View Full Version : дрънчи
andreeevbg
28-05-2010, 11:15
здравейте колеги и аз се запалих по алфа 33 1.5 IE боксер като я купувах ме увериха че е полицейска версия но както и да е ,сутрин като запаля издрънчава като тенджера празна и след 2 5 сек спира карам само на газ защото на бензин не работи ,уж била след основен ремонт масло предстои да сменя ,та моля ако някой се е сблъсквал подобен проблем да пише
ами смени първо маслото и филтъра ама с хубави и виж картера как е.
Не си блъскай главата!
Дрънчи от повдигачите!
Това е нормално!
Като се напълнят ще се успокои!
Карай си я!
Успех!
andreeevbg
17-06-2010, 16:45
благодаря на всички за мненията смених маслото и филтъра всякаш утихнаха нещата
alfonco147GTA
17-06-2010, 19:17
Ако не я караш често е нормално да издрънчи като тенекия като я запалиш! Докато качи маслото, но винаги има едно но. Нормално ли е да се стече маслото до такава степен че да дрънчи при палене? Нека някой по конпетентен да каже.
Като правих ремон на Алфи и му сложих нови повдигачи, дрънчаха тамън три месеца при палене.
Обаче има разлика от дрънчене на повдигачите и на биелните лагери.Повдигачите звънтят, а лагерите брутално клопат!:drunk:
andreeevbg
18-06-2010, 20:16
да това е като звънене просто като меден звънец ,но се сещам друго дали може да е инжектор ,защото паля на газ и уж трябва да бъдат излъгани но в първите секунди са на сухо и работят, до колкото разибрам като гледах под капака не видях емулатор има ТАП имам и други въпроси защото на бензин малко трудно работи помпата вие мирише на бензин отзад че и отпред но сигурно е друга тема ако трябва ме насочи на друго място
valio 323
19-06-2010, 13:34
Дори и да не е карана седмица при запалване може за 10на да почукват повдигачите.По принцип на полусинтетиката и трябват около 20-сек да омаже навсякъде двигателя.При пълна около 10-сек.Но ти говориш за дрънчене.Не съм сигурен дали е от двигателя.Огледаи я отдолу по специално ламаринката над катализатора и тая на колекторните тръби отпред.Възможно е от първоначалната вибрация да закачат някъде.Пишеш по нагоре си сменил филтър.А бензиновият пипа ли го.Имам предвид това виене на помпата е лош признак.Мисля чи ти трябва и една добра центровка понеже изглежда не ти изгаря добре бензина.
andreeevbg
19-06-2010, 21:04
значи по принцип всеки ден я карам по 20 км но основно на газ бензиновия филтър не съм го сменил но мисля че не е един филтър само ,значи на газ пали като е по топла иначе като е студена пали от 2 -3 път ,на бензин е под въпрос паленето, умирисва се отвсякъде на бенз и аз предпочитам да щракна ключа на газ и карам
valio 323
20-06-2010, 13:21
Не ....имах предвид че може би ти е запушен бенз. филтър и това да ти натоварва помпата.Самото и виене както казваш е първият признак че си заминава .А иначе за миризмата на бензин сигурно прокапва около свръзката някъде.
andreeevbg
21-06-2010, 10:11
абе лошото е че трябва да се прегледа целия път
За филтъра, няма какво толкова да му мислите.Точно той е най-вероятния заподозрян.Ако нямаш нов, поне го свали и го промий и продухай.Може никога да не е сменяван.Както каза колегата, виенето на помпата подсказва, че е запушен.Друго,което ми идва на ум е някой да не си е играл с регулатора за налягане на бензина и да е прекалено натегнат.За всеки регулатор е индивидуално, но средно винтчето стои на около 1-1.5 мм навътре от ръба на леглото му.Ако е повече, пробвай да го отвиеш.Реглава му по принцип става най-добре на газоанализатор.
andreeevbg
21-06-2010, 20:15
аха виж затова не съм се сетил за регулатора на налягане .то какво представлява едно кръгло като вакум регулатор ли или греша,или трябва да махам рогата.
Ще ги видиш на рейката са две кръгли.Едното има маркуче, което влиза в колектора.То е регулатора.Другото е демпфера. Тоя инжекцион е толкова наакан и толкова капризен на газ, че отдавна ми се заформя една идея, ама още не съм стигнал до там. Така и така ще я карам на газ, просто ще и изхвърля и боша и делкото и останалите простотии и ще шибна един инжекцион от 1.6. Може да вдигна малко налягането та да пали и се дотътри до някъде на бензин или нещо друго, ама като гледам Колев, как си здра задника да пише по проблема и колко е прав...
andreeevbg
22-06-2010, 08:57
аха ще погледна но трябва да намеря канал,иначе на газ си пали но е с изпарител на ловато електричически много много няма да я мъча на бензин докато не бутна тук та ме защото го опушва много бързо имам чувството че лее бензин в цилиндрите абе накрая знам че ще излезе велика простотия благодаря все пак че ми помагаш
Ще ги видиш на рейката са две кръгли.Едното има маркуче, което влиза в колектора.То е регулатора.Другото е демпфера. Тоя инжекцион е толкова наакан и толкова капризен на газ, че отдавна ми се заформя една идея, ама още не съм стигнал до там. Така и така ще я карам на газ, просто ще и изхвърля и боша и делкото и останалите простотии и ще шибна един инжекцион от 1.6. Може да вдигна малко налягането та да пали и се дотътри до някъде на бензин или нещо друго, ама като гледам Колев, как си здра задника да пише по проблема и колко е прав...
абе то дебитомера не е толкова страшен/ако са му здрави пътечките/ ама мен мноооо ме дразни това делко праисторическото за къв чеп са го оставили.
andreeevbg
22-06-2010, 13:52
абе незнам явно доста работа ще имам всяка седмица ще разглабям по някое звено докато е лято ,но се замислям има ли смисъл да я правя на бензин въобще , другото да попитам това делко върти ли на +/- като другите датчик на хол има ли незнам има компютър бош а отдолу стои и стария явно е сменян
абе то дебитомера не е толкова страшен/ако са му здрави пътечките/ ама мен мноооо ме дразни това делко праисторическото за къв чеп са го оставили.
На тоя дебитомер и да са му здрави пътечките, най-малкото се страда от клапата.Каквото и да си говориме, тя запушва и тормози входящия въздух. Тия с МАП сензор и ТПС са много по-нервни мотори.Много по-рязко вдигат обороти.За делкото не ми се коментира-на боклука
веднага се съгласявам с тебе. обаче ще трябва да сложиш колектора от 145 заедно с дросела, да смениш инжекторите , че нали на тоя джетроник май бяха нискоомни и да се бориш с ел инсталацията че компа на 145 е под краката на пасажера и главните релета в коша са от страната на шофьора , ама ние не се съмняваме в твоите способности, то в тоя раздел всички сте за психиатрията :doctor: 8)
иначе може да не ти се наложи да пипаш нищо друго,даже и налягането на бензина.