на тази тема.
Термостат сменен. Цена : 80 лв., работа 20 лв.
Проблема отстранен, остава смяна на ламбда сонда.
Да видим след това какъв ще е разхода... :)
Мисля, че това е края на тази тема.
Къв е тоя термостат 80 лв :shock: :shock: :shock:
Грешка, 70 лв. термостата, Варна, от Сливница.
Грешка, 70 лв. термостата, Варна, от Сливница.
Taka става - щото моя Бехр беше 64 лева!
А все пак колко трябва да е нормалната температура на водата на 146-цата ??? :?:
Тука е в нормален режим:
http://img149.imageshack.us/img149/1727/yon0002ng.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=yon0002ng.jpg)
тука вече перката се чува
http://img149.imageshack.us/img149/1444/yon0018xf.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=yon0018xf.jpg)
Моята перка се включва доста по късно :? даже си мисля че ми се включва направо втора степен - първа я пропуска - моята се включва като остане толкова растояние до горната чертичка - колкото е при теб растоянието от 80 до стрелката на втората снимка (с включена перка) Ама пък при мен нормалното е една идея над 80, а при теб гледам е малко под 80 :? :? Може просто да е разминаване на стрелките малко - иначе аз имам чувството че имам една степен на перката. :? Не съм виждал(чувал) друга степен
Незнам ако си 1.5.5 може да е нормално да има разлика с 2.10.4 :roll: .
Абе и аз не съм чувал втора степен ама не ми е загрявала чак толкова или поне стрелката не го е показвала ако е по ленива примерно :roll: :roll:
Ами сега ще проверя , че забравих - ама е 09.1997 произведена колата - мисля че е 1.5.5 на 1.8ТС - 140к.с
Bat Vas е с 2.10.4 мотроник :wink:
Bat Vas е с 2.10.4 мотроник :wink:
Това значи ли че ми е нормална температурата - по горе съм описал къде са ми стрелките :?
@Bat Vas
Според мен е нормално просто трмостатите не са ни еднакви :D Въпреки че някъде бях чел, че за всички бензинки ТС 83 градуса отваря
@Bat Vas
Според мен е нормално просто трмостатите не са ни еднакви :D Въпреки че някъде бях чел, че за всички бензинки ТС 83 градуса отваря
Ам не е така щото моя примерно отваря на 88 C.
А ето нещо много полезно (поне на мен ми беше).
http://dex.fik.bg/catalogo_temperatura.pdf
Търсете си по номера от епера термостатчетата.
Ам не е така щото моя примерно отваря на 88 C.
Ама ти си 156 и си в друг раздел :lol:
Начало на отваряне за
Боксера 145/146 86 градуса
ТС 16V 145/146 83 градуса
ТД 145/146 83 градуса
JTD 145/146 80 градуса
За всички допуска е плюс / минус 2 градуса
Моята перка се включва доста по късно :? даже си мисля че ми се включва направо втора степен - първа я пропуска - моята се включва като остане толкова растояние до горната чертичка - колкото е при теб растоянието от 80 до стрелката на втората снимка (с включена перка) Ама пък при мен нормалното е една идея над 80, а при теб гледам е малко под 80 :? :? Може просто да е разминаване на стрелките малко - иначе аз имам чувството че имам една степен на перката. :? Не съм виждал(чувал) друга степенНе може да нямаш две степени щом имаш климатик бре Васе,колите с една степен са доста остарели :wink: :wink:
Вчера в жегата на пуснат климатик стрелката стоеше на една идея над 80 -то , така че сме у нормата :D
при мен перката се включва малко преди предпоследната стрелка...нормално ли е?
Моята перка се включва доста по късно :? даже си мисля че ми се включва направо втора степен - първа я пропуска - моята се включва като остане толкова растояние до горната чертичка - колкото е при теб растоянието от 80 до стрелката на втората снимка (с включена перка) Ама пък при мен нормалното е една идея над 80, а при теб гледам е малко под 80 :? :? Може просто да е разминаване на стрелките малко - иначе аз имам чувството че имам една степен на перката. :? Не съм виждал(чувал) друга степенНе може да нямаш две степени щом имаш климатик бре Васе,колите с една степен са доста остарели :wink: :wink:
Aз знам че са с две - имам впредвид да се е загубила едната степен поради повреда - щото не съм усещал друга степен :?
Aз знам че са с две - имам впредвид да се е загубила едната степен поради повреда - щото не съм усещал друга степен :?Нали тва ти казвам ако не ти работи някоя от степените на перките няма да ти се пуска климатика или ще се пуска за 10 сек. и после ще спира сам :wink: :wink:
Aз знам че са с две - имам впредвид да се е загубила едната степен поради повреда - щото не съм усещал друга степен :?Нали тва ти казвам ако не ти работи някоя от степените на перките няма да ти се пуска климатика или ще се пуска за 10 сек. и после ще спира сам :wink: :wink:
А ясно - значи работят и двете :D :D
А кво става ако не ти се гаси климатика ? Моя случай е баш таков :cry:
Те тва вече е някое реле или нещо такова,на мойта кола си има едно като команден блок и в него са и релетата и бушоните на климатика :wink: :wink:
Scar_face
22-06-2006, 21:35
100% e termostat v italy gi karat s letni termostati i ne digat pove4e ot 60 gradusa kogato sa tuk imah go toq prtoblem i na trite mi alfi 52 kinta BERHT ima v Plovidv idealen e :))
Градски, пиши на кирилица, има кредор :wink: :th_up: И добре дошъл в сектата :handshake: :D
Аз да ви кажа въобще не съм гледал и не съм се заслушвал колко перки се включват ама в най-големите задръствания повече от 90 градуса не вдигам та предполагам че всичко е ОК, но все пак съм сменил термостата преди няколко месеца.
Vankata85
04-07-2008, 21:24
Колеги аз сам сас чисто нов термостат ама ми се струва че загрява без клима дарйи 92 градуса.кат вклуча климата отива на 96 100 градуса и ми се струва че термостата е вав газа а е чисто нов.Колата е 146 2.0Ti колко трябва дарйи сас клима вав града
Колеги аз сам сас чисто нов термостат ама ми се струва че загрява без клима дарйи 92 градуса.кат вклуча климата отива на 96 100 градуса и ми се струва че термостата е вав газа а е чисто нов.Колата е 146 2.0Ti колко трябва дарйи сас клима вав града
Ми мойта не загрява :roll: На климатик държи около 90. Перката работи ли? Аз като пусна климатика, ако е топло, почва почти веднага да върти, дори и да не е загряла колата.
Свали бронята и иди на мивка да ти измият (ама внимателно!) радиаторите.
Vankata85
06-07-2008, 14:28
Чисто нова перка 180 лв нов температурен датчик 18лв,нов термостат 60 лв, нов радиатор на климатика 200 лв .Кво друго да сменя да даржи и моита такива температури радиаторите са мити нензам напрао.... моита си загрява и тва е. :?
Нали тва ти казвам ако не ти работи някоя от степените на перките няма да ти се пуска климатика или ще се пуска за 10 сек. и после ще спира сам :wink: :wink:
При "повреда" - изцяло откачен термодатчик на радиатора климатика си бачка като стой та гледай, даже върши работа за охлаждане на колата в задръстването :lol:
Перката направо тръгва на 2 степен, върти докато падне температурата и спира ... след малко пак така, с подобно "охлаждане" карах около 20 км. докато ми закачат датчика отново.
Това за 146 ТД де :)
А да в момента съм само със 2 степен, климатика си работи.
Първата е на резистор, едни пишман майстори по охлаждане до нас го строшиха докато търсеха изгорелия според тях датчик (а той се откачил), евала на момчетата в ТиН Красно село, че като видяха какво става ми направиха диагностика за 30 сек. пред магазина.
Новия резистор се търкаля из багажника и ще ходя да го сменям тия дни.