View Full Version : Питане за климатик
hunter1989
31-05-2010, 03:08
Здравейте колеги . Днес една щура мисъл ми мина през главата . Та много ми е мерак да имам устройство което да ме разхлажда през лятото , а мойта колица няма . Та рещил съм да злагам газова , и ми мина през ума , дали не може да прекарам пръбичката за газта през парното . Сега ше ме нападнат всички и ше ми кажат , че съм ненормален :wow: . Та искам да направя нещо наподобяващо пита на климатик , което да сложа след клапата за регулиране на въздуха в купето . Следователно когато минава газта към двигателя , тази пита да се охлажда и така да му духа нещо хладно в колата . Тъкмо и газта по - хубаво ще се разширява преди да стигне до двг-то. Май започвам да се побърквам :metal:
Няма как да стане.А по този начин студено няма да духа!!!!!!!!
Реално няма да имаш достатъчно охладителна мощност. При пускане на вентилатора тръбите ще отнемат топлината на въздуха, но само за миг. Тоест - пускаш вентилатора - духва студено , но зза 2-3 секунди и това е :) А коструктивно е безсмислено да го правиш, даже почти невъзможно без познания в доста области :) Купи си една инсталация от някоя на части и слагай. Ако искаш да видиш как е изпълнено подобно нещо - срещни се с detelazurno. Той има такава монтирана допълнително, но в Италия . Успех ! )
hunter1989
31-05-2010, 16:39
Знам, че няма да е ефективно но идеята ми харесва . Иначе много парички излиза, монтажа на климатик . За това джаматроника на макс и си свиркам :D