PDA

View Full Version : Хора помагайте, не иска да запали .



bisco
26-05-2010, 01:03
Здравейте. Миналата година бях писал за един проблем с мойта 155-ца. Ставаше на въпрос че като я напече слънцето и не е палена за деня , при подаване на контакт лампата на инжекциона оставаше да свети и не искаше да запали. Тогава забелязах че като извадя буксата на температурния датчик преди дебитомера проблема се оправяше. И така до днеска, тръгнах да я паля и пак лампата на инжекционна не угасна и отказа да запали, но този път проблема ми го направи в 23.00h и слънцето нямаше нищо общо с проблема. Пробвах с откачане на температурния датчик но пак продължи да свети лампата и
колата така и не запали. Утре ще я пробвам пак но ако не се е оправила от самосебе си незнам какво да правя. Моля помагайте. В краен случай ще я дърпам до някой сервиз за диагностика.

Furious 155
26-05-2010, 01:22
лично на мен ми прилича на датчик колянов вал! На шайбата на коляновия вал откъм ремъците се намира. Достъпва се през десния подкалник, ако се налага монтаж/демонтаж. Иначе е добре да му провериш конектора който е някъде около казанчето за антфриз - може да е там проблема!
Също може да провериш релетата под дебитомер-а дали работят читаво. Може и помпа да е пукнала или някой от бушоните пак отпред под дебитомер-а да е. Може и на дебитомер-а куплунга да се е измъкнал, макар че е малко вероятно, но знае ли се...

Бобби
26-05-2010, 20:33
Я е карай на диагностика както е с проблема...за да се установи какъв е той, че като заработи по трудно ще се установи....или изобщо няма да го хванат....:smoke:
иначе тук ще си напълниш главата със съвети и предположения:)))

bisco
26-05-2010, 23:37
Понеделник я карам при Румен и ще разправям.

bisco
05-06-2010, 19:59
Работата не е добре. Май може да се наложи да си търся друг компютър. Моя нешто се е шашнал и не разпознава ключа. Понеделник ще карам друга кола като мойта да пробваме с нейния компютър да видим какво ще стане. Дано да са еднакви. Айде ще пиша пак.

Furious 155
05-06-2010, 20:38
Компютъра и имобилайзера са отделни модули. Ако компютъра има проблем, при смяна ще се разбере, но ако е имобилайзера и с другия компютър ще е пак така!
С имобилайзери са само моделите с червени ключове - по това може да разбереш има ли 155-цата имоб или не.

Flame
06-06-2010, 01:11
Ти колко ключа имаш и с кой палиш?

robygas
06-06-2010, 10:11
Компютъра и имобилайзера са отделни модули. Ако компютъра има проблем, при смяна ще се разбере, но ако е имобилайзера и с другия компютър ще е пак така!
С имобилайзери са само моделите с червени ключове - по това може да разбереш има ли 155-цата имоб или не.

Само дето не може да се смени само компютър, щото всичко е комплект. - комп, имобилайзер и ключ /патрон/.

bisco
11-06-2010, 23:49
Ти колко ключа имаш и с кой палиш?

Имам два , ама при мен някой преди да купя колата е правил нещо по имобилайзера.
Откачил го е от волана и го сложил настрани като към него е залепил някакъв чип. Демек го е изолирал и така си карам от както съм я взел (около 3 години).
Колата преди да я закарам в сервиза няколко пъти запали. Просто угасва лампата на инжекциона и пали от първото завъртане. Гасиш я и лампата пак свети и не пали.
Первоначалната диагноза беше датчик на колянов вал, смениха го и се появи тогава проблема с компютъра. Интересно ми е как успях да я закарам на собствен ход, а след това се оказа че и компютъра се е скапал .
А червения ключ не съм го ползвал , каква му е ролята ?

bisco
19-08-2010, 00:37
Здравейте, скоро не бях писал защото след смяната на датчика на коляновия вал и компютъра с имобилайзера колата се оправи. Но днес пак проблем. Пак не ще да пали,
само че днес не светеше лампата за инжекциона постоянно както преди и премигва за кратко като върна ключа. Точно това премигване ме кара да мисля че колата иска да ми каже че има някакъв проблем. Ще трябва да я дърпам на диагностика. Някой ако е на ясно как да разбера каква е грешката само по тази индикация на лампата на инжекциона, също така по време на въртене на стартер светва лампата на АБС-а, сигорно и това има връзка. Иначе при подаване на контакт и изчакване лампите си гаснат.

bisco
20-08-2010, 23:49
Проблема е решен. След диагностика се оказа релето на бензиновата помпа.

Alfa User
23-08-2010, 20:24
Поздравления, дано не те ядосва толкова много повече !