Log in

View Full Version : Най-искрените ми благодарности към

Stefan Caromov
28-05-2010, 22:48
Пиша темата ,за да напрвя общо достояние добротата и колегиалността на един наш съфорумец ,който ми спести една бала пари ,време и нерви.
От двайсетина дни с колата ми се случваха странни неща ,по-точно със селеспиида. Когато е студена върви на пушка около половин час и след това мистериозно ми изчезваха 3-та и 4-та скорост. Опитам ли се да включа от втора на трета ,или отиваше на свободна ,или директно на пета. С Цецо (fiore)(На когото също благодаря за изгубеното време) умувахме няколко дни ,аз свалих помпата (като нова е),тествах сферата ,в нормите си е ,оставаше или кутията ,или робота да се глезят нещо. След телефонни разговори с Добри (Dobromirski),провеждани няколко дни подред,се разбрахме днес да отида в плевен да я погледне той. Също така ми предложи ,ако не успее да се справи за един ден със проблема ,да отсена у тях ,за да не плащам за хотели и, аз тази сутрин в 06:30 със доза страх и не спал над 24 часа от нерви тръгнах към Плевен . Не е нужно да описвам как се молих и кръстих да не остана на пътя,благополучно (естествено след като се пообърках с пътя малко)стигнах до заветното местоположение ::))
Видяхме се ,запознахме се лично с Добри и той пое нещата в свои ръце. Седнахме в неговия двор ,и той започна да издирва проблема(добре ,че си носих алфадиага). След къртово търсене и издирване ,Добри стигна до заключението ,че Уоли ще се ампутира и ще му се прави дисекция. Речено сторено ,разглоби колата ,извади роботчо и се започна с отварянето. Оказа се ,че единия ми хидроцилиндър е пълен с ръжда,гняс,жмел ,а бе...не знам какви други епитети да употребя. Свали той и отвори хидроцилиндърчето , отидохме до някакво предприятие със шлайф и ам му смъкнаха няколко микрона . След това Добри го полира ,направи уплътнения тефлонови и,се започна със сглобяването. Искам да споделя ,че момчето от 10 сутринта до 6 вечерта само с мен се занимаваше.Обясняваше ми всичко като процеси ,структура на действието и така нататък и го сглоби Уолито. И..оооо Боже мой ,колата сега е като чисто нова. Превключва така мазно и тихо, просто си е направо удоволствие от карането.
Няма да споменавам колко пари е взел за интервенцията си ,но смело мога да твърдя ,че ,ако някой друг го беше напвил ,щеше да иска 3-4 ,та дори и 5 пъти повече и пак нямаше да я направи така съвестно и отговорно.
С очите си видях как се рециклира робот за не повече от 4 часа (не включвам разхожданията из Плевен и издирването на шлайфист)
Добри ,баце,едно голямо евала имаш от мен . Все така пич да си и все така добър към хората в беда.
Ако някога мога с нещо да помогна и имам тази възможност ,насреща съм .

ЕВАЛА

Kuker
29-05-2010, 00:39
:thumbup:

old alfist
29-05-2010, 00:46
Само фенове и хора, които си обичат работата биха могли да направят това, а те са рядкост - тази комбинация не се среща често.
Стана ми интерестно между другото при кой сте се опитвали да отидете в Плевен.

Jivko7777
29-05-2010, 01:28
Браво! Добри наистина няма грешка 2 дена се занимава с мен за 2 емблеми :) за което искренно му благодаря! Разкарвах го до магазини, еконти...Абе истински пич е!

dobromirski
29-05-2010, 07:57
:blush: :handshake: Всеки може с ново. Удоволствието е в това да го ремонтираш. И когато всичко тръгне , получаваш душевен оргазъм :) :kicking:

ФЕРАРИСТ
29-05-2010, 08:07
Удоволствието е в това да го ремонтираш. И когато всичко тръгне , получаваш душевен оргазъм :) :kicking:
Абсолютно.....
Ако поне половината ТС-и в БГ бяха селета, и господина беше известен поне толкова колкото сега, от сервиз и ремонти можеше да вдигне поне 2 вили, като поне в едната щеше да има басейн.......ся не казвам че селето е кирливо и се чупи повече от ръчката, уточнявам го за Фиоре най вече, да не земе да ме банне.....:jumping::balloon::sleep::smile:

koolio
29-05-2010, 10:03
Стефане, ти още ли не си разбрал че плевенчани сме най-добрите! :rock: :kicking:

digitalundgrd
29-05-2010, 12:12
ЕВАЛА!! Дано да има повече ХОРА като dobromirski и ФЕРАРИСТА :)

Специално Ники (ФЕРАРИСТ) на мен ми е помогнал адски много и постоянно го тормозя човека с разни въпроси (все още ме търпи де ;) ). Използвам темата да му БЛАГОДАРЯ :)

Stefan Caromov
29-05-2010, 12:15
:blush: :handshake: Всеки може с ново. Удоволствието е в това да го ремонтираш. И когато всичко тръгне , получаваш душевен оргазъм :) :kicking:

Е аз вчера нали това ти казах ::))
Всеки вика купи ново ,ще го сменим ...ама от нищо ,нещо да напрвиш ,ей ,това е майсторлък .

П.П. Ей Фераристче ,благодаря ти за асистенцията по телефона вчера за настройките на стойностите .

tokata_pz_flex
29-05-2010, 18:57
Браво !

Ladjov
29-05-2010, 19:54
незнам за другите фен форуми за автомобили , но алфистите по сърце и душа винаги ми е правило впечатление , че са супер отзивчиви хора . Има някой проблем винаги ще се намери по някой да му помогне и то не за да му съдере кожата от гърба . И това е едно от нещата които правят АЛФА токова специална не като марка а като идея .
Надявам се че на бъркам , аз за момента така го чуствам незнам за вас . :drive:

nikotm
29-05-2010, 23:13
Евала пич.Да си жив и здрав.

nblagoev
30-05-2010, 00:14
На такъв човек мога да кажа само едно голямо БРАВО, за ентусиазма, помощта и отделеното време!
Не всеки би отделил цял ден да помогне на закъсал колега!
:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down: :respect:

Ранобудниче
30-05-2010, 01:03
На такъв човек мога да кажа само едно голямо БРАВО, за ентусиазма, помощта и отделеното време!

Подкрепям!

Bonev
30-05-2010, 15:08
Като прочета:book: такава тема ми става едно хубаво на душицата! Браво на колегата!:bravo:

haljscho
30-05-2010, 18:54
:big_bow_down::respect::bg:

morfius
31-05-2010, 08:28

Не бих могъл да го кажа по-точно, адмирации за човещината и фенщината 8-)

pa4ito
01-06-2010, 22:54
Стефане, ти още ли не си разбрал че плевенчани сме най-добрите! :rock: :kicking:
Е, че има ли още някой, който да се съмнява в това :punk::Yeeeehaaa::cheers::clap2::drunk:

rusiq86
01-06-2010, 22:58
ЕВАЛА!! Дано да има повече ХОРА като dobromirski и ферарист :)

Мн точни пичове!