Log in

View Full Version : Лек тунинг пред блока

Stefan Caromov
06-06-2010, 21:04
Момчета и момичета ,имам питане :
Колегата kuker си е направил триъгълника отпред страхотен ,но по неговите думи хич не е лесно (писа ми на лично момчето )
*За да разберете какво имам предвид ,неговия подпис е предицата на колата му- искам същия триъгълник.

Питането ми е (ако не се лъжа и ферариста) беше по едно време със същия , има ли някакъв начин да се направи това пред блока ,без да има нужда от тези сложни манипулации,които той ми каза на лично съобщение. Мноооого ме кефи как стои .
Също така мисля на колонките да сложа карбоново фолио (там където сега е черно фолио при всички) . За това какво ще кажете

mirchozo
06-06-2010, 21:20
Ако питането ти се отнася за никелираните лентички(виж снимката в профила ми), отговора е лесен, отиваш в магазин за аксесоари, взимаш си такива лентички, налагаш и режеш, после малко с безцветен силикон лепиш и това е общо взето. Аз го направих това за 1час точно пред блока.

Stefan Caromov
06-06-2010, 21:30
Ако питането ти се отнася за никелираните лентички(виж снимката в профила ми), отговора е лесен, отиваш в магазин за аксесоари, взимаш си такива лентички, налагаш и режеш, после малко с безцветен силикон лепиш и това е общо взето. Аз го направих това за 1час точно пред блока.

Много е малка снимката и почти нищо не се скива. За тях говоря принципно . Дай по-едра снимка на сърцето ,че не нося очилата ::))

ReLeFNIQ
06-06-2010, 21:58
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=713&pictureid=2407

Stefan Caromov
06-06-2010, 22:07
Цу ,май май не е баш същото. На кукер ми се струва по-угледно и красиво. Това ми изглежда като направено с готварско фолио (Без лоши чувства)
Бе треа видя на живо една такава алфа
От тая алфа на мирчозо ,ме кефят фаровете много . Имам едни фарове от 155 и са като нови, техните лупи дали ще свършат работа да направя и моите така ?

tonov
06-06-2010, 22:14
Нещо такова ли целиш ? ;)

http://alfaromeo-bg.com/forum/attachment.php?attachmentid=49419&d=1275846028

Stefan Caromov
06-06-2010, 22:18

Точно това целя да направя. Има ли по -лесен начин ,или трябва да играе флекса,да се реже скарата и така нататък ?

mboge
06-06-2010, 22:20

Доколкото разбрах целта е като твоята , та ето и снимчица

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=49419&d=1275846028

tonov
06-06-2010, 22:22
Точно това целя да направя. Има ли по -лесен начин ,или трябва да играе флекса,да се реже скарата и така нататък ?

Ми може и много лесно да стане с илиенски тунинг. Отиваш в някой тунинг магазин и си купуваш лъскава лепяща лента, с които някои голфаджии толкова много обичат да си кичат колите - и си готов ;) Моите са така направени, предния собственик ги е слагал. По принцип съм против такива "доработки", но това ми хареса как стои..

Stefan Caromov
06-06-2010, 22:25
Ми може и много лесно да стане с илиенски тунинг. Отиваш в някой тунинг магазин и си купуваш лъскава лепяща лента, с които някои голфаджии толкова много обичат да си кичат колите - и си готов ;) Моите са така направени, предния собственик ги е слагал. По принцип съм против такива "доработки", но това ми хареса как стои..

Интересното е ,че скарата (перпендикулярните пластмаски) са на едно равнище. Как е направено това ,издадено е пред оригиналните пластмаски ли е ,или се режат отвесните решетчици ,за да се настави това лъскавото?
Много е готино това и в комплект с фаровете на мирчозо ,става идеал петров

tonov
06-06-2010, 22:38
Интересното е ,че скарата (перпендикулярните пластмаски) са на едно равнище. Как е направено това ,издадено е пред оригиналните пластмаски ли е ,или се режат отвесните решетчици ,за да се настави това лъскавото?
Много е готино това и в комплект с фаровете на мирчозо ,става идеал петров

Ако искаш утре ще ти снимам сърцето отблизо. Не съм се заглеждал много много как е направено :sad:
Иначе и аз съм се наканил от сума време да си пращам фаровете на мирчозо да ми слага лупи. Ама аз ще си правя фаровете черни ;)

mirchozo
06-06-2010, 22:44
При мен малко с ножовка резнах каналчета за да може да влезне малко по навътре въпросната никелирана лента. За фаровете ще говорим по скайпа.

Stefan Caromov
06-06-2010, 22:51
При мен малко с ножовка резнах каналчета за да може да влезне малко по навътре въпросната никелирана лента. За фаровете ще говорим по скайпа.

Вече съм на скайп ::))

---------- Post added at 19:51 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Ако искаш утре ще ти снимам сърцето отблизо. Не съм се заглеждал много много как е направено :sad:
Иначе и аз съм се наканил от сума време да си пращам фаровете на мирчозо да ми слага лупи. Ама аз ще си правя фаровете черни ;)

Много те моля да снимаш от близо няколко снимки .

А ...как така двата цитата са ми в един пост ?!?

П.С. До ден днешен не се научих как в един пост мога да вмъкна повече от един цитат

tonov
06-06-2010, 22:56
Много те моля да снимаш от близо няколко снимки .

П.С. До ден днешен не се научих как в един пост мога да вмъкна повече от един цитат

Утре ;)

А постове можеш да цитираш като първо слагаш отметка на "включи в цитат" и после натискаш "отговор"

Kuker
07-06-2010, 00:41
Ето я на Kuker-а!Метални профилчета.

rusiq86
07-06-2010, 01:45
Колега Кукер разкрий тайната? Много добре са станали.
За карбоново фолио на вратите е идея която от дълго време замислям, но идеята ми е и да сложа карбон и на алуминиевата подложка на страничните огледала, имам и някой вътрешмни елементи с карбон. Но тези ленти отстрани на вратите мн ме дразнят, мн се запат и все ги чистя и ги маха да са лъскави черни и това е готино решение!

adv_petrov
07-06-2010, 07:53
Аз го направих същото, но съм се олял дизайнерски - с цялата предница :) Става по следния начин - отидох в Практикер, купих си широки лайсни за 7 лв пакетчето (стига за сърцата на 5 Алфи), нарязах ги с макетно ножче да премахна извивката с която се закачат (гумени са отзад и се реже във всяка форма и по диагонал че да пасне в сърцето) и ги залепих със силикон. Досега една година ги търкалям така и нямам проблем. Едно момче от Бургас даже наскоро ме пита да му обясня процедурата. Снимка как е станало съм качил в темата за жените и Алфите.

rusiq86
07-06-2010, 10:06
Станали са само това на капака ми е малко в повече!

Kuker
07-06-2010, 10:25
Колега Кукер разкрий тайната? Много добре са станали.
За карбоново фолио на вратите е идея която от дълго време замислям, но идеята ми е и да сложа карбон и на алуминиевата подложка на страничните огледала, имам и някой вътрешмни елементи с карбон. Но тези ленти отстрани на вратите мн ме дразнят, мн се запат и все ги чистя и ги маха да са лъскави черни и това е готино решение! Няма тайна.:dunno:Правени са от огледална неръждавейка.Само не си спомням на какво го свих,на рунд или абкант, като гледам май на абкант.Правил съм ги преди две години, за това не помня добре!Отваряш "сърцето", прорязваш каналчета, слагаш, и затваряш!Обаче, само последните действия стават пред блока!Играчката е докато се направят лайсните, докато станат с приличен профил, и да не се надраскат.Аз лично не си падам по лепенки, ваденки, и ментета.

Ladjov
07-06-2010, 12:40
колеги това няма ли да стане с алуминиева лепенка много по-лесно и бързо и ефекта няма да е много по различен поне според мене

tonov
07-06-2010, 22:38
Утре ;)

Сори, прибрах се преди малко и не успях със снимките :(

Stefan Caromov
10-06-2010, 07:18
Я да попитам ,сега ми се върти в главата следното. Сърце от 147 и от него да взема никелираните лайсни.Режа всички решетки от моето сърце и слагам никелираните лайсни. Дали са същата дължина и ще влязат ли в на 156 рамката ?

Kuker
10-06-2010, 07:43
Те не са ли много дебели!?Ще седят някак си.......!Май не е добра идея!?

mirchozo
10-06-2010, 19:32
Бих те посъветвал да сложиш лайсни с дебелина като тия на решетките встрани от сърцето, само така изглежда като фабрично, иначе рискуваш да попаднеш в темата "селски тунинг".

Stefan Caromov
10-06-2010, 19:52
Бих те посъветвал да сложиш лайсни с дебелина като тия на решетките встрани от сърцето, само така изглежда като фабрично, иначе рискуваш да попаднеш в темата "селски тунинг".

Имам едно сърце в повече ,ще експериментирам първо на него утре ::)) ако стане ще пусна снимки ... Само да си намеря хубав силикон

mirchozo
10-06-2010, 20:12
И обикновен прозрачен ще ти свърши същата работа, аз съм с такъв от доста време, нямам ядове с автомивките.

Stefan Caromov
10-06-2010, 20:35
И обикновен прозрачен ще ти свърши същата работа, аз съм с такъв от доста време, нямам ядове с автомивките.

Ясно . Ще взема прозрачен ,някакъв . Аз по автомифки не ходя ,щот имам водоструйка на кархрер и, пред гаража я мия ама важното е да , не пада . Ще тествам това ,което мисля , и ще пусна евентуално снимки утре ,да си кажете мнението.

tonov
10-06-2010, 23:38
Снимките с малко забавяне ;)

Stefan Caromov
11-06-2010, 12:06
Снимките с малко забавяне ;)
То е правено с ? Много е готино . Аз сега се заигравам с лайсните от 147-цата ,ама ,нещо май май са прави колегите - става много като на свинче звънче.

bager
11-06-2010, 16:24
От двете страни на щита защо не го направиш като Бонев, т.е. да махнеш докоративните прегради и да сложиш мрежа? Изглежа страхотно по тоя начин! (мое мнение, естествено)
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=34616&d=1259168583

Stefan Caromov
11-06-2010, 19:09
експеримента с лайсни от 147 е равен на циганиика ,направо ме хфаана срам да поствам снимки

Kuker
11-06-2010, 19:13
Дай да видим как...... не трябва да се прави.:)

Stefan Caromov
11-06-2010, 19:22
Дай да видим как...... не трябва да се прави.:)
Изхвърлих го в задния двор, чеки да ида да го намеря из треволяците и ще го постна
Ама е ОТВРАТ

Kuker
11-06-2010, 19:31
Еее ти па сега, врели и кипели сме.:)

tonov
11-06-2010, 20:55
То е правено с ? Много е готино . Аз сега се заигравам с лайсните от 147-цата ,ама ,нещо май май са прави колегите - става много като на свинче звънче.

Правено е с НОКИА 6300 :dance:

Така я взех, не съм го правил аз. Прилича ми на самозалепваща лайстна, от тия в мебелните магазини ;)

ludkanar
12-06-2010, 12:31
Правено е с НОКИА 6300 :dance:

Така я взех, не съм го правил аз. Прилича ми на самозалепваща лайстна, от тия в мебелните магазини ;)

Не е от мебелни магазини,а е от магазин за авто аксесоари.Има всякакви дебелини и са самозалепващи.

Stefan Caromov
22-06-2010, 12:02
Днес kuker ми даде като неговите лайсни ,много умно е направено и сега сядам да режа и аз ...отново. При него си е направено като оргиналдъ (видях го) ,как е направен улеи ,няма лепила ,силикони и подобни щуротии и рамката държи лайсните . Супер грамотно . Благодарско на kuker

P.S. След вда часа игра ,си направих така заветните никелчета по решетката. Само ,че понеже малко се понадух сам на себе си и маааалко се пооаках. От самолет не се вижда хи хи хи .

Stefan Caromov
22-06-2010, 17:42
Ето снимка ..

Ама е правена с лаптопа ,не е много добра

Flame
22-06-2010, 19:55
Браво,много готино е станало,а това с махането на сребърните лайстни отстрани на скудетото се получава като на 155 решетката-:metal::-P

stefoo
22-06-2010, 20:15
супер евала за ентусиазма колега и аз искам така но не съм толкова сръчен когато се отнася за автомобили

mirchozo
22-06-2010, 20:19
Ето снимка ..

Ама е правена с лаптопа ,не е много добра

Ей браво, че и гъзарски номер си имаме а?
Не стои ли малко странно спрямо лайсните отстрани които са по-тънки.

Stefan Caromov
22-06-2010, 20:38
Ей браво, че и гъзарски номер си имаме а?
Не стои ли малко странно спрямо лайсните отстрани които са по-тънки.

Ми не стои да ти кажа.Ти знаеш ли с 147-овите лайсни как стоеше ...олеле мамо. Само дето е малко криво ,ама това ми е първата.Как пък видя номера пък ти ?

tonov
22-06-2010, 23:32
Екстра. Ся остава да оправиш и емблемата ;)

CrazyElement
23-06-2010, 01:29
Голеги дайте да видя на черна как стои това :)

old alfist
24-06-2010, 01:04
Всичко различно от оригиналното си личи и създава усещане за някаква селения /нямам предвид масло Селения/.

tanatos
24-06-2010, 11:23
Е то и кухите неща си личат ( нямам предвид лейките)

Стефчо супер е станало брат.

ludkanar
25-06-2010, 23:05
От двете страни на щита защо не го направиш като Бонев, т.е. да махнеш докоративните прегради и да сложиш мрежа? Изглежа страхотно по тоя начин! (мое мнение, естествено)
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=34616&d=1259168583

Ако направи и фаровете с черни рефлектори ще е още по красива.

Stefan Caromov
30-06-2010, 11:31
Ако направи и фаровете с черни рефлектори ще е още по красива.

На Бонев е много готино ,само че неговата е черна и някак си и отива. Не мисля ,че на моята ще отива.
Гледах някакви предни решетки ,при които около триъгълника захванати за него стоят и лайсните от страни . Когато отвориш капака ,той се взига ез триъгълника . Стои като излято ,много готино . Мисля след като си направя фаровете като на Мирчозо ,да си купя тая предна решетка

ReLeFNIQ
30-06-2010, 22:19
Я дай линкче за каква предна решетка,която била към капака говориш?

Stefan Caromov
30-06-2010, 22:33
Я дай линкче за каква предна решетка,която била към капака говориш?

Ми тук някъде из форума се мандахерцаха снимки ... не се сещам за линка

rossenvn
20-09-2010, 14:54
С риск да насера темата ще пусна няколко снимки на резултата от наличието на повече свободното време /отпуската е голяма работа/. Нали знаете как се нарича човек пълен с идеи? Залудо работи, залудо не стой! И луд умора няма, само се поти. Та вдъхновен от тези лозунги и въоръжен с примитивни инструменти реших да направя малко подобрения по "Италианката", както галено наричам червения трактор. Подобрения, с които Валтера ако се беше сетил щеше да продаде поне още толкова 156-ци. Дано само не се окаже, че съм объркал темата и е трябвало да поствам в "Селски тунинг" :innocent:

Отдавна ми се искаше да направя нещо на "сърцето", че така малко ме дразнеше и не ми се взъзва изобщо с голямата решетка отдолу. Та купих малко едра черна "тунинг" мрежа от "магазин за тунинг". Малко разглобяване, напасване и готово. Не ми хареса как стои. Ламелите вътре са много на гъсто и се губи малко ефекта. Реших да ги поразредя:crazy:
56757 56758
С ножица за ламарина и пила. После малко лак и айде на пързалката - колата де. Сега изглежда така:
56759 56760 56761

Другото, което ме дразнеше беше празното място, което оставаше около рамката на CD-то. 56765 Купих парче 3мм плексиглас опал и с пиличките и дрелката докарах това: 56766 Не уцелих точния цвят на фолиото, а не ми се обикаляше, пък и се появиха слухове, че е много селско. Да си купя готова рамка сигурно е по-добрия вариант, но си е друго ако ти си го направил. Та започнах друг проект. От парче алуминиева ламарина /бивша вратичка на шкафче за противогази - не питайте/. След няколко часа рязане, пробиване, шлайфанане и полиране стана това: 56767 56768 56769 56770 Тия от Бриколаж се изложиха, защото нямаха шкурка над 2000. Едно кече с шлайфпаста би докарало още по добър резултат, но засега толкова.
Приемам всякакви мнения и критики - с бира :cheers:

bager
20-09-2010, 15:52
...
Приемам всякакви мнения и критики - с бира :cheers:

Поздравления, колега! Решетката е станала много добре, алуминиевата лайсна около плеъра - също!
Старал си се, личи си и това най ми харесва.
Поздрави!

rossenvn
20-09-2010, 16:15
Благодаря, колега! Винаги е малко рисковано да се направи някакво "подобрение", искаше ми се да изглежда максимално заводско.

iee
20-09-2010, 16:49
Бравус! Това с алуминия около плеъра е станало перфектно!

Ramsezsh
20-09-2010, 21:48
Бравос!!! Перфектно е станало!

ScuderiaAlfaCorse
22-09-2010, 10:40
С много желание , старание и майсторлък си постигнал наистина много добър резултат !!! Перфектно се е получило :)

Stefan Caromov
22-09-2010, 17:08
Аз пък да се оплача, три пъти вече се опитвам да си сложа фолио на стоповете и на прозорците ,изхабих 4 ролки и нищо не става. Проклетото фолио не мога да му схвана цаката.Нагрявах го със сешоар ,налагах го ,за да приеме формата на детаила и все нищо ..... дайте някакви съвети ,как трябва да се направи това мероприятие

Flame
22-09-2010, 18:03
Ми бате,по-добре отиди да ти залепат фолиото.;-)

Stefan Caromov
22-09-2010, 19:29
Ми бате,по-добре отиди да ти залепат фолиото.;-)

Не знам къде,а и днес питах един познат ,каза ми ,че взимали по 100-150 лв ..ненормално много според мен ,ако е прав познатия ми де

н.неделчев
22-09-2010, 20:16
Не знам къде,а и днес питах един познат ,каза ми ,че взимали по 100-150 лв ..ненормално много според мен ,ако е прав познатия ми де
Това,за колко прозореца е?Аз ги правя за много по-малко,но си ми далече!

Flame
23-09-2010, 02:24
Ще ти пиша на л.с,къде правят стопове с фолио и става добре;-)

Stefan Caromov
23-09-2010, 03:06
Това,за колко прозореца е?Аз ги правя за много по-малко,но си ми далече!

За всички без предния ,като ми обясни ,че на предните врати се слагало едно фолио,на задните врати и на задния прозорец било друго...но все си е неномрално много пари за тая работа.

То за толкова пари (по спомен ) опушваха прозорците ... мисля ,че тарифата на кола беше 200 лв за всички

DarkKnight
23-09-2010, 09:11
За всички без предния ,като ми обясни ,че на предните врати се слагало едно фолио,на задните врати и на задния прозорец било друго...но все си е неномрално много пари за тая работа.

То за толкова пари (по спомен ) опушваха прозорците ... мисля ,че тарифата на кола беше 200 лв за всички

Къде това? По мои спомени беше такава сумата на прозорец, ама при такива обстоятелства ще хвана да се замисля за мойте :th_up:

Stefan Caromov
23-09-2010, 19:02
Къде това? По мои спомени беше такава сумата на прозорец, ама при такива обстоятелства ще хвана да се замисля за мойте :th_up:

В кв Суха Река някъде беше ,около пожарната