PDA

View Full Version : Яко цакане от страна на Мтел

ALFA 33 boy
29-05-2006, 21:18
Колеги, който е на Mtel Light да се прехвърля на друг по най-бързия начин.
Понадолу накратко описвам патилата си!
Онзи ден получавам една сметка от 22 лева и при засечени от моя страна минути и изговорени 15 на мен ми пише 59 мин.
А то тактиката била 4е на разговори до 1 минута ти отчитали разговор като 1 минута и така имате фактически 20 безплатни разговора, а не споменатите 20 безплатни минути.

Хора спасявайте се от този татифен план!!!

pent
29-05-2006, 21:33
явно не си прочел буквите със ситен шрифт ;)

тая 'далавера' е от 100 години, има я и в Примите....

ALFA 33 boy
29-05-2006, 21:41
Абе уж я 4етох и в саита и на брошурите и по офисите ми обясняваха ама си цакат яко. Аз преди с 18 лева с ДДС такса бях и плащах по-малко.

wasp
30-05-2006, 16:49
Аз от М-тел се разкарах откакто за 2 дена направих 20 лв на примата ... от малки разговорчета. Минах на Вивател и съм много доволен с предплатената им услуга, към 10-ина лв ми излиза на месец и си говоря, когато искам, не се стискам въобще.

xidra
30-05-2006, 19:40
Аз от М-тел се разкарах откакто за 2 дена направих 20 лв на примата ... от малки разговорчета. Минах на Вивател и съм много доволен с предплатената им услуга, към 10-ина лв ми излиза на месец и си говоря, когато искам, не се стискам въобще.

Приятели ми казват че Вивател нямали обхват ...... иначе едно приятелче има неква карта за 5 лв. говори 300 безплатни митуни 8)

pugsy
31-05-2006, 10:27
тази тема в 15 форума
никой не ти е виновен че не четеш
на глобулския ми съм на 30 секунди първоначална
на м-тел съм на 1 минута-като си взимах карта си пишеше в брошурата как става таксуването с малки букви отдолу

не те мамят просто такава си е тарифата

wasp
31-05-2006, 14:07
Приятели ми казват че Вивател нямали обхват ...... иначе едно приятелче има неква карта за 5 лв. говори 300 безплатни митуни 8)

Вярно е, че на места е слаб, на много малко места пък няма, но все пак да не забравяме как бяха Глобул. Абе щом на вилата в Храбрино (18 км от Пловдив) имам, макар и слаб сигнал, е добре. На мтел и глобул им отне много повече време докато сигнала се пооправи там.

Разбира се, не мога заради това че сигнала бил слаб и да плащам тройно на тез с по-добрия обхват. А и Мтел има места на които въобще нямат обхват, случвало ми се е миналата година.

Така че ... кой квото го кефи :)

valjo
31-05-2006, 14:11
абе тая тема с мобилните оператори е вечна разбира се, но определено ако попрочете човек малко повечко по сайтовете им с офертите, и си направи добре сметката, няма как да се прекара :)

с никой оператор, и затова аз си карам с МТЕЛ, щото 85% от контактите ми са с мтел телефони, и това за мен е важен аргумент :)

и като си гледам справките, под 300мин на месец не съм падал, а не съм го усетил на джоба си никак си ...
гпрс, роуминг... квото се сетиш ...

така че и с мобилната телефония е като с всяка друга покупка, ако не си прочетеш внимателно, шанса да се прецакаш сам не е малък:)

WhitePower
31-05-2006, 16:54
аз да кажа ние сме наи дорбите ;)))

ее шегувам се щом и аз плащам от джоба си за служебния телефон.....

rangelover
10-10-2007, 00:20
в м-тел има специална компютърна програма и ДЛЪЖНОСТ, чиято дейност е да надписва сметки по определени критерии. мой познат работеше това.
м-тел е измама

KGB
10-10-2007, 02:57
Аз имам 3 телефона на 3те оператора.....

НАЙ-честни според мойте скормни наблюдения са Глобул....

Colombo
10-10-2007, 07:23
в м-тел има специална компютърна програма и ДЛЪЖНОСТ, чиято дейност е да надписва сметки по определени критерии. мой познат работеше това.
м-тел е измама
Ти вЕрваш ли си? Ако наистина е така, значи програмата им е боклук, за 6 години една надписана сметка не съм имал.
Globul като обхват са по-зле от M-tel (в по-забутаните райони ама все пак ...), ползвам служебен телефон с карта на Globul, пътувам много и неведнъж ми се е налагало да си водя служебните разговори от личния телефон. Няма да забравя една случка от преди 2 години, работех за една фирма-подизпълнител на Globul, пътувах веднъж с двама техни служители, и двамата имаха лични телефони от M-tel - било им по-евтино :shock: , пък и обхвата бил по-добър :oops:
Vivatel като покритие все още са най-зле, но бързо напредват, ако по някаква причина трябва да сменя оператора сега, именно тях бих избрал. Засега ги тествам с една предплатена карта, като се пооправят още малко ще мина на абонамент.

wasp
10-10-2007, 08:13
м-тел е измама
Ти вЕрваш ли си? Ако наистина е така, значи програмата им е боклук, за 6 години една надписана сметка не съм имал.
Globul като обхват са по-зле от M-tel (в по-забутаните райони ама все пак ...), ползвам служебен телефон с карта на Globul, пътувам много и неведнъж ми се е налагало да си водя служебните разговори от личния телефон. Няма да забравя една случка от преди 2 години, работех за една фирма-подизпълнител на Globul, пътувах веднъж с двама техни служители, и двамата имаха лични телефони от M-tel - било им по-евтино :shock: , пък и обхвата бил по-добър :oops:
Vivatel като покритие все още са най-зле, но бързо напредват, ако по някаква причина трябва да сменя оператора сега, именно тях бих избрал. Засега ги тествам с една предплатена карта, като се пооправят още малко ще мина на абонамент.

Аз минах на Вивател бизнес 2, 18 лв такса с ддс, 100 мин към вивател и БТК, в групата - съвсем неограничено, и безплатно.

Имам и един телефон с прима, на който майка ми звъни, имаме 9ст/минута там.

Първо за обхвата това е мит, вивател на повечето места има по-добър обхват от мтел-а - лично съм сменял картите на телефоните за да проверя. Пример за това е в Мало Градище, където мтел има обхват 1-2 чертички тук-там. Вивател - пълен обхват. Случвало ми се е и на път и на други места - мтел губят по точки.

Да не говорим за това, че с майка ми като се чуваме за по 5-6 минути на седмица и презареждам ваучери едва ли не всеки месец ... на един разговор от 5 минути са ми отивали по 2 лв - засичал съм. А понякога са много честни - за 2 мин - 20 ст.

Бил съм на мтел със договор, последната ми сметка беше 140 лв, които абсурд да съм изговорил, и от тогава ги разкарах, защото са си мошеници. Може да има и хора които са доволни от тях, но мен са ме лъгали поне на 3 различни карти и съм много разочарован от тях.

milenamr
10-10-2007, 08:49
Всички оператори малко или много цакат.Всеки от тях си е измислил тънка лайсна по която да скубе потребителите без те да подозират :twisted: Обикновено това става замаскирано под формата на промоции, бонуси и т.н.Мтел е напълно възможно и да водят класацията по ощетяване на клиента.Но явно предпочитанията към определен оператор се определят преди всичко от контактите(към кой оператор са).И при мен 90% от контактите ми са към мтел,така че там съм А също имам и на глобул за определени разговори и таак донякъде балансирам нещата

Colombo
10-10-2007, 19:56
Първо за обхвата това е мит, вивател на повечето места има по-добър обхват от мтел-а - лично съм сменял картите на телефоните за да проверя. Пример за това е в Мало Градище, където мтел има обхват 1-2 чертички тук-там. Вивател - пълен обхват. Случвало ми се е и на път и на други места - мтел губят по точки.
Това е много относително, разбира се че има и такива места. Единственият мобилен оператор, с който съм имал покритие АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ е Мобиком.
След старта си Vivatel си изградиха покритие по разни селца, където M-tel и Globul нямат, така леко забавиха развитието си в големите градове, където и без това нямаха особено големи шансове към момента. Из онези села обаче си спечелиха клиенти, които щяха да изгубят безвъзвратно ако бяха изчакали "големите" да ги изпреварят. Вече и в градовете си изградиха покритие, но това което ме спира да се абонирам е, че като капацитет все още са много слаби именно в големите градове.

Всички оператори малко или много цакат.Всеки от тях си е измислил тънка лайсна по която да скубе потребителите без те да подозират :twisted: Обикновено това става замаскирано под формата на промоции, бонуси и т.н.
Затова клиентите трябва да четат условията, които приемат. Все пак операторите работят, за да печелят, а не за да са в услуга на клиентите (така де, те им служат, но срещу заплащане).
Все едно като си купуваш кола да платиш за базовия модел, а да очакваш всички екстри.

rtfm
10-10-2007, 22:14
Аз съм на мтел и съм много доволен досега несъм получавал надписана сметка а съм абонат от 6-7 години. Ако човек си чете договора няма да се прецака. А това с човека чиято длъжност била да надписва сметки аз по голяма глупост несъм чувал :rotfl: Ти да не си се объркал и да е работел в топлофикация :rotfl:

wasp
11-10-2007, 08:52
Вече и в градовете си изградиха покритие, но това което ме спира да се абонирам е, че като капацитет все още са много слаби именно в големите градове.

Ами бил съм много в "големите" градове - визирам София последните няколко години, Пловдив и Бургас. До този момент има само едно място под земята на което съм открил Вивател да няма добър обхват за разговор. Никъде другаде не съм разбрал да има проблем. Мисля, че това е доста добър повод да съм доволен :)

BatVas
11-10-2007, 10:38
Вече и в градовете си изградиха покритие, но това което ме спира да се абонирам е, че като капацитет все още са много слаби именно в големите градове.

Ами бил съм много в "големите" градове - визирам София последните няколко години, Пловдив и Бургас. До този момент има само едно място под земята на което съм открил Вивател да няма добър обхват за разговор. Никъде другаде не съм разбрал да има проблем. Мисля, че това е доста добър повод да съм доволен :)

Влизаш в апартамента на Киро ( на втория етаж) квартал Лагера (до центъра на София е километър) и ако не си до терасата (прозореца) обхвата изчезваше на Вивател - сега последните месеци май е по-добре :roll: