View Full Version : Помощ пукнато предно стакло и развалени чистачки!!!
Колеги преди месец си смених предното стакло и преди няколко дена забелязах, че и новото има пукнатина около 10 см. в долния ляв ъгъл имали начин да спра пукнатината да не продължи нагоре. Другия ми проблем е, че като дам на контакт се включват чистачките а като я запаля започват на още по-бързи обороти да работят и нямат спиране от какво може да е и как мога да ги оправя. :( Благодаря предварително за помоща
mimouzunov
27-05-2010, 19:45
Колеги преди месец си смених предното стакло и преди няколко дена забелязах, че и новото има пукнатина около 10 см. в долния ляв ъгъл имали начин да спра пукнатината да не продължи нагоре. Другия ми проблем е, че като дам на контакт се включват чистачките а като я запаля започват на още по-бързи обороти да работят и нямат спиране от какво може да е и как мога да ги оправя. :( Благодаря предварително за помоща
За стъклото... Или има някакво напрежение и затова сее спукало или е монтирано некадърно нямам представа!!!
За чистачките... Повечето пъти това се причинява от окисляване на клемите зад таблото с бушоните или окис в самото табло!!!Нищо не ти пречи да пробваш и с друго реле (като по-лесно)... Релето е на левия ред най-горното (по-спомен, червено пак по спомен :afro:)
За стъклото... Или има някакво напрежение и затова сее спукало или е монтирано некадърно нямам представа!!!
За чистачките... Повечето пъти това се причинява от окисляване на клемите зад таблото с бушоните или окис в самото табло!!!Нищо не ти пречи да пробваш и с друго реле (като по-лесно)... Релето е на левия ред най-горното (по-спомен, червено пак по спомен :afro:)
А как мога да спра тая пукнатина дане продължава нагоре?
Сам няма да можеш, попитай в твоя град дали има момчета, които оброботват пукнатините, пълнят ги с някаква безцветна гняс и след това ги втвърдяват с УВ лампи
Пиши го бегало това стъкло. Всяко мърдане оттук нататък на колата е пагубно за него. По добре мисли като го сменяваш откъде е проблема. Ако ти го е сменявала фирма би трябвало да имаш гаранция. Наскоро имах подобен проблем. Оказа се /след доста разпровии/, че новото стъкло е залепено върху непочистено място от ръжда на колонката. Не знам как толкова бързо/за няколко месеца/ въпросната язва беше бомбирала дотолкова, че стъклото само си се спука както си седеше колата в гаража и не се караше.
пълнят ги с някаква безцветна гняс
Безцветната гняс:D е фотополимер и върши работа,казвам го от личен опит.Освен това заличават и самата пукнатина т.е. слагат от тоя полимер и в/у пукнатината и не се вижда повече.
Alfa User
14-06-2010, 11:29
Колеги преди месец си смених предното стакло и преди няколко дена забелязах, че и новото има пукнатина около 10 см. в долния ляв ъгъл ...
Така написано трябва ли да разбираме, че и предишното стъкло е имало пукнатина на същото място ???
Ако е така - аз залагам на деформация на купето ...
vaklinator
14-06-2010, 16:27
Така написано трябва ли да разбираме, че и предишното стъкло е имало пукнатина на същото място ???
Ако е така - аз залагам на деформация на купето ...
И аз
---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:26 ----------
точно това е релето