View Full Version : Въпрос за катализаторите на 166 2.0 ТС
Колеги,
Преди години джамбазина от който закупих 166-цата ми каза, че тези модели имали по 3 катализатора. Никъде не успях да намеря потвърждение на тази информация, но наскоро ходих да ми го махат с тенденцията колата да върви по-добре и да гори по-малко. Сега ме съветват, че гърнето може все още да ми е запушено, защото резултата не се оказа задоволителен. Интересно ми е тогава, кой катализатор са ми махали, ако не този в гърнето ?? И дали наистина има нещо вярно, че тези красавици имат няколко катализатора ?
Много бих се радвал, ако някой може и да ми каже къде ги лекуват (махат), и да си реша проблема веднъж завинаги. Колата се кара на газ, така че няма да ощетя природата особено. :)
Катализатора е един и е първото гърне след меката връзка.Аз лично моя го резнах,заварих си едно гърненце със съ6тата форма и се успа.Продадох го за 80 лева а новото струваше 32.
И аз го клъцнах моя преди 1седмица, сложих резонатор - звука си остана същия.:clap: Доволен съм от резултата, макар че промяната е минимална.
cyberhill
26-05-2010, 08:31
На CF3 са три катализаторите до колкото знам....
На CF3 са три катализаторите до колкото знам....
Май точно затова иде реч, а аз не съм сигурен мойто дали е CF2 или CF3. 99-та е 155 к.с. двигателя, мисля че трябва да е по-старото поколение, сиреч CF2. Има ли бърз начин за проверка ?
Благодаря!
CF3- започват от октомври 2000г.
emil georgiev
02-06-2010, 21:22
Колеги,
Преди години джамбазина от който закупих 166-цата ми каза, че тези модели имали по 3 катализатора. Никъде не успях да намеря потвърждение на тази информация, но наскоро ходих да ми го махат с тенденцията колата да върви по-добре и да гори по-малко. Сега ме съветват, че гърнето може все още да ми е запушено, защото резултата не се оказа задоволителен. Интересно ми е тогава, кой катализатор са ми махали, ако не този в гърнето ?? И дали наистина има нещо вярно, че тези красавици имат няколко катализатора ?
Много бих се радвал, ако някой може и да ми каже къде ги лекуват (махат), и да си реша проблема веднъж завинаги. Колата се кара на газ, така че няма да ощетя природата особено. :)
при мен извадиха половин кофа бетон с дупчици, но не знам от къде и разхода на бензин ми падна с близо 20 %, сега е 7,2 при 130 км/час,
Колега на 155 конювата е един катализатора. Това е 1-вото нещо което махам на колата като я купя. На мойта алфа го махнах и сложих дебелостенна черна тръба, махнах и следващото гърне и сега съм само с последното голямото, което е за смяна и звънти леко. Колата свали 1 секунда от 30-100 с помоща на тези интервенции, засичана е с програмка с външен GPS и на един и същ път.
П.С. .....................
================================================== ==============================
p.p.s Следващият път като решите да си правите реклама в разрез с правилата на форума ще получите и полагащото се наказание
pr_00f
Linkestis
07-06-2010, 19:33
Понеже ме дразниш с тая "грозна джанта" дето си я снимал/пък и даве на колата си я сложил?:)...кажи:при дизеляка предпоследното гърне не се ли води и то катализатор?Защото моя катализатор е махнат,ама тоя топуз ми се вижда бая голям,а не е кухо вътре.
И ако взема да го махна ефекта какъв ще е
Мани мани, толкоз са грозни, че само аз имам такива никои друг не си е купил такива боклуци :sick1: :firstprize:
Та по темата - не се сещам как е на дизела, по принцип катализаторите са си специфични и се познават лесно, но при мен пред последното гърне е едно триъгълно и именно след неговото махане имаше разлика във вървенето. Някой ден ще дойде времето да направя всичко от неръждавейка и едно спортно гърненце за финал :boost:
Linkestis
10-06-2010, 12:35
И при мен е триъгълно за това се чудя дали да не го махна.Иначе самият катализатор съм го махнал.тоест избушен е понеже цялата керамика беше раздробена и събрана на изхода на самият катализатор.Въпросът е:ако предпоследното гърне не е празно,то би следвало тази начупена керамика от катализатора да се е насъбрала в него.А ако не е само гърне а е катализатор/някакъв си/,направо да го махам.Патил съм много с изпускателната система на почти всички автомобили/от сервизи за гърнета/и сега ходя само в Ем-33.обаче там момчето не знае това гърне само заглушава или е катализатор.А и не сме го сваляли само за проба.
П.П
А какво си сложил на негово място?
Тръба или...?
Да тръба съм сложил дебелостенна.
Не е катализатор, а си е гърне. Тия дни, ако ми остане време ще го резна да видя кой пее вътре :indian:
Linkestis
10-06-2010, 16:34
Пее 10-годишния оркестър...то се знае :)
Ще е интересно да го снимаш :)
CrazyElement
11-06-2010, 16:43
Някой може ли да ми даде кординати на човек, който изкупува катализатори и на каква цена?
Пее 10-годишния оркестър...то се знае :)
Ще е интересно да го снимаш :)
Гърнето беше отворено, снимано и затворено с учебна цел :clap2:
Ето обещаните снимки:
50115 50116
И аз махнах моя катализатор и сега съм с дебелостенна тръба... Благодаря на колегата Kartell - мнoго точен и пипа прецизно...:grin:
И аз махнах моя катализатор и сега съм с дебелостенна тръба... Благодаря на колегата Kartell - мнoго точен и пипа прецизно...:grin:
Сподели къде ти махнаха катализатора и какво го направи после.
Поздрави
Дамян
Сподели къде ти махнаха катализатора и какво го направи после.
Поздрави
Дамян
От поста ми става ясно кой го е махнал...Имах път към София та затова...:whistle:
Linkestis
16-08-2010, 14:21
Гърнето беше отворено, снимано и затворено с учебна цел :clap2:
Ето обещаните снимки:
50115 50116
Благодаря за което:clap:
Благодаря за което:clap:
:thumbup:
Здравейте колеги, при мен когато спра колата в гаража и угася двигателя мирише на л...., дали е от катализатора и ако е от него предполагам няма проблем да го махна, колата е Alfa 166jtd. И още нещо катализатора след меката връзка ли е.
Linkestis
17-11-2010, 18:22
Мда :)
Мерси колега, в събота ще го сваля да погледна и ако има нужда го махам.
Linkestis
17-11-2010, 18:32
Направо го махаи,не му се чуди
StefkoDan
27-11-2010, 00:00
Колега ти да не си минал през л..... преди това отнякаде:rotfl:
Здравейте колеги, при мен когато спра колата в гаража и угася двигателя мирише на л...., дали е от катализатора и ако е от него предполагам няма проблем да го махна, колата е Alfa 166jtd. И още нещо катализатора след меката връзка ли е.
---------- Post added 27.11.10 г. at 00:00 ---------- Previous post was 26.11.10 г. at 23:57 ----------
А сега малко по сериозно,хора алфисти са ми казвали че когато се маха катализатора е добре да се слага резонанс защото започва да се бъгва яко електрониката и ланди сондата и се прецаквала ,мн по бързо?Има ли такова нещо?