PDA

View Full Version : Потребителски постове в раздели Чат, Купува и Продава

pr_00f
01-06-2010, 16:54
Днес след гласуване на мод. екипа бе взето решение:

Потребителски постове в раздели Чат, Купува и Продава ( всички подраздели) няма да се отброяват от системата на форума.
При следващо обновяване на форумните броячи е възможно да има намаляване на броя на постовете при всички потребители.

bass
01-06-2010, 17:11
Тва е свързано индиректно с ранговете или...? Нали имаше някакви бонуси за брой мнения, та мненията в боклучавите раздели да не вдигат ранга - това ли е идеята?

pr_00f
01-06-2010, 17:27
Репутацията ще дойде на дневен ред малко по късно.
Така както си го мисля , най-вероятно ще може да се гласува само в техническите раздели, но все още нищо не е гласувано от екипа.

tokata_pz_flex
01-06-2010, 19:51
Правилно ще е . За да може наистина хората да имат ясна представа към кой могат да се обърнат за помощ ...

milenamr
02-06-2010, 01:28
И аз мисля, че е правилно, макар да ме засегне и лично мен (като спамер :))
Но все пак-спама не е основната част от този форум, благодарение на която потребителите да трупат рейтинг :)

nhg
02-06-2010, 02:03
Не е ли по-добре да се виждат двете бройки/репутации? 'Спамерската' и общата примерно?
Иначе съм ЗА - по-лесно ще се вижда кой какъв потребител е..

tokata_pz_flex
02-06-2010, 09:36
И мен ме засяга като спамер , но като се замисля , тия работи с репутацията са модерни от 5-6 месеца ...
Не е нормално някой новорегистрирал се да пита нещо по технически въпрос , Бобо да му отговори правилно , аз грешно ... и тъй като аз имам повече репутация ( на книга :> ) от Бобо , човечеца да ми повярва на мене ...
Поне това е моето мнение и не искам да обвързвам никой с него .

V@K@T@
02-06-2010, 09:45
Не е ли по-добре да се виждат двете бройки/репутации? 'Спамерската' и общата примерно?
Иначе съм ЗА - по-лесно ще се вижда кой какъв потребител е..
Да това ми се струва добра идея ... да има репутация за спам и репутация за знаещи и можещи :metal:

bager
02-06-2010, 09:59
Ами крайно време беше,че какви експерти и отличници са се навъдили напоследък, не е истина.
Махайте реп-а на всички и точки само в техническите раздели.
Но и спама там трябва да се редуцира до минимум.
А чата нека си е чат, никакви точки за него, който има време за губене ...

Speeder
02-06-2010, 10:10
Адмирирам!
НЕ на спамметъра :whip:

Bonev
02-06-2010, 10:16
Браво, време беше!

viki
02-06-2010, 11:50
Ами крайно време беше,че какви експерти и отличници са се навъдили напоследък, не е истина.
Махайте реп-а на всички и точки само в техническите раздели.
Но и спама там трябва да се редуцира до минимум.
А чата нека си е чат, никакви точки за него, който има време за губене ...
Подкрепям изцяло Ники !:):):):):):)
Аз също спамя,но моля ви...мнения,които НЕ са по дадена тема,да се трият директно!Без предупреждение!
Раздел "Детска градина" ако трябва отворете:twisted:

morfius
02-06-2010, 11:52
Идеята е добра, но за да е напълно ясно (ако е възможно де) нека се раздели "човешката" от техническата репутация.
Все пак не е необходимо да си капацитет, за да си човек и обратното.
А макар събрани от автомобилна марка, си оставаме хора зад мониторите.

Peter_63
02-06-2010, 12:00
Идеята е добра, но за да е напълно ясно (ако е възможно де) нека се раздели "човешката" от техническата репутация.
Все пак не е необходимо да си капацитет, за да си човек и обратното.
А макар събрани от автомобилна марка, си оставаме хора зад мониторите.
Подкрепям :thumbup:

AR147
02-06-2010, 12:04
И аз подкрепям идеята.
Но какво става с тези които вече са натрупали милиони репутация,постовете им ще намалеят от спама,а репутацията?

Има и още нещо,много хора злоупотребяват с тази репутация,някаква групичка потребители примерно се обединяват и почват да си я вдигат взаимно и да събарят тази на някой потребител който им е "крив".

Мисля че като цяло ограниченията не са достатъчни

viki
02-06-2010, 12:14
И аз подкрепям идеята.
Но какво става с тези които вече са натрупали милиони репутация,постовете им ще намалеят от спама,а репутацията?

Да се "занули" предлагам!:)В крайна сметка-това е автомобилен форум!
Аз лично,в техническата част на форума не бих могла да съм полезна:)Само чета там :):):)

pininfarina
02-06-2010, 13:02
Подкрепям :thumbup:

Също съм съгласен с колегите :-)

morfius
02-06-2010, 14:35
И аз подкрепям идеята.

Има и още нещо,много хора злоупотребяват с тази репутация,някаква групичка потребители примерно се обединяват и почват да си я вдигат взаимно и да събарят тази на някой потребител който им е "крив".

Мисля че като цяло ограниченията не са достатъчни

Това с ограниченията е ясно, че няма как да предвиди всички възможни ситуации... все пак тоя алгоритъм не може да прави всичко, за това си има и човешко присъствие във форума.
А това за което говориш колега си е чист експлойт и трябва да бъде наказуемо.

JAMAL
02-06-2010, 15:08
Интересно е предложението, но ме раздвоява. От една страна е автомобилен форум и всякакви теми несвързани с марката са спам. Така е. От друга страна сме се събрали група хора водени от една-единствена идея, голяма част от които не сме технически грамотни и не може да спомогнем за техническото извисяване на форума. И когато се видим някъде, на пътя, на събора, на редовните срещи, не е необходимо да си комуникираме за коли и техните технически характеристики. И това се пренася във форума. Хората споделят радости, проблеми, хубусти, т.е. форума е станал място на сближаване, за сприятеляване.
След като Вики, технически не може да помогне и и се махне репутация, как ще се разбира, че нейното мнение, виждане, е много по интересно, по различно, по запомнящо се, от на много други хора? Мое мнение и не ангажирам никой!

morfius
02-06-2010, 16:19
Колега, форума е обединение на фенове, не просто технически справочник.
И точно за да не се бъркат двете неща, трябва да се отдели техническата грамотност от потребителската репутация, която е по-скоро белег за това до колко позицията и подхода към останалите на определения член са одобрявани от тях.

JAMAL
02-06-2010, 16:26
Именно, все си мислех, че и аз подобна позиция боря!

Kris
02-06-2010, 16:33
Прайте каквото ше правите... само ги махнете тия точки, че ми разтягат екрана. Като цъкна в некоя тема където е писал ферариста мозилата забива:respect:

viki
10-07-2010, 11:08
Репутацията ще дойде на дневен ред малко по късно.
Така както си го мисля , най-вероятно ще може да се гласува само в техническите раздели, но все още нищо не е гласувано от екипа.
Примерно да може да се гласува
не за менния ,а само за теми с полезна информация?:gruebel:

mordohy
11-07-2010, 10:03
Крайните мнения, както и крайните решения са винаги погрешни.
Ако се каже, че сме само технически форум, то значи да изречем пълна глупост по презумпция!
Форума, освен техническата си част, има и много други функции: социални, икономически, образователни, възпитателни, та ако щете и политически.
Форума е такъв, какъвто ние си го правим.
Не може да се твърди, че всеки пост, който не е на техническа тема е спам!
Форума не е само за майсторите и инженерите, а за всички почитатели и фенове на марката.
Какво е спам!?
Някой ще каже, че е добре упоменато в правилника, а това е не само погрешно, но и много вредно. Пост с еднакво съдържание, в един раздел може да е абсолютен спам, но в друг да си е съвсем на място.
За това са и модовете, да четат и преценяват.
Партитурата може и да е много хубава, ама деригента като е калпав...
Абсолютизирането на нещата, целящо да вдъхне някаква елитарност, води до пълна кретния и духовна уродливост.
Влизал съм поради нужда в такива форуми.
Вместо да ти отговорят или поне да те насочат, високопарно ти поясняват, че това е технически форум, а ти си кръгла нула.
Да, бе!
Нали за това питам, защото не знам!
Такива, зад паравана на бедушието и високомерието,крият собтвенота си умствена изостналост и духовна бедност.
Те държат на статуквото, което отдавна се е усмърдяло на прокисналите им изпражнения и разлагащата им се плът, като се опитват да прикрият вонята със скъп парфюм!
Така, че братя и сестри, чукайте и по клавишите и хич да не ви пука!
Имаме си достатъчно добри модове!
Някой ще пищи недоволно, друг ще му цапне, след наказанието, още една ракийка и нещата пак ще са наред.
За това и форума ни е жив и върви уверено напред.
Нека останалите се пукнат от завист и яд!
Светът е оцелял, защото се е смял!
Има място за всички!
Качвайте се на борда!
Който иска да се занимава с техника, да слиза в котелното!
Спамерите, на палубата!
Там ще е купона!
А аз си допивам бирата и лягам в койката, че ме чака още една нощна смяна!:sad:

Speeder
14-07-2010, 11:01
"НЕ" на спамметъра :thumbdown:

Stoyan Georgiev
01-10-2011, 16:43
...

peter85
25-10-2011, 20:46
колко време се чака за одобряване на тема?!
втори ден я чакам....

поздрави

Bobiuzunov
07-08-2014, 08:29
И аз имам същото питане,във вторник пуснах тема в Продава,но още я няма в раздела.Аз ли не съм спазил правилата за публикуване на обява или има друга причина?

robygas
07-08-2014, 15:48
peter85, нямаш чакащи теми за одобряване в този форум!

Bobiuzunov, обяви без снимки не се допускат. Не си от вчера във форума.

Bobiuzunov
07-08-2014, 21:30
OK.Приемам забележката,ще направя снимки и ще пусна обявата тогава.:grin:

pininfarina
08-08-2014, 09:45
peter85, нямаш чакащи теми за одобряване в този форум!.

Няма за одобряване, може би поради факта че поста му е от 2011-та година ;-)

mirchozo
08-08-2014, 21:44
И аз чакам одобрение, вместо това ме изкараха търговец, а де...

Пс Иво, кажи им бе :)

pininfarina
09-08-2014, 07:32
И аз чакам одобрение, вместо това ме изкараха търговец, а де...

Пс Иво, кажи им бе :)

Миро, нали знаеш Българската поговорка: " Може и на мен да не ми е добре ама на Вуте да му е зле"
С тая активност на писане в техническите раздели май по голямата част от потребителите влизат да разглеждат обявите, когато им трябва някоя част за колата, но като гледам и обявите се поразредиха доста, тъй като се чака по няколко дни за евентуалното и публикуване :-)

mirchozo
10-08-2014, 20:58
Така..., аз ще имам ли обява или не?

МИТАКА1654
11-08-2014, 16:37
И аз чакам!

vgp_sas
05-12-2015, 11:15
Абе вие майтап ли си правите, бе ?! Егати форума!
3ти ден няма кой да одобри една обява! Оставили сте тоя подраздел да го модерират най-редовните потребители!

Alfa User
07-12-2015, 21:19
Подкрепям гневния пост на колегите по-горе - колко време трябва и аз да чакам за одобрение на обява???
Едно време всички ревахте от модовете, но такива забавяния не е имало!!! Ама сега нали е демокрация ... да го духат бедните ... потребители... :death:

thecleaner
07-12-2015, 21:43
Подкрепям гневния пост на колегите по-горе - колко време трябва и аз да чакам за одобрение на обява???
Едно време всички ревахте от модовете, но такива забавяния не е имало!!! Ама сега нали е демокрация ... да го духат бедните ... потребители... :death:

Теееее модовете в точно тия раздели са си същите от едно време ;)

mirchozo
08-12-2015, 15:39
Теееее модовете в точно тия раздели са си същите от едно време ;)

Ми сменете ги кат не вършат работа. Аз предлагам да се води статистика, 100 недоволни потребителя и модератора с червен картон. Ако трябва турнете си рейтинг.

Пс Аз отдавна се отказах да пускам обяви тук, във фейсбук групата нещата стават много по-бързо.

кученцетоОгиитаткоДоги
08-12-2015, 16:32
За да се случват нещата като хората,модовете на тоя раздел трябва да прибират част от печелбата:) В случея те са част от бизнеса, един вид посредници и няма никаква локига да го правят само за мерси.Това го няма никъде по света..........В 21 век всичко е бизнес и пазарна икономика и никой не ти казва и добър ден ако не му платиш,ка моли да ти се занимава да ти продава вещите.

Бобби
15-07-2016, 01:07
За да се случват нещата като хората,модовете на тоя раздел трябва да прибират част от печелбата:) В случея те са част от бизнеса, един вид посредници и няма никаква локига да го правят само за мерси.Това го няма никъде по света..........В 21 век всичко е бизнес и пазарна икономика и никой не ти казва и добър ден ако не му платиш,ка моли да ти се занимава да ти продава вещите.
Виж сега у Бг много добре знаеш не е така.....просто който има инфото пръв.... печели......за какво им е процент, щом могат първи да получат информация за нещо изгодно...:))

Alex_26
15-07-2016, 02:00
Колко си прав

---------- Post added at 02:00 ---------- Previous post was at 01:59 ----------

Това важи за навсякъде и всичко

Бобби
22-07-2016, 01:10
А бе форумите са секс.....важното е да не се навеждаш...:)))

Alex_26
22-07-2016, 07:38
А бе форумите са секс.....важното е да не се навеждаш...:)))

Ех и ти - върти го, сучи го и все на секс го удряш. Така требе да е

ivoshaklev
04-12-2016, 12:24
Колкло време трябва да чакам одобрение за обява която съм пуснал в раздел ПРОДАВА/АВТОМОБИЛИ ?