Log in

View Full Version : Wing Chun

Bonev
03-06-2010, 10:10
Колеги, искам да Ви запозная с бойното изкуство Wing Chun. Предполагам, че мнозина от Вас вече знаят нещо за него и тренират.
Занимавам се с него от 2 месеца и мога да Ви кажа, че е невероятно добро.
Ето малко информация:

Винг Чун Кунг Фу е система от бойни умения, създадена и развита в Китай преди около 300 години. Според легендата негов основател е будистката монахиня Н Муй - майстор в бойните изкуства от прословутия манастир Сиу Лам (Шао Лин). Преосмисляйки техниките на Шао Лин Кунг Фу, тя създава уникално бойно изкуство. По-късно то става известно като Винг Чун Кунг Фу (Юн Чун Кунг Фу), на името на първата ученичка на Н Муй - Им Юн Чун. Повече от 300 години бойните умения на Н Муи са пазени в дълбока тайна и са предавани само на избрани ученици. През 1949 година Ип Ман създава школа по Винг Чун Кунг Фу в Хон Конг, откъдето то се разпространява по целия свят. Днес Винг Чун Кунг Фу е най-масово практикуваното китайско бойно изкуство.

Винг Чун Кунг Фу не изисква голяма мускулна сила или атлетични способности. Вместо това то използва естествената конструкция и движения на тялото за да развие сила, бързина и ефективност. За разлика от много други бойни изкуства, Винг Чун Кунг Фу е фокусирано върху битката в близък обхват, върху възможноста да се надвие противника още в първата фаза на битката, да му се отнеме способноста да действа ефективно. Особено предимство има факта, че практикуващите Винг Чун Кунг Фу развиват способноста да реагират инстинктивно на движенията на противника, независимо дали крайниците им са притиснати, хванати или движенията им са ограничени. Специфичните упражнения във Винг Чун Кунг Фу дават възможност на напредналите практикуващи да контролират и атакуват противника дори без да имат пряк визуален контакт с него - с вързани очи или на тъмно.

Винг Чун Кунг Фу обучението е базирано на упражняването с партньор и уреди. В самостоятелната програма на Винг Чун Кунг Фу се изучават формални упражнения без оръжие, упражнения с дървен манекен, както и упражнения с оръжие - дълга тояга и ножове.

Винг Чун Кунг Фу е основан върху прилагането на стратегически принципи в битка, за разлика от много други бойни изкуства които са изградени на базата на фиксирани техники и заучаване на ситуаций, които не са съобразени със спецификата на средата на приложението им.

Винг Чун Кунг Фу има широко приложение в полицията и специалните армейски подразделения по целия свят поради най-високата си ефективност при схватка без оръжие, сравнително краткия период за обучение и придобиване на необходимите умения, както и поради възможноста му за адаптиране към специфичните условия на заобикалящата среда.

За повече информация: http://www.vtbg.org/

Mind_Control
03-06-2010, 12:28
Откакто гледах филма Ип Ман 2 ми падна в очите Винг Чун-а. Във филма онзи се биеше с 30-40 китайци и ги разката, а после срещу един американски боксьор за малко да предаде Богу дух.

Иначе от Винг Чун може да се научат интересни техники, но най- важното е човек да има здрава психика, защото боя е 90% психика и издръжливост и 10% техника.

Аз самия се занимавам от 13-14 години с бойни изкуства и Винг Чун съм пробвал още преди години, когато се зараждаше в България, но нещо не ми хареса.

MUROMAN
03-06-2010, 12:30
И на тебе баце ти промиха мозъка. :new_Eyecrazy:
Едно мое старо гадже се захвана с това и сега е страшно зомбирана,мега запалена и търси с кой да се буха.
Нищо лошо иначе към бойното изкуството .

marian
03-06-2010, 12:37
Бонев,ще те изпитвам тия дни:duel:

Bonev
03-06-2010, 12:56
Бонев,ще те изпитвам тия дни:duel:

Ама на маса, нали?!? 5х100 минимум... :naughty:

marian
03-06-2010, 12:59
Ама на маса, нали?!? 5х100 минимум... :naughty:Мноооо ясно:drunk:

Bonev
03-06-2010, 12:59
Откакто гледах филма Ип Ман 2 ми падна в очите Винг Чун-а. Във филма онзи се биеше с 30-40 китайци и ги разката, а после срещу един американски боксьор за малко да предаде Богу дух.

Иначе от Винг Чун може да се научат интересни техники, но най- важното е човек да има здрава психика, защото боя е 90% психика и издръжливост и 10% техника.

Аз самия се занимавам от 13-14 години с бойни изкуства и Винг Чун съм пробвал още преди години, когато се зараждаше в България, но нещо не ми хареса.

Не може да си правиш изводите за Винг Чун от филма Ип Ман 2. Там няма почти нищо реално. В Ип Ман 1 нещата са малко по-истински, но и там не е 100%.
Пробвал си, това е хубаво. Не ти е харесало, отказал си се и това е. Много зависи по коя система си тренирал и при кой. За мен Винг Чун е най-ефикасното бойно изкуство.
Ти с какво се занимаваш в момента?

Stoyan Georgiev
03-06-2010, 13:10
може да го пробвам, макар да си падам по по-силовите и бързи, не толкова технични стилове

Mind_Control
03-06-2010, 13:29
Не може да си правиш изводите за Винг Чун от филма Ип Ман 2. Там няма почти нищо реално. В Ип Ман нещата са малко по-истински, но и там не е 100%.
Пробвал си, това е хубаво. Не ти е харесало, отказал си се и това е. Много зависи по коя система си тренирал и при кой. За мен Винг Чун е най-ефикасното бойно изкуство.
Ти с какво се занимаваш в момента?

В момента се занимавам със Сэн’э. Руски боен стил на база на карате, но включва елементи от много бойни изкуства- Самбо, Джудо, Таквандо и др. Освен самите техники доста активно развиваме качества, като смелост, издръжливост, търпение и основната философия е, че най- добрият бой е този бой, който не се е състоял.

Сега лятото тренираме предимно навън и включваме елементи, като катерене по въже и скачане от високо например.

Незнам как е в твоята група, но при нас сме 3-4 човека и треньора може да обърне внимание на всеки, което е предимството. Недостатъкът е, че нямаме много спаринг партньори.

А ти къде тренираш точно?

vanko
03-06-2010, 13:45
Аз не разбирам мн от бойни искуства,ама съм гледал спаринг между каратист и бивш легионер занимаващ се с въпросния стил.Еми разликата беше смазваща в полза на легионера.Това не значи че умаловажавам каратеките!поздрави

Bonev
03-06-2010, 13:47
В момента се занимавам със Сэн’э. Руски боен стил на база на карате, но включва елементи от много бойни изкуства- Самбо, Джудо, Таквандо и др. Освен самите техники доста активно развиваме качества, като смелост, издръжливост, търпение и основната философия е, че най- добрият бой е този бой, който не се е състоял.

Сега лятото тренираме предимно навън и включваме елементи, като катерене по въже и скачане от високо например.

Незнам как е в твоята група, но при нас сме 3-4 човека и треньора може да обърне внимание на всеки, което е предимството. Недостатъкът е, че нямаме много спаринг партньори.

А ти къде тренираш точно?

Аз също тренирам индивидуално в група 4 човека при Николай Печанов. Като отвориш линка в подписа ми ще го видиш отдясно на снимката.
Лятото тренираме в южния парк или на Кладница.

DerMeister
03-06-2010, 13:49
Аз не разбирам мн от бойни искуства,ама съм гледал спаринг между каратист и бивш легионер занимаващ се с въпросния стил.Еми разликата беше смазваща в полза на легионера.Това не значи че умаловажавам каратеките!поздрави
То затова се водят бойни ИЗКУСТВА. Легионерите ги учат да "убиват" светкавично с всички налични средства.

Stoyan Georgiev
03-06-2010, 13:59
крав мага и система са големи изроди като става въпрос за ефективност :new_Eyecrazy:

а от каратека до каратека разлика голяма

и както каза der meister легионерите ги учат да убиват ефективно, не да правят дуели по определени правила и разбирания, философия и т.н. :)

Mind_Control
03-06-2010, 14:08

Всеки стил си има свойте слабости и силни страни. Затова мисля, че трябва човек да научи най- доброто от всичко :) За Винг Чун не ми харесват ударите с ръце, които са им запазена марка. Няма сила в тях. Биеш, биеш и ефект никакъв. Освен това докато бият с ръцете (до самозабрава) цялата долна част на тялото им е отворена и един опитен боец веднага ще намери пролуката.

Но както казах и по- горе, в залата е едно, на улицата е съвсем друго. Дори да си най- добрия в залата, няма гаранция, че някой квартален бияч няма да те натупа хубаво. Всичко идва от психиката на боеца. Затова боксьорите са толкова добри в уличната драка, защото са нахъсани и им е втълпявана злоба към противника. Докато източните бойни изкуства учат на съвсем други неща.

Stoyan Georgiev
03-06-2010, 14:10
дам...

сложи киокошинкаец срещу боксьор в лична свада и гледай мусака ;D

само докато дигне за маваши и смятай, че боксьора му е взел диафрагмата

вмомента си търся нещо улично, достатъчно съм тренирал източни стилове, интересно ми е нещо по-квартално :)

наскоро един местен познат ми показа няколко песници какви работи вършат... не съм предполагал какви неща можеш да направиш с 2 шамара, а това са все неща, които си ги е открил сам в екшъна :)

Bonev
03-06-2010, 14:28
Всеки стил си има свойте слабости и силни страни. Затова мисля, че трябва човек да научи най- доброто от всичко :) За Винг Чун не ми харесват ударите с ръце, които са им запазена марка. Няма сила в тях. Биеш, биеш и ефект никакъв. Освен това докато бият с ръцете (до самозабрава) цялата долна част на тялото им е отворена и един опитен боец веднага ще намери пролуката.

Но както казах и по- горе, в залата е едно, на улицата е съвсем друго. Дори да си най- добрия в залата, няма гаранция, че някой квартален бияч няма да те натупа хубаво. Всичко идва от психиката на боеца. Затова боксьорите са толкова добри в уличната драка, защото са нахъсани и им е втълпявана злоба към противника. Докато източните бойни изкуства учат на съвсем други неща.

Аууууууууууу, мълчи, мълчи. Това ти изказване показва колко много не знаеш за стила. Ударите с ръце воъбще не са слаби. Те са къси и с концентрирана сила. Краката наистина са отворени, но трудно можеш да пробиеш там.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

От голямо значение кой те учи и на какво те учи, щото съм виждал такива смешници, мани-мани...

Mind_Control
03-06-2010, 14:56
Аууууууууууу, мълчи, мълчи. Това ти изказване показва колко много не знаеш за стила. Ударите с ръце воъбще не са слаби. Те са къси и с концентрирана сила. Краката наистина са отворени, но трудно можеш да пробиеш там.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

От голямо значение кой те учи и на какво те учи, щото съм виждал такива смешници, мани-мани...

Аз не казвам, че знам много :) Както знаеш енергията е равна на масата по скоростта на квадрат върху 2. От там силата на удара зависи от масата, но много повече от скоростта му. При Винг Чун има скорост, но и при карате има скорост и при равни такива условия масата е решаваща. А при карате ударът влиза не само с масата на ръката, а на цялото тяло- следователно е много по- пробивен.

Проста физика за 5 клас...

Bonev
03-06-2010, 16:04
Ми щом казваш, ок.:th_up::-P Не ми се спори сега. Както казват, за всеки влак си има пътници.

Mind_Control
03-06-2010, 17:00
Ми щом казваш, ок.:th_up::-P Не ми се спори сега. Както казват, за всеки влак си има пътници.

Аз не искам да споря. Не искам да поставям едно срещу друго бойните изкуства. Казвам ти просто, защо според мен ударите при Винг Чун не са толкова силни и го обяснявам с едно от основополагащите уравнения във физиката. Аз до колкото виждам се използва само силата на ръката, без да се вкарвя тялото, поправи ме ако греша..

JAMAL
03-06-2010, 17:21
Малко OFFTOPIC,
Deadliest Warrior е поредица, в която съпоставят различни бойци/воини, от различни епохи, на практика невъзможно да се срещнат едни срещу други. Използват реални оръжия, похвати, техники и всичко останало необходимо на боеца. Заслужва си да се види.

Bonev
03-06-2010, 18:59
Аз не искам да споря. Не искам да поставям едно срещу друго бойните изкуства. Казвам ти просто, защо според мен ударите при Винг Чун не са толкова силни и го обяснявам с едно от основополагащите уравнения във физиката. Аз до колкото виждам се използва само силата на ръката, без да се вкарвя тялото, поправи ме ако греша..

Не спориме брате, просто обсъждаме.:grin:
Максимално се използва кострукцията на тялото и ударите въобще не са слаби. Тренирал съм бокс и трябва да ти кажа, че и във Винг Чун ударите въобще не са за подценяване. Ударите са възможно най-функционални, къси прави удари (най-късото разстояние между две точки, е правата линия) на този принцип са и ударите.
Използва се биомеханиката на тялото.

vanko
03-06-2010, 19:10
мисля даже че имаше и някаква определена стойка,но несъм сигурен!

Bonev
03-06-2010, 19:14
мисля даже че имаше и някаква определена стойка,но несъм сигурен!

Да, има. Малко е като пикаеща крава,:grin: но пък ти дава стабилност.

vanko
03-06-2010, 19:18
:starwars:и мисля даже че ти дава добра позиция да се отбраняваш!

Grim
03-06-2010, 21:40
"bonev" и "vanko" са прави.... "mind.... whatever" греши доста.....

Veloce
03-06-2010, 23:49

Колега това бойно изкуство е развито от жена, за това в него не е наблегнато на грубата сила. Но това изобщо не го прави по-малко ефективно. Сравнението с бойните спортове е малко неуместно. Ходил съм 2 пъти като зрител и бях изумен как на втора, трета тренировка те учат как да атакуваш очите, носът и гръкляна. Именно тези техники го правят ефективен, защото не ти тряват 100кг телесна маса за да удариш някой на жизнено важно място, и да го извадиш от строя. Винг Чун не е спортно ориентирано, колкото за самоотбрана и тн. Ако някой се чуди каде да си излее гнева и да има яко тупалки, Кудо е неговият спорт.

Analgin
04-06-2010, 01:36
Вървите в много грешна посока като се опитвате да сравнявате 2 напълно различни бойни изкуства.И 2-те имат свойте минуси и плюсове.Върховното бойно изкуство е ММА,ако мога да го нарека бойно изкуство,защото там смесваш най добрите черти на всички бойни изкуства и по този начин се елиминират минусите характерни за отделните бойни изкуства.

Veloce
04-06-2010, 05:44
Вървите в много грешна посока като се опитвате да сравнявате 2 напълно различни бойни изкуства.И 2-те имат свойте минуси и плюсове.Върховното бойно изкуство е ММА,ако мога да го нарека бойно изкуство,защото там смесваш най добрите черти на всички бойни изкуства и по този начин се елиминират минусите характерни за отделните бойни изкуства.

Кое му е върховното колега? Да не говорим ,че ММА изобщо не е изкуство въпреки ,че в абривиатурата има "art", то си е чисто състезателно насочено. Ако излезе една жена 50-60кг срещу един мъж 80кг, какво като е тренирала ММА, та тя ако му удари един десен прав и китката и ще стане на сол... Никой не казва ,че винг чун е върховно или най-добро. Просто е практично и достатъчно доказало и наложило се БИ[COLOR="Silver"]

Stoyan Georgiev
04-06-2010, 07:21
MMA пък да е върховно... ММА е тип турнир/състезание... не се "тренира"

там отиваш с каквито умения и знания имаш, срещу друг, който съответно отива с неговите умения и знания и в повечето случаи се стига до грубо млатене

като цяло, колкото и мъжко да е ММА е малко малоумно...

озаконен свободен бой в клетка до смърт, като липсва частта със смъртта

Mupo
04-06-2010, 08:52
Само да споделя една любима моя фраза : "Пред Господ и винкела - няма равен". Някой много точно го каза, най-добрия "бой" е несъстоялия се ... Отделно да не говорим, че може да ти излезе някой на "мета" и става мнооого забавно. Не Брус Лий не Чунг Му или там който и да е. Може да си го биеш като боксова круша, на него не му пречи ... само дето и теб те млати по същия начин. Отклоних се страшно много от темата. Идеята е умната ...

Analgin
04-06-2010, 12:58
MMA пък да е върховно... ММА е тип турнир/състезание... не се "тренира"

там отиваш с каквито умения и знания имаш, срещу друг, който съответно отива с неговите умения и знания и в повечето случаи се стига до грубо млатене

като цяло, колкото и мъжко да е ММА е малко малоумно...

озаконен свободен бой в клетка до смърт, като липсва частта със смъртта

Колега ММА си е бойно изкуство при това най бързо разрастващото се.Вече дори в Б-я има 3-4 клуба в,които се тренира ММА.
Най ефикастното бойно изкуство е ММА.Най силните бойци в света са в ММА федерациите.Напиши в youtube fedor emelianenko,Alistair Overeem,anderson silva да видиш за какво става на въпрос.

DerMeister
04-06-2010, 13:05
Ние MMA знаем какво е и преди доста време беше пикът на популярността му по света. В момента явно набира сили в България. Но само да ти кажа, че ММА значи Mixed martial arts и се води спорт, в който се използват всякакви техники и познания от различни бойни изкуства. Не е бойно изкуства. Както и К1.

Stoyan Georgiev
04-06-2010, 13:19
DerMeister ти е обяснил каква е разликата.

MMA не е бойно изкуство, а стил турнир.

ММА няма философия освен максимална ефективност и болка на ответния ;)

при все това, уважавам хората, които се пускат в ММА турнирите, защото там се иска много сърце...

върпосните дето си ги цитирал си имат уникални стилове продиктувани от изкуствата, в които са най-добри...

в България напоследък набира популярност, защото всички искат да са битки и да трепят по дискотеките безпроблемно, та бойните спортове и изкуства са актуални :)

Миро го каза... я ти излезе някой на метаамфет или лсд и стой та гледай колко време ще го биеш преди да почне да му прави впечатление, че кърви като заклано прасе :)

KoRny
04-06-2010, 13:27
Или бучки в носа и 1 шише Джони...

Analgin
04-06-2010, 15:35
Ние MMA знаем какво е и преди доста време беше пикът на популярността му по света. В момента явно набира сили в България. Но само да ти кажа, че ММА значи Mixed martial arts и се води спорт, в който се използват всякакви техники и познания от различни бойни изкуства. Не е бойно изкуства. Както и К1.

Колега не мисля,че е нужно да ми превеждаш какво означава или да ми обясняваш каквото и да било за ММА."Трениръл" съм-тренирал е в кавички,защото става на въпрос за 2 месеца така,че не е нужно ти да ме святкаш.ММА си се обосубява като бойно изкуство.Щом ММА не го признавате за бойно изкуство,ще ви кажа още 2,които са най добрите за улицата,залата или на луната...Бойно самбо и бразилско жиу жицу.
Някой да е видял успял боксиор или винг-чунист в някой ММА турнир?

Veloce
04-06-2010, 18:40
Колега не мисля,че е нужно да ми превеждаш какво означава или да ми обясняваш каквото и да било за ММА."Трениръл" съм-тренирал е в кавички,защото става на въпрос за 2 месеца така,че не е нужно ти да ме святкаш.ММА си се обосубява като бойно изкуство.Щом ММА не го признавате за бойно изкуство,ще ви кажа още 2,които са най добрите за улицата,залата или на луната...Бойно самбо и бразилско жиу жицу.
Някой да е видял успял боксиор или винг-чунист в някой ММА турнир?

Aми, че ние и Нинджа или Спартанец не сме виждали на "ММА" турнир, но това не им пречи да са удостоени с титлата "The Ultimate Warrior". Колега далече си от темата, за това моля те не се натрапвай с излишни мнения. Всеки си има някакви убеждения, моля запази твойте за себе си.

Mind_Control
04-06-2010, 22:26
"bonev" и "vanko" са прави.... "mind.... whatever" греши доста.....

Това, че те са прави не значи, че аз греша :) Най късото разтояние между две точки е правата линия, но какво от това? В карате например също има прави удари.

Analgin
05-06-2010, 02:06
Aми, че ние и Нинджа или Спартанец не сме виждали на "ММА" турнир, но това не им пречи да са удостоени с титлата "The Ultimate Warrior". Колега далече си от темата, за това моля те не се натрапвай с излишни мнения. Всеки си има някакви убеждения, моля запази твойте за себе си.

Какви нинжи,какви спартанци бе пич?В ММА турнирите се състезават най-добрите бойци в света.Нито каратист,нито винг-чунист могат да се мерят с някой боец от ММА в свободен двубой.Знаеш ли защо е така?Ще ти обясня кратко,просто и ясно.Защото и 2-те бойни изкуства са ограничени.Хайде сега си напрегни гънките и се сети в какво са ограничени.

Кви нинжи,кви спартанци БАТМАН Форевър.Аман от философи...

Bonev
05-06-2010, 10:13
Така нареченото ММА е доста примамливо на пръв поглед. Само че често състезателите му не могат да изпълнят прости неща от рода на ритник на средно ниво, което е абсурдно, камо ли за високите ритници.

Veloce
05-06-2010, 12:02
Какви нинжи,какви спартанци бе пич?В ММА турнирите се състезават най-добрите бойци в света.Нито каратист,нито винг-чунист могат да се мерят с някой боец от ММА в свободен двубой.Знаеш ли защо е така?Ще ти обясня кратко,просто и ясно.Защото и 2-те бойни изкуства са ограничени.Хайде сега си напрегни гънките и се сети в какво са ограничени.

Кви нинжи,кви спартанци БАТМАН Форевър.Аман от философи...

Другите колеги ме разбраха накъде бия ;) . Тренирай си великото ММА и се моли на улицата да не ти скочи някой 20-30кг по тежък или по висок, а още по-лошо ако тренира Wing Chun

Bonev
05-06-2010, 12:39
Най-добрия боен спорт или изкуство, както и всеки един спорт е този който ти дава емоции и те кара да се чувстваш пълноценнен . Ако си в залата да правиш мускули за да впечатлиш някой - няма да се получи , ако тренираш боен спорт за да пребиеш някой няма да се получи ...... тренировките са само с една цел , да те направят по-добра версия на самия себе си не конкурентна а версия с повече качесво . Всеки се бори сам със себе си а се сравнява с останалите не за да си напомпи егото а да види колко точно добър е и докъде може да стигне . Наистина е не е редно да се сравняват бойни спортове по това кой кого ще пребие в реален бой ако става дума за агресия има далеч по-енергоспестяващи и времеемки начини.
:respect:

pa4ito
09-06-2010, 11:37
Какво бойно изкуство харесва човек, зависи от това какъв е той. Ако е по-агресивен, си пада по "твърдите" стилове - киокушинкай карате, тае куон до,... Ако е "по-уравновесен", харесва "меките" стилове - кунг фу, джийт кун до,...
Всеки тренира това което му допада най-много и за него това е "най-доброто". Сравняването между различните стилове е много условно и е както дръпките с коли - всичко зависи не само от бойното изкуство, а и от човека, който го практикува, моментното му състояние и т.н.
Аз харесвам "меките" стилове и съм тренирал 1-2 години джийт кун до в Плевен при Любо Йорданов. Но това не означава, че "твърдите" не стават за нищо. Просто не съм супер агресивен. И въпреки че джийт кун до, най-много ми допада, аз не отричам плюсовете и минусите и на другите. Дори ми е интересно какво може да се случи в реална ситуация на един каратист срещу някой трениращ айкидо, ако последния не завърши техниката докрая и остави първия да падне на врата си...
Всеки си харесва каквото иска, тренира каквото го кефи, но трябва да бъде толерантен към останалите.
Аз мога да каже едно "Благодаря" на Bonev, че ни запозна с бойното изкуство Wing Chun. На мене експозето ми хареса и ми беше интересно. :clap:

nikolayminchev
29-07-2010, 10:50
И аз се занимавам с Wing Tsun от доста време.Преди тренирах в организация няма да я споменавам,защото от години си тренирам сам с няколко авери.Докато тренирах по системата и методите на организацията имах малко проблеми.Исках не само да науча wing tsun но и да се състезавам и то професонално,но с wing tsun не исках да започвам да уча нещо друго.Така реших да участвам в ММА мач.Намерих няколко яки момчета за спаринг (kickboxig,muay thai,wrestling,judo)но те бяха по яки от мен и нещата неставаха,както в организацията,макар и да бях с 20кг над тях (аз съм 120кг)Както повечето обвиних Wing Tsun че нестава ,но разрових малко
http://www.youtube.com/watch?v=LTsqszpxChg&playnext=1&videos=LiE_uTG4woY
http://www.youtube.com/watch?v=K0zCGy48I_s&playnext=1&videos=AmsXL3spIR0
Реших да тренирам по традиционния начин.
Купих си woodendummy,kettlebells,clubbells
.Нещата си отидоха по местата САМО ЗА 6месеца.ЗА 2008 ИМАМ 5 ММА ПОБЕДИ В ЕВРОПА (ИТАЛИЯ,ХОЛАНДИЯ,СЪРБИЯ)
Според мен метода на изочаване wing tsun e изкревен ,за да имат изгода определени хора и организация.:bangin:

Bonev
29-07-2010, 16:03
И аз се занимавам с Wing Tsun от доста време.Преди тренирах в организация няма да я споменавам,защото от години си тренирам сам с няколко авери.Докато тренирах по системата и методите на организацията имах малко проблеми.Исках не само да науча wing tsun но и да се състезавам и то професонално,но с wing tsun не исках да започвам да уча нещо друго.Така реших да участвам в ММА мач.Намерих няколко яки момчета за спаринг (kickboxig,muay thai,wrestling,judo)но те бяха по яки от мен и нещата неставаха,както в организацията,макар и да бях с 20кг над тях (аз съм 120кг)Както повечето обвиних Wing Tsun че нестава ,но разрових малко
http://www.youtube.com/watch?v=LTsqszpxChg&playnext=1&videos=LiE_uTG4woY
http://www.youtube.com/watch?v=K0zCGy48I_s&playnext=1&videos=AmsXL3spIR0
Реших да тренирам по традиционния начин.
Купих си woodendummy,kettlebells,clubbells
.Нещата си отидоха по местата САМО ЗА 6месеца.ЗА 2008 ИМАМ 5 ММА ПОБЕДИ В ЕВРОПА (ИТАЛИЯ,ХОЛАНДИЯ,СЪРБИЯ)
Според мен метода на изочаване wing tsun e изкревен ,за да имат изгода определени хора и организация.:bangin:

Браво! Искам само да те попитам, по коя система си тренирал? Аз тренирам по системата "Вонг" защото смятам, че тя е най-добрата. Предполагам, че ти не си тренирал по нея в началото, затова ти се е струвал изкривен Винг Чун-а.
Ако искаш, може да потренираме заедно и да направиме едно спарингче.

nikolayminchev
29-07-2010, 17:28
Не тренирах в EWTO,но както казах системата създава маса ученици по wing tsun,а не бойци каквато трябва да е целта на всяко бойно изкустбо.За спаринга няма проблеми.Аз съм от Сливен ако имам път към София може да се оговорим или ако ти минаваш за морето.

fred
29-07-2010, 23:03
Нямам свободно време иначе с удоволствие бих се включил при Бонев, първо изкуството, след това и разни други х 100 с мезе обаче, щото не пуша;-)
А понеже посетих сайта, това лято в Гърция, във Неа Вресна видях една огромна група, май сърби, имаха летен лагер и яко тренираха, вкл. и на плажа, интересно беше

Bonev
30-07-2010, 08:31
Не тренирах в EWTO,но както казах системата създава маса ученици по wing tsun,а не бойци каквато трябва да е целта на всяко бойно изкустбо.За спаринга няма проблеми.Аз съм от Сливен ако имам път към София може да се оговорим или ако ти минаваш за морето.

Към 23.08. ще пътувам към морето и ако имам време с удоволствие ще мина да потренираме, а ако искаш и да направиме и едно спарингче. Дай ми тел. на лични.

---------- Post added at 08:31 ---------- Previous post was at 08:29 ----------

Нямам свободно време иначе с удоволствие бих се включил при Бонев, първо изкуството, след това и разни други х 100 с мезе обаче, щото не пуша;-)
А понеже посетих сайта, това лято в Гърция, във Неа Вресна видях една огромна група, май сърби, имаха летен лагер и яко тренираха, вкл. и на плажа, интересно беше

Времето никога не стига брат. Ако решиш, обади се. Било то за тренировка или за разпивка... :cheers:

fred
30-07-2010, 09:26
Така е с това време, ок, дано да се понемери

AR147
30-07-2010, 10:18
Бонев имате ли група с начинаещи ,която ще започва тренировки скоро и къде се намират залите ?

Доко
30-07-2010, 10:18
Към 23.08. ще пътувам към морето

Да не забравиш пак да се обадиш...за едно две спарингчета в караоке;-)

Bonev
30-07-2010, 10:27
Бонев имате ли група с начинаещи ,която ще започва тренировки скоро и къде се намират залите ?

Значи, аз тренирам индивидуално при Николай Печанов. Той има треньори, които обучават групово. Залата се намира в 21-во СОУ " Христо Ботев" кв. "Лозенец", ул.Люботрън 12. Към обяд ще му се обадя на треньора, за да го питам за група начинаещи и ще ти дам отговор.

---------- Post added at 10:27 ---------- Previous post was at 10:25 ----------

Да не забравиш пак да се обадиш...за едно две спарингчета в караоке;-)

Как ще забравя бре брат?!?! Със сигурност ще се обадя. А пък ако ми дойдеш и на гости във Влас, ще стане екстра. Каня те!
Спарингчета на маса или ще ме караш да правя глупости...:busted_cop::spiteful:
Може и в Адикт, нали ми направи ВИП карта за там.

Bonev
30-07-2010, 10:52

Имаш л.с.;-)

virusalfa
02-08-2010, 09:32
Аз не разбирам мн от бойни искуства,ама съм гледал спаринг между каратист и бивш легионер занимаващ се с въпросния стил.Еми разликата беше смазваща в полза на легионера.Това не значи че умаловажавам каратеките!поздравиЛош стил бойно изкуство няма.Има лоши ученици.

Smeshnika
02-08-2010, 18:24
Нема Винг-Чун,нема Цун-Гун... MMA си е най-доброто ! :static:
Нема боксьорчета,каратисти и гъвкави таекуондисти. :grandpa:
Свалят ли ги в Takedown в 80% от случаите ГУБЯТ ! ! ! :BBQ:

Bonev
02-08-2010, 21:43
Нема Винг-Чун,нема Цун-Гун... MMA си е най-доброто ! :static:

Това е твое мнение, моето е различно.:BBQ:

nikolayminchev
07-08-2010, 08:46
Към 23.08. ще пътувам към морето и ако имам време с удоволствие ще мина да потренираме, а ако искаш и да направиме и едно спарингче.

С удоволствие ще потренираме ,но за боя той е леко незаконен и ако стане сакатлък става много сложно.Ето няколко добри начина да си премерим силите:firstprize:
http://www.youtube.com/watch?v=ym2BG21SYUQhttp://www.youtube.com/watch?v=JRtyOxDMsog

---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

[QUOTE=Smeshnika;745922]Нема Винг-Чун,нема Цун-Гун... MMA си е най-доброто ! :static:
Ако се вгледаш малко бойците,когато излизат на ринга предаването пуска характеристика им (име,кг,бр. боеве П-З-Равни,бр. Ко,бр. submissions,боен стил и др.)обърни внимание какво пише на боен стил(почти никога не пише ММА)muay thai,kickboxing,wrestling,judo,sambo,brazilian jiu-jitsu,karate,boxing,taekwondo и др.
http://www.youtube.com/watch?v=DbKO9VYvghc&feature=relatedнапример 1;16мин пича е боксьор.Мисля ,че трябва да проверяваш преди да даваш мнение:biggrin:

Bonev
07-08-2010, 16:39
[QUOTE=Bonev;744470]Към 23.08. ще пътувам към морето и ако имам време с удоволствие ще мина да потренираме, а ако искаш и да направиме и едно спарингче.

С удоволствие ще потренираме ,но за боя той е леко незаконен и ако стане сакатлък става много сложно.Ето няколко добри начина да си премерим силите:firstprize:
http://www.youtube.com/watch?v=ym2BG21SYUQhttp://www.youtube.com/watch?v=JRtyOxDMsog

---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

Ако се вгледаш малко бойците,когато излизат на ринга предаването пуска характеристика им (име,кг,бр. боеве П-З-Равни,бр. Ко,бр. submissions,боен стил и др.)обърни внимание какво пише на боен стил(почти никога не пише ММА)muay thai,kickboxing,wrestling,judo,sambo,brazilian jiu-jitsu,karate,boxing,taekwondo и др.
http://www.youtube.com/watch?v=DbKO9VYvghc&feature=relatedнапример 1;16мин пича е боксьор.Мисля ,че трябва да проверяваш преди да даваш мнение:biggrin:

Брат, не говорех за бой, а за спаринЧе... в смисъл да размениме опит и т.н. А после на масата, може да премериме сили... Благодаря ти за поканата, мисля да се възползвам.
Поздрави!

Smeshnika
08-08-2010, 16:20
пише джудо,муай-тай и др.,защото тези стилове са основната...после върху тях можеш само да градиш.Смесените бойни изкуства за мен са най-добрите,защото са взели от всеки стил най-доброто.Поне такова е моето мнение !!!

nikolayminchev
13-08-2010, 20:25
Незнам да ли сте го гледали това клипче
http://www.youtube.com/watch?v=zHY4w9kasDQ
пускам го,защото така смятам ,че се тренира.Надявам се да го харесате ако не сте гледали вече.
http://www.youtube.com/watch?v=wr4F2OvCOR8&feature=related