View Full Version : Потребителски постове в раздели Чат, Купува и Продава
Днес след гласуване на мод. екипа бе взето решение:
Потребителски постове в раздели Чат, Купува и Продава ( всички подраздели) няма да се отброяват от системата на форума.
При следващо обновяване на форумните броячи е възможно да има намаляване на броя на постовете при всички потребители.
Тва е свързано индиректно с ранговете или...? Нали имаше някакви бонуси за брой мнения, та мненията в боклучавите раздели да не вдигат ранга - това ли е идеята?
Репутацията ще дойде на дневен ред малко по късно.
Така както си го мисля , най-вероятно ще може да се гласува само в техническите раздели, но все още нищо не е гласувано от екипа.
tokata_pz_flex
01-06-2010, 19:51
Правилно ще е . За да може наистина хората да имат ясна представа към кой могат да се обърнат за помощ ...
milenamr
02-06-2010, 01:28
И аз мисля, че е правилно, макар да ме засегне и лично мен (като спамер :))
Но все пак-спама не е основната част от този форум, благодарение на която потребителите да трупат рейтинг :)
Не е ли по-добре да се виждат двете бройки/репутации? 'Спамерската' и общата примерно?
Иначе съм ЗА - по-лесно ще се вижда кой какъв потребител е..
tokata_pz_flex
02-06-2010, 09:36
И мен ме засяга като спамер , но като се замисля , тия работи с репутацията са модерни от 5-6 месеца ...
Не е нормално някой новорегистрирал се да пита нещо по технически въпрос , Бобо да му отговори правилно , аз грешно ... и тъй като аз имам повече репутация ( на книга :> ) от Бобо , човечеца да ми повярва на мене ...
Поне това е моето мнение и не искам да обвързвам никой с него .
Не е ли по-добре да се виждат двете бройки/репутации? 'Спамерската' и общата примерно?
Иначе съм ЗА - по-лесно ще се вижда кой какъв потребител е..
Да това ми се струва добра идея ... да има репутация за спам и репутация за знаещи и можещи :metal:
Ами крайно време беше,че какви експерти и отличници са се навъдили напоследък, не е истина.
Махайте реп-а на всички и точки само в техническите раздели.
Но и спама там трябва да се редуцира до минимум.
А чата нека си е чат, никакви точки за него, който има време за губене ...
Адмирирам!
НЕ на спамметъра :whip:
Ами крайно време беше,че какви експерти и отличници са се навъдили напоследък, не е истина.
Махайте реп-а на всички и точки само в техническите раздели.
Но и спама там трябва да се редуцира до минимум.
А чата нека си е чат, никакви точки за него, който има време за губене ...
Подкрепям изцяло Ники !:):):):):):)
Аз също спамя,но моля ви...мнения,които НЕ са по дадена тема,да се трият директно!Без предупреждение!
Раздел "Детска градина" ако трябва отворете:twisted:
Идеята е добра, но за да е напълно ясно (ако е възможно де) нека се раздели "човешката" от техническата репутация.
Все пак не е необходимо да си капацитет, за да си човек и обратното.
А макар събрани от автомобилна марка, си оставаме хора зад мониторите.
Peter_63
02-06-2010, 12:00
Идеята е добра, но за да е напълно ясно (ако е възможно де) нека се раздели "човешката" от техническата репутация.
Все пак не е необходимо да си капацитет, за да си човек и обратното.
А макар събрани от автомобилна марка, си оставаме хора зад мониторите.
Подкрепям :thumbup:
И аз подкрепям идеята.
Но какво става с тези които вече са натрупали милиони репутация,постовете им ще намалеят от спама,а репутацията?
Има и още нещо,много хора злоупотребяват с тази репутация,някаква групичка потребители примерно се обединяват и почват да си я вдигат взаимно и да събарят тази на някой потребител който им е "крив".
Мисля че като цяло ограниченията не са достатъчни
И аз подкрепям идеята.
Но какво става с тези които вече са натрупали милиони репутация,постовете им ще намалеят от спама,а репутацията?
Да се "занули" предлагам!:)В крайна сметка-това е автомобилен форум!
Аз лично,в техническата част на форума не бих могла да съм полезна:)Само чета там :):):)
pininfarina
02-06-2010, 13:02
Подкрепям :thumbup:
Също съм съгласен с колегите :-)
И аз подкрепям идеята.
Има и още нещо,много хора злоупотребяват с тази репутация,някаква групичка потребители примерно се обединяват и почват да си я вдигат взаимно и да събарят тази на някой потребител който им е "крив".
Мисля че като цяло ограниченията не са достатъчни
Това с ограниченията е ясно, че няма как да предвиди всички възможни ситуации... все пак тоя алгоритъм не може да прави всичко, за това си има и човешко присъствие във форума.
А това за което говориш колега си е чист експлойт и трябва да бъде наказуемо.
Интересно е предложението, но ме раздвоява. От една страна е автомобилен форум и всякакви теми несвързани с марката са спам. Така е. От друга страна сме се събрали група хора водени от една-единствена идея, голяма част от които не сме технически грамотни и не може да спомогнем за техническото извисяване на форума. И когато се видим някъде, на пътя, на събора, на редовните срещи, не е необходимо да си комуникираме за коли и техните технически характеристики. И това се пренася във форума. Хората споделят радости, проблеми, хубусти, т.е. форума е станал място на сближаване, за сприятеляване.
След като Вики, технически не може да помогне и и се махне репутация, как ще се разбира, че нейното мнение, виждане, е много по интересно, по различно, по запомнящо се, от на много други хора? Мое мнение и не ангажирам никой!
Колега, форума е обединение на фенове, не просто технически справочник.
И точно за да не се бъркат двете неща, трябва да се отдели техническата грамотност от потребителската репутация, която е по-скоро белег за това до колко позицията и подхода към останалите на определения член са одобрявани от тях.
Именно, все си мислех, че и аз подобна позиция боря!
Прайте каквото ше правите... само ги махнете тия точки, че ми разтягат екрана. Като цъкна в некоя тема където е писал ферариста мозилата забива:respect:
Репутацията ще дойде на дневен ред малко по късно.
Така както си го мисля , най-вероятно ще може да се гласува само в техническите раздели, но все още нищо не е гласувано от екипа.
Примерно да може да се гласува
не за менния ,а само за теми с полезна информация?:gruebel:
Крайните мнения, както и крайните решения са винаги погрешни.
Ако се каже, че сме само технически форум, то значи да изречем пълна глупост по презумпция!
Форума, освен техническата си част, има и много други функции: социални, икономически, образователни, възпитателни, та ако щете и политически.
Форума е такъв, какъвто ние си го правим.
Не може да се твърди, че всеки пост, който не е на техническа тема е спам!
Форума не е само за майсторите и инженерите, а за всички почитатели и фенове на марката.
Какво е спам!?
Някой ще каже, че е добре упоменато в правилника, а това е не само погрешно, но и много вредно. Пост с еднакво съдържание, в един раздел може да е абсолютен спам, но в друг да си е съвсем на място.
За това са и модовете, да четат и преценяват.
Партитурата може и да е много хубава, ама деригента като е калпав...
Абсолютизирането на нещата, целящо да вдъхне някаква елитарност, води до пълна кретния и духовна уродливост.
Влизал съм поради нужда в такива форуми.
Вместо да ти отговорят или поне да те насочат, високопарно ти поясняват, че това е технически форум, а ти си кръгла нула.
Да, бе!
Нали за това питам, защото не знам!
Такива, зад паравана на бедушието и високомерието,крият собтвенота си умствена изостналост и духовна бедност.
Те държат на статуквото, което отдавна се е усмърдяло на прокисналите им изпражнения и разлагащата им се плът, като се опитват да прикрият вонята със скъп парфюм!
Така, че братя и сестри, чукайте и по клавишите и хич да не ви пука!
Имаме си достатъчно добри модове!
Някой ще пищи недоволно, друг ще му цапне, след наказанието, още една ракийка и нещата пак ще са наред.
За това и форума ни е жив и върви уверено напред.
Нека останалите се пукнат от завист и яд!
Светът е оцелял, защото се е смял!
Има място за всички!
Качвайте се на борда!
Който иска да се занимава с техника, да слиза в котелното!
Спамерите, на палубата!
Там ще е купона!
А аз си допивам бирата и лягам в койката, че ме чака още една нощна смяна!:sad:
"НЕ" на спамметъра :thumbdown:
Stoyan Georgiev
01-10-2011, 16:43
...
колко време се чака за одобряване на тема?!
втори ден я чакам....
поздрави
Bobiuzunov
07-08-2014, 08:29
И аз имам същото питане,във вторник пуснах тема в Продава,но още я няма в раздела.Аз ли не съм спазил правилата за публикуване на обява или има друга причина?
peter85, нямаш чакащи теми за одобряване в този форум!
Bobiuzunov, обяви без снимки не се допускат. Не си от вчера във форума.
Bobiuzunov
07-08-2014, 21:30
OK.Приемам забележката,ще направя снимки и ще пусна обявата тогава.:grin:
pininfarina
08-08-2014, 09:45
peter85, нямаш чакащи теми за одобряване в този форум!.
Няма за одобряване, може би поради факта че поста му е от 2011-та година ;-)
mirchozo
08-08-2014, 21:44
И аз чакам одобрение, вместо това ме изкараха търговец, а де...
Пс Иво, кажи им бе :)
pininfarina
09-08-2014, 07:32
И аз чакам одобрение, вместо това ме изкараха търговец, а де...
Пс Иво, кажи им бе :)
Миро, нали знаеш Българската поговорка: " Може и на мен да не ми е добре ама на Вуте да му е зле"
С тая активност на писане в техническите раздели май по голямата част от потребителите влизат да разглеждат обявите, когато им трябва някоя част за колата, но като гледам и обявите се поразредиха доста, тъй като се чака по няколко дни за евентуалното и публикуване :-)
mirchozo
10-08-2014, 20:58
Така..., аз ще имам ли обява или не?
МИТАКА1654
11-08-2014, 16:37
И аз чакам!
Абе вие майтап ли си правите, бе ?! Егати форума!
3ти ден няма кой да одобри една обява! Оставили сте тоя подраздел да го модерират най-редовните потребители!
Alfa User
07-12-2015, 21:19
Подкрепям гневния пост на колегите по-горе - колко време трябва и аз да чакам за одобрение на обява???
Едно време всички ревахте от модовете, но такива забавяния не е имало!!! Ама сега нали е демокрация ... да го духат бедните ... потребители... :death:
thecleaner
07-12-2015, 21:43
Подкрепям гневния пост на колегите по-горе - колко време трябва и аз да чакам за одобрение на обява???
Едно време всички ревахте от модовете, но такива забавяния не е имало!!! Ама сега нали е демокрация ... да го духат бедните ... потребители... :death:
Теееее модовете в точно тия раздели са си същите от едно време ;)
mirchozo
08-12-2015, 15:39
Теееее модовете в точно тия раздели са си същите от едно време ;)
Ми сменете ги кат не вършат работа. Аз предлагам да се води статистика, 100 недоволни потребителя и модератора с червен картон. Ако трябва турнете си рейтинг.
Пс Аз отдавна се отказах да пускам обяви тук, във фейсбук групата нещата стават много по-бързо.
кученцетоОгиитаткоДоги
08-12-2015, 16:32
За да се случват нещата като хората,модовете на тоя раздел трябва да прибират част от печелбата:) В случея те са част от бизнеса, един вид посредници и няма никаква локига да го правят само за мерси.Това го няма никъде по света..........В 21 век всичко е бизнес и пазарна икономика и никой не ти казва и добър ден ако не му платиш,ка моли да ти се занимава да ти продава вещите.
За да се случват нещата като хората,модовете на тоя раздел трябва да прибират част от печелбата:) В случея те са част от бизнеса, един вид посредници и няма никаква локига да го правят само за мерси.Това го няма никъде по света..........В 21 век всичко е бизнес и пазарна икономика и никой не ти казва и добър ден ако не му платиш,ка моли да ти се занимава да ти продава вещите.
Виж сега у Бг много добре знаеш не е така.....просто който има инфото пръв.... печели......за какво им е процент, щом могат първи да получат информация за нещо изгодно...:))
Колко си прав
---------- Post added at 02:00 ---------- Previous post was at 01:59 ----------
Това важи за навсякъде и всичко
А бе форумите са секс.....важното е да не се навеждаш...:)))
А бе форумите са секс.....важното е да не се навеждаш...:)))
Ех и ти - върти го, сучи го и все на секс го удряш. Така требе да е
ivoshaklev
04-12-2016, 12:24
Колкло време трябва да чакам одобрение за обява която съм пуснал в раздел ПРОДАВА/АВТОМОБИЛИ ?