Log in

View Full Version : Подмяна на шофьорска книжка- Удължен срок??

Mind_Control
27-05-2010, 21:14
Срокът на книжката на майка ми е изтекъл преди 2 дни, а тя ще пътува и няма време да си вади нова книжка. Все пак звънна на личната лекарка, за да си вземе медицинско и тя й каза, че книжките били удължени с 6 месеца. Вярно ли е това, някой знае ли?

Kuker
27-05-2010, 21:47
http://frognews.bg/news_17978/Udaljiha_sroka_za_novite_parsporti/

Ramsezsh
27-05-2010, 23:37
Срокът наистина е удължен на 6 месеца, но само на територията на България. Проблем е ако искаш да караш в Европа. Тогава ще ти е нужна новата книжка. Тук е мястото да кажа, че за пръв път бях изненадан от КАТ. Успях да си взема новата книжка за по-малко от 20 минуги. Направо невероятно.

k__
16-08-2016, 00:37
Здравейте колеги, да не пускам нова тема, пиша тук. Ситуацията е следната. Изкарах нова категория и платих за нова книжка, обикновена поръчка, едномесечен срок. Месец мина отдавна, поради ред причини в тяхната система, грешки и т.н., книжката още не е готова. Като не са спазили срока поради тяхна вина, дължат ли ми някаква компенсация?
Неколкократно ходене до КАТ и многочасово висене по опашки оставям настрана.

myato
16-08-2016, 14:15
Здравейте колеги, да не пускам нова тема, пиша тук. Ситуацията е следната. Изкарах нова категория и платих за нова книжка, обикновена поръчка, едномесечен срок. Месец мина отдавна, поради ред причини в тяхната система, грешки и т.н., книжката още не е готова. Като не са спазили срока поради тяхна вина, дължат ли ми някаква компенсация?
Неколкократно ходене до КАТ и многочасово висене по опашки оставям настрана.

От умрял, писмо получавал ли си?
По-вероятно е да стане, отколкото да получиш извинение, да не говорим за компенсация от нашенски административен "орган".

k__
16-08-2016, 15:20
И аз така мисля, но все пак някой може да е чул за някаква вратичка, която на гишето няма да ми я кажат.

alfa racer GTA
16-08-2016, 15:26
Можеш да ги съдиш.

Пари ще получиш присъдени от съда.

Само трябва да намериш начин да отбележиш/докажеш кога ти връчена книжката и кога си подал документи.Тоест че е изминал повече от 1 месец от законовия срок за издаването на документите.

Общо взето ще ти трябва свидетел, че не са ти издали документите в срок.

Забрави да ти заплатят доброволно каквото и да е обезщетение за понесените вреди.

k__
16-08-2016, 19:27
Благодаря, свидетели и бележка от КАТ, кога ще е готова книжката имам, но съда не е добър вариант и не си заслужава загубата на време и инвестицията в адвокати и т.н., съдебни разноски.

Кофти, че няма предвиден опростен механизъм при забава от тяхна страна. "Бюрократ - цар и господар" се получава отново.